Supporters worden verwend met veel doelpunten en een spannende strijd tot op het einde

V: Janne(2) Lauren Joppe(5) Loris(5)

A: Lauri(9) Saartje Xander(2) Quinten

Wisselspelers: Senne Stef Lieke Nore 

Er staat weer hartverwarmend veel groen-en-wit in de Herentalse tribunes om de U17 te steunen in deze kruisfinale. Onze spelers hebben deze ochtend een lekker ontbijtje genoten bij Kevin en Tamara thuis, en zien nog net Spartacus onderuit gaan tegen Boeckenberg met een golden goal. Zouden wij ook als underdog van de nummer 2 in de competitie kunnen winnen vandaag? 


We starten gelijkopgaand, maar al snel slaat de schrik om het hart als Lauri op de voet van de achterlangs passerende scheids belandt, en met een pijnlijke grimas op de grond zit. Maar ze is een taaike, staat weer recht en vecht zich doorheen de match. Het eerste doelpunt (strafworp na een doorbraakfout) staat alvast op haar naam.  Vobako komt gelijk met een schot, en als Janne met een shotje de 1-2 maakt, blijven we voortaan in het voordeel. We maken de kloof steeds een beetje groter en profiteren geregeld van de fouten van de tegenpartij. Onze strafworpen zijn allemaal raak. Bij 5-10 hoor ik al een beetje een zucht van opluchting, maar Vobako blijft zeker niet bij de pakken zitten, en komt stilaan dichterbij tot 10-11. In de daaropvolgende minuten scoort Lauri nog een strafworp, en mist Vobako vervolgens een strafworp voor de aansluiting.  Na een geduldige aanval scoort Joppe de 10-13 ruststand met een schot.

Bij de herstart krijgen we snel een penalty tegen en daarna loopt het een hele tijd gelijk op. De tegenstand is stug en blijft weerwerk bieden, zodat we de 2-puntenkloof moeilijk kunnen uitdiepen. Op 15 stokt het scoren bij de tegenpartij, en onze koelbloedige U17 gaan wél door met 4-op-een-rij: Lauri en Xander op schot en penalty, en 2x Loris waarvan eentje mooi doorgespeeld door Joppe na een doorbraak. 15-21 staat het nu met nog 8 minuten op de klok. Wedstrijd gespeeld, right? Maar nee, ook nu klimt Vobako terug. Bij 20-22 houden we de adem in, want als de aansluitingstreffer er komt, weet je nooit wat er nog kan gebeuren zo enkel seconden voor het einde. Het is Janne die voor de verlossing zorgt, als ze met een knappe doorbraak op steun van Joppe de eindstand kan vastleggen. En dan barst het feestje los natuurlijk...

We blikken terug op een heerlijke wedstrijd van onze youngsters, met veel doelpunten en een verdiende overwinning.  De trofee van volharding gaat naar Lauri met 9 treffers na een pijnlijke start. En de medaille van teamwork naar alle assists en rebounds die 23 doelpunten mogelijk hebben gemaakt. Over teamwork gesproken, weet dat onze wisselspelers evenveel mee aan de weg hiernaartoe geplaveid hebben!

Maar het is nog niet gedaan natuurlijk: volgende week wacht ons nog de grote finale tegen Boeckenberg. Hopelijk zijn jullie ook allemaal weer talrijk op post op zaterdag om 14 in Herentals, en brullen maar, tot dan,

Ilse