Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Op voorhand heerste er toch de nodige spanning voor de match tegen de ongeslagen koploper in onze reeks. Echter bleek al snel dat we vandaag een stevig maatje te groot waren voor Verde en zo hun eerste nederlaag konden aansmeren.

We vernamen het droeve heengaan van Josée Dingenen, mama van Andy Hertogs en grootmoeder van Joran en Nore.

Wij wensen Andy, Annick, Joran en Nore, de familie en vrienden van Josée erg veel sterkte in deze periode!

Het bestuur

Lag het aan de zucht wind, de laagstaande zon, een hunkering naar de zaal, …? Wie zal het zeggen? Er werd erg ingezet op een strakke verdediging door beide teams, maar ondanks dat werden er meer dan voldoende én goede kansen afgedwongen in beide wedstrijden. De afwerking liet het echter afweten waardoor we bij zowel B als A op 11 doelpunten strandden. Voor ons tweede verbazingwekkend genoeg stuks om de overwinning binnen te halen, bij ons eerste team bleek het uiteindelijk onvoldoende omdat ook Borgerhout/GW slechts 13 keer wist te scoren. Blijkbaar waren de omstandigheden dan toch niet zo bevorderlijk om goed korfbal neer te zetten want ook wat verderop in Antwerpen bleven AKC/Luma en Putse op een magere 13-12 steken.

Hierbij de voorselectie van de Nationale U21 voor de Challenge van 28-29 december 2024 te Rotterdam:

Janne Loos - Xander De Beer & Bas Struyf: proficiat!

Dominante eerste helft leidt naar overtuigende 10-2 overwinning

Deze wedstrijd moesten we het zonder Lenka en Lennert stellen. Gelukkig konden we rekenen op versterking uit de U13, met Wenke, Sue, Sep en Finn die de ploeg kwamen aanvullen.

De wedstrijd begon voortvarend. In de allereerste aanval was het Sep die snel de score opende met een strakke 1-0. De toon was gezet. Niet veel later verdubbelde Eric de voorsprong met een prachtig schot vanaf de achterlijn, waarna de vakken wisselden.

Aanval: Kiki, Lauren, Finn, Stef

Verdediging: Anke, Lieke, Stan, Jarre

Wisselspelers: Quinten, Senne, Loris, Xander

Een stralend zonnetje, schitterend weer voor veldkorfbal. Dag van de leerkracht ook, misschien daarom dat deze leerkracht wiskunde zich waagt aan een heel ander onderwerp en een poging doet om een verslag te schrijven voor de wedstrijden van onze U17. Verwacht echter geen korfbal-deskundig vak.

Quasi heel de ploeg was aanwezig bij wedstrijden van A en B en zorgden voor een goed gevulde bank en ondersteuning van elkaar. Door het wederoptreden van Lauren zijn nu eindelijk alle spelers uit de ziekenboeg!

Aanval: Marie, Saartje, Senne, Stef(4)

Verdediging: Nore(1), Janne(2), Loris(4), Quinten(3)

Wissels: Lauri(5), Xander(2)

Bij de tweede wedstrijd van onze U17 mogen de supporters nog steeds genieten van het zonnetje, de overvolle bank komt nu wel in de schaduw terecht zodat onze spelers daar toch een trui kunnen gebruiken. Maar nog steeds ideaal weer voor een veldkorfbal wedstrijd dus.

We starten snel in aanval, Stef scoort eerst door weg te stappen uit rebound en zet daarna met een loepzuiver shot de bordjes meteen op 2-0. (Papa Toon was net te laat, maar dacht niet veel gemist te hebben, het was immers nog maar 2-0 bij aankomst.)

Vandaag rijden we naar Hoevenen.  Ondanks de koude temperaturen laat het zonnetje zich al zien, waardoor het toch aangenaam spelen is in de voormiddag.

Alex - Anna - Ellis - Fé - Fien - Lara - Leon - Liesel - Linde - Raf staan klaar om hun beste beentje voor te zetten vandaag.

Aanval: Kaat – Lou (4)- Taco (2) – Seth (1)
Verdediging: Fran (2) – Lina (1) – Lennert (2) – Oskar
Bank: Molly – Sander

Deze wedstrijd werd in het verre Leuven gespeeld, maar de toss besliste dat we thuisploeg waren. Verwarring alom bij de supporters die later aansloten. We starten de wedstrijd 10 minuten vroeger omdat de scheidsrechter nog weg moet na de wedstrijd. Geen probleem voor Seth, want hij opent de wedstrijd met een ver schot. Leuven kan dan tweemaal op rij scoren, waardoor ze op voorsprong komen 1-2. Lennert met een schot en Taco met een strafworp vinden het dan welletjes en zorgen Voorwaarts/Molinos de leiding weer neemt: 3-2.

Werden geselecteerd voor de Zonale talenten:

U13 = Wenke Meynckens & Finn Elewaut

U15 = Fran De Decker - Lou Rottiers - Taco De Waele - Seth Thielman & Oskar Van der Wee

Proficiat Wenke, Finn, Fran, Lou, Taco, Seth & Oskar

A: Oskar (8), Lennert R. (2), Fran (2), Lina

V: Taco (5), Seth (2), Lou, Kaat (3)

R: Molly (1), Sander (1)

Voor de derde keer dit seizoen spelen we tegen AKC. Net zoals in de sportweek wordt er nu ook ruim gewonnen. De eerste helft proberen we met rebound te spelen en dit verloopt nog stroef. Te vaak worden kansen genomen aan de buitenkant en te weinig kansen gezocht aan de binnenkant. Coach Wim probeert dit halverwege de eerste helft bij te sturen met een time-out, doch slagen we hier nog niet in en gaan we rusten met een magere 1-7 stand.

De tweede helft spelen we ons reeds gekende 4-0 spel waarbij we er wel in slagen menig korte zone kansen te creëren en te scoren. Er gaan er maar liefst 17 in het mandje de tweede time om zo met een 2-24 score te eindigen.

We scoren voor de eerste keer meer als 20 goals. Oskar mag de eer van de 20e op zijn naam schrijven, waardoor de portefeuille van Tim en Ilse na de wedstrijd wordt geplunderd. Oskar scoort deze wedstrijd liefst 8x raak. De laatste goal is misschien wel de mooiste, een prachtige doorloopbal van de ingevallen Sander uit de ruimte. Wie deze schitterende pas tussendoor heeft gegeven is uw verslaggever spijtig genoeg ontgaan.

Woensdag wacht ons de immer moeilijke verplaatsing naar Leuven voor de Bekerwedstrijd. Allen op post dan!

Hierbij nog het scoreverloop met dank aan Lauri voor het notuleren:

A: Lauri (5), Nore, Xander (3), Senne (1)

V: Marie (2), Saartje (1), Quinten (3), Stef

R: Janne (2), Loris (2)

Zaterdagmorgen spelen we uit op de velden van ASKC. We starten de wedstrijd onder een stralend ochtend zonnetje, gelukkig moeten we de buienradar niet altijd geloven (of wel ...)

A: Eric, Corneel, Molly, Bent (d)

V: Sander, Lander, Lenka, Lars (d)

W: Lennert, Seth, Lennert R

Het wordt dit keer een wedstrijd met twee gezichten en met verschillende weersomstandigheden. Na de zomerse temperaturen van vorige week, doet deze week de herfst haar intrede echt. We gaan alvast verschroeiend van start.

De kloof die we in het slot van de eerste helft konden realiseren, was voldoende om de volle buit te pakken tegen Kwik. Een belangrijke overwinning om met een goed gevoel de confrontaties met Borgerhout/GW en AKC/Luma aan te vatten en anderzijds was Kwik toch wat het zwarte beest waar we vaak in de slotfase met lege handen achterbleven.

Tot 25 minuten ging de wedstrijd gelijk op tot 7-7: Lauren counterde de openingstreffer van Kwik en wat later diende Elin op doorbraak van antwoord op de 1-2. Janne en Christoph schoten dan een setje verschil op het bord, maar na de 5-3 van Lars werd er langs Kwik kant een vakwissel doorgevoerd en ook langs onze kant volgde aanvoerder Jens. Het luidde echter een doelpuntenloze periode langs onze kant in; meer dan 12 minuten konden we niet scoren en gaf Kwik de mogelijkheid om er op en over te gaan: 5-6.  Jens en Nick lieten met afstandstreffers Kwik niet verder uitlopen en met 7-7 gingen we dus de laatste 10 minuten in. Ondertussen draaide het bij ons terug beter en met een droge 4-0: een strafworp omgezet door Jens, een verre knal van Lars en een dubbel salvo van Christoph zorgden voor de 11-7. Net voor affluiten kon Kwik de 11-8 ruststand vastleggen.

Ons tweede team heeft opnieuw een sterke prestatie neergezet, al werd het in de eindfase wel spannend zonder weliswaar in de problemen te komen. Daar bij onze groen-witten er over acht gescoord werd, kwam bij de bezoekers het gevaar van Jonas Lemmens die de helft van de doelpunten voor zijn rekening nam.

Een uitstekende start leverde een 5-0 bonus op na een goede 10 minuten wedstrijd. Claudia, ‘laat me niet schieten uit het achtervlak’, liet in 2 opeenvolgende aanvallen de 2-0 optekenen. Kia werkte de eerste aanval van het tweede aanvalsvak prima af en Wannes sterk in de rebound voor 4-0. Broer Bas verzilverde nadien een mooie combinatie. Dan begon Kwik mee te scoren en via een schot van Wannes en een strafworp omgezet door Mirte, die foutief gestopt werd na mooi aangespeeld te zijn geweest door een klaarkrijgende Bas, naar 7-3. Lemmens milderde, maar via Liam en Mirte op schot en een lange aanval bezegeld door Imke terug 5 stuks voor: 10-5.

Liam en Bas counterden nog scores van Kwik via hun topscoorder en zo met 12-9 de rust in.

Voorwaarts A - Kwik A = 21-17 / Voorwaarts B - Kwik B = 19-18 / U19 - Boeckenberg = 25-12 / ASKC - U17 A = 06-19 / Temse - U17 B = 04-14 / AKC - U15 A = 02-24 / U15 B - HMKC/Boeckenberg = 07-04 / Temse - U13 A = 03-03 / Temse - U13 B = 05-09 / U11 A - AKC = 08-00 / Hoevenen - U11 B = 01-10 / Edegem A - Neerlandia A = 16-12 / Edegem B - Neerlandia B = 18-08 / Edegem 2 - ASKC 2 = 13-18 / Edegem 3 - Sikopi 2 = 10-18

Beker van België: Voorwaarts A - Meeuwen A = 22-14 / U11 - Minerva = 13-02

De eerste wedstrijd van de dag op Temse was al een mooie overwinning. Nu afwachten wat de tweede wedstrijd zal opleveren. We kwamen Temse vorige seizoenen ook al tegen en we weten dat ze een zeer degelijk team hebben.
Temse mag aanvangen en ze krijgen Lora, Olivia, Finn en Tuur tegen zich. Al vrij snel gaat het naar ons aanvalsvak met Sue, Wenke, Lee en Sep. Na even over en weer korfballen valt de eerste goal aan onze kant. Sue schiet, Wenke kan de rebound pakken en werkt af. Temse laat zich niet doen en ze maken de 1-1. Wat later Tuur aan het kanon, maar zijn doelpunt wordt jammer genoeg afgekeurd. Onze verdediging staat sterk te spelen en dat wordt wat later beloond door de aanval. Tuur geeft de assist aan Finn die met één hand afwerkt. Ook nu weer komen de paarswitten gelijk en met 2-2 gaan we rusten.
Temse kan nu voor het eerst op voorsprong komen met een hele knappe goal, dus iedereen vol aan de bak om het laken weer naar onze kant te trekken. Jolien komt de ploeg versterken. Aanvallend komen we tot kansen en Lee komt meermaals aan bod na mooie acties maar hij heeft pech. We blijven rekenen op een stugge verdediging, Sue pakt uit met haar tweede blok, nice! Het blijft werken om in de match te blijven en uiteindelijk maakt Lee oververdiend zijn goal op pas van Wenke. De match eindigt op een billijk 3-3 gelijkspel. De match had zeker meer goals verdiend voor beide teams, maar een puntendeling is voor de twee ploegen een verdiende buit. We leden vaak onnodig balverlies, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door het harde werk in aanval en vooral in de verdediging.

Aanval: Jolien, Louiza, Mats M, Tom
Verdediging: Flore, Imayra, Mats VD, Wolf
Reserve: Lotje, Myla, Anton, Arnout

De wedstrijd had een regenachtige start, maar na regen komt zonneschijn. Temse vond als eerste de korf. Maar we moesten niet lang wachten op een antwoord. Tom opende als eerste van Voorwaarts en Mats VD en Wolf volgden zijn voorbeeld. 1-3 Temse begint aan de achtervolging via een strafworp. 2-3 Jolien duwt de rebound in de handen van Tom die Mats M mooi kan aanspelen en hij kan het mooi afwerken. 2-4. Imayra zet een mooie steun voor Wolf die de 2-5 kan scoren. Temse kan de korf nog is vinden . 3-5 Er volgen veel pogingen in knappe aanvallen. Grote wissel. Het verdedingsvak wordt volledig gewisseld met verse krachten. Mats M bal vecht voor de bal en Tom kan zijn tweede van de match maken. Myla vangt de rebound en bal kan terug naar aanvalsvak voor weer een paar mooie kansen
Na de rust zet Mats M een goeie steun voor Jolien die het mooi kan afmaken. 2-6 De bal valt in de aanval op de voeten van Temse en Myla is er direct bij en geeft de bal aan Lotje die net mist. Na terug een volledige vakwissel kan Temse de korf nog eens vinden. 3-7 De mooie rebound van Imayra levert spijtig genoeg geen goal voor ons op. Temse kan daarna nog eens scoren. 4-7 We zien eerst een mooi schot van Flore en daarna kan Imayra een goede steun zetten voor Wolf 4-8. Flore zet vervolgens een steun voor Mats VD voor de 4-9 Anton kan dan nog een mooie rebound en twee pogingen laten zien. Om te eindigen krijgen we nog een vrijworp door een fout op Lotje. Arnout mist deze net. Ik heb ergens dan nog een goal gemist van Temse want de match eindigde met een mooie 5-9.
Samenvatting van de match door de coach: Het was aanvallend mooi met heel veel kansen en ze vonden elkaar heel goed. De gunfactor was hoog.

Tweede ontmoeting op korte tijd en daar waar het tijdens de competitiewedstrijd nog bloedheet was, moest deze bekermatch in druilerige omstandigheden afgewerkt worden, maar gelukkig bleef het droog.

In de eerste helft was “onzorgvuldigheid” het woord dat we het meest in de mond namen. De passing in aanval was niet zuiver genoeg, alsook de genomen kansen en in verdediging bleven we niet aangesloten zodat we op den duur gemakkelijke doelpunten slikten zoals vrije schoten met de voetjes netjes naast elkaar op de grond.

In de eerste aanval kwam Nick via een aflegger van Lars in schietpositie en onze eerste aanval was meteen raak. Meeuwen scoorde vervolgens ook uit hun eerste kans en zo was de toon gezet voor de volgende aanvallen waarin Janne ons terug op voorsprong bracht via een stip maar de 2-2 volgde snel.

Elin van kortbij en Joke op doorbraak voor een setje verschil, maar Meeuwen trok terug gelijk. Lars eigenhandig met eerst een mooie rebound-doorbraak en vervolgens een afstandstreffer in de volgende aanval zorgde voor opnieuw een kloofje. Een verschil dat we naar 3 konden brengen via schoten van Jens, Lars en Christoph: 9-6. Maar de bezoekers kwamen terug opzetten en lieten vanop 2,5 m de kans liggen om op gelijke hoogte te komen. In de laatste 5 minuten waren er nog zuivere schoten nodig van Lars, Christoph en Nick om een niet aflatend Meeuwen toch met een kleine achterstand de kleedkamers te laten opzoeken: 12-11.

Aanval: Seppe, Finne, Olivia (C), Gloria

Verdediging: Oscar, Maurice, Jolien, Roos

Reserve: Lex, Margaux, Ite