Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Goede overwinning van onze groen-witten na de voorbije matchen waar meer had ingezeten. Tegen een tegenstander met reboundoverwicht is het boodschap om de kansen goed te kiezen en een hoog percentage neer te zetten. Dat lukte, met zo’n 40 (!) kansen minder dan de bezoekers, lukten we ondanks een nijdige wind een afwerkingspercentage van 25%.

De eerste 10 minuten werden volledig groen-wit gekleurd zodat we Floriant op een 5-0 trakteerden via Hendrik en Renzo met ieder twee stuks en een doorbraak van Tine. De bezoekers met hun eerste treffer dan, maar direct gecounterd door Janne. Renzo en Hendrik toverden dan beiden een one-hander boven en zo 8-1. Schoten van Janne, Christoph en Claudia dikten verder aan tot een 11-3 stand na 20 minuten. Sarah handig onder de korf en wat later via een schot zorgde mee voor de 14-6 ruststand.

Met een team van zeven jongens en één meisje (Sneeuwwitje en de zeven dwergen?) trekken onze U13 ten strijde, tegen een team waar de vrouwen aan de macht zijn. Jolien, Anton, Mats VD en Wolf starten met de aanval, Arnout, Corneel, Mats M en Tom verdedigen.

Er wordt goed van start gegaan met mooie combinaties in aanval, ook onze verdediging is van bij aanvang alert. Kansen komen al vrij snel, maar het is ASKC dat de score opent. Anton laat zien dat de klierkoorts geen effect heeft op zijn kracht en knalt van heel ver de 1-1 binnen. Onze defense heeft weinig problemen met het spel inside van de roodblauwen. Ze kunnen met geduld spelen en onderscheppen de bal zo snel zich een kans voordoet. Corneel en Mats kunnen kansen nemen, de ingevallen Tuur komt ook tot schot. ASKC vindt toch een gaatje en ze komen weer voor. Het zou niet voor lang zijn, want Mats M scoort op inloop met de pas van Arnout. Jolien on fire, eerst een knappe actie waarmee ze de penalty versiert voor de voorsprong. Dan bedient Mats VD haar met een parel van een lange bal en ze schiet de vierde binnen voor de rust. Het zou iets te maken kunnen hebben met haar sleepover van afgelopen nacht werd in de wandelgangen gefluisterd…

 

De aangekondigde bui aan het begin van de match werd in onderling overleg overgeslagen dus na de warming up op het veld werd de pingpong toegevoegd aan de matchvoorbereiding. Het is eens wat anders.

Een kwartier later en met nog wat laatste drupjes starten Olivia, Sue, Corneel en Finn in aanval, de verdediging is voor Lora, Wenke, Bent en Tuur.
Vobako mag aanvangen, maar dat was buiten Tuur gerekend, die zijn tegenstrever belet te scoren en zo de bal mag opnemen. Corneel en Sue laten hun eerste pogingen optekenen, het blijkt aanvallend al vlotter te gaan dan de voorbije matchen. Aan de andere kant is het weer Tuur die de bal knap onderschept. De mama’s aan de kant zijn het eens: “Tuurlijk” gedaan! (met excusus voor de flauwe mom-jokes, wij vonden ze goed) Vobako kan met een schotje de score openen en het staat 0-1. Olivia laat zich opmerken met een snelle rebound na het schot van Sue. Aanvallend gaat het vlot, alleen het scoren blijft uit. Voorlopig…
Weer Vobako met een goeie aanval en Lora belet haar dame het schieten met een blok. Nice!!! De bal gaat hierdoor naar onze kanjers en Finn beloont onze verdediging met de 1-1. Na een klein gelukje in ons aanvalsvak valt de val in handen van Tuur die Bent kan bedienen. Die legt de bal handig binnen en we komen voor! Wenke met een schotje dat er in en weer uit rolt, maar dat is geen probleem, Bent schiet even later de derde binnen. Net voor de rust maakt Vobako de aansluitingstreffer.

 

Na de zaaleuforie, back to reality, in gure en natte omstandigheden weer het veld op. De eerste confrontatie thuis tegen Spartacus leverde een gelijkspel op. Enkele hagelbuien zorgden bij momenten voor een onvoorspelbaar verloop. Voorwaarts speelde geduldig en bouwde lange aanvallen op, bij Spartacus bleef het vaak bij 1 shots aanvallen. 13 doelpunten langs beide kanten is niet veel, bovendien werden door beide ploegen enkele strafworpen gemist. De eerste helft liepen we meestal achter, de tweede helft beenden we bij en kwamen soms zelfs eentje voor. Een gelijkspel als einduitslag lijkt me wel fair.

Na de paasvakantie troffen we ASKC in Schoten. In beide helften konden we een kloofje slagen van 3 doelpunten, die telkens weer teniet gedaan werd. Het slot was superspannend als we met 12-13 en nog enkele seconden te spelen een strafworp tegenkrijgen. Die wordt gemist en we nemen de 2 punten mee naar huis.

Deze woensdag speelden we dan een vooruitgeschoven wedstrijd op Leuven. Die beloofde bij voorbaat een lastige klus te worden, na een kletsnatte dag en bij een magere 5° op een onbekende ondergrond, en met supergemotiveerde supporters bij de tegenpartij (met trommels en rookbommen). We zagen veel balverliezen, uitschuivers (letterlijk) en valpartijen. Een bal die botste op de grond, kon alle kanten uit op de natte mat. De eerste helft beperkten we tot 5-5 (nadat we ook 0-3 achterstonden na 5 minuten). Het was knokken voor een goaltje, de ballen gingen er heel moeilijk in. In de tweede helft kwamen we toch langzaam tot een 3-puntenkloof maar dan vielen we een tijdje helemaal stil. Tijd genoeg dus voor Leuven om bij te benen tot 12-12. Naar goede gewoonte hadden we dat 13de doelpuntje nog tegoed, en het was Xander die de spanning er inhield tot de laatste minuut om hiermee af te sluiten: 12-13.

Met deze reeks staan we halverwege alvast bovenaan in de rangschikking. Nu effe focussen op die beker, en dan op naar de terugronde!

De 5-0 halverwege de wedstrijd brak ons zuur op.

Een goede wedstrijd van onze fanions, met soms erg mooie korfbalacties en flink wat doelpunten, maar een droge 5-0 die door Boeckenberg werd gerealiseerd net voor én na de rust, deed ons pijn. Er had mogelijks meer ingezeten, maar ons eerste aanvalsvak bleef afwerkend wat achter zondagmiddag en die doelpunten misten we toch wel. Al moeten we ook wel melden dat de thuisploeg maar liefst 4 stippen de nek omwrong.

We kregen een zeer gelijkopgaande wedstrijd met de 6-6 zowat halverwege de eerste helft en tot 9-9 op 8 minuten van de rust. Toen konden we aanvallend een mindere periode met veel onzuiverheden en minder goede keuzes en dat liet Boeckenberg toe om 12-9 uit te lopen bij de rust.

Pas na 5 minuten in de tweede periode kon Liam de score langs onze kant openen, maar dan had Boeckenberg er al 2 extra aangetikt en de bewuste 5 puntenkloof: 14-9. Tot een dikke 10 minuten voor tijd bleef die 5-punten kloof behouden (21-16), maar dichter dan 2 stuks kwamen we niet meer want met enkele zuivere afstandsschoten kon Boeckenberg telkens tijdig tegenscoren.

Man van de match Liam Van Hoof was alomtegenwoordig zowel verdedigend als aanvallend en scoorde er maar liefst 8!

Geen hoogstaande wedstrijd na de Paas-break, maar ons tweede team heeft wel steeds de wedstrijd in handen gehad. De openingstreffer van de thuisploeg werd gecounterd door een shot van Renzo en via schoten van Hendrik, Claudia achter de korf en nog eentje van Renzo kortbij liepen we uit naar 1-4. Een dubbel salvo van Bjarne zorgde voor de magere, maar verdiende 2-6 ruststand.

Christoph van afstand en Renzo met een strafworp dikten verder aan. Maar Bjarne kwam dan onfortuinlijk ten val en met gevolg dat zijn schouder uit de kom ging. We wensen hem alvast een spoedig herstel toe! De ingevallen Jonas was vrij snel goed voor de 3-9 en opnieuw Christoph van ver met de 3-10. Boeckenberg dan met 2 op een rij, maar via Sarah uit het achtervlak en een afstandstreffer van Christoph naar 6-12. Het slotakkoord was nog voor Boeckenberg, maar met 8-12 een duidelijke overwinning onder een mooi lentezonnetje.

Voorwaarts/Molinos - Kwik 19-19

Buiten de openingsgoal van Kwik lopen we deze wedstrijd nooit achter de feiten aan maar moeten we dulden dat Kwik met een punt gaat lopen. Dat punt is zeker niet onverdiend maar voor ons wel zuur, wetende dat we zo goed als altijd voor hebben gestaan en we doelpunten tegen kregen die op zijn zachts uitgedrukt dubieus genoemd kunnen worden.

Liam maakt er 1-1 van op stip na een knappe pas van Imke en we trekken door naar 4-1 via Joren, Joke en Elin. Shots tegen Lars en Liam en Kwik als een zuignap terug erbij. Joke via Joren op stip maar Ledoux met een gepast antwoord: 5-4. Dan een girlpower-moment en via Imke, Joke en opnieuw de ‘oudste’ telg van de familie naar 8-4 (knappe pas Lau!). Kwik mindert maar terug naar 4 voor via Liam na een erg knappe actie van Jens. De, ondertussen bekende, wereldgoal komt er van Lars en we blijven 4 voor nadat Kwik even terug aan onze voorsprong knabbelde. Kwik, nooit aflatend vandaag, terug op het scorebord maar Vogel zorgt voor de meer dan verdiende ruststand bij 11-7.

Knappe overwinning tegen zaalkampioen Kwik.

Voorwaarts Molinos - Kwik B 15-11

Thias 1 - Renzo 3 - Henk 1 - Bjarne 2 - Joran 1 - Jonas- Liam S
Mirte 2 - Paulin 2 - Janne 1 - Sarah 2 - Claudia

Even aanpassen terug buiten korfbal rekening houden met weer en wind en geen shotklok meer.
Tijd om met een uitgekiend plannetje geduldkorfbal de zaalkampioen te bekampen.

En dat plannetje werkte en werd prima uitgevoerd.

Geduldige opbouw en alleen de goede kansen benutten.  12 Spelers kwamen hiervoor mekaar aflossen en 9 ervan kwamen op het scorebord voor een gespreid scorend vermogen.

We kwamen heel goed uit de startblokken en opende met een 3-0.  Knappe afwerking en de kloof werd de eerste helft steeds behouden over 6-3 tot een 9-5 rustscore.  20 % afwerking in deze omstandigheden is uitstekend en het sterke Kwik werd door onze prima defense sterk beperkt.

De biekes normaal naast veel gestalte ook gevaarlijk voor de korf over vele schijven maar deze keer kwamen ze er aanvankelijk niet door.

De tweede helft kwamen de bezoekers wel gedreven terug uit de kleedkamer en begonnen ze aan een offensief maar dichter dan drie verschil geraakte de gelen niet.

Henk en Renzo terug van de partij en Joran en Liam S klaar om samen met Claudia en de niet volledig fitte Jonas de starters zuurstof te geven.

De bank werd dan ook deskundig door Nils gebruikt.

Binnen drie weken komt Boekenberg op bezoek tijd voor een revanchke.

verslaggever ad interim

Peter

 

 

Met een lastminute beslissing dat van deze wedstrijd echt een verslag moet gemaakt worden, zal ik het precieze voetenwerk en passings achterwege laten (wegens niet genoteerd...;-)

Maar aan zet waren vandaag: Sue, Jolien, Mats VD, Arnout, Tom, Lee, Tuur, Wolf en Corneel. Coaches van dienst: Robbe en Ben. 

Supporters: luid en duidelijk aanwezig.

Team van de week Edegem C.

Edegem Leader grain  2 - ASKC : 22-6

Fred 4 - Nico (15 rebounds) - Kaay (13 rebounds) - Willy 1 - Jordy
Ellen 1 - Caro C 3 - Fatima 2 - Sarah 1 -Veerle (tien !)

Gave prestatie van Edegem C/2 met de dames liefst 17 maal aan het kanon.  Girlpower met een sterk spelende Caro C maar vooral een onwaarschijnlijke 10 doelpunten aan 50 % van Veerle.
Het was leuk om dit achttal nog eens aan het werk te zien.

De doeltjes :

1-0 een sterk spelende Fred
2-0 Caro uit een korte kans
3-1 Veerle met haar eerste
4-1 Caro met de tweede
5-2 Weer de beurt aan Veerle
6-2 Mooie doorloopbal Willy
7-3 Caro op doorbraak
8 en 9-3 Veerle doet het liever vanop afstand
10-3 goaltje van de week one-hander Fred pas van de Nico vanuit het andere vak
11-3 Ellen pikt ook haar doelpuntje mee
12-3 halfweg en Veerle zit aan vijf treffers

Tweede helft gaan we gewoon verder met scoren aan bijna 20 %.

13-3 Fatima aangespeeld Jordy
14-3 Fred schotje
15-4 Veerle met de linkse poot
16-4 Veerle nu op doorbraak voor de afwisseling
17-4 Sarah in twee tijden
18-4 Fred vanuit de reboundpositie
19-4 Veerle gaat nog eens naar binnen
20-4 schot Veerle en haar negende treffer van de dag
21-6 We scoren even niet en dan is er nog maar 1 minuut te spelen maar Veerle forceert een korte kans
22-6 Fatima legt de eindcijfers vast

Leuke wedstrijd scorende dames steunende heren.

Peter

 

Tweede helft zetten we orde op zaken.

Edegem/leader Grain  B- KCBJ 15-11 

Bossie 5 - Willy 2 - Jordy 2 - Liam  - Nico
Caro 2 - Maartje 1 - Cleo 1 - Amber W 1 - Amber J 1-Fie (drie assists)

We begonnen de wedstrijd sterk . Direkt naar 4-0 en bij 6-4 zaten we aan een sterke 25 % afwerking.  15 opeenvolgende missers later en het geloof in een goede afloop komt bij KCBJ steeds sterker door.  Het wordt 6 gelijk en enkel een keurig omgezette strafworp van Amber W doorbreekt de reeks van KCBJ scores die leidt naar een 7-9 rustscore.

De score na de rust van uitblinker Jasper doorbreekt een stilte van veldkorven van ongeveer een kwartier spel.  Tot 11-11 blijft KCBJ echter meegaan in de scores maar uiteindelijk kunnen we dan de definitieve kloof maken.

De doelpuntjes op een rij :

1-0 Willy steun skipper
2-0 vakwissel door Willy
3-0 Jordy steun Liam
4-0 Jordy op herhaling
5-2 Drive Ambertje afwerking Cleo
6-4 Willy weer aan het kanon na demarrage bossie
7-8 Ambertje 

8-10 bossie trekt de scoremachine terug op gang
9-10 Caro op schot
10-11 bossie aan het kanon Fie in de aangeef
11-11 vak van bossie werkt hard aan de gelijkmaker
12-11 Caro brengt ons terug voorop
13-11 Wederom een goed spelende Maartje
14-11 bossie gooit em binnen
15-11 Amber J krijgt loon naar werken

 

Peter

 

Geen succesrijke hervatting van de veldkompetitie.

Edegem Leader Grain A - KCBJ : 13-16

Xander 4 - Mauro 3 - Kobe 1 - Yenthro - Bossie
Luna 3 - Lore - Kia - Elise - Caro 2

Altijd even afwachten hoe de ploegen de overgang van de zaal naar het veld verwerken.  Het koud weertje maakte het nog wat moeilijker. 
Ons scorend vermogen hadden we blijkbaar in de zaal achtergelaten 13 % afwerking is veel te weinig om een wedstrijd te kunnen winnen.
Twee stippen werden gemist en de veldkansen gingen binnen aan amper 10 %.  Tegenpartij niet te onderschatten fysiek sterke heren goed in de rebound en ondersteuning en enkele dames die de korf wel wisten hangen.

We misten onze start van de wedstrijd, kwamen dan met een knappe 4-0 tussenspurt bij 6-5 voor het eerst voorop maar vielen dan helaas terug stil. Rust bij 7-10.

Tweede helft wel knap verdedigd en met wat wissels even wat meer schwung tot zelfs 13-12 voorop helaas konden we het niet afmaken.
Te weinig overleg en te snelle kansen nemen en aan de overzijde vinden ze hun tweede adem. Erop en erover en de punten gingen met de bezoekers mee.

Nu even weer een break met het paasverlof en dan binnen drie weken een kans op herstel tegen het sterke Blauw-wit.

de doelpuntjes :

1-3 Xander opent
2-4 Kobe neemt zijn verantwoordelijkheid
3-4 Mauro steun Kia
4-4 Xander voor de lijke stand
5-4 Luna knappe doorbraak assist Kobe
6-5 Xander voorzet Lore
7-7 Luna effent uit vrije bal
7-10 rust

8-11 Mauro zet de achtervolging in
9-11 Strafworpfout op Xander
10-11 Penalty voor Luna
11-11 Caro evennens vanop 2,5 meter
12-12 Mauro shot
13-12 Caro steun Luna

We krijgen kansen genoeg om de voorsprong uit te bouwen want de verdediging is goed bezig helaas te weinig overleg in de aanvallen.

Peter

 

Spannende finale zorgt voor verdiende back-to-back

Gedrevenheid, teamwerk, koelbloedigheid, incasseringsvermogen en volharding zijn maar een aantal van de ingrediënten die deze finale gekruid hebben tot een smakelijke wedstrijd.

Supporters worden verwend met veel doelpunten en een spannende strijd tot op het einde

V: Janne(2) Lauren Joppe(5) Loris(5)

A: Lauri(9) Saartje Xander(2) Quinten

Wisselspelers: Senne Stef Lieke Nore 

Er staat weer hartverwarmend veel groen-en-wit in de Herentalse tribunes om de U17 te steunen in deze kruisfinale. Onze spelers hebben deze ochtend een lekker ontbijtje genoten bij Kevin en Tamara thuis, en zien nog net Spartacus onderuit gaan tegen Boeckenberg met een golden goal. Zouden wij ook als underdog van de nummer 2 in de competitie kunnen winnen vandaag? 

Onze U15A eindigen op eerste plaats in promoleague en spelen topleague op het veld!

A: Stan (1), Seth (2), Anke (1), Marie

V: Taco (3), Jarre (2), Lou, Kaat (3)

R: Lennert (1), Oskar, Fran (2)

De laatste zaalwedstrijd van dit seizoen spelen we tegen Rijko. De eerste plaats was voor onze U15 al een feit, maar toch willen we deze laatste wedstrijd nog eens alles uit de kast halen.

Aardig volgelopen tribunes in Kwik Indoor voor deze wedstrijd voor de “doefkes”, enkel plaats 5 stond nog op het spel en de mogelijkheid voor onze groen-witten om eens te winnen van de Biekes. De wedstrijd startte met slechts 1 scheidsrechter, de tweede kwam na een achttal minuten opdraven. Reden onbekend.

Op papier trad er langs onze kant een aardig team aan dat mee kon bepalen wie in Topleague B de titel zou pakken, maar dat draaide even anders uit.

Op een vrijdagavond stonden we klaar voor onze laatste confrontatie van het zaalseizoen, een inhaalwedstrijd tegen Catba A. Er was een beetje spanning in de lucht, want deze wedstrijd zou bepalen of we de 4de plek zouden kunnen afsnoepen van Catba A.

 

Op een zaterdagochtend richting Rijkevorsel is één ding, maar de verkeersdrukte wegens werken aan de E19 maakte het er niet beter op...

Gelukkig raakten we met 9 spelers op tijd in zaal De Valk. Rijko was onderbemand (slechts 6 spelers) en vroeg ons aan te vullen. Omdat we zelf dus nipt met voldoende waren, besloten we te starten en met 7 tegen 7 te spelen.

Goede overwinning van onze groen-witten na de voorbije matchen waar meer had ingezeten. Tegen een tegenstander met reboundoverwicht is het boodschap om de kansen goed te kiezen en een hoog percentage neer te zetten. Dat lukte, met zo’n 40 (!) kansen minder dan de bezoekers, lukten we ondanks een nijdige wind een afwerkingspercentage van 25%.

De eerste 10 minuten werden volledig groen-wit gekleurd zodat we Floriant op een 5-0 trakteerden via Hendrik en Renzo met ieder twee stuks en een doorbraak van Tine. De bezoekers met hun eerste treffer dan, maar direct gecounterd door Janne. Renzo en Hendrik toverden dan beiden een one-hander boven en zo 8-1. Schoten van Janne, Christoph en Claudia dikten verder aan tot een 11-3 stand na 20 minuten. Sarah handig onder de korf en wat later via een schot zorgde mee voor de 14-6 ruststand.

Met een team van zeven jongens en één meisje (Sneeuwwitje en de zeven dwergen?) trekken onze U13 ten strijde, tegen een team waar de vrouwen aan de macht zijn. Jolien, Anton, Mats VD en Wolf starten met de aanval, Arnout, Corneel, Mats M en Tom verdedigen.

Er wordt goed van start gegaan met mooie combinaties in aanval, ook onze verdediging is van bij aanvang alert. Kansen komen al vrij snel, maar het is ASKC dat de score opent. Anton laat zien dat de klierkoorts geen effect heeft op zijn kracht en knalt van heel ver de 1-1 binnen. Onze defense heeft weinig problemen met het spel inside van de roodblauwen. Ze kunnen met geduld spelen en onderscheppen de bal zo snel zich een kans voordoet. Corneel en Mats kunnen kansen nemen, de ingevallen Tuur komt ook tot schot. ASKC vindt toch een gaatje en ze komen weer voor. Het zou niet voor lang zijn, want Mats M scoort op inloop met de pas van Arnout. Jolien on fire, eerst een knappe actie waarmee ze de penalty versiert voor de voorsprong. Dan bedient Mats VD haar met een parel van een lange bal en ze schiet de vierde binnen voor de rust. Het zou iets te maken kunnen hebben met haar sleepover van afgelopen nacht werd in de wandelgangen gefluisterd…

 

De aangekondigde bui aan het begin van de match werd in onderling overleg overgeslagen dus na de warming up op het veld werd de pingpong toegevoegd aan de matchvoorbereiding. Het is eens wat anders.

Een kwartier later en met nog wat laatste drupjes starten Olivia, Sue, Corneel en Finn in aanval, de verdediging is voor Lora, Wenke, Bent en Tuur.
Vobako mag aanvangen, maar dat was buiten Tuur gerekend, die zijn tegenstrever belet te scoren en zo de bal mag opnemen. Corneel en Sue laten hun eerste pogingen optekenen, het blijkt aanvallend al vlotter te gaan dan de voorbije matchen. Aan de andere kant is het weer Tuur die de bal knap onderschept. De mama’s aan de kant zijn het eens: “Tuurlijk” gedaan! (met excusus voor de flauwe mom-jokes, wij vonden ze goed) Vobako kan met een schotje de score openen en het staat 0-1. Olivia laat zich opmerken met een snelle rebound na het schot van Sue. Aanvallend gaat het vlot, alleen het scoren blijft uit. Voorlopig…
Weer Vobako met een goeie aanval en Lora belet haar dame het schieten met een blok. Nice!!! De bal gaat hierdoor naar onze kanjers en Finn beloont onze verdediging met de 1-1. Na een klein gelukje in ons aanvalsvak valt de val in handen van Tuur die Bent kan bedienen. Die legt de bal handig binnen en we komen voor! Wenke met een schotje dat er in en weer uit rolt, maar dat is geen probleem, Bent schiet even later de derde binnen. Net voor de rust maakt Vobako de aansluitingstreffer.

 

Na de zaaleuforie, back to reality, in gure en natte omstandigheden weer het veld op. De eerste confrontatie thuis tegen Spartacus leverde een gelijkspel op. Enkele hagelbuien zorgden bij momenten voor een onvoorspelbaar verloop. Voorwaarts speelde geduldig en bouwde lange aanvallen op, bij Spartacus bleef het vaak bij 1 shots aanvallen. 13 doelpunten langs beide kanten is niet veel, bovendien werden door beide ploegen enkele strafworpen gemist. De eerste helft liepen we meestal achter, de tweede helft beenden we bij en kwamen soms zelfs eentje voor. Een gelijkspel als einduitslag lijkt me wel fair.

Na de paasvakantie troffen we ASKC in Schoten. In beide helften konden we een kloofje slagen van 3 doelpunten, die telkens weer teniet gedaan werd. Het slot was superspannend als we met 12-13 en nog enkele seconden te spelen een strafworp tegenkrijgen. Die wordt gemist en we nemen de 2 punten mee naar huis.

Deze woensdag speelden we dan een vooruitgeschoven wedstrijd op Leuven. Die beloofde bij voorbaat een lastige klus te worden, na een kletsnatte dag en bij een magere 5° op een onbekende ondergrond, en met supergemotiveerde supporters bij de tegenpartij (met trommels en rookbommen). We zagen veel balverliezen, uitschuivers (letterlijk) en valpartijen. Een bal die botste op de grond, kon alle kanten uit op de natte mat. De eerste helft beperkten we tot 5-5 (nadat we ook 0-3 achterstonden na 5 minuten). Het was knokken voor een goaltje, de ballen gingen er heel moeilijk in. In de tweede helft kwamen we toch langzaam tot een 3-puntenkloof maar dan vielen we een tijdje helemaal stil. Tijd genoeg dus voor Leuven om bij te benen tot 12-12. Naar goede gewoonte hadden we dat 13de doelpuntje nog tegoed, en het was Xander die de spanning er inhield tot de laatste minuut om hiermee af te sluiten: 12-13.

Met deze reeks staan we halverwege alvast bovenaan in de rangschikking. Nu effe focussen op die beker, en dan op naar de terugronde!

De 5-0 halverwege de wedstrijd brak ons zuur op.

Een goede wedstrijd van onze fanions, met soms erg mooie korfbalacties en flink wat doelpunten, maar een droge 5-0 die door Boeckenberg werd gerealiseerd net voor én na de rust, deed ons pijn. Er had mogelijks meer ingezeten, maar ons eerste aanvalsvak bleef afwerkend wat achter zondagmiddag en die doelpunten misten we toch wel. Al moeten we ook wel melden dat de thuisploeg maar liefst 4 stippen de nek omwrong.

We kregen een zeer gelijkopgaande wedstrijd met de 6-6 zowat halverwege de eerste helft en tot 9-9 op 8 minuten van de rust. Toen konden we aanvallend een mindere periode met veel onzuiverheden en minder goede keuzes en dat liet Boeckenberg toe om 12-9 uit te lopen bij de rust.

Pas na 5 minuten in de tweede periode kon Liam de score langs onze kant openen, maar dan had Boeckenberg er al 2 extra aangetikt en de bewuste 5 puntenkloof: 14-9. Tot een dikke 10 minuten voor tijd bleef die 5-punten kloof behouden (21-16), maar dichter dan 2 stuks kwamen we niet meer want met enkele zuivere afstandsschoten kon Boeckenberg telkens tijdig tegenscoren.

Man van de match Liam Van Hoof was alomtegenwoordig zowel verdedigend als aanvallend en scoorde er maar liefst 8!

Geen hoogstaande wedstrijd na de Paas-break, maar ons tweede team heeft wel steeds de wedstrijd in handen gehad. De openingstreffer van de thuisploeg werd gecounterd door een shot van Renzo en via schoten van Hendrik, Claudia achter de korf en nog eentje van Renzo kortbij liepen we uit naar 1-4. Een dubbel salvo van Bjarne zorgde voor de magere, maar verdiende 2-6 ruststand.

Christoph van afstand en Renzo met een strafworp dikten verder aan. Maar Bjarne kwam dan onfortuinlijk ten val en met gevolg dat zijn schouder uit de kom ging. We wensen hem alvast een spoedig herstel toe! De ingevallen Jonas was vrij snel goed voor de 3-9 en opnieuw Christoph van ver met de 3-10. Boeckenberg dan met 2 op een rij, maar via Sarah uit het achtervlak en een afstandstreffer van Christoph naar 6-12. Het slotakkoord was nog voor Boeckenberg, maar met 8-12 een duidelijke overwinning onder een mooi lentezonnetje.

Voorwaarts/Molinos - Kwik 19-19

Buiten de openingsgoal van Kwik lopen we deze wedstrijd nooit achter de feiten aan maar moeten we dulden dat Kwik met een punt gaat lopen. Dat punt is zeker niet onverdiend maar voor ons wel zuur, wetende dat we zo goed als altijd voor hebben gestaan en we doelpunten tegen kregen die op zijn zachts uitgedrukt dubieus genoemd kunnen worden.

Liam maakt er 1-1 van op stip na een knappe pas van Imke en we trekken door naar 4-1 via Joren, Joke en Elin. Shots tegen Lars en Liam en Kwik als een zuignap terug erbij. Joke via Joren op stip maar Ledoux met een gepast antwoord: 5-4. Dan een girlpower-moment en via Imke, Joke en opnieuw de ‘oudste’ telg van de familie naar 8-4 (knappe pas Lau!). Kwik mindert maar terug naar 4 voor via Liam na een erg knappe actie van Jens. De, ondertussen bekende, wereldgoal komt er van Lars en we blijven 4 voor nadat Kwik even terug aan onze voorsprong knabbelde. Kwik, nooit aflatend vandaag, terug op het scorebord maar Vogel zorgt voor de meer dan verdiende ruststand bij 11-7.

Knappe overwinning tegen zaalkampioen Kwik.

Voorwaarts Molinos - Kwik B 15-11

Thias 1 - Renzo 3 - Henk 1 - Bjarne 2 - Joran 1 - Jonas- Liam S
Mirte 2 - Paulin 2 - Janne 1 - Sarah 2 - Claudia

Even aanpassen terug buiten korfbal rekening houden met weer en wind en geen shotklok meer.
Tijd om met een uitgekiend plannetje geduldkorfbal de zaalkampioen te bekampen.

En dat plannetje werkte en werd prima uitgevoerd.

Geduldige opbouw en alleen de goede kansen benutten.  12 Spelers kwamen hiervoor mekaar aflossen en 9 ervan kwamen op het scorebord voor een gespreid scorend vermogen.

We kwamen heel goed uit de startblokken en opende met een 3-0.  Knappe afwerking en de kloof werd de eerste helft steeds behouden over 6-3 tot een 9-5 rustscore.  20 % afwerking in deze omstandigheden is uitstekend en het sterke Kwik werd door onze prima defense sterk beperkt.

De biekes normaal naast veel gestalte ook gevaarlijk voor de korf over vele schijven maar deze keer kwamen ze er aanvankelijk niet door.

De tweede helft kwamen de bezoekers wel gedreven terug uit de kleedkamer en begonnen ze aan een offensief maar dichter dan drie verschil geraakte de gelen niet.

Henk en Renzo terug van de partij en Joran en Liam S klaar om samen met Claudia en de niet volledig fitte Jonas de starters zuurstof te geven.

De bank werd dan ook deskundig door Nils gebruikt.

Binnen drie weken komt Boekenberg op bezoek tijd voor een revanchke.

verslaggever ad interim

Peter

 

 

Met een lastminute beslissing dat van deze wedstrijd echt een verslag moet gemaakt worden, zal ik het precieze voetenwerk en passings achterwege laten (wegens niet genoteerd...;-)

Maar aan zet waren vandaag: Sue, Jolien, Mats VD, Arnout, Tom, Lee, Tuur, Wolf en Corneel. Coaches van dienst: Robbe en Ben. 

Supporters: luid en duidelijk aanwezig.

Team van de week Edegem C.

Edegem Leader grain  2 - ASKC : 22-6

Fred 4 - Nico (15 rebounds) - Kaay (13 rebounds) - Willy 1 - Jordy
Ellen 1 - Caro C 3 - Fatima 2 - Sarah 1 -Veerle (tien !)

Gave prestatie van Edegem C/2 met de dames liefst 17 maal aan het kanon.  Girlpower met een sterk spelende Caro C maar vooral een onwaarschijnlijke 10 doelpunten aan 50 % van Veerle.
Het was leuk om dit achttal nog eens aan het werk te zien.

De doeltjes :

1-0 een sterk spelende Fred
2-0 Caro uit een korte kans
3-1 Veerle met haar eerste
4-1 Caro met de tweede
5-2 Weer de beurt aan Veerle
6-2 Mooie doorloopbal Willy
7-3 Caro op doorbraak
8 en 9-3 Veerle doet het liever vanop afstand
10-3 goaltje van de week one-hander Fred pas van de Nico vanuit het andere vak
11-3 Ellen pikt ook haar doelpuntje mee
12-3 halfweg en Veerle zit aan vijf treffers

Tweede helft gaan we gewoon verder met scoren aan bijna 20 %.

13-3 Fatima aangespeeld Jordy
14-3 Fred schotje
15-4 Veerle met de linkse poot
16-4 Veerle nu op doorbraak voor de afwisseling
17-4 Sarah in twee tijden
18-4 Fred vanuit de reboundpositie
19-4 Veerle gaat nog eens naar binnen
20-4 schot Veerle en haar negende treffer van de dag
21-6 We scoren even niet en dan is er nog maar 1 minuut te spelen maar Veerle forceert een korte kans
22-6 Fatima legt de eindcijfers vast

Leuke wedstrijd scorende dames steunende heren.

Peter

 

Tweede helft zetten we orde op zaken.

Edegem/leader Grain  B- KCBJ 15-11 

Bossie 5 - Willy 2 - Jordy 2 - Liam  - Nico
Caro 2 - Maartje 1 - Cleo 1 - Amber W 1 - Amber J 1-Fie (drie assists)

We begonnen de wedstrijd sterk . Direkt naar 4-0 en bij 6-4 zaten we aan een sterke 25 % afwerking.  15 opeenvolgende missers later en het geloof in een goede afloop komt bij KCBJ steeds sterker door.  Het wordt 6 gelijk en enkel een keurig omgezette strafworp van Amber W doorbreekt de reeks van KCBJ scores die leidt naar een 7-9 rustscore.

De score na de rust van uitblinker Jasper doorbreekt een stilte van veldkorven van ongeveer een kwartier spel.  Tot 11-11 blijft KCBJ echter meegaan in de scores maar uiteindelijk kunnen we dan de definitieve kloof maken.

De doelpuntjes op een rij :

1-0 Willy steun skipper
2-0 vakwissel door Willy
3-0 Jordy steun Liam
4-0 Jordy op herhaling
5-2 Drive Ambertje afwerking Cleo
6-4 Willy weer aan het kanon na demarrage bossie
7-8 Ambertje 

8-10 bossie trekt de scoremachine terug op gang
9-10 Caro op schot
10-11 bossie aan het kanon Fie in de aangeef
11-11 vak van bossie werkt hard aan de gelijkmaker
12-11 Caro brengt ons terug voorop
13-11 Wederom een goed spelende Maartje
14-11 bossie gooit em binnen
15-11 Amber J krijgt loon naar werken

 

Peter

 

Geen succesrijke hervatting van de veldkompetitie.

Edegem Leader Grain A - KCBJ : 13-16

Xander 4 - Mauro 3 - Kobe 1 - Yenthro - Bossie
Luna 3 - Lore - Kia - Elise - Caro 2

Altijd even afwachten hoe de ploegen de overgang van de zaal naar het veld verwerken.  Het koud weertje maakte het nog wat moeilijker. 
Ons scorend vermogen hadden we blijkbaar in de zaal achtergelaten 13 % afwerking is veel te weinig om een wedstrijd te kunnen winnen.
Twee stippen werden gemist en de veldkansen gingen binnen aan amper 10 %.  Tegenpartij niet te onderschatten fysiek sterke heren goed in de rebound en ondersteuning en enkele dames die de korf wel wisten hangen.

We misten onze start van de wedstrijd, kwamen dan met een knappe 4-0 tussenspurt bij 6-5 voor het eerst voorop maar vielen dan helaas terug stil. Rust bij 7-10.

Tweede helft wel knap verdedigd en met wat wissels even wat meer schwung tot zelfs 13-12 voorop helaas konden we het niet afmaken.
Te weinig overleg en te snelle kansen nemen en aan de overzijde vinden ze hun tweede adem. Erop en erover en de punten gingen met de bezoekers mee.

Nu even weer een break met het paasverlof en dan binnen drie weken een kans op herstel tegen het sterke Blauw-wit.

de doelpuntjes :

1-3 Xander opent
2-4 Kobe neemt zijn verantwoordelijkheid
3-4 Mauro steun Kia
4-4 Xander voor de lijke stand
5-4 Luna knappe doorbraak assist Kobe
6-5 Xander voorzet Lore
7-7 Luna effent uit vrije bal
7-10 rust

8-11 Mauro zet de achtervolging in
9-11 Strafworpfout op Xander
10-11 Penalty voor Luna
11-11 Caro evennens vanop 2,5 meter
12-12 Mauro shot
13-12 Caro steun Luna

We krijgen kansen genoeg om de voorsprong uit te bouwen want de verdediging is goed bezig helaas te weinig overleg in de aanvallen.

Peter

 

Spannende finale zorgt voor verdiende back-to-back

Gedrevenheid, teamwerk, koelbloedigheid, incasseringsvermogen en volharding zijn maar een aantal van de ingrediënten die deze finale gekruid hebben tot een smakelijke wedstrijd.

Supporters worden verwend met veel doelpunten en een spannende strijd tot op het einde

V: Janne(2) Lauren Joppe(5) Loris(5)

A: Lauri(9) Saartje Xander(2) Quinten

Wisselspelers: Senne Stef Lieke Nore 

Er staat weer hartverwarmend veel groen-en-wit in de Herentalse tribunes om de U17 te steunen in deze kruisfinale. Onze spelers hebben deze ochtend een lekker ontbijtje genoten bij Kevin en Tamara thuis, en zien nog net Spartacus onderuit gaan tegen Boeckenberg met een golden goal. Zouden wij ook als underdog van de nummer 2 in de competitie kunnen winnen vandaag? 

Onze U15A eindigen op eerste plaats in promoleague en spelen topleague op het veld!

A: Stan (1), Seth (2), Anke (1), Marie

V: Taco (3), Jarre (2), Lou, Kaat (3)

R: Lennert (1), Oskar, Fran (2)

De laatste zaalwedstrijd van dit seizoen spelen we tegen Rijko. De eerste plaats was voor onze U15 al een feit, maar toch willen we deze laatste wedstrijd nog eens alles uit de kast halen.

Aardig volgelopen tribunes in Kwik Indoor voor deze wedstrijd voor de “doefkes”, enkel plaats 5 stond nog op het spel en de mogelijkheid voor onze groen-witten om eens te winnen van de Biekes. De wedstrijd startte met slechts 1 scheidsrechter, de tweede kwam na een achttal minuten opdraven. Reden onbekend.

Op papier trad er langs onze kant een aardig team aan dat mee kon bepalen wie in Topleague B de titel zou pakken, maar dat draaide even anders uit.

Op een vrijdagavond stonden we klaar voor onze laatste confrontatie van het zaalseizoen, een inhaalwedstrijd tegen Catba A. Er was een beetje spanning in de lucht, want deze wedstrijd zou bepalen of we de 4de plek zouden kunnen afsnoepen van Catba A.

 

Op een zaterdagochtend richting Rijkevorsel is één ding, maar de verkeersdrukte wegens werken aan de E19 maakte het er niet beter op...

Gelukkig raakten we met 9 spelers op tijd in zaal De Valk. Rijko was onderbemand (slechts 6 spelers) en vroeg ons aan te vullen. Omdat we zelf dus nipt met voldoende waren, besloten we te starten en met 7 tegen 7 te spelen.

Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com