Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

A: Sue, Wenke, Sep en Wolf
V: Lotje, Olivia, Finn en Mats

Meteen van het begin wordt goed gecombineerd. Wenke opent de score nadat ze met de rebound wegstapt. Onze verdediging is ook weer alert en de tegenstrever kan maar moeilijk tot kansen komen. Op een mooie pas kan Wolf de voorsprong verdubbelen. We zien steeds vaker dat onze spelers zowel met links als rechts hun passen geven. Dit is zeer knap, want zelfs bij de groten is dit niet vanzelfsprekend hoor!
De vakken draaien en Finn scoort net als Wenke met een wegstapper uit de rebound. Lotje laat haar tanden zien in verdedigingen houdt de bal net binnen nadat ze zelf de pas had gestoord, wat een inzet! Ook ons aanvalsvak komt nog tot kansen, de spelers vinden elkaar heel goed, er worden snelle beslissingen genomen en dit levert mooi korfbal op.
In het tweede kwart komt Lora ipv Wenke en Rae ipv Olivia.
Rae start met een knappe inloop die net niet in de mand valt. Finn vindt wel de korf van achter de goal en het staat 4-0. Mats laat de tegenpartij niet los en onderschept de ene na de andere bal. Sep beloont die inzet met een éénhandige inloop. HMKC kan voor de rust nog scoren en we gaan met 5-1 de rust in.

We starten met nieuwe vakken in de tweede helft:
A: Lora, Olivia, Finn en Sep
V: Lotje, Rae, Mats en Wolf

Na een goeie start met lange passen naar de korf en kansen die er niet invallen kan Finn de 6-1 maken. De verdediging houdt stand en Wolf gaat zelfs even de twee spelers verdedigen, goed overzicht gehouden. Lora laat zich niet intimideren tegen een dame die letterlijk met kop en nek boven haar uitsteekt.
We verliezen in aanval even de focus want de kansen die komen worden niet doelgericht geschoten. Finn zet zijn vizier terug scherp en maakt de zevende.
Wenke en Sue komen Lotje en Lora aflossen bij de start van het laatste kwart. Kans na kans wordt gecreëerd en Mats rondt af met een schot. Lora en Lotje komen terug binnen de lijnen en dat inspireert Mats voor een volgende treffer, het staat nu 9-1. De vakken wisselen een laatste keer en Sue speelt Finn vrij met een knappe bal die van de middellijn tot onder de goal suist. De tien staat op het bord. Sue blijft met passen strooien want ze speelt Sep nog aan terwijl ze zelf ook vrij staat. Hij kan scoren, maar de goal wordt afgekeurd voor een loopfout. De eindscore blijft zo op 10-1. Knappe match waarin alle spelers zich lieten zien met individuele acties, maar nog belangrijker, met teamwerk.

Aanval: Renzo De Prins (7) - Robin Dooms - Heleen Denis - Sarah Goethals (1)

Verdediging: Thias Van Loock (3) - Hendrik Peeters (1) - Janne Loos (3) - Claudia Verstappen

Wisselspelers: Jonas Van Loock (3) - Pauline Vandevorst - Bjarne Van Rompaey

Opnieuw een duel met als inzet een plekje in de top van het klassement want het is er momenteel drummen. De top 5 staat immers allemaal kort bij elkaar met max 2 punten verschil en wij hebben nog de wedstrijd tegen Borgerhout/GW in te halen. Zelf kregen we niet direct greep op de match en zo al bij al een trage en wat ongeïnspireerde aanvang met vermijdbare fouten. Boeckenberg wist het eerst te scoren en nam een 0-2 voorsprong. Thias uit het achtervlak dan voor de 1-2. Boeckenberg miste vervolgens een stip maar wat later toch 1-3 en toen lieten wij de mogelijkheid onbenut vanop 2,5 meter om aan te sluiten.

Na 11 min wist Renzo de 2-3 binnen te schieten en wat later bracht hij op een knappe manier de stand terug op gelijke hoogte.

De bezoekers nog eerst naar 3-4 maar Janne direct met de gelijkmaker via strafworp. De ingevallen Jonas bracht ons op een setje voorsprong: eerst vanop de stip en wat later met een jumpshot (6-4).

Boeckenberg verkleinde dan weer de kloof, maar Janne feilloos met de strafworp voor 7-5. Topschutter Renzo haalde uit met een dubbel salvo van op afstand: 9-5. Thias sloot de eerste periode af met een buzzerbeater en zo met een ruime voorsprong de rust in : 10-5

Ook bij aanvang van de tweede helft lukte het niet goed langs onze kant, we morsten met open kansen en zo maakte Boeckenberg de achterstand relatief snel ongedaan. Doelpunt per doelpunt slopen ze dichter tot 11-11 en met een buzzerbeater ter het zowaar 11-12. De eindfase werd erg spannend want er werd om en om gescoord. Eerst de gelijkmaker door Thias 12-12. Sarah vervolgens handig onder de korf, maar direct gecounterd 13-13.

Boeckenberg trachtte dan het tij te keren met het inbrengen van ex-internationals Rick Voorneveld en Jesse De Bremaeker. Die plukten wel hun doelpunt mee, maar konden toch niet het verschil opdrijven.

Tot 16-16 ging het gelijk op, maar met nog enkele minuten te spelen dan toch de 2 punten kloof voor Boeckenberg. Het werd een tactisch spel met om de haverklap wissels en time-outs, maar het was Renzo die eerst met een strafworp en een raak schot op luttele seconden van het einde een punt kon veilig stellen!

Gezien ieder een helft voor zijn rekening nam, een billijk gelijkspel!

A: Stef(4), Jarre, Lieke, Anke

V: Tobi(3), Joppe, Kiki-Roos, Lauren(1)

R: Pjotr, Senne, Saartje(1), Lauri

Uit de heenwedstrijd weten we dat KCBJ een ploeg is die onze spelers minder ligt. Op KCBJ wonnen we nipt met 1 puntje verschil.

We nemen deze week een vliegende start, na 20 seconden staat het al 1-0 voor Voorwaarts na een shot van Stef. KCBJ antwoordt, en na korte tijd staat het 1-1 en wisselen de vakken.

Het spel loopt nu even wat stroever, er worden te veel boogpassen gegeven waardoor het uitwerken enkele keren niet zo goed loopt. Gelukkig blijven Anke en Stef sterk in rebound, kan Jarre mooi onderscheppen en krijgen we de bal wel opnieuw in aanval, waar Tobi met een shot het scorebord op 2-1 zet. Later een mooie rebound en pas van Kiki-Roos, Tobi zet om naar 3-1.

Ook nu volgt KCBJ weer, en gaat de stand naar 3-3.

Na een steun van Tobi scoort Lauren een inloper, en kort voor rust staat het dan 4-3.

Saartje komt in voor Lauren, en we gaan rusten met een 4-4 stand na een penalty voor KCBJ.

Na de rust gaat het snel naar 4-5. Pjotr komt dan in voor Joppe, Joppe neemt de plaats van Jarre in.

Het spel gaat nu even snel heen en weer tussen beide ploegen. Lieke creëert heel wat mooie kansen in het achtervlak, maar jammer genoeg wordt hier niet op gescoord. Stef scoort 5-5 van ver, maar zijn tegenspeler laat zien dat hij van nog verder kan en scoort 5-6. We merken hier ook een mooie rebound van Joppe (niet makkelijk tegen een duidelijk grotere en stevigere heer!), mooie onderscheppingen van Stef, een knappe pas van Tobi naar Saartje die dan 6-6 scoort!

Lauri komt nu Anke vervangen, Anke gaat op de plaats van Saartje spelen. We zijn jammer genoeg het noorden even kwijt, en er volgen te veel shots van KCBJ die wel lukken, terwijl het bij onze spelers even niet lukt. Na 6-8, bij het wisselen van vak, komt Saartje in voor Lauri, en bij een snelle 6-9 komt Lauri voor Kiki-Roos, die op haar beurt Saartje vervangt. 6-10 volgt nog, maar onze U15 geven niet op. Pjotr onderschept mooi de bal, Stef scoort wat later 7-10 op shot.

In een volgende fase neemt Tobi rebound, geeft een knappe verre pas naar Stef in het andere vak, 8-10 komt op het scorebord.

KCBJ laat zich echter niet kennen, en antwoordt – opnieuw met een zeer ver shot – 8-11 is een feit.

Stef en Tobi draaien nu de rollen om, rebound Stef in verdediging, bal terug naar aanval en Tobi scoort 9-11 op pas van Lauri.

KCBJ kan nog één keer raak treffen, we eindigen op 9-12.

Jammer, maar vanop de supportersbank zagen we een toffe match met heel veel inzet van de hele ploeg.

An

A: Loris (4), Quinten, Lauren (3), Nore

V: Xander (2), Senne (4), Lauri (4), Saartje (1)

R: Tobi, Stef, Anke, Lieke

In de heenmatch tegen Ganda wonnen we wel, maar niet overtuigend, toen nog spelend zonder rebound resulteerde in veel één schots aanvallen. Dus benieuwd of we met dominantere speelstijl wel een groter verschil op het bord zouden zetten. We starten verdedigend matig aan de partij. De 0-1 tegen Loris (2 voetenschot) was iets te makkelijk weggegeven. Gelukkig repliceert hij na de 1-1 via Xander op schot met prima vrijworp 2-1. Ook de 3-1 komt uit Loris zijn handen op pas van Quinten. Senne maakt zijn eerste van de middag 4-1, doch de kwalitatief sterke heer Gil van Ganda maakt de 4-2. Lauren weer zeer beweeglijk en kwik vandaag, maakt op inloop 5-2, maar de 4 puntenkloof komt er niet. Ganda weet dat we met veel lijnpress spelen en profiteert hiervan optimaal om achter de rug inside te lopen en zo de 5-3 op het scorebord te zetten. De 6-3 wordt gescoord door Lauri die tot dan toe nog niet secuur had afgewerkt. Lauren laat zich iets later in de rebound verschalken en zo sluit Ganda opnieuw aan 6-4. Deze goal tegen werkt als een rode lap op een stier want in een paar minuten tijd zet Lauren haar dame op haar plaats: 7-4 en 8-4. Na de 8-5 van Ganda kan Senne met zijn 2e en Loris met zijn 3e een 10-5 ruststand vastleggen.

Loris maakt na de pauze zijn 4e ondanks het strak verdedigen van zijn tegenstander, 11-5 (assist Nore). De kloof wordt door Lauri verder uitgediept 12-5 en wanneer Ganda een stip onbenut laat profiteert Senne optimaal op schot na doorbraak en doorsteek Xander. Deze combinatie was een minuut eerder ook reeds succesvol maar werd toen voor onbegrijpelijke reden afgekeurd. Na de 13-6 wordt Anke ingebracht voor Saartje, die in het andere vak Nore komt aflossen en gaan we laatste 10 min in. Ganda sluit op stip wat dichter bij 13-7 maar Lauri, de tweede helft wel scherp, repliceert (14-7). Zo gaat de match op en neer, Xander met 15-7 en Ganda tegen Senne 15-8. Na de omdraaibal van Saartje, 16-8, komt ook Tobi nog enkele minuten de ploeg versterken. Senne (5 op 10! doch 1 afgekeurde goal) bekroont zijn mooie wedstrijd (17-8), en Lauri schiet de 10 puntenkloof op het bord 18-8. De 18-9 van Ganda is enkel voor de statistieken, de prima goal van Quinten voor 19-9 wordt spijtig genoeg afgekeurd maar we mogen weer zeer tevreden zijn over deze wedstrijd.

Ganda, Boeckenberg en ASKC zullen nog een robbertje moeten vechten voor wie de 4e plaats in beslag zal nemen en mogelijks onze tegenstander wordt in de kruisfinale te Herentals. De eerste plaats kunnen we volgende week zo goed als veilig stellen tegen Vobako waarmee we na de verloren heenmatch nog een eitje te pellen hebben.

Kevin

De bevestiging tegen een betere ploeg

Liam 6 - Joren 4 - Kobe 2 - Jasper 2 - Jakke- Willy

Mirte 7 - Amber W 3 - Luna 3 - Quinte 4 - Caro VB 2

Mauro bleef op de bank herstellende van zijn voetkwetsuur.

Tegen een zeker niet te onderschatten tegenstander kwamen we toch aan onze dertiger. We mogen tevreden zijn met hetgeen we hier op de vloer brachten. Twee gelijk goede helften qua scores eerste helft 16-8 tweede time 17-9 tegen 27% afwerking. Aalst deed het trouwens in dat compartiment zeker ook degelijk. Bij de bezoekers vielen vooral enkele vlot scorende dames op. Jammer dat onze B ploeg zich niet kon uitleven want Aalst kreeg helaas geen B ploeg bij mekaar.

De voornaamste scores:

Eerste aanval meteen raak Joren voor de 1-0

4-0 Kobe met steun van Luna

6-3 Caro doorloopbal stopt een Aalst offensief

10-5 ingevallen Mirte werkt lange aanval af, de dubbele cijfers en de eerste serieuze kloof

12-6 Luna van ver

13-6 Bossie weer na uitgesponnen aanval

14-7 Liam beloont het werk van zijn vakgenotes

16-8 Ambertje legt de rustcijfers vast: een "dubbele" score

Tweede helft:

17-8 Liam opent opnieuw

20-10 Liam voor de twintiger assist Joren

22-10 Mirte vrijworp

25-11 Mirte met een strafworp

26-12 Joren handige korte kans aangeven Luna

27-15 Quinte steun Luna

28-15 Amber W voorzet van de aanvoerder

29-15 Mirte splijtende doorloopbal

30-15 Quinte voor de dertiger

33-17 Liam toont nog eens zijn vorm en legt de eindcijfers vast

Volgende week al de laatste kompetitiewedstrijd op Joki en daarna volgen de kruisfinales met heen en terugwedstrijden.

Peter

Terechte winst van de bezoekers

Jordy 2 - Fred 1 - Willy 1 - Jakke 2 - Robke (3 steals)

Ellen 3 - Veerle 2 - Sarah 1- Dorien - Fatima - Maartje

Al een tijdje geleden dat C na de A ploeg speelde dus deze match konden de supporters lekker meepikken. Sarah is back na haar buitenlandse "stage" en terug op onze velden te bewonderen. De tegenstander was Temse, waarvan de fanions in de Promoleague trots ongeslagen op kop staan. Ook een jong team die vandaag beter afwerkten want daar kon iedereen zijn korfje meepikken en dat ging bij ons moeizamer. De overtuiging was er jammer genoeg alleen voluit het laatste kwart in onze ploeg en daardoor kwam onze remonte te laat om punten te pakken.

Scoreverloop:

1-0 Veerle handig vanuit de rebound scorend

2-3 Veerle op shot steun Fred

3-3 doorsteek Jordy op Fred

4-4 Jakke assist Fatima

5-6 Sarah met haar patent: de bom

6-7 Jordy handig gespeeld

Tweede helft:

7-11 Jordy lokt stip uit

8-11 Ellen knap korte kans binnen gewerkt

9-13 Willy met de steun van Maartje

10-13 Jakke uit de draai

11-13 Ellen vanuit de rebound

dit zijn de dolle tien minuten van ons team.

11-14 helaas de remonte wordt gestopt.

12-15 Ellen lukt strafworp uit

Wat nemen we mee ? Meer vertrouwen om een ganse match met overtuiging en lef te spelen.

Peter

Dames: Lauren Denis (1) - Imke Loos (2) - Joke Van Maldeghem (2) - Lise Van Maldeghem (1)

Heren: Lars Kerstens (5) - Christoph Hellemans (6) - Liam Van Hoof (2) - Jens Vogels (6)

Wisselspelers: Janne Loos - Renzo De Prins (1)

Met een volgelopen De Nachtegaal en flink wat kijkers via de livestream was er heel wat belangstelling voor deze topaffiche. Was het vorige week nog zoeken naar doelpunten, dan kregen we zaterdag weer een partij voorgeschoteld waarbij Voorwaarts/Molinos opnieuw een hoog percentage kon neerzetten en met gevolg al 25 doelpunten bij de rust: 15-10.

De openingstreffer kwam uit handen van  Christoph, gecounterd door Nikki Schilders van kortbij maar via Jens naar 2-1. Onder meer Tibo Dujardin met 3 doelpunten zorgde dat de bezoekers nog wat langszij konden blijven (6-5). Een aantal knappe aanvallen konden niet verzilverd worden, maar daarna werd het vizier terug scherp gesteld en liepen we uit op Boeckenberg dat geen antwoord had op onze versnelling hoger. Na een kwartier rondde Lars een doorbraak schitterend af en de supporters gingen uit hun dak want er stond dan een 5-punten kloof op het bord: 10-5. Toch sputterde onze aanvalsmachine even, met enkele onzorgvuldigheden die nul shots aanvallen tot gevolg hadden. Boeckenberg rook een kans en ze kwamen terug tot 11-9. Het gesputter was van korte duur want in de eindfase van de eerste helft zorgden Lars en Jens met afstandstreffers voor opnieuw de voorsprong en Joke kon met een schitterende one-hander net voor rusten iedereen bij een 15-10 stand naar de kleedkamers sturen. Ondanks de 2 dipjes liet Voorwaarts/Molinos toch een knappe 33% afwerking laten noteren!

Bij het hervatten leken we op weg naar de eerste treffer, maar een doorbraak van Imke werd ongelukkig afgefloten voor een spelhervatting in ons voordeel en zo was het Nikki Schilders die het eerste doelpunt van de tweede periode op haar naam mocht schrijven. Daarna Lars nog van aan de zijlijn voor de 16-11, maar daarna volgde een flinke dip waarbij we aanvallend de kansen niet konden omzetten en verdedigend werden de opdrachten niet meer uitgevoerd zoals afgesproken. Plots was de mooie voorsprong ongedaan gemaakt door onder andere 3 korven van de ingevallen Lucas De Ridder. Bij 17-17 moest dan ook coach Gert de troepen tot de orde roepen en de time-out had onmiddellijk effect. Lars van ver en Jens met een buzzershot brachten ons terug een setje voor en Boeckenberg zou niet meer dichter komen dan op 1 doelpunt. 

Renzo werd ingebracht om wat aanvallende impulsen te geven en ook dat loonde. Eerst zorgde erg knap werk van Joke dat ze een vrijstaande Christoph kon aanspelen (22-19) en wat later werd Renzo foutief gestopt op de inside en hij rondde de stip keurig af!

Met een dubbel salvo zette Christoph de kers op de taart en na de heenmatch werd ook deze wedstrijd met een stevige winst beëindigd. Ondanks de dipjes werd de boekhouding afgesloten met een afwerkingspercentage van 29%!

U kent het verhaal van de beer en het vel, maar met onze fanions, Edegem én enkele jeugdteams op halve finale koers, moet u echt uw agenda vrijhouden in maart voor enkele afspraken in Herentals! In Voorwaarts/Molinos en Edegem/Voorwaarts we trust!

V: Bent, Corneel, Gio, Lenka 

A: Erik, Lars, Molly, Margot

De U13a van Catba komt ons begin januari het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Wij wensen hen even veel, maar overwinningen geven we niet cadeau. We beginnen de wedstrijd dan ook met veel vuur(werk). Camille zou ook tevreden geweest zijn.

Erik zorgt van bij de eerste aanval voor het eerste doelgevaar, maar zijn doorloper wordt verdedigd gefloten. Bij de volgende aanval is het wel raak. Margot verzorgt de rebound op een shot en speelt zichzelf mooi vrij door achteruit weg te trekken. Het eerste doelpunt van het jaar is een feit en het is al meteen eentje met een strik rond.

Onze tweede en derde doelpunt wordt door Erik binnen geknald. Molly zorgt bij beide doelpunten voor de voorbereiding. Eerst brengt ze een goed getimede steun, vervolgens onderschept ze de bal bij het uitverdedigen. Met een assist schenkt ze Erik het doelpunt.

Na de functiewissel draait het wat minder vlot. We krijgen de bal moeilijk in aanval, omdat er (te) veel fouten gemaakt worden bij het uitwerken. Tegen het einde van de eerste helft komen we toch op een geruststellende 4-0. Bent steunt Gio die zijn korte kans properkes afwerkt.

Na de rust worden onze goede voornemens nog eens kracht bijgezet. Vanuit de inworp van de tweede helft, speelt Molly Erik vrij met een lange pas richting korf. Ook deze doelpoging op halve afstand gaat binnen. Het volledige vak brengt voor het ganse wedstrijddeel mooi samenspel en het goede reboundwerk van Lars en Margot zorgt voor meerdere doelpogingen per aanval. Ook in verdediging zijn onze spelers alert om de afvallende bal te onderscheppen. Corneel zit steeds op vinkenslag om zijn tegenstander de bal af te snoepen. (nvdr: op vinkenslag zitten: ‘ongeduldig en gespannen zitten wachten om iets te kunnen doen, om een gelegenheid te kunnen waarnemen’)

Na de laatste functiewissel krijgt Catba de 0 van het bord.  Bent antwoordt bijna meteen met een doorloper, op steun van Gio (6-1).

Maar … de mooiste goal wordt tot het laatste bewaard. Lenka speelt vanuit de ruimte de doorgelopen Gio aan. Hij speelt op zijn beurt Bent vrij, die deze snelle combinatie afwerkt met een prachtige goal.

Catba wil graag nog een zegje hebben in de eindstand en scoort nog tweemaal. Onze overwinning komt echter op geen enkel ogenblik in gedrang.

Het was een goed wedstrijd, met wat ups en downs, maar ze belooft alvast veel goeds voor 2023.

Uw verslaggever ter plaatse

Anneleen.

A:Lou(1) Kaat(1) LennertR Taco(3)

V: Lina Fran Seth(1) Oskar

r: Lander, Molly

Het was een beetje een moeizame overwinning vandaag, maar daarom hebben we er niet minder om gevochten. Leuven is best wel een goeie ploeg met een sterke verdediging. Een groot en beweeglijk meisje bij de tegenpartij maakte het ons knap moeilijk.

We starten en krijgen meteen veel druk waardoor we de eerste aanvallen een aantal balverliezen lijden. In het eerste spelbeeld krijgt Leuven veel meer kansen dan wij. Toch werken wij het beste af, en het is 2x Taco, de ene via vrijworp op pas van Kaat, en de tweede via een spelschot, die de vakken doet wisselen. Maar Leuven geeft zich niet gewonnen en beent ons weer bij tot 2-2. Nog voor de rust kan Lou ons via een doorloper op voorsprong brengen, oef.

In de tweede helft wachten we niet te lang om onze voorsprong te vergroten: Kaat schiet binnen op een kruislinge pas van Taco 2-4. Met het andere vak terug aan de bak zien we mooie aanvallen, maar het duurt even voor we daar het gaatje in de mand vinden. Het lukt Seth dan uiteindelijk met een schotje op middellange afstand. Lander komt Lennert vervangen in verdediging. Leuven komt nog even wat dichterbij, maar Taco legt uiteindelijk de 3-6 ruststand vast.

Tot volgende week sportievelingen!

Ilse

Aanval Stef (2), Pjotr (1), Lauren (1), Kiki-Roos 

Verdediging: Jarre, Joppe, Anke, Lieke 

Reserve: Saartje, Loris

Wat een wedstrijd, de bal gaat wat heen en weer, van aanval naar verdediging en weer terug. Maar Stef vindt het welletjes geweest en geeft een pas aan Pjotr die met een mooi shot afwerkt, 0-1.

Nu krijgen we een vrijworp en Stef zet deze knap om, 0-2. Maar de tegenpartij krijgt ook zijn kansen en maken er 2-2 van.

Stef zet een steun op en Lauren kan hierdoor het scorebord weer in ons voordeel zetten, via inloper, 2-3.

Ook Pjotr geeft een pas aan Stef en ja hoor, 2-4 om de rust in te gaan.

Na de rust enkele wissels:

- Saartje voor Lauren 

- Loris voor Joppe 

- Joppe voor Pjotr 

In de tweede helft worden er wel veel kansen gecreëerd, enkel afwerken lukt niet. De tegenpartij kan nog wel een doelpunt maken en 3-4 op het scorebord zetten, welke eveneens de eindstand is. 

De scheidsrechter heeft wel wat gekke dingen gedaan en was niet altijd even goed met de wedstrijd bezig.

Maar de winst is binnen.

Mooie score,

Eefje 

Aanval: Loris (4) – Quinten (2) – Lauren (2) – Nore (1)
Verdediging: Xander (4) – Senne (2) – Lauri (1) – Saartje (1)
Reserve: Joppe – Stef – Anke

Loris opent de wedstrijd met een shotje achter de korf op pas van Nore. Een beetje later kan Lauren profiteren van de rebound die ze neemt en staat het 0-2. ASKC kan even terugkomen tot op 1-2, maar dan vindt ook Senne de mand na rebound en kunnen we weer wisselen van vak 1-4. ASKC neemt een time-out, maar onze U15 gaat verder op hetzelfde elan. Er volgen een aantal goeie aanvallen met als resultaat twee doelpunten van Loris. Lauri geeft een goeie pas naar Xander die onder de paal staat, die zo een strafworp mee krijgt die hij netjes binnen gooit. ASKC kan antwoorden met een shot na vrijworp, maar dat duurt niet lang. Quinten scoort nu tweemaal, eerst een inloper en nadien een shotje. Voor de rust kan Xander de bordjes nog op 2-9 zetten met een kort schot nadat hij de rebound neemt.

In de tweede helft opent Xander de score met een schot. Lauren kan dan een inloper scoren op pas van Loris en Nore slaagt er zelfs in te scoren terwijl ze haar kniebraces even opnieuw vastmaakt, 2-12. Onze verdediging levert prima werk en houdt de doelpunten van ASKC tegen. Xander met een schot en Saartje met een inloper maken er 2-14  van. Anke komt in het aanvalsvak in de plaats van Nore. ASKC kan tegenscoren, maar Loris countert met een schot: 3-15. Lauri kan dan ook een goaltje meepikken en maakt het 16de doelpunt met een inloper. Stef komt in de plaats van Xander. ASKC krijgt dan een (onterechte) strafworp mee die ze missen. Senne scoort nummer 17 en zo staat het een paar minuten voor einde op 3-17. Quinten wordt vervangen door Joppe, Nore en Xander komen er terug in voor Saartje en Loris. ASKC kan op het einde nog 2x scoren, maar kan nooit echt in de wedstrijd komen.

Een goeie start van de terugronde in de zaal!

Sofie

De eerste wedstrijd van 2023 ging vlot voor onze B ploeg

Kaay 5 (14 rebounds)- Willy 4 - Jakke 4 (10 onderscheppingen) - Jasper 2 - Fred

Caro VB 4 - Amber W 2 - Amber J 3 - Lore 1 (13 rebounds)- Caro C 1

Nadat onze C ploeg het goed voorbeeld had gegeven door zaterdag al op Rijko te gaan winnen met 7-11 gingen de andere teams zondag op het goede elan verder. Dit vooral door onze uitstekende verdediging die met zware druk de tegenstander tot zeer moeilijke aanvallen dwong. Veel onderscheppingen voor ons, balverliezen en shotklokoverschrijdingen voor ATBS, daardoor dus slechts 5 korven en vooral knap dat we dit een ganse wedstrijd volhielden. Aanvallend kan het nog beter denk ik, shotselectie en aanvalsopzet zijn nog een werkpuntje.

De voornaamste scores:

0-1 een scherpe Caro VB opent het bal

0-2 een uitstekende Willy

0-3 Jasper steun Lore

1-6 Kaay keurig vanop 2,5 meter

1-10 Amber W de aanhouder wint

1-11 Lore vanop afstand

1-12 Amber J eigen kans afgedwongen

2-15 de ruststand vastgelegd door Jakke

2e helft:

2-16 Amber J opent de debatten

4-18 een knappe korf van het duo Willy en Jakke

4-20 doorloper omgezet door Caro VB

5-24 Caro C goed ingevallen

5-26 eindstand via de topschutter van de dag Kaay

Volgende week gaan we gewoon onze winningsmood verlengen.

Peter

Goed begin van het nieuwe jaar voor Edegem Leader/Grain

Mauro 2 - Joren 2 - Liam 4 - Kobe 3 - Jasper 2 - Jakke 3

Cleo 5 - Mirte 4 - Quinte 3- Luna 3 - Caro 3 - Amber W

Eerste wedstrijd in 2023 voor Edegem. Altijd een tricky one: na lang stilliggen, geen wedstrijden en minder trainingsmogelijkheden.

Tegenstander was ATBS, in de heenwedstrijd lukte we een veertiger maar we beseffen dat dit een éénmalig ding was. Met de uitslag van deze wedstrijd konden we dan ook zeker tevreden zijn. Soms was het wat roestig en de afwerking van doorlopers, strafworpen, korte kansen en vrijworpen was ondermaats. Maar in de duels, de rebounds, de defensie en de onderscheppingen haalden we dik onze doelstellingen. En ondanks alles werkte we nog af aan 27%. Minpunt werd natuurlijk het uitvallen van sterkhouder Mauro, we duimen dat de kwetsuur mee mag vallen. Joren startte, had het wat moeilijk in de aanvangsfase maar groeide sterk door naarmate de match vorderde. Kobe heerste en verdeelde weer en zijn maatje Liam had zijn schotje bij. 18 damesdoelpunten alweer, erg dominant van het dameskwartet met deze keer Cleo als uitblinker. Knappe spreiding van de scores met 11 spelers die elk minimaal 2 maal raaktreffen.

De belangrijkste scores:

0-1 Quinte steun Mauro

3-2 Wederom Quinte die de achterstand milderde

3-3 Joren voor de gelijkmaker

3-4 Kobe heeft vertrouwen in zijn shotje

4-8 Luna voor een eerste serieuze kloof

4-10 Cleo dan al voor de dubbele cijfers

4-13 Quinte steun Mauro en aldus van 4-6 een 0-7 tussenscore

6-15 Cleo op assist van Bossie

8-18 Onze skipper legt de rustcijfers vast

Tweede helft

8-20 Mirte weer voor de twintiger

12-25 drive Quinte afwerking Cleo

14-26 Jakke zijn eerste bal gaat meteen binnen

15-27 Caro als exponent van de "invallers": 8 doelpunten van de vier ingevallen spelers. Luxe dus.

16-30 Caro tekent voor de dertiger

17-34 Jakke voor de eindstand een "dubbele"

Volgende week ontvangen we het altijd gevaarlijke Ago Aalst.

Peter

A: Gio, Lenka, Corneel, Lander

V: Margot, Molly, Bent, Eric

De laatste match van de heenronde was een uitgestelde thuiswedstrijd tegen Minerva. Omdat op het laatste moment een van hun spelers was weggevallen mochten Lars en Corneel afwisselend Minerva versterken.

De go green go white kreet galmde nog na toen Lander snel Gio vond en deze met een vlotte pas Lander terug bediende die de bal simpel door de mand legde. 1-0 na enkele seconden, WAT EEN START. De verdediging doet het goed en de bal is al snel terug in het aanvalsvak. Gio loopt zich mooi vrij en schiet de bal binnen. 2-0, goed begonnen is half gewonnen want nog in de eerste tien minuten vindt Gio Corneel die mooi binnen schiet. 3-0 en nadat Minerva kan tegenscoren wordt er van functie gewisseld.

In het tweede kwart gaat de bal mooi rond in het aanvalsvak van Voorwaarts en Eric kan een shot richting korf lossen. Net niet gescoord maar niet getreurd want Molly krijgt de bal toegespeeld en schiet hem binnen. 4-1, dat gaat goed. Lenka en haar vakgenoten verdedigen sterk maar uiteindelijk vinden ze bij Minerva Lars die met een shotje de 4 2 op het bord brengt. Na nog enkele mooie kansen voor Margot en Bent die er niet in raken fluit de scheidsrechter de eerste helft af.

Na de pauze is er mooi storingswerk van Gio in het uitverdedigen van Minerva. Hij vindt op die manier Lander die de bal voor de 5-2 binnenlegt. Even later probeert Lander van ver, hij mist maar Gio staat vrij om de rebound te nemen en schiet zonder aarzelen de 6-2 binnen. Verdedigend loopt alles nog steeds naar behoren want de tegenpartij slaagt er niet in dichterbij te sluipen.

In de laatste 10 minuten krijgt Molly de bal van Bent en ze schiet deze binnen. Dan legt Eric van ver aan en de bal zuiver door de mand voor de 8-2. Minerva vindt even later dan toch het gaatje en scoort op een mooie manier de 8-3. Eric laat weer zijn schutterskwaliteit zien en antwoordt met de 9 3. Wat concentratieverlies en vermoeidheid zorgen direct voor de 9-4 in de volgende aanval van Minerva. Er volgen nog wat kansen over en weer maar de stand blijft het zelfde.

Goed gespeeld meisjes en jongens, na de heenronde een knappe tweede plaats dus wie weet wat de terug ronde nog brengt.

Uw verslaggever ad interim,

Stijn

A: Olivia Sue Mats M Sep
V: Lora Lotje Finn Lee

We starten met een heel alerte verdediging die snel de bal onderschept. Onze aanval combineert mooie kansen bij elkaar en Mats M scoort al snel de 0-1. In verdediging onderschept Lee bijna alle ballen en Sue rondt hun werk mooi af met een schotje. De kansen blijven komen na knap samenspel met het ganse vak. Mats knalt nog twee goals binnen en we ronden het eerste kwart af met 0-4. Ons eerste verdedigingsvak stond zo sterk te spelen dat Appels met moeite tot kansen kwam.
In het tweede kwart komen Mats VD, Jolien en Maurice in de plaats van Lee, Lotje en Mats M. Ons nieuw aanvalsvak laat heel mooie combinaties zien, er worden ook meerdere kansen op 1 been genomen. De supporters stonden meermaals klaar om op te springen maar de kansen vielen net niet binnen. Bij balverlies werd steevast gestreden om de bal terug in ons kamp te krijgen en dit lukte heel vaak. Onze verdedigers hielden Appels ook nu knap onder controle.

Na de rust starten we met hetzelfde vuur en Maurice is de eerste die de korf weet te vinden. Lotje komt Lora aflossen en even later komt Lee in de plaats van Sep, die vlak voor hij gaat rusten de 0-6 nog binnen schiet. We krijgen de ene na de andere prachtige aanval te zien. De passen zijn vaak om van te snoepen en dat vond Olivia ook. Lee speelt haar mooi vrij en ze scoort in één vloeiende beweging. Knap! Maurice laat zich nog opmerken met loopwerk om een bal nog net binnen de lijnen te houden, wat een inzet! Voor mij was er een déja vu, want net zoals de papa het ‘s morgens in de match van Edegem 2 deed, kwam Mats VD tussen twee tegenspelers uit gesneld met zijn snelle benen en onderschepte de bal. Mats M komt Finn nog aflossen en net voor het einde van het derde kwart kan Appels toch nog een inloop maken. We starten ook in het laatste deel met zeer grote inzet. Het baltempo ligt bij momenten erg hoog en kansen komen bij de vleet. Jolien kan vaak na haar rebound de kans nemen, ze stapt mooi weg om de kans op 1 been te nemen. Ook Lotje ziet goed wanneer ze haar kansen kan nemen. Hun inzet wordt net niet beloond met een goal. Sep, Lora en Finn komen nog even terug in actie. Finn kan scoren uit beweging maar het was net gelopen dus helaas telt zijn schot niet. Appels kan wel nog de 2-7 scoren met een schotje. Het was een zeldzame kans want tot het einde van de match heeft onze verdediging de druk erg hoog gehouden en er werden veel ballen onderschept. Ook het verdedigen op de inloper gaat al ontzettend goed. Wat een dijk van een wedstrijd! Het ganse team heeft van begin tot eind alles gegeven en ze toverden mooi korfbal op het veld. De progressie die ze allemaal maken is duidelijk te zien. Onze toppers moesten nog even de trappen op om het vaste groeten van de supporters maar daar hadden ze nog genoeg energie voor over. Weeral bedankt voor een knappe wedstrijd.

Goele

Aanval: Jens Vogels (7) - Lars Kerstens (1) - Lauren Denis - Lise Van Maldeghem (1)

Verdediging: Christoph Hellemans (3) - Liam Van Hoof (2) - Imke Loos - Joke Van Maldeghem (2)

Wisselspelers: Elin Loos - Thias Van Loock - Renzo De Prins 

Op de openingsspeeldag leden we nog zuur puntenverlies tegen Kwik en dus was iedereen benieuwd hoe het ons zou vergaan na een lange nieuwjaarsonderbreking. De verhoopte volle korf doelpunten bleef uit want de wedstrijd zat slotvast vanaf de openingsfase. Beide teams werden vaak onder shotklokdruk gebracht en de kwaliteit van de schoten was niet hoog. Het werd een intense en zenuwslopende match. 

Via Jens kwamen we 0-1 voor, voor de gelijkmaker was het wachten tot minuut 6. Christoph minuten later met de 1-2 maar met 2 doelpunten van de Kwik-dames (in totaal zouden ze 10 van de 16 doelpunten maken) de thuisploeg aan de leiding; Lise counterde evenwel met een knappe doorbraak, gevolgd door een bom van Christoph (3-4). Kwik terug gelijk en Jens dan weerom met de voorsprong en zo ging het nog even verder om en om. Liam van ver met de 5-6 en Jens aan de achterlijn goed voor 6-7. Inmiddels was ons spel al verbeterd met meer dynamiek en meer kansen per aanval en zo kwam de wedstrijd wat meer los maar de afwerking bleef laag. Lars met een aflegger van Jens en Joke met een shot zorgden voor een 3 punten kloof maar Jonas Lemmens legde de ruststand vast: 7-9.

Direct na het hervatten de eerste vrijworp van de wedstrijd en Jens werkte secuur af. Lies Bollaerts met de 8-10 na 4 minuten en toen werd Joke getorpedeerd door De Pauw van Kwik, die naar de kant moest met een groene kaart. Liam benutte de strafworp en Joke lukte wat later de 4 punten kloof (8-12). Jens met een stip voor de 9-13 maar de motor begon toen al wat te sputteren. We waren meer bezig met de scheidsrechterlijke beslissingen, maakten niet steeds de juiste keuzes en bij Kwik vielen de doelpunten wel zodat bij 13-13 alles te herdoen was. Christoph nog met een doorbraak (13-14) maar je voelde dat we het momentum aan het verliezen waren en Kwik ging er over naar 16-14. Dat we niet meer scherp stonden te ballen, bleek ook vanop de strafworpstip want 2 kansen van 2,5 meter werden gemist en de tijd tikte verder. We kregen een erg zenuwachtig slot waarbij de defensie gelukkig overeind bleef. Jens met de strafworp in de voorlaatste minuut voor de aansluiting en op 22 seconden van het einde schoot hij de gelijkmaker binnen. De eindfase werd nog een thriller want we onderschepten nog de bal en leken op weg naar een ultieme aanval, doch verloren we de bal onbegrijpelijk in het uitwerken en kreeg Kwik nog een korte open kans maar miste. Oef.

Er nu vol tegenaan op training zodat we ons afwerkingspercentage terug kunnen opkrikken en zodoende gewapend zijn tegen de komst van Boeckenberg aanstaande zaterdag. Supporters op post!

Aanval: Renzo De Prins (9) - Robin Dooms (1) - Elin Loos (2) - Heleen Denis (2)

Verdediging: Thias Van Loock (3) - Bjarne Van Rompaey - Sarah Goethals (4) - Janne Loos

Wisselspelers: Hendrik Peeters (4) - Claudia Verstappen (1) - Jasmien Van Steyvoort - Pauline Vandevorst (1) - Tine Van Dyck - Nico Verstappen (1)

Ons tweede team heeft in de eerste wedstrijd van 2023 stevig uitgehaald tegen de leider in de reeks. Met een fraaie collectieve prestatie én een hoog afwerkingspercentage (28%) werd de maat genomen van Kwik. 

Tot 7-7 ging de wedstrijd gelijk op, maar dan lukten we een 3 punten kloof (7-10), de thuisploeg nog even terug tot 1 punt, maar richting de rust konden we de voorsprong uitbreiden naar 5 stuks: 9-14. De tweede helft startte traag want het was 5 minuten wachten op een treffer, maar dan ging het snel en in het laatste kwartier, voornamelijk uit groen-witte handen, vielen de doelpunten bij de vleet.

Lieten zich opmerken op afwerkingsvlak: aanvoerder Sarah mocht 3 keer naar de vrijworp en evenveel keer was ze trefzeker! Renzo schoot er 9 binnen aan 50% en Hendrik viel in en liet nog 4 stuks optekenen.

Met een wedstrijd minder gespeeld staan we nu op 1 punt van de leider, dus het belooft nog een mooi kampioenschap te worden als we deze lijn kunnen doortrekken!

A: Saartje (2), Lauri (4), Tobi (2), Senne

V: Lauren (3), Nore (1), Loris (3), Quinten

Reserve: Lieke, Anke, Stef, Xander (1)

De laatste wedstrijd van de heenronde was de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Boeckenberg, een toch niet te onderschatten tegenstrever, had net voor de kerstbreak Vobako verslagen. We waren dus gewaarschuwd. De vakken werden lichtelijk herschikt, daar Xander niet op tijd aanwezig kon zijn. Senne neemt met bravoure zijn plek over. Onze eerste aanval heeft het lastig in de aanvangsfase en het duurt dus even voordat we de score openen. Saartje met de 1-0 op inloop en wat later de 2-0 via aangeef Tobi. De vakken draaien en Loris mag vrij snel naar de vrijworp stip die hij prima binnen gooit. Lauren gooit dan de 4-0 door de mand waarna we toch weer even moeten zoeken tegen een stug verdedigend Boeckenberg. Tobi met een fake inside en rustig shot voor 5-0. Lauri op inloper 6-0. De Boeckenberg heren zetten aardig wat druk inside en lokken daardoor een stip uit 6-1. Wat later weet ook Boeckenberg een vrijworp te benutten en wanneer zij de 6-3 door de mand schieten, schuifelen we toch even op onze stoel. Het zal toch niet? Lauri schiet de 7-3 door de mand maar wat later toch weer Boeckenberg 7-4 met een kort shotje achter de korf. Hier waren we niet alert genoeg. Lauren vanop de stip 8-4, maar weer incasseren we een goal waardoor Boeckenberg op de 3 punten blijft. Net voor rust kan Tobi ons toch op 9-5 zetten.

Maar ook na de rust blijft Boeckenberg min of meer in het spoor: 9-6. Loris met een prima shot naar 10-6, maar iets later staat weer de 3 puntenkloof op het bord 10-7. Wanneer Lauri haar 3e goal scoort en de 11-7 via inloper op het bord zet, hopen we nu de kloof verder uit te diepen. We moeten blijven zwoegen voor onze goals. De 12-7 komt via penalty van Nore. Echter krijgen we weer een goal tegen en ook de inloper van Lauri wordt gecounterd met een stip van Boeckenberg 13-9. Enkele minuten voor het einde breekt dan toch definitief de veer bij Boeckenberg en kan Lauren via stip en Loris met een shot de eerste 6 puntenkloof van de wedstrijd op het bord brengen 15-9. Een kleine 3 minuten voor tijd mag de ondertussen toegekomen Xander en Stef invallen. Na 10 sec op het veld weet Xander al de bal door de korf te krijgen en zo de eindstand vast te leggen op 16-9.

Een mooie overwinning waarvoor we toch hard voor moesten werken want Boeckenberg bracht met hun diepgang toch wat twijfel bij enkele spelers. Iets teveel stippen en anderzijds te makkelijke schoten werden weggegeven. De 16 goals tegen best een goed verdedigend team is toch wel weer knap te noemen. Op naar volgende week tegen ASKC

Kevin

V: Joppe (1), Oskar (1), Kiki-Roos, Lieke

A: Pjotr (1), Stef (1), Anke, Fran (1)

Reserve: Taco, Lou (1), Lauren, Saartje, Lauri, Tobi, Senne, Quinten

 

De eerste wedstrijd van 2023 is een thuiswedstrijd voor zowel ons B als A team. We zijn nog niet voltallig door enkele afwezigen/kwetsuren en aangezien onze A nog na de B wedstrijd moet aantreden tegen Boeckenberg, kunnen we gelukkig rekenen op enkele U13’ers die er vol enthousiasme mee tegenaan gaan. Bedankt hiervoor!

Het is Fran die het eerste doelpunt op het scorebord zet, 1-0. Rijko laat zich niet uit het lood slaan en kan 2x na elkaar scoren, 1-2. Oskar trekt de score terug gelijk met zuiver shot 2-2. Opnieuw is het Rijko die de voorsprong neemt met 2-3 stand. Stef zorgt voor de aansluiting met een mooie inloper op aangeef van Fran. Vlak voor rust trekken we het laken naar onze kant en kan Joppe met shot achter korf voor de voorsprong zorgen, 4-3 en ruststand in deze gelijk opgaande wedstrijd.

Na de rust komen Taco en Lou, Oskar en Fran vervangen.

We zien een zeer goede verdediging van onze U15, maar aanval verloopt stroef. We blijven hangen…te weinig loopvermogen zorgt voor verkeerde passing, weinig doelkansen en onnodig balverlies. Gelukkig willen de ballen er bij Rijko niet invallen maar we zien allen dat het op deze manier moeilijk zal worden om de voorsprong te behouden. En inderdaad, Rijko kan 2x scoren en staat op voorsprong 4-5. Pjotr zorgt voor de gelijkmaker, 5-5. Er gebeurt een vakwissel, Lou en Kiki-Roos wisselen van vak in de hoop extra aanvalsdruk te creëren. Een perfect plan met een uitstekende afwerking, Lou zet ons terug op voorsprong 6-5. De tijd tikt weg, nog even volhouden en we trekken de winst binnen. Maar Rijko kan toch de 6-6 binnen knallen. We krijgen nog een tegenaanval en in deze slotfase is er nog een discutabele fase waarbij Rijko zelf de bal verliest en wij nog een laatste doelpoging zouden hebben, maar de leiding beslist balvoordeel aan Rijko te geven. 6-6, een eindstand waarmee we zeker tevreden mogen zijn, al hadden we allen misschien wel op winst gehoopt, want dit had er ook zeker en vast in gezeten.

Goed gedaan U15 en U13’ers en we kijken uit naar komende week met een uitwedstrijd tegen Scaldis op het programma.

Tamara

A: Kaat - Taco (5) - Lou (2) - Lennert (2)

V: Oskar (3) - Fran (1) - Lina (1) - Seth (3)

W: Lander - Bent - Molly - Margot

Eerst en vooral de beste wensen aan alle ouders, spelers en trainersstaf. We hopen op een gezond en sportief fantastisch jaar voor Voorwaarts/Molinos maar natuurlijk vooral voor onze U13! ;-)

De eerste wedstrijd van 2023 is de laatste match van de heenronde van deze zaalcompetitie. We spelen deze week tegen Spartacus. Een ploeg die ook in onze reeks stond tijdens de veldronde. We wisten dus wel een beetje wat we moesten verwachten.

We starten onmiddellijk zeer aanvallend. Lennert maakt de eerste van het nieuwe jaar na een heel mooie aanval van het vak. Taco opent zijn rekening met de steun van Kaat. Fran maakt de 3-0. Geen idee van wie de assist kwam want de bal kwam zo wat bij iedereen terecht. 4-0 komt dankzij Seth op een voorzet van Fran. Spartacus maakt dan zijn eerste goal. Wij blijven aanvallend goed ons best doen. Ook verdedigend worden taken goed uitgevoerd. Lou maakt de 5-1 met een mooi shot op voorzet van Taco. Na de vakwissel maakt Lina er 6-1 van via Seth. Daarna volgt de omgekeerde volgorde voor de 7-1. Taco scoort er 2 na elkaar. Eentje van ver en eentje via Kaat. Oskar legt de 10-1 ruststand vast.

Na de rust gaan we verder waar we zijn gestopt. Seth maakt de 11-1 en Taco de 12-1. Lennert scoort een mooie inloper met de steun van Taco. Daarna maakt Oskar de 14-1 met een kort shot via Seth. Spartacus maakt zijn 2de van de wedstrijd. Voor de trainers het signaal om wat spelers te wisselen. Lennert, Seth en Lina wisselen voor Lander, Bent en Margot. De spelers zoeken eventjes terug naar hun draai maar dan schiet Taco zijn 5de van de wedstrijd in de korf dankzij Lander die de bal mooi in het spel houdt. Lou gaat voor de 16de met een assist van Kaat. De laatste van de match is voor Oskar. Die de 17-2 eindstand op het bord zet. De trainers doen nog een aantal wissels. Taco, Oskar en Lou wisselen voor Lennert, Seth en Molly.

Een mooie start van 2023. We zagen mooi korfbal. Superstart! Volgende week naar Leuven.

Elke

A: Sue, Wenke, Sep en Wolf
V: Lotje, Olivia, Finn en Mats

Meteen van het begin wordt goed gecombineerd. Wenke opent de score nadat ze met de rebound wegstapt. Onze verdediging is ook weer alert en de tegenstrever kan maar moeilijk tot kansen komen. Op een mooie pas kan Wolf de voorsprong verdubbelen. We zien steeds vaker dat onze spelers zowel met links als rechts hun passen geven. Dit is zeer knap, want zelfs bij de groten is dit niet vanzelfsprekend hoor!
De vakken draaien en Finn scoort net als Wenke met een wegstapper uit de rebound. Lotje laat haar tanden zien in verdedigingen houdt de bal net binnen nadat ze zelf de pas had gestoord, wat een inzet! Ook ons aanvalsvak komt nog tot kansen, de spelers vinden elkaar heel goed, er worden snelle beslissingen genomen en dit levert mooi korfbal op.
In het tweede kwart komt Lora ipv Wenke en Rae ipv Olivia.
Rae start met een knappe inloop die net niet in de mand valt. Finn vindt wel de korf van achter de goal en het staat 4-0. Mats laat de tegenpartij niet los en onderschept de ene na de andere bal. Sep beloont die inzet met een éénhandige inloop. HMKC kan voor de rust nog scoren en we gaan met 5-1 de rust in.

We starten met nieuwe vakken in de tweede helft:
A: Lora, Olivia, Finn en Sep
V: Lotje, Rae, Mats en Wolf

Na een goeie start met lange passen naar de korf en kansen die er niet invallen kan Finn de 6-1 maken. De verdediging houdt stand en Wolf gaat zelfs even de twee spelers verdedigen, goed overzicht gehouden. Lora laat zich niet intimideren tegen een dame die letterlijk met kop en nek boven haar uitsteekt.
We verliezen in aanval even de focus want de kansen die komen worden niet doelgericht geschoten. Finn zet zijn vizier terug scherp en maakt de zevende.
Wenke en Sue komen Lotje en Lora aflossen bij de start van het laatste kwart. Kans na kans wordt gecreëerd en Mats rondt af met een schot. Lora en Lotje komen terug binnen de lijnen en dat inspireert Mats voor een volgende treffer, het staat nu 9-1. De vakken wisselen een laatste keer en Sue speelt Finn vrij met een knappe bal die van de middellijn tot onder de goal suist. De tien staat op het bord. Sue blijft met passen strooien want ze speelt Sep nog aan terwijl ze zelf ook vrij staat. Hij kan scoren, maar de goal wordt afgekeurd voor een loopfout. De eindscore blijft zo op 10-1. Knappe match waarin alle spelers zich lieten zien met individuele acties, maar nog belangrijker, met teamwerk.

Aanval: Renzo De Prins (7) - Robin Dooms - Heleen Denis - Sarah Goethals (1)

Verdediging: Thias Van Loock (3) - Hendrik Peeters (1) - Janne Loos (3) - Claudia Verstappen

Wisselspelers: Jonas Van Loock (3) - Pauline Vandevorst - Bjarne Van Rompaey

Opnieuw een duel met als inzet een plekje in de top van het klassement want het is er momenteel drummen. De top 5 staat immers allemaal kort bij elkaar met max 2 punten verschil en wij hebben nog de wedstrijd tegen Borgerhout/GW in te halen. Zelf kregen we niet direct greep op de match en zo al bij al een trage en wat ongeïnspireerde aanvang met vermijdbare fouten. Boeckenberg wist het eerst te scoren en nam een 0-2 voorsprong. Thias uit het achtervlak dan voor de 1-2. Boeckenberg miste vervolgens een stip maar wat later toch 1-3 en toen lieten wij de mogelijkheid onbenut vanop 2,5 meter om aan te sluiten.

Na 11 min wist Renzo de 2-3 binnen te schieten en wat later bracht hij op een knappe manier de stand terug op gelijke hoogte.

De bezoekers nog eerst naar 3-4 maar Janne direct met de gelijkmaker via strafworp. De ingevallen Jonas bracht ons op een setje voorsprong: eerst vanop de stip en wat later met een jumpshot (6-4).

Boeckenberg verkleinde dan weer de kloof, maar Janne feilloos met de strafworp voor 7-5. Topschutter Renzo haalde uit met een dubbel salvo van op afstand: 9-5. Thias sloot de eerste periode af met een buzzerbeater en zo met een ruime voorsprong de rust in : 10-5

Ook bij aanvang van de tweede helft lukte het niet goed langs onze kant, we morsten met open kansen en zo maakte Boeckenberg de achterstand relatief snel ongedaan. Doelpunt per doelpunt slopen ze dichter tot 11-11 en met een buzzerbeater ter het zowaar 11-12. De eindfase werd erg spannend want er werd om en om gescoord. Eerst de gelijkmaker door Thias 12-12. Sarah vervolgens handig onder de korf, maar direct gecounterd 13-13.

Boeckenberg trachtte dan het tij te keren met het inbrengen van ex-internationals Rick Voorneveld en Jesse De Bremaeker. Die plukten wel hun doelpunt mee, maar konden toch niet het verschil opdrijven.

Tot 16-16 ging het gelijk op, maar met nog enkele minuten te spelen dan toch de 2 punten kloof voor Boeckenberg. Het werd een tactisch spel met om de haverklap wissels en time-outs, maar het was Renzo die eerst met een strafworp en een raak schot op luttele seconden van het einde een punt kon veilig stellen!

Gezien ieder een helft voor zijn rekening nam, een billijk gelijkspel!

A: Stef(4), Jarre, Lieke, Anke

V: Tobi(3), Joppe, Kiki-Roos, Lauren(1)

R: Pjotr, Senne, Saartje(1), Lauri

Uit de heenwedstrijd weten we dat KCBJ een ploeg is die onze spelers minder ligt. Op KCBJ wonnen we nipt met 1 puntje verschil.

We nemen deze week een vliegende start, na 20 seconden staat het al 1-0 voor Voorwaarts na een shot van Stef. KCBJ antwoordt, en na korte tijd staat het 1-1 en wisselen de vakken.

Het spel loopt nu even wat stroever, er worden te veel boogpassen gegeven waardoor het uitwerken enkele keren niet zo goed loopt. Gelukkig blijven Anke en Stef sterk in rebound, kan Jarre mooi onderscheppen en krijgen we de bal wel opnieuw in aanval, waar Tobi met een shot het scorebord op 2-1 zet. Later een mooie rebound en pas van Kiki-Roos, Tobi zet om naar 3-1.

Ook nu volgt KCBJ weer, en gaat de stand naar 3-3.

Na een steun van Tobi scoort Lauren een inloper, en kort voor rust staat het dan 4-3.

Saartje komt in voor Lauren, en we gaan rusten met een 4-4 stand na een penalty voor KCBJ.

Na de rust gaat het snel naar 4-5. Pjotr komt dan in voor Joppe, Joppe neemt de plaats van Jarre in.

Het spel gaat nu even snel heen en weer tussen beide ploegen. Lieke creëert heel wat mooie kansen in het achtervlak, maar jammer genoeg wordt hier niet op gescoord. Stef scoort 5-5 van ver, maar zijn tegenspeler laat zien dat hij van nog verder kan en scoort 5-6. We merken hier ook een mooie rebound van Joppe (niet makkelijk tegen een duidelijk grotere en stevigere heer!), mooie onderscheppingen van Stef, een knappe pas van Tobi naar Saartje die dan 6-6 scoort!

Lauri komt nu Anke vervangen, Anke gaat op de plaats van Saartje spelen. We zijn jammer genoeg het noorden even kwijt, en er volgen te veel shots van KCBJ die wel lukken, terwijl het bij onze spelers even niet lukt. Na 6-8, bij het wisselen van vak, komt Saartje in voor Lauri, en bij een snelle 6-9 komt Lauri voor Kiki-Roos, die op haar beurt Saartje vervangt. 6-10 volgt nog, maar onze U15 geven niet op. Pjotr onderschept mooi de bal, Stef scoort wat later 7-10 op shot.

In een volgende fase neemt Tobi rebound, geeft een knappe verre pas naar Stef in het andere vak, 8-10 komt op het scorebord.

KCBJ laat zich echter niet kennen, en antwoordt – opnieuw met een zeer ver shot – 8-11 is een feit.

Stef en Tobi draaien nu de rollen om, rebound Stef in verdediging, bal terug naar aanval en Tobi scoort 9-11 op pas van Lauri.

KCBJ kan nog één keer raak treffen, we eindigen op 9-12.

Jammer, maar vanop de supportersbank zagen we een toffe match met heel veel inzet van de hele ploeg.

An

A: Loris (4), Quinten, Lauren (3), Nore

V: Xander (2), Senne (4), Lauri (4), Saartje (1)

R: Tobi, Stef, Anke, Lieke

In de heenmatch tegen Ganda wonnen we wel, maar niet overtuigend, toen nog spelend zonder rebound resulteerde in veel één schots aanvallen. Dus benieuwd of we met dominantere speelstijl wel een groter verschil op het bord zouden zetten. We starten verdedigend matig aan de partij. De 0-1 tegen Loris (2 voetenschot) was iets te makkelijk weggegeven. Gelukkig repliceert hij na de 1-1 via Xander op schot met prima vrijworp 2-1. Ook de 3-1 komt uit Loris zijn handen op pas van Quinten. Senne maakt zijn eerste van de middag 4-1, doch de kwalitatief sterke heer Gil van Ganda maakt de 4-2. Lauren weer zeer beweeglijk en kwik vandaag, maakt op inloop 5-2, maar de 4 puntenkloof komt er niet. Ganda weet dat we met veel lijnpress spelen en profiteert hiervan optimaal om achter de rug inside te lopen en zo de 5-3 op het scorebord te zetten. De 6-3 wordt gescoord door Lauri die tot dan toe nog niet secuur had afgewerkt. Lauren laat zich iets later in de rebound verschalken en zo sluit Ganda opnieuw aan 6-4. Deze goal tegen werkt als een rode lap op een stier want in een paar minuten tijd zet Lauren haar dame op haar plaats: 7-4 en 8-4. Na de 8-5 van Ganda kan Senne met zijn 2e en Loris met zijn 3e een 10-5 ruststand vastleggen.

Loris maakt na de pauze zijn 4e ondanks het strak verdedigen van zijn tegenstander, 11-5 (assist Nore). De kloof wordt door Lauri verder uitgediept 12-5 en wanneer Ganda een stip onbenut laat profiteert Senne optimaal op schot na doorbraak en doorsteek Xander. Deze combinatie was een minuut eerder ook reeds succesvol maar werd toen voor onbegrijpelijke reden afgekeurd. Na de 13-6 wordt Anke ingebracht voor Saartje, die in het andere vak Nore komt aflossen en gaan we laatste 10 min in. Ganda sluit op stip wat dichter bij 13-7 maar Lauri, de tweede helft wel scherp, repliceert (14-7). Zo gaat de match op en neer, Xander met 15-7 en Ganda tegen Senne 15-8. Na de omdraaibal van Saartje, 16-8, komt ook Tobi nog enkele minuten de ploeg versterken. Senne (5 op 10! doch 1 afgekeurde goal) bekroont zijn mooie wedstrijd (17-8), en Lauri schiet de 10 puntenkloof op het bord 18-8. De 18-9 van Ganda is enkel voor de statistieken, de prima goal van Quinten voor 19-9 wordt spijtig genoeg afgekeurd maar we mogen weer zeer tevreden zijn over deze wedstrijd.

Ganda, Boeckenberg en ASKC zullen nog een robbertje moeten vechten voor wie de 4e plaats in beslag zal nemen en mogelijks onze tegenstander wordt in de kruisfinale te Herentals. De eerste plaats kunnen we volgende week zo goed als veilig stellen tegen Vobako waarmee we na de verloren heenmatch nog een eitje te pellen hebben.

Kevin

De bevestiging tegen een betere ploeg

Liam 6 - Joren 4 - Kobe 2 - Jasper 2 - Jakke- Willy

Mirte 7 - Amber W 3 - Luna 3 - Quinte 4 - Caro VB 2

Mauro bleef op de bank herstellende van zijn voetkwetsuur.

Tegen een zeker niet te onderschatten tegenstander kwamen we toch aan onze dertiger. We mogen tevreden zijn met hetgeen we hier op de vloer brachten. Twee gelijk goede helften qua scores eerste helft 16-8 tweede time 17-9 tegen 27% afwerking. Aalst deed het trouwens in dat compartiment zeker ook degelijk. Bij de bezoekers vielen vooral enkele vlot scorende dames op. Jammer dat onze B ploeg zich niet kon uitleven want Aalst kreeg helaas geen B ploeg bij mekaar.

De voornaamste scores:

Eerste aanval meteen raak Joren voor de 1-0

4-0 Kobe met steun van Luna

6-3 Caro doorloopbal stopt een Aalst offensief

10-5 ingevallen Mirte werkt lange aanval af, de dubbele cijfers en de eerste serieuze kloof

12-6 Luna van ver

13-6 Bossie weer na uitgesponnen aanval

14-7 Liam beloont het werk van zijn vakgenotes

16-8 Ambertje legt de rustcijfers vast: een "dubbele" score

Tweede helft:

17-8 Liam opent opnieuw

20-10 Liam voor de twintiger assist Joren

22-10 Mirte vrijworp

25-11 Mirte met een strafworp

26-12 Joren handige korte kans aangeven Luna

27-15 Quinte steun Luna

28-15 Amber W voorzet van de aanvoerder

29-15 Mirte splijtende doorloopbal

30-15 Quinte voor de dertiger

33-17 Liam toont nog eens zijn vorm en legt de eindcijfers vast

Volgende week al de laatste kompetitiewedstrijd op Joki en daarna volgen de kruisfinales met heen en terugwedstrijden.

Peter

Terechte winst van de bezoekers

Jordy 2 - Fred 1 - Willy 1 - Jakke 2 - Robke (3 steals)

Ellen 3 - Veerle 2 - Sarah 1- Dorien - Fatima - Maartje

Al een tijdje geleden dat C na de A ploeg speelde dus deze match konden de supporters lekker meepikken. Sarah is back na haar buitenlandse "stage" en terug op onze velden te bewonderen. De tegenstander was Temse, waarvan de fanions in de Promoleague trots ongeslagen op kop staan. Ook een jong team die vandaag beter afwerkten want daar kon iedereen zijn korfje meepikken en dat ging bij ons moeizamer. De overtuiging was er jammer genoeg alleen voluit het laatste kwart in onze ploeg en daardoor kwam onze remonte te laat om punten te pakken.

Scoreverloop:

1-0 Veerle handig vanuit de rebound scorend

2-3 Veerle op shot steun Fred

3-3 doorsteek Jordy op Fred

4-4 Jakke assist Fatima

5-6 Sarah met haar patent: de bom

6-7 Jordy handig gespeeld

Tweede helft:

7-11 Jordy lokt stip uit

8-11 Ellen knap korte kans binnen gewerkt

9-13 Willy met de steun van Maartje

10-13 Jakke uit de draai

11-13 Ellen vanuit de rebound

dit zijn de dolle tien minuten van ons team.

11-14 helaas de remonte wordt gestopt.

12-15 Ellen lukt strafworp uit

Wat nemen we mee ? Meer vertrouwen om een ganse match met overtuiging en lef te spelen.

Peter

Dames: Lauren Denis (1) - Imke Loos (2) - Joke Van Maldeghem (2) - Lise Van Maldeghem (1)

Heren: Lars Kerstens (5) - Christoph Hellemans (6) - Liam Van Hoof (2) - Jens Vogels (6)

Wisselspelers: Janne Loos - Renzo De Prins (1)

Met een volgelopen De Nachtegaal en flink wat kijkers via de livestream was er heel wat belangstelling voor deze topaffiche. Was het vorige week nog zoeken naar doelpunten, dan kregen we zaterdag weer een partij voorgeschoteld waarbij Voorwaarts/Molinos opnieuw een hoog percentage kon neerzetten en met gevolg al 25 doelpunten bij de rust: 15-10.

De openingstreffer kwam uit handen van  Christoph, gecounterd door Nikki Schilders van kortbij maar via Jens naar 2-1. Onder meer Tibo Dujardin met 3 doelpunten zorgde dat de bezoekers nog wat langszij konden blijven (6-5). Een aantal knappe aanvallen konden niet verzilverd worden, maar daarna werd het vizier terug scherp gesteld en liepen we uit op Boeckenberg dat geen antwoord had op onze versnelling hoger. Na een kwartier rondde Lars een doorbraak schitterend af en de supporters gingen uit hun dak want er stond dan een 5-punten kloof op het bord: 10-5. Toch sputterde onze aanvalsmachine even, met enkele onzorgvuldigheden die nul shots aanvallen tot gevolg hadden. Boeckenberg rook een kans en ze kwamen terug tot 11-9. Het gesputter was van korte duur want in de eindfase van de eerste helft zorgden Lars en Jens met afstandstreffers voor opnieuw de voorsprong en Joke kon met een schitterende one-hander net voor rusten iedereen bij een 15-10 stand naar de kleedkamers sturen. Ondanks de 2 dipjes liet Voorwaarts/Molinos toch een knappe 33% afwerking laten noteren!

Bij het hervatten leken we op weg naar de eerste treffer, maar een doorbraak van Imke werd ongelukkig afgefloten voor een spelhervatting in ons voordeel en zo was het Nikki Schilders die het eerste doelpunt van de tweede periode op haar naam mocht schrijven. Daarna Lars nog van aan de zijlijn voor de 16-11, maar daarna volgde een flinke dip waarbij we aanvallend de kansen niet konden omzetten en verdedigend werden de opdrachten niet meer uitgevoerd zoals afgesproken. Plots was de mooie voorsprong ongedaan gemaakt door onder andere 3 korven van de ingevallen Lucas De Ridder. Bij 17-17 moest dan ook coach Gert de troepen tot de orde roepen en de time-out had onmiddellijk effect. Lars van ver en Jens met een buzzershot brachten ons terug een setje voor en Boeckenberg zou niet meer dichter komen dan op 1 doelpunt. 

Renzo werd ingebracht om wat aanvallende impulsen te geven en ook dat loonde. Eerst zorgde erg knap werk van Joke dat ze een vrijstaande Christoph kon aanspelen (22-19) en wat later werd Renzo foutief gestopt op de inside en hij rondde de stip keurig af!

Met een dubbel salvo zette Christoph de kers op de taart en na de heenmatch werd ook deze wedstrijd met een stevige winst beëindigd. Ondanks de dipjes werd de boekhouding afgesloten met een afwerkingspercentage van 29%!

U kent het verhaal van de beer en het vel, maar met onze fanions, Edegem én enkele jeugdteams op halve finale koers, moet u echt uw agenda vrijhouden in maart voor enkele afspraken in Herentals! In Voorwaarts/Molinos en Edegem/Voorwaarts we trust!

V: Bent, Corneel, Gio, Lenka 

A: Erik, Lars, Molly, Margot

De U13a van Catba komt ons begin januari het allerbeste wensen voor het nieuwe jaar. Wij wensen hen even veel, maar overwinningen geven we niet cadeau. We beginnen de wedstrijd dan ook met veel vuur(werk). Camille zou ook tevreden geweest zijn.

Erik zorgt van bij de eerste aanval voor het eerste doelgevaar, maar zijn doorloper wordt verdedigd gefloten. Bij de volgende aanval is het wel raak. Margot verzorgt de rebound op een shot en speelt zichzelf mooi vrij door achteruit weg te trekken. Het eerste doelpunt van het jaar is een feit en het is al meteen eentje met een strik rond.

Onze tweede en derde doelpunt wordt door Erik binnen geknald. Molly zorgt bij beide doelpunten voor de voorbereiding. Eerst brengt ze een goed getimede steun, vervolgens onderschept ze de bal bij het uitverdedigen. Met een assist schenkt ze Erik het doelpunt.

Na de functiewissel draait het wat minder vlot. We krijgen de bal moeilijk in aanval, omdat er (te) veel fouten gemaakt worden bij het uitwerken. Tegen het einde van de eerste helft komen we toch op een geruststellende 4-0. Bent steunt Gio die zijn korte kans properkes afwerkt.

Na de rust worden onze goede voornemens nog eens kracht bijgezet. Vanuit de inworp van de tweede helft, speelt Molly Erik vrij met een lange pas richting korf. Ook deze doelpoging op halve afstand gaat binnen. Het volledige vak brengt voor het ganse wedstrijddeel mooi samenspel en het goede reboundwerk van Lars en Margot zorgt voor meerdere doelpogingen per aanval. Ook in verdediging zijn onze spelers alert om de afvallende bal te onderscheppen. Corneel zit steeds op vinkenslag om zijn tegenstander de bal af te snoepen. (nvdr: op vinkenslag zitten: ‘ongeduldig en gespannen zitten wachten om iets te kunnen doen, om een gelegenheid te kunnen waarnemen’)

Na de laatste functiewissel krijgt Catba de 0 van het bord.  Bent antwoordt bijna meteen met een doorloper, op steun van Gio (6-1).

Maar … de mooiste goal wordt tot het laatste bewaard. Lenka speelt vanuit de ruimte de doorgelopen Gio aan. Hij speelt op zijn beurt Bent vrij, die deze snelle combinatie afwerkt met een prachtige goal.

Catba wil graag nog een zegje hebben in de eindstand en scoort nog tweemaal. Onze overwinning komt echter op geen enkel ogenblik in gedrang.

Het was een goed wedstrijd, met wat ups en downs, maar ze belooft alvast veel goeds voor 2023.

Uw verslaggever ter plaatse

Anneleen.

A:Lou(1) Kaat(1) LennertR Taco(3)

V: Lina Fran Seth(1) Oskar

r: Lander, Molly

Het was een beetje een moeizame overwinning vandaag, maar daarom hebben we er niet minder om gevochten. Leuven is best wel een goeie ploeg met een sterke verdediging. Een groot en beweeglijk meisje bij de tegenpartij maakte het ons knap moeilijk.

We starten en krijgen meteen veel druk waardoor we de eerste aanvallen een aantal balverliezen lijden. In het eerste spelbeeld krijgt Leuven veel meer kansen dan wij. Toch werken wij het beste af, en het is 2x Taco, de ene via vrijworp op pas van Kaat, en de tweede via een spelschot, die de vakken doet wisselen. Maar Leuven geeft zich niet gewonnen en beent ons weer bij tot 2-2. Nog voor de rust kan Lou ons via een doorloper op voorsprong brengen, oef.

In de tweede helft wachten we niet te lang om onze voorsprong te vergroten: Kaat schiet binnen op een kruislinge pas van Taco 2-4. Met het andere vak terug aan de bak zien we mooie aanvallen, maar het duurt even voor we daar het gaatje in de mand vinden. Het lukt Seth dan uiteindelijk met een schotje op middellange afstand. Lander komt Lennert vervangen in verdediging. Leuven komt nog even wat dichterbij, maar Taco legt uiteindelijk de 3-6 ruststand vast.

Tot volgende week sportievelingen!

Ilse

Aanval Stef (2), Pjotr (1), Lauren (1), Kiki-Roos 

Verdediging: Jarre, Joppe, Anke, Lieke 

Reserve: Saartje, Loris

Wat een wedstrijd, de bal gaat wat heen en weer, van aanval naar verdediging en weer terug. Maar Stef vindt het welletjes geweest en geeft een pas aan Pjotr die met een mooi shot afwerkt, 0-1.

Nu krijgen we een vrijworp en Stef zet deze knap om, 0-2. Maar de tegenpartij krijgt ook zijn kansen en maken er 2-2 van.

Stef zet een steun op en Lauren kan hierdoor het scorebord weer in ons voordeel zetten, via inloper, 2-3.

Ook Pjotr geeft een pas aan Stef en ja hoor, 2-4 om de rust in te gaan.

Na de rust enkele wissels:

- Saartje voor Lauren 

- Loris voor Joppe 

- Joppe voor Pjotr 

In de tweede helft worden er wel veel kansen gecreëerd, enkel afwerken lukt niet. De tegenpartij kan nog wel een doelpunt maken en 3-4 op het scorebord zetten, welke eveneens de eindstand is. 

De scheidsrechter heeft wel wat gekke dingen gedaan en was niet altijd even goed met de wedstrijd bezig.

Maar de winst is binnen.

Mooie score,

Eefje 

Aanval: Loris (4) – Quinten (2) – Lauren (2) – Nore (1)
Verdediging: Xander (4) – Senne (2) – Lauri (1) – Saartje (1)
Reserve: Joppe – Stef – Anke

Loris opent de wedstrijd met een shotje achter de korf op pas van Nore. Een beetje later kan Lauren profiteren van de rebound die ze neemt en staat het 0-2. ASKC kan even terugkomen tot op 1-2, maar dan vindt ook Senne de mand na rebound en kunnen we weer wisselen van vak 1-4. ASKC neemt een time-out, maar onze U15 gaat verder op hetzelfde elan. Er volgen een aantal goeie aanvallen met als resultaat twee doelpunten van Loris. Lauri geeft een goeie pas naar Xander die onder de paal staat, die zo een strafworp mee krijgt die hij netjes binnen gooit. ASKC kan antwoorden met een shot na vrijworp, maar dat duurt niet lang. Quinten scoort nu tweemaal, eerst een inloper en nadien een shotje. Voor de rust kan Xander de bordjes nog op 2-9 zetten met een kort schot nadat hij de rebound neemt.

In de tweede helft opent Xander de score met een schot. Lauren kan dan een inloper scoren op pas van Loris en Nore slaagt er zelfs in te scoren terwijl ze haar kniebraces even opnieuw vastmaakt, 2-12. Onze verdediging levert prima werk en houdt de doelpunten van ASKC tegen. Xander met een schot en Saartje met een inloper maken er 2-14  van. Anke komt in het aanvalsvak in de plaats van Nore. ASKC kan tegenscoren, maar Loris countert met een schot: 3-15. Lauri kan dan ook een goaltje meepikken en maakt het 16de doelpunt met een inloper. Stef komt in de plaats van Xander. ASKC krijgt dan een (onterechte) strafworp mee die ze missen. Senne scoort nummer 17 en zo staat het een paar minuten voor einde op 3-17. Quinten wordt vervangen door Joppe, Nore en Xander komen er terug in voor Saartje en Loris. ASKC kan op het einde nog 2x scoren, maar kan nooit echt in de wedstrijd komen.

Een goeie start van de terugronde in de zaal!

Sofie

De eerste wedstrijd van 2023 ging vlot voor onze B ploeg

Kaay 5 (14 rebounds)- Willy 4 - Jakke 4 (10 onderscheppingen) - Jasper 2 - Fred

Caro VB 4 - Amber W 2 - Amber J 3 - Lore 1 (13 rebounds)- Caro C 1

Nadat onze C ploeg het goed voorbeeld had gegeven door zaterdag al op Rijko te gaan winnen met 7-11 gingen de andere teams zondag op het goede elan verder. Dit vooral door onze uitstekende verdediging die met zware druk de tegenstander tot zeer moeilijke aanvallen dwong. Veel onderscheppingen voor ons, balverliezen en shotklokoverschrijdingen voor ATBS, daardoor dus slechts 5 korven en vooral knap dat we dit een ganse wedstrijd volhielden. Aanvallend kan het nog beter denk ik, shotselectie en aanvalsopzet zijn nog een werkpuntje.

De voornaamste scores:

0-1 een scherpe Caro VB opent het bal

0-2 een uitstekende Willy

0-3 Jasper steun Lore

1-6 Kaay keurig vanop 2,5 meter

1-10 Amber W de aanhouder wint

1-11 Lore vanop afstand

1-12 Amber J eigen kans afgedwongen

2-15 de ruststand vastgelegd door Jakke

2e helft:

2-16 Amber J opent de debatten

4-18 een knappe korf van het duo Willy en Jakke

4-20 doorloper omgezet door Caro VB

5-24 Caro C goed ingevallen

5-26 eindstand via de topschutter van de dag Kaay

Volgende week gaan we gewoon onze winningsmood verlengen.

Peter

Goed begin van het nieuwe jaar voor Edegem Leader/Grain

Mauro 2 - Joren 2 - Liam 4 - Kobe 3 - Jasper 2 - Jakke 3

Cleo 5 - Mirte 4 - Quinte 3- Luna 3 - Caro 3 - Amber W

Eerste wedstrijd in 2023 voor Edegem. Altijd een tricky one: na lang stilliggen, geen wedstrijden en minder trainingsmogelijkheden.

Tegenstander was ATBS, in de heenwedstrijd lukte we een veertiger maar we beseffen dat dit een éénmalig ding was. Met de uitslag van deze wedstrijd konden we dan ook zeker tevreden zijn. Soms was het wat roestig en de afwerking van doorlopers, strafworpen, korte kansen en vrijworpen was ondermaats. Maar in de duels, de rebounds, de defensie en de onderscheppingen haalden we dik onze doelstellingen. En ondanks alles werkte we nog af aan 27%. Minpunt werd natuurlijk het uitvallen van sterkhouder Mauro, we duimen dat de kwetsuur mee mag vallen. Joren startte, had het wat moeilijk in de aanvangsfase maar groeide sterk door naarmate de match vorderde. Kobe heerste en verdeelde weer en zijn maatje Liam had zijn schotje bij. 18 damesdoelpunten alweer, erg dominant van het dameskwartet met deze keer Cleo als uitblinker. Knappe spreiding van de scores met 11 spelers die elk minimaal 2 maal raaktreffen.

De belangrijkste scores:

0-1 Quinte steun Mauro

3-2 Wederom Quinte die de achterstand milderde

3-3 Joren voor de gelijkmaker

3-4 Kobe heeft vertrouwen in zijn shotje

4-8 Luna voor een eerste serieuze kloof

4-10 Cleo dan al voor de dubbele cijfers

4-13 Quinte steun Mauro en aldus van 4-6 een 0-7 tussenscore

6-15 Cleo op assist van Bossie

8-18 Onze skipper legt de rustcijfers vast

Tweede helft

8-20 Mirte weer voor de twintiger

12-25 drive Quinte afwerking Cleo

14-26 Jakke zijn eerste bal gaat meteen binnen

15-27 Caro als exponent van de "invallers": 8 doelpunten van de vier ingevallen spelers. Luxe dus.

16-30 Caro tekent voor de dertiger

17-34 Jakke voor de eindstand een "dubbele"

Volgende week ontvangen we het altijd gevaarlijke Ago Aalst.

Peter

A: Gio, Lenka, Corneel, Lander

V: Margot, Molly, Bent, Eric

De laatste match van de heenronde was een uitgestelde thuiswedstrijd tegen Minerva. Omdat op het laatste moment een van hun spelers was weggevallen mochten Lars en Corneel afwisselend Minerva versterken.

De go green go white kreet galmde nog na toen Lander snel Gio vond en deze met een vlotte pas Lander terug bediende die de bal simpel door de mand legde. 1-0 na enkele seconden, WAT EEN START. De verdediging doet het goed en de bal is al snel terug in het aanvalsvak. Gio loopt zich mooi vrij en schiet de bal binnen. 2-0, goed begonnen is half gewonnen want nog in de eerste tien minuten vindt Gio Corneel die mooi binnen schiet. 3-0 en nadat Minerva kan tegenscoren wordt er van functie gewisseld.

In het tweede kwart gaat de bal mooi rond in het aanvalsvak van Voorwaarts en Eric kan een shot richting korf lossen. Net niet gescoord maar niet getreurd want Molly krijgt de bal toegespeeld en schiet hem binnen. 4-1, dat gaat goed. Lenka en haar vakgenoten verdedigen sterk maar uiteindelijk vinden ze bij Minerva Lars die met een shotje de 4 2 op het bord brengt. Na nog enkele mooie kansen voor Margot en Bent die er niet in raken fluit de scheidsrechter de eerste helft af.

Na de pauze is er mooi storingswerk van Gio in het uitverdedigen van Minerva. Hij vindt op die manier Lander die de bal voor de 5-2 binnenlegt. Even later probeert Lander van ver, hij mist maar Gio staat vrij om de rebound te nemen en schiet zonder aarzelen de 6-2 binnen. Verdedigend loopt alles nog steeds naar behoren want de tegenpartij slaagt er niet in dichterbij te sluipen.

In de laatste 10 minuten krijgt Molly de bal van Bent en ze schiet deze binnen. Dan legt Eric van ver aan en de bal zuiver door de mand voor de 8-2. Minerva vindt even later dan toch het gaatje en scoort op een mooie manier de 8-3. Eric laat weer zijn schutterskwaliteit zien en antwoordt met de 9 3. Wat concentratieverlies en vermoeidheid zorgen direct voor de 9-4 in de volgende aanval van Minerva. Er volgen nog wat kansen over en weer maar de stand blijft het zelfde.

Goed gespeeld meisjes en jongens, na de heenronde een knappe tweede plaats dus wie weet wat de terug ronde nog brengt.

Uw verslaggever ad interim,

Stijn

A: Olivia Sue Mats M Sep
V: Lora Lotje Finn Lee

We starten met een heel alerte verdediging die snel de bal onderschept. Onze aanval combineert mooie kansen bij elkaar en Mats M scoort al snel de 0-1. In verdediging onderschept Lee bijna alle ballen en Sue rondt hun werk mooi af met een schotje. De kansen blijven komen na knap samenspel met het ganse vak. Mats knalt nog twee goals binnen en we ronden het eerste kwart af met 0-4. Ons eerste verdedigingsvak stond zo sterk te spelen dat Appels met moeite tot kansen kwam.
In het tweede kwart komen Mats VD, Jolien en Maurice in de plaats van Lee, Lotje en Mats M. Ons nieuw aanvalsvak laat heel mooie combinaties zien, er worden ook meerdere kansen op 1 been genomen. De supporters stonden meermaals klaar om op te springen maar de kansen vielen net niet binnen. Bij balverlies werd steevast gestreden om de bal terug in ons kamp te krijgen en dit lukte heel vaak. Onze verdedigers hielden Appels ook nu knap onder controle.

Na de rust starten we met hetzelfde vuur en Maurice is de eerste die de korf weet te vinden. Lotje komt Lora aflossen en even later komt Lee in de plaats van Sep, die vlak voor hij gaat rusten de 0-6 nog binnen schiet. We krijgen de ene na de andere prachtige aanval te zien. De passen zijn vaak om van te snoepen en dat vond Olivia ook. Lee speelt haar mooi vrij en ze scoort in één vloeiende beweging. Knap! Maurice laat zich nog opmerken met loopwerk om een bal nog net binnen de lijnen te houden, wat een inzet! Voor mij was er een déja vu, want net zoals de papa het ‘s morgens in de match van Edegem 2 deed, kwam Mats VD tussen twee tegenspelers uit gesneld met zijn snelle benen en onderschepte de bal. Mats M komt Finn nog aflossen en net voor het einde van het derde kwart kan Appels toch nog een inloop maken. We starten ook in het laatste deel met zeer grote inzet. Het baltempo ligt bij momenten erg hoog en kansen komen bij de vleet. Jolien kan vaak na haar rebound de kans nemen, ze stapt mooi weg om de kans op 1 been te nemen. Ook Lotje ziet goed wanneer ze haar kansen kan nemen. Hun inzet wordt net niet beloond met een goal. Sep, Lora en Finn komen nog even terug in actie. Finn kan scoren uit beweging maar het was net gelopen dus helaas telt zijn schot niet. Appels kan wel nog de 2-7 scoren met een schotje. Het was een zeldzame kans want tot het einde van de match heeft onze verdediging de druk erg hoog gehouden en er werden veel ballen onderschept. Ook het verdedigen op de inloper gaat al ontzettend goed. Wat een dijk van een wedstrijd! Het ganse team heeft van begin tot eind alles gegeven en ze toverden mooi korfbal op het veld. De progressie die ze allemaal maken is duidelijk te zien. Onze toppers moesten nog even de trappen op om het vaste groeten van de supporters maar daar hadden ze nog genoeg energie voor over. Weeral bedankt voor een knappe wedstrijd.

Goele

Aanval: Jens Vogels (7) - Lars Kerstens (1) - Lauren Denis - Lise Van Maldeghem (1)

Verdediging: Christoph Hellemans (3) - Liam Van Hoof (2) - Imke Loos - Joke Van Maldeghem (2)

Wisselspelers: Elin Loos - Thias Van Loock - Renzo De Prins 

Op de openingsspeeldag leden we nog zuur puntenverlies tegen Kwik en dus was iedereen benieuwd hoe het ons zou vergaan na een lange nieuwjaarsonderbreking. De verhoopte volle korf doelpunten bleef uit want de wedstrijd zat slotvast vanaf de openingsfase. Beide teams werden vaak onder shotklokdruk gebracht en de kwaliteit van de schoten was niet hoog. Het werd een intense en zenuwslopende match. 

Via Jens kwamen we 0-1 voor, voor de gelijkmaker was het wachten tot minuut 6. Christoph minuten later met de 1-2 maar met 2 doelpunten van de Kwik-dames (in totaal zouden ze 10 van de 16 doelpunten maken) de thuisploeg aan de leiding; Lise counterde evenwel met een knappe doorbraak, gevolgd door een bom van Christoph (3-4). Kwik terug gelijk en Jens dan weerom met de voorsprong en zo ging het nog even verder om en om. Liam van ver met de 5-6 en Jens aan de achterlijn goed voor 6-7. Inmiddels was ons spel al verbeterd met meer dynamiek en meer kansen per aanval en zo kwam de wedstrijd wat meer los maar de afwerking bleef laag. Lars met een aflegger van Jens en Joke met een shot zorgden voor een 3 punten kloof maar Jonas Lemmens legde de ruststand vast: 7-9.

Direct na het hervatten de eerste vrijworp van de wedstrijd en Jens werkte secuur af. Lies Bollaerts met de 8-10 na 4 minuten en toen werd Joke getorpedeerd door De Pauw van Kwik, die naar de kant moest met een groene kaart. Liam benutte de strafworp en Joke lukte wat later de 4 punten kloof (8-12). Jens met een stip voor de 9-13 maar de motor begon toen al wat te sputteren. We waren meer bezig met de scheidsrechterlijke beslissingen, maakten niet steeds de juiste keuzes en bij Kwik vielen de doelpunten wel zodat bij 13-13 alles te herdoen was. Christoph nog met een doorbraak (13-14) maar je voelde dat we het momentum aan het verliezen waren en Kwik ging er over naar 16-14. Dat we niet meer scherp stonden te ballen, bleek ook vanop de strafworpstip want 2 kansen van 2,5 meter werden gemist en de tijd tikte verder. We kregen een erg zenuwachtig slot waarbij de defensie gelukkig overeind bleef. Jens met de strafworp in de voorlaatste minuut voor de aansluiting en op 22 seconden van het einde schoot hij de gelijkmaker binnen. De eindfase werd nog een thriller want we onderschepten nog de bal en leken op weg naar een ultieme aanval, doch verloren we de bal onbegrijpelijk in het uitwerken en kreeg Kwik nog een korte open kans maar miste. Oef.

Er nu vol tegenaan op training zodat we ons afwerkingspercentage terug kunnen opkrikken en zodoende gewapend zijn tegen de komst van Boeckenberg aanstaande zaterdag. Supporters op post!

Aanval: Renzo De Prins (9) - Robin Dooms (1) - Elin Loos (2) - Heleen Denis (2)

Verdediging: Thias Van Loock (3) - Bjarne Van Rompaey - Sarah Goethals (4) - Janne Loos

Wisselspelers: Hendrik Peeters (4) - Claudia Verstappen (1) - Jasmien Van Steyvoort - Pauline Vandevorst (1) - Tine Van Dyck - Nico Verstappen (1)

Ons tweede team heeft in de eerste wedstrijd van 2023 stevig uitgehaald tegen de leider in de reeks. Met een fraaie collectieve prestatie én een hoog afwerkingspercentage (28%) werd de maat genomen van Kwik. 

Tot 7-7 ging de wedstrijd gelijk op, maar dan lukten we een 3 punten kloof (7-10), de thuisploeg nog even terug tot 1 punt, maar richting de rust konden we de voorsprong uitbreiden naar 5 stuks: 9-14. De tweede helft startte traag want het was 5 minuten wachten op een treffer, maar dan ging het snel en in het laatste kwartier, voornamelijk uit groen-witte handen, vielen de doelpunten bij de vleet.

Lieten zich opmerken op afwerkingsvlak: aanvoerder Sarah mocht 3 keer naar de vrijworp en evenveel keer was ze trefzeker! Renzo schoot er 9 binnen aan 50% en Hendrik viel in en liet nog 4 stuks optekenen.

Met een wedstrijd minder gespeeld staan we nu op 1 punt van de leider, dus het belooft nog een mooi kampioenschap te worden als we deze lijn kunnen doortrekken!

A: Saartje (2), Lauri (4), Tobi (2), Senne

V: Lauren (3), Nore (1), Loris (3), Quinten

Reserve: Lieke, Anke, Stef, Xander (1)

De laatste wedstrijd van de heenronde was de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Boeckenberg, een toch niet te onderschatten tegenstrever, had net voor de kerstbreak Vobako verslagen. We waren dus gewaarschuwd. De vakken werden lichtelijk herschikt, daar Xander niet op tijd aanwezig kon zijn. Senne neemt met bravoure zijn plek over. Onze eerste aanval heeft het lastig in de aanvangsfase en het duurt dus even voordat we de score openen. Saartje met de 1-0 op inloop en wat later de 2-0 via aangeef Tobi. De vakken draaien en Loris mag vrij snel naar de vrijworp stip die hij prima binnen gooit. Lauren gooit dan de 4-0 door de mand waarna we toch weer even moeten zoeken tegen een stug verdedigend Boeckenberg. Tobi met een fake inside en rustig shot voor 5-0. Lauri op inloper 6-0. De Boeckenberg heren zetten aardig wat druk inside en lokken daardoor een stip uit 6-1. Wat later weet ook Boeckenberg een vrijworp te benutten en wanneer zij de 6-3 door de mand schieten, schuifelen we toch even op onze stoel. Het zal toch niet? Lauri schiet de 7-3 door de mand maar wat later toch weer Boeckenberg 7-4 met een kort shotje achter de korf. Hier waren we niet alert genoeg. Lauren vanop de stip 8-4, maar weer incasseren we een goal waardoor Boeckenberg op de 3 punten blijft. Net voor rust kan Tobi ons toch op 9-5 zetten.

Maar ook na de rust blijft Boeckenberg min of meer in het spoor: 9-6. Loris met een prima shot naar 10-6, maar iets later staat weer de 3 puntenkloof op het bord 10-7. Wanneer Lauri haar 3e goal scoort en de 11-7 via inloper op het bord zet, hopen we nu de kloof verder uit te diepen. We moeten blijven zwoegen voor onze goals. De 12-7 komt via penalty van Nore. Echter krijgen we weer een goal tegen en ook de inloper van Lauri wordt gecounterd met een stip van Boeckenberg 13-9. Enkele minuten voor het einde breekt dan toch definitief de veer bij Boeckenberg en kan Lauren via stip en Loris met een shot de eerste 6 puntenkloof van de wedstrijd op het bord brengen 15-9. Een kleine 3 minuten voor tijd mag de ondertussen toegekomen Xander en Stef invallen. Na 10 sec op het veld weet Xander al de bal door de korf te krijgen en zo de eindstand vast te leggen op 16-9.

Een mooie overwinning waarvoor we toch hard voor moesten werken want Boeckenberg bracht met hun diepgang toch wat twijfel bij enkele spelers. Iets teveel stippen en anderzijds te makkelijke schoten werden weggegeven. De 16 goals tegen best een goed verdedigend team is toch wel weer knap te noemen. Op naar volgende week tegen ASKC

Kevin

V: Joppe (1), Oskar (1), Kiki-Roos, Lieke

A: Pjotr (1), Stef (1), Anke, Fran (1)

Reserve: Taco, Lou (1), Lauren, Saartje, Lauri, Tobi, Senne, Quinten

 

De eerste wedstrijd van 2023 is een thuiswedstrijd voor zowel ons B als A team. We zijn nog niet voltallig door enkele afwezigen/kwetsuren en aangezien onze A nog na de B wedstrijd moet aantreden tegen Boeckenberg, kunnen we gelukkig rekenen op enkele U13’ers die er vol enthousiasme mee tegenaan gaan. Bedankt hiervoor!

Het is Fran die het eerste doelpunt op het scorebord zet, 1-0. Rijko laat zich niet uit het lood slaan en kan 2x na elkaar scoren, 1-2. Oskar trekt de score terug gelijk met zuiver shot 2-2. Opnieuw is het Rijko die de voorsprong neemt met 2-3 stand. Stef zorgt voor de aansluiting met een mooie inloper op aangeef van Fran. Vlak voor rust trekken we het laken naar onze kant en kan Joppe met shot achter korf voor de voorsprong zorgen, 4-3 en ruststand in deze gelijk opgaande wedstrijd.

Na de rust komen Taco en Lou, Oskar en Fran vervangen.

We zien een zeer goede verdediging van onze U15, maar aanval verloopt stroef. We blijven hangen…te weinig loopvermogen zorgt voor verkeerde passing, weinig doelkansen en onnodig balverlies. Gelukkig willen de ballen er bij Rijko niet invallen maar we zien allen dat het op deze manier moeilijk zal worden om de voorsprong te behouden. En inderdaad, Rijko kan 2x scoren en staat op voorsprong 4-5. Pjotr zorgt voor de gelijkmaker, 5-5. Er gebeurt een vakwissel, Lou en Kiki-Roos wisselen van vak in de hoop extra aanvalsdruk te creëren. Een perfect plan met een uitstekende afwerking, Lou zet ons terug op voorsprong 6-5. De tijd tikt weg, nog even volhouden en we trekken de winst binnen. Maar Rijko kan toch de 6-6 binnen knallen. We krijgen nog een tegenaanval en in deze slotfase is er nog een discutabele fase waarbij Rijko zelf de bal verliest en wij nog een laatste doelpoging zouden hebben, maar de leiding beslist balvoordeel aan Rijko te geven. 6-6, een eindstand waarmee we zeker tevreden mogen zijn, al hadden we allen misschien wel op winst gehoopt, want dit had er ook zeker en vast in gezeten.

Goed gedaan U15 en U13’ers en we kijken uit naar komende week met een uitwedstrijd tegen Scaldis op het programma.

Tamara

A: Kaat - Taco (5) - Lou (2) - Lennert (2)

V: Oskar (3) - Fran (1) - Lina (1) - Seth (3)

W: Lander - Bent - Molly - Margot

Eerst en vooral de beste wensen aan alle ouders, spelers en trainersstaf. We hopen op een gezond en sportief fantastisch jaar voor Voorwaarts/Molinos maar natuurlijk vooral voor onze U13! ;-)

De eerste wedstrijd van 2023 is de laatste match van de heenronde van deze zaalcompetitie. We spelen deze week tegen Spartacus. Een ploeg die ook in onze reeks stond tijdens de veldronde. We wisten dus wel een beetje wat we moesten verwachten.

We starten onmiddellijk zeer aanvallend. Lennert maakt de eerste van het nieuwe jaar na een heel mooie aanval van het vak. Taco opent zijn rekening met de steun van Kaat. Fran maakt de 3-0. Geen idee van wie de assist kwam want de bal kwam zo wat bij iedereen terecht. 4-0 komt dankzij Seth op een voorzet van Fran. Spartacus maakt dan zijn eerste goal. Wij blijven aanvallend goed ons best doen. Ook verdedigend worden taken goed uitgevoerd. Lou maakt de 5-1 met een mooi shot op voorzet van Taco. Na de vakwissel maakt Lina er 6-1 van via Seth. Daarna volgt de omgekeerde volgorde voor de 7-1. Taco scoort er 2 na elkaar. Eentje van ver en eentje via Kaat. Oskar legt de 10-1 ruststand vast.

Na de rust gaan we verder waar we zijn gestopt. Seth maakt de 11-1 en Taco de 12-1. Lennert scoort een mooie inloper met de steun van Taco. Daarna maakt Oskar de 14-1 met een kort shot via Seth. Spartacus maakt zijn 2de van de wedstrijd. Voor de trainers het signaal om wat spelers te wisselen. Lennert, Seth en Lina wisselen voor Lander, Bent en Margot. De spelers zoeken eventjes terug naar hun draai maar dan schiet Taco zijn 5de van de wedstrijd in de korf dankzij Lander die de bal mooi in het spel houdt. Lou gaat voor de 16de met een assist van Kaat. De laatste van de match is voor Oskar. Die de 17-2 eindstand op het bord zet. De trainers doen nog een aantal wissels. Taco, Oskar en Lou wisselen voor Lennert, Seth en Molly.

Een mooie start van 2023. We zagen mooi korfbal. Superstart! Volgende week naar Leuven.

Elke

Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com