Spannende finale zorgt voor verdiende back-to-back

Gedrevenheid, teamwerk, koelbloedigheid, incasseringsvermogen en volharding zijn maar een aantal van de ingrediënten die deze finale gekruid hebben tot een smakelijke wedstrijd.


A: Xander (1), Quinten (2), Saartje (1), Lauri (6)

V: Joppe (2), Loris (2), Lauren, Janne (1)

Wisselspelers: Nore, Lieke, Stef, Senne

Het is fantastisch hoeveel Voorwaartsers naar Herentals afgezakt zijn. Niet enkel supporters en sympathisanten van onze prachtige club hebben onze titanen ondersteunt in hun weg naar de zaaltitel, ook jongeren van andere clubs zaten in onze tribunes om onze spelers aan te moedigen. De aanwezigheid van hun eerdere tegenstaanders geeft aan hoe onze spelers en speelsters de waardering van velen krijgen. Sportiviteit op een naast het veld blijkt wederom een sterkte!

 

Vanaf het eerste fluitsignaal wordt er aangevallen op het scherpst van de snee. Bij onze eerste aanval kan het bij wijze van spreken 3-0 zijn. Drie prima uitgespeelde kansen, met een uitdraaiende bal van Xander die de spanning meteen de hoogte injaagt. Het is Lauri die de score koelbloedig opent op penalty. Ook tijdens de volgende aanval creëren Saartje, Xander, Lauri en Xander zeven (!) uitgespeelde doelkansen, die telkens de shotklok resetten. De bal blijft in groen-witte middens met sterk reboundwerk. Uiteindelijk komt Lauri met een lopende rebound vrij. Haar korte kans zorgt voor de 0-2. Na het wisselen van de vakken zijn Lauren, Joppe, Janne en Loris ook direct goed georganiseerd. Janne brengt een goed getimede steun (de eerste, maar zeker niet de laatste van deze wedstrijd) en Joppe trekt zijn turbo in gang. Zijn doorloper wordt overgenomen, maar hij speelt de weggetrokken Loris aan. Zijn korte kans gaat zuiver binnen. Zo staat het na 5 minuten speeltijd 3-0. Boekenberg opent de score op penalty en de aansluitingstreffer met een ver shot (3-2). Er wordt meteen terug gescoord door Quinten. Door de rebound op het eigen shot te verzorgen, kan hij een doorloper scoren. Na een gemiste penalty van Boeckenberg, wordt er zo’n 5 minuten niet gescoord. Tot de panters opnieuw tot op één punt komen, met een korte kans na een doorloper. Gelukkig zorgen Loris met een heerlijk shot en Lauri van op vrijworp (na fout op de Xander) voor het uitdiepen van de voorsprong. Na een doelpunt op shot van Boeckenberg, krijgen we een discutabele penalty toegewezen (Joppe koelbloedig). Bij de volgende aanval gaat de bal voor Boeckenberg ook onterecht op de stip (7-5). Bij het uitverdedigen onderschept Lauri de bal. Ze speelt Quinten aan die snel omschakelt. Zijn korte kans brengt de stand op 8-5. Lauri zorgt het haar vierde doelpunt voor een vierpuntenkloof. Haar shotje kan er komen na sterkt reboundwerk van Xander. Ook Boekenberg blijft er in geloven. Met een doorloper en een penalty wordt het 9-7. Wanneer er bij ons een penalty bijna onbegrijpelijk terug uit de mand springt, groeit het geloof bij Boekenberg. Met een penalty komen ze opnieuw tot op één punt. Saartje (penalty) en Joppe (ver shot, na berenwerk van Loris in rebound) leggen de ruststand op 11-8 vast.

 

Na de rust missen we bij 11-9 opnieuw een penalty. Nore komt vervolgens Saartje vervangen. Lauri krijgt een steun van Quinten en haar korte kans gaat binnen (12-9). Intussen laat Lauren in verdediging met “een pan” haar dominantie zien! Xander trekt weg van onder de korf en Lauri haar kruispas speelt hem verder vrij (13-9). Een heer van Boeckenberg verliest met nog een kleine 13 minuten op de klok helemaal de pedalen. Hij maakt aan de lijn een zware fout op Loris. Hij wordt na wat commotie met groen voor een tijdje van het veld gestuurd. Joppe en Loris blijven ook in deze omstandigheden kalm en laten de situatie niet verder escaleren. Ook de andere spelers van Boeckenberg laten zich niet opjutten en spelen een sportieve wedstrijd. Ook een pluim voor Janne die ondanks het tumult de vrijworp -gegeven voor deze fout- koelbloedig afwerkt! Lauri scoort vanop de stip ons laatste doelpunt. Quinten zijn steun werd foutief afgenomen, op het moment van Lauri haar doorbraak. Boeckenberg heeft het laatste woord vanop shot. De wedstrijd  eindigt op 15-11.

 

Deze twaalf spelers ronden hun zaalseizoen af met een indrukwekkende “back-to-back” en dat in een hogere leeftijdscategorie. De viering achteraf in onze kantine was er alvast ook eentje om in te kaderen.

Proficiat Lauren, Janne, Saartje, Nore, Lieke, Lauri, Stef, Quinten, Xander, Senne, Joppe, Loris, trainers en staf!

Uw trotse verslaggever ter plaatse,

 

Anneleen.

Wie deze wedstrijd graag (opnieuw) met beelden wil beleven: https://www.youtube.com/watch?v=irgVWe4qJlM (van 3:36:34 tot 4:59:22)