Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Floriant A - Voorwaarts A = 22-18 / Floriant B - Voorwaarts B = 19-18 / Vobako - U19 B = 08-14 / Leuven - U17 = 18-29 / Vobako - U15 A = 02-14 / U15 B - Catba = 05-07 / Floriant - U13 A = FF 05-00 / Kapellen - U13 B = 00-08 / Floriant - U11 = 05-00 / Ganda A - edegem A = 22-15 / Ganda B - Edegem B = 08-13 / Floriant 2 - Edegem 2 = 07-21 / Vobako 4 - Edegem 3 = 20-19 

 

Goed verweer van Edegem, betere afwerking ligt bij Ganda.

Ganda - Edegem/leader Grain 22-15

Xander 4 - Kobe 2 - Liam (1 assist) - Mauro (14 rebounds)- Jarno (2 assists) - Jasper 

Kia 3 - Lore 1 - Caro 4 - Cleo 1 - Fie

Bijna iedereen terug paraat bij ons alleen pechvogel Luna blijft nog enkele weken langs de lijn.

Tegen promotiekandidaat Ganda, momenteel in strijd met Rijko om de tweede plek, hadden we een plannetje klaar om een degelijke wedstrijd neer te zetten.  Verdedigend werden de opdrachten goed uitgevoerd maar Ganda werkte grandioos af.  25 % over de ganse wedstrijd maar 40 % in het eerste kwartier en 33 % gedurende gans de eerste helft.  Bij ons ontbrak jammer genoeg de scherpte in de afwerking, zo werden er 12 doorloopkansen de nek omgewrongen en dat betaal je cash. Van 5-5 en een goede start versprong de score in een no-time zo tot 13-5.
Een 8-0 tussenscore die we nooit meer te boven zouden komen. 

Rust bij 16-11. De score na de pauze dus 6-4 en goed de schade beperkt en er blijven voorgaan tot het laatste.

De dames waren goed voor 9 rozen bij ons.  Een collectief sterk scorende prestatie van dit dameskwartet dus.

Mauro,Kobe, Xander en Liam deden hun best om het spel te verdelen, de rebounds te nemen en de dames uit te spelen tegen het sterk Ganda herenviertal.

Na het puntenverlies tegen Putse was het boodschap om punten te rapen in Merelbeke om nog zicht op Herentals te behouden. Na een aangename eerste periode (12-12) volgde de ontluistering met erg matig spel en heel veel vermijdbare onzorgvuldigheden zoals balverliezen, slechte keuzes en eenvoudige tegendoelpunten in het tweede stuk.

Weg dus Herentals, dat geen absolute doelstelling was, maar als je het zelf in handen hebt en dan laat glippen dan is dat zuur en dat was ook te merken aan de reacties achteraf.

De wedstrijd van ons tweede team begon precies rond minuut 10 toen Jonas onder druk van de shotklok de score opende met een wegtrekker, maar toen stond er al een 4-0 op het scorebord. De aanvangsfase kenmerkte zich met veel 1 shotsaanvallen en weinig getimede passing zodat het aanvallend erg moeizaam was. Na de openingstreffer kregen we meer vat op de match en ons antwoord uitte zich in een 0-4 met eerst Robin uit de rebound, Imke en Jonas vanop afstand en Mirte rondde een uitstekende vak-combinatie mooi af: 5-5 na een kwartier. Floriant snel terug met de voorsprong en die behielden ze tot bij de rust: 10-8.

Wedstrijd start om 10:30 stipt zoals het hoort bij topsport.

De wedstrijd begint spannend met goede mandekking door Voorwaarts. Ook Floriant hangt goed aan de man vast, wat maakt dat het zoeken is om welgeplaatste passen te kunnen geven. Maar het lukt aardig voor beide ploegen. De bal gaat daardoor goed over en weer en zorgt voor een aangename spelervaring voor speler en supporters.

A: Seth, Oskar (1), Fran (3), Anke (1)

V: Taco (2), Jarre, Marie (1), Lou (1)

R: Kaat, Lennert (1), Stan

Zuur puntenverlies in de laatste minuten van de wedstrijd

Een hele wedstrijd het voortouw nemen maar het in de laatste minuten toch nog afgeven: het was een bittere pil die we best zo snel mogelijk doorslikken en rechtzetten de komende wedstrijden.

Wie zich de heenwedstrijd op Neerlandia nog herinnert, weet dat de wedstrijd ook daar een zeer spannend slot kende, dat wel in ons voordeel is uitgedraaid, met 11-13. We waren dus voorbereid dat dit een wedstrijd op het scherp van de snee zou worden tussen de leiders in promoleague.

Op 4 februari werd Flo geboren, een dochtertje voor Nils Van Herzeele, coach van onze kern, en Laura van Lith!

52 cm - 3600 gr

Van harte proficiat!

 

07/02/2024: Vobako - U19 A = 24/14

10/02/2024: Edegem 3 - Minerva 2 = 12/15

Meer en meer valt mij op dat in Twizzit onder CRM het oude huisadres nog vermeld staat!

Soms bij verzekeringspapieren, formulieren van de mutualiteit, geboortekaartjes, enz... zie ik een ander adres vermeld, maar nog niet gewijzigd in Twizzit.

Gelieve dus uw persoonlijke gegevens in Twizzit eens na te kijken en indien nodig de wijzigingen aanbrengen, eventueel ook aanvullen met emailadres, GSM, enz... 

Indien er problemen zijn kan je uw nieuw adres naar mij doormailen: jose.vanheerentals@telenet.be

  

Voor de leden die het niet weten: de mutualiteit geeft een deel van uw lidgeld/sportkampen/jeugduitstappen terug!

Wat je moet doen: een formulier van uw mutualiteit aan mij bezorgen (gelieve uw naam te vermelden) & ik bezorg het formulier terug met stempel en handtekening. Meer inlichtingen bij José.    

 

Na de Nieuwjaarsreceptie en het KorfBAL lag er een gouden armband in de kantine. Gevonden op het schab van de handtassen! Het was gesloten, dus niet van de arm gevallen! Maar daar gelegd of uit een handtas gevallen.

Van wie is deze armband? Terug te bekomen bij José 

Voorwaarts A - Boeckenberg A = 22-25 / Voorwaarts B - Boeckenberg B = 22-28 / U19 A - Boeckenberg = 13-17 / U19 B - Boeckenberg = 15-07 / U17 A - Putse = 27-17 / U15 A - Neerlandia = 10-11 / U15 B - Appels = 09-10 / U13 A - Leuven = 04-07 / U13 B - Leuven = 03-05 / U11 - Leuven = 22-25 / Edegem A - Blauw Wit A = 14-26 / Edegem B - Blauw Wit B = 20-20 / Edegem 2 - Boeckenberg 2 = 07-15 

Wie heeft er zaterdagavond zijn sportsloefen vergeten in de sporthal te Kontich? Zij stonden op de tafel naast de wedstrijdtafel!

Zwart met wit - merk Thunder Bladeks - maat 42.

Terug te bekomen bij José - 0475/447355 

 

Het is verboden te eten & te drinken in de sporthal te Kontich.

Via de sportdienst van Kontich kregen we de melding dat er 'snoep' werd verkocht in de sporthal & volgens het artikel van het huishoudelijk reglement is dit verboden:

"de verkoop en consumpties, onder welke vorm ook, buiten het cafetaria is niet toegestaan in de sporthal en aanhorigheden".

Gelieve u dus hieraan te houden, zowel aan de kant van de toeschouwers als aan de kant van de spelers, want er wordt regelmatig controle gedaan!

Ook mag er alleen maar water gedronken worden en geen andere dranken!

Vanwege de sportdienst van Kontich hebben we volgend bericht ontvangen:

De zaalcompetitie staat voor de deur en hieronder de inkomprijzen voor de toeschouwers:

 

Voortaan kan je op elk moment zelf je Voorwaarts betaalkaart opwaarderen via de KNIP app.

Hoe doe je dat?

Wanneer je "rekeningen" kiest in de app dan krijg je een scherm met centraal de huidige waarde op de kaart en links en rechts een witte bol. De bol links geeft je de mogelijkheid om een bedrag op de kaart te zetten via Bancontact, Payconiq,... en via de rechtse bol heb je de mogelijkheid om transacties te doen tussen kaartenhouders.

Dus je hoeft niet meer aan de kassa te passeren om ofwel cash of via Payconiq een betaling te doen om zo je kaart te laten opwaarderen. Alles kan nu handig via de app, hoeveel en wanneer je wil!

Het bestuur

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

In deze covid-periode, verlopen veel aankopen digitaal. Daarbij kan je Voorwaarts steunen door uw online aankopen via onze Trooperpagina te doen. https://www.trooper.be/voorwaarts !

Per aankoop dat u via onze pagina doet, gaat er een percentje naar onze club. Dit bedrag wordt door het bedrijf achter de webshop betaald. U betaalt altijd hetzelfde onafhankelijk hoe u de webshop bereikt. Maar als u via onze Trooperpagina naar de webshop doorklikt,.... steunt u de club. Er zijn echt ontelbare webshop te vinden op onze Trooperpagina. Probeer het maar eens uit.

https://www.trooper.be/voorwaarts

U kan ook de TROOPERBOT (AKA Botje) installeren.

Wat doet hij voor u? U begint te shoppen. Telkens u op een Troopershop komt, zal hij verschijnen en zeggen: “bliep, bliep, Troopershop gevonden.”. U klikt om Trooper te activeren.

Meer informatie vindt u via deze link https://www.trooper.be/trooperbot

Veel succes en maak Trooper je beste vriend,

Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

Verjaardagen
23/04
NINA HOLSBEEK
26/04
PIERRE COEKAERTS
27/04
JORAN HERTOGS
28/04
GUY VANDENBERGHE
29/04
ANNELIES SENECAUT
29/04
BENT GEURTS
29/04
RENZO DE PRINS
30/04
JOREN VAN STEYVOORT
30/04
LANDER ROSIERS
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  April 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com