Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Op een vrijdagavond stonden we klaar voor onze laatste confrontatie van het zaalseizoen, een inhaalwedstrijd tegen Catba A. Er was een beetje spanning in de lucht, want deze wedstrijd zou bepalen of we de 4de plek zouden kunnen afsnoepen van Catba A.

 

Opgelet als je zaterdag naar Kwik moet want op de E19 is de afrit Kleine Bareel afgesloten.

meer info: wegen en verkeer - E19

En volgende week op weg naar de U17 halve finale in Herentals kom je ook wegenwerken tegen, de E34/E313 wordt volledig afgesloten. 

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 maart, van 22.00 tot 09.00 uur, gaat een oude brug tegen de grond. Om de brug te slopen, wordt de E34/E313 die nacht volledig afgesloten in beide richtingen. Verkeer wordt op lange afstand omgeleid.

meer info: wegen en verkeer - brug

Op 16 februari werd Mila geboren, een dochtertje voor Julie Caluwé en Dave Van de Mosselaer

3720 gr - 52 cm

Van harte proficiat!

Voorwaarts A -Borgerhout A = 26-23 / Voorwaarts B - Borgerhout B = 21-17 / U19 A - Borgerhout = 19-25 / U19 B - Boeckenberg = 11-12 / U17 - Neerlandia = 22-16 / U15 A - Borgerhout = 19-07 / Sikopi - U15 B = 25-02 / U13 A - Hoboken/Mercurius = 03-11 / U13 B - Vobako = 04-04 / U11 - Sikopi = 04-02 / Edegem A - Hoboken/Mercurius = 27-18 / Edegem B - Hoboken/Mercurius = 14-15 / Edegem 2 - Borgerhout 2 = 17-17 / Edegem 3 - Scaldis 2 = 20-14

A: Taco (4), Jarre (1), Lou (1), Marie (1)

V: Anke (3), Fran (3), Oskar, Lennert (2)

R: Kaat (2), Seth, Stan (2)

In de heenwedstrijd zagen we een stroeve wedstrijd, maar konden we uiteindelijk wel met dubbele punten winnen 6-12. Benieuwd of het vandaag vlotter zou gaan en we die eerste plek veilig stellen.

A: Anke (2), Fran (3), Oskar (1), Lennert

V: Taco (2), Jarre, Lou, Marie (3)

R: Kaat (1), Stan (2), Seth

Een sterke eerste helft is bepalend voor de eindscore 

Na een deugddoende vakantie en weekje rust, staat het duel tegen Vobako op het programma. We mogen geen steken laten vallen, want nog 2 van de 3 matchen te winnen voor die eerste plek in promoleague. Maar onze U15'ers hebben er zin in en nemen een stevige start tegen Vobako.

Laatste thuisgame wordt met glans gewonnen.

Edegem Leader Grain A - Hoboken A : 27-18

Mauro 8 - Kobe 3 - Xander 4 - Jarno 1- Liam - Yenthro

Kia 4 - Lore 4 - Caro 3 - Cleo (8 rebounds)- Elise

Na wat mindere weken, zeker wat resultaat betreft, was deze laatste thuiswedstrijd in deze zaalcampagne de ideale gelegenheid om de kompetitie in schoonheid af te sluiten.  En dat deed Edegem Leader Grain met verve.  Rest ons nog volgende week de verplaatsing naar Rijko en een laatste gelegenheid om een top drie ploeg te verslaan. Onbevangen er volledig voor gaan zou ik zeggen.

Aan een hoog percentage afwerkend sloegen we de kloof in de eerste helft. Vooral Mauro,Kia en Lore waren op de afspraak.

In het eerste kwart werkte we af tegen 1 op 3 kansen halverwege zaten we aan 25 % .

Met een grote voorsprong , 17-8 bij de rust, is het altijd moeilijk om de concentratie aan te houden en zakte dus begrijpelijk ons niveau tijdens de tweede helft.  Om toch te eindigen met 27 korven aan 20 % , knap.

De meest markante scores :

1-0 Jarno na vijf seconden
6-2 via een uitstekende Kia de kloof geslagen
10-3 Xander , de eerste helft weer alomergenwoordig in het spel, rebounden en afwerken 
12-3 Caro krijgt terug meer vertrouwen
13-3 Kobe shotten rebounden assist aan zichzelf en scoren voor de tienpuntenkloof
14-6 Mauro werkt vandaag super af, ook goed aangespeeld door zijn vakgenoten
15-7 Lore elke week meer vertrouwd in het eerste
17-8 Kia zorgt voor de rustcijfers

18-10 Moeilijke opstart na de pauze : Mauro breekt de ban
20-14 Kia na een uitgesponnen aanval
23-14 Xander en we zijn terug volledig gelanceerd
24-15 Kobe op shot
25-15 Mauro steun Kobe
27-18 Laatste score komt uit de handen van Lore

Peter

Ongeslagen reeks na meer dan 60 wedstrijden afgebroken.

Edegem /leader Grain - Hoboken B 14-15.

Liam 3 - Jasper 1 - Yenthro 2 - Nico (15 rebounds)-Jarno
Fie 3 - Maartje - Elise 2 - Amber W 3 - Caro C

Na meer dan 2 seizoenen en ongeveer 60 wedstrijden is het dan ook toch gebeurd , de B ploeg heeft verdiend verloren.

De eerste helft ging nog vrij goed met een 11-7 voorsprong bij de rust maar de tweede helft gingen we volledig de mist in.

Hoboken bleef strijden en won op het einde verdiend.

We waren onmachtig in de afwerking en brachten er aanvallend niets meer van terecht.

Einde van een lange reeks ongeslagen wedstrijden.

Wedstrijdverloop :

1-0 Amber vanop de stip
2-2 Na een lange aarzelende periode scoort Liam 
3-2 Amber werkt lange aanval af
4-3 Fie doorloper knappes steun Li
5-4 Bossie tegen de buzzer aan
6-4 Ambertje werkt nog eens een uitgebreide aanval af
7-4 Fie verstandig uitgespeeld door Liam
8-4 Yenthro na goede steun Maartje
Maartje trouwens uitstekend verdedigend op ex-internationaal Veronique Biot.
9-5 Knappe omdraaier Elise
10-5 Grootste voorsprong score Liam
11-6 Elise op shot
11-7 Rust

Na deze kloof te hebben geslagen verwacht iedereen dat we de voorsprong verder uitbreiden.

Het tegendeel is echter waar, de tweede helft te weinig beweging in de aanvallen en gebrek aan inspiratie in het spel brengtt Hoboken helemaal terug in de match.

12-7 nog knappe afwerking korte kans Yenthro
13-10 Liam steun Fie
13-13 Hoboken gelooft weer 100 % in stunt
14-13 Fie uitgespeeld verstandige keuze helaas ook ons laatste wapenfeit

Voordeel als een lange reeks successen wordt afgebroken is dat we vanaf volgende week een nieuwe reeks kunnen starten.

Nog een bedankje aan Jan voor het objectief leiden van onze meeste thuiswedstrijden.

Peter

 

 

Op het einde van de krokusvakantie komen we niet aan genoeg spelers om twee matchen aan te gaan. De coaches kiezen ervoor om de verplaatsing naar Floriant te schrappen en Kapellen partij te geven. We starten in aanval met Jolien, Wenke, Mats VD en Wolf. Lora, Lotje, Finn en Mats M nemen de verdediging op zich.

Ons aanvalsvak opent mooi en Jolien kan de eerste kans nemen. De volgende aanval kunnen onze vier spelers tot een schot, en er worden dus ook veel rebounds genomen. In verdediging houdt ons team goed de controle en alle vier kunnen ze op een gegeven moment de bal onderscheppen. Mats VD schiet van onder de korf, maar het is net niet binnen. De goal blijft nog even uit maar het is duidelijk, onze ploeg heeft wat in hun mars vandaag!

Tweede kwart en de vakken wisselen van functie. Mats M vindt als eerste het gaatje en schiet ons op voorsprong. We zien een mooie verre pas van Lora naar Lotje, maar dat schotje mist net, ook een kans van Finn mist doel. Dan wordt het aanvalsvak vervangen door Sue, Sep, Tom en Tuur. Met dit vak hebben we een behoorlijk lengte-overwicht en de kansen komen al snel na elkaar. Sep en Sue proberen het eerst, zonder geluk. Na een time out volgt meteen een mooie combinatie: Sep loopt in, Tuur kan vangen en speelt de vrijgespeelde Sue aan, die afwerkt voor de 0-2. Onze verdedigers houden controle en onderscheppen de bal. Tom bedankt hen voor hun werk met een mooi schotje, net mis. Tuur kan op een rebound mooi wegstappen voor de kans op één been. Hij schiet hem zuiver binnen, maar hij had een stapje te veel nodig dus het feest gaat niet door. Blijven doen in ieder geval! Het is niet gemakkelijk om aan te leren, schieten uit beweging, oefening baart kunst. Ook onze volgende aanvallen zijn zeer kansrijk, iedereen kan schieten en de supporters zitten op het puntje van hun stoel.

We gaan met vertrouwen de tweede helft in en Wolf kan als eerste een poging wagen. Wenke is bij de zaak en kan onderscheppen wanneer Kapellen de bal uitwerkt. Ze knalt de bal meteen genadeloos binnen. De aanvallen volgen elkaar snel op met doelpogingen voor iedereen, wat een spektakel. Na een laatste volledige vakwissel zet de ploeg het kansenfestival verder en Finn scoort van aan de achterlijn. In verdediging onderschept Tom tweede keer op rij. Het hele verdedigingsvak houdt de tegenstrevers goed onder controle.
We wisselen een laatste keer van functie voor het vierde kwart. Ook nu zien we vlotte kansen en Sep kan op inloop de 0-5 scoren. Dan herhaalt hij op een prachtpas van Sue die in de hoek van het veld staat en het is 0-6. Sue kan nu zelf twee keer scoren, eerst op inloop, dan op schot. Ze bedient ook Tom nog met een knappe verre pas voor een mooie poging.

Het is eens wat anders, een verdiende 0-8 overwinning voor onze U13. Het deed iedereen duidelijk deugd, er waren alleen lachende gezichten te zien tijdens en na de match. Eens kijken welke jeton er na vandaag in den Bernard belandt…

Met een heel supporterslegioen gaan we de strijd aan met Leuven, waar we de heenmatch met 12-4 het onderspit moesten delven. Eens kijken wat onze toppers vandaag zullen doen, nu ze een negende man hebben om U tegen te zeggen…

Bent kan als eerste scoren, maar die wordt niet goedgekeurd. Aan de overkant kan Leuven onderscheppen op bedenkelijke manier, zij werken wel af en komen op 0-1. Onze aanval zit er lekker in en ze leggen goed korfbal op de mat. Bent kan een penalty versieren maar de bal rolt eruit. Even later kan hij Wenke bedienen en ze scoort de gelijkmaker. Ook ons verdedigingsvak verdient een pluim, ze zijn bij de zaak en kunnen regelmatig de bal bemachtigen. In het andere vak gaat het aanvallend ook meteen goed en Lee scoort een wereldgoal! Een inside 360 onehander! Moest deze match gefilmd zijn geweest, er kon aanspraak worden gemaakt op een “doelpunt van het jaar” award. Het publiek gaat uit zijn dak en er wordt zo gejuicht en geapplaudisseerd dat niemand gezien heeft hoe Leuven aan de andere kan gelijk maakt. Wenke is in verdediging bikkelhard en gaat met succes het duel aan met een heer van de tegenstrever. Ondanks goed weerwerk kan Leuven toch met een 2-3 voorsprong de rust in.

Na de pauze kan Leuven scoren, al vonden de supporters deze niet helemaal koosjer. De 2-5 volgt al snel. We blijven hard werken en goed combineren en zo komt de 3-5 er via Sep. Leuven houdt niet af en scoort nog twee maal, maar Sue vindt het welletjes en schiet de voor ons nog zó verdiende laatste goal binnen.

Ook al zegt de uitslag anders, het voelt toch een beetje als een overwinning. Moest het geluk meer aan onze kant hebben gestaan, hadden we misschien een puntje kunnen wegkapen. Maar wat een match, alle zo talrijk opgekomen supporters vonden het meer dan de moeite om te komen kijken. Ze zijn uit naam van de U13 ploeg en ouders heel erg bedankt. Het was een groen hart onder de riem van onze spelers en coaches die elke week het beste van zichzelf geven in deze o zo zware competitie.
Met overigens excuses voor het zeer summiere verslag, het is niet gemakkelijk om te blijven noteren wanneer je zo opgaat in de match. Het is dus eigenlijk de schuld van onze spelers ;-)

 

Nadat we de punten toch wel een beetje hadden laten liggen de laatste weken, werd er langs onze kant enkel voor de eer gespeeld. Coach Detlef verwachtte een reactie van het team en die kwam er voornamelijk in het slot waar de nodige grinta en beleving werd getoond. Een goed volgelopen De Nachtegaal zag een aantrekkelijke eerste helft waarbij er flink wat doelpunten te noteren vielen.

Stilaan geraakt de gekwetsenboeg wat leger en zagen zo we enkele kernleden terug hun opwachting maken op het terrein.

De laatste thuiswedstrijd werd een spannende partij waarbij het verschil werd gemaakt in de laatste 10 minuten.

Zin om de zomervakantie goed in te zetten? Schrijf je dan in voor het Jeugdweekend van 2024!
Wanneer? Vrijdag 28/06 - Zondag 30/06
Waar? De Belgische Kust
Inschrijven via Twizzit! JEUGDWEEKEND2024
 
We vertrekken op vrijdag rond 17u30 op de club en komen terug aan op zondag om 16u00.
 
Afsluiten doen we opnieuw met een gezellige BBQ op de club! Voor leden die ingeschreven zijn voor het jeugdweekend, is de BBQ gratis!
 
Meer info over de BBQ volgt snel!
 
Vragen? events@voorwaartskkc.be of spreek Jens Verbruggen, Jasper, Robin of Rob aan!
 

Het EK U19 heeft plaats in Vilanova i la Geltru & Sitges van 29 tot 31 maart 2024.

Bij de geselecteerden vinden we de naam van Annelore Hendrickx terug.

Veel succes Annelore.

Volgende personen werden geselecteerd om deel te nemen aan het WK Beachkorfbal in Pattaya (Thailand) van 26 tot 28 april 2024: Elin Loos & Liam Van Hoof.

Veel succes Elin & Liam! 

 

A: Lander, Finn, Moly, Lina
V: Eric, Joppe, Kiki, Lenka
Wisselspelers: Lennert, Lars
 
Uitzonderlijk spelen we deze thuiswedstrijd in Aartselaar. Onze spelers vinden tijdens de eerste helft inspiratie bij de wedstrijd van de U13 die er een kolkende wedstrijd hadden opzitten.
 
 

A: Lander, Lennert, Lina, Lenka

V: Eric, Finn, Moly, Kiki
Wisselspeler: Gio
Gelegenheidscoach: Annelies
 
In de late namiddag op een zondag naar Leuven rijden, moeten we gelukkig niet iedere week doen. We worden ontvangen in de mooie sporthal van de Wijnpers. Voor zij die al likkenbaarden: het is een school, geen gerenomeerd wijnhuis. En dit zal niet de enige keer zijn dat we vandaag geen meeval kennen.
 
 
A: Stan, Finn, Moly, Lennert (d)
V: Joppe, Seth, Lina, Lenka 
Wisselspelers: Kiki, Erik, Gio
 
We gaan in deze wedstrijd tegen de grote spelers van ASKC prima van start. Molly opent namelijk de score met een korte kans. Finn ligt hiervan aan de basis met een onderschepping tijdens het uitverdedigen. Gezien Molly haar lange afwezigheid met een blessure aan de achillespees, is dit een dubbele vliegende start. Stan verdubbelt onze score met een doorloper op de steun van Lennert.
Onze verdediging houdt moedig stand, ondanks verschillende balverliezen bij het uitwerken.
 
 

Uw verslaggeefster en TM van de U17 staat een beetje achter met de wedstrijdverslagen, maar wil jullie zeker de samenvatting van de voorbije weken niet onthouden nu we intussen zeker zijn van een plekje in Herentals.

In de tweede helft van januari werkten we onze reguliere wedstrijden af tegen de 2 kleppers: Spartacus en Vobako, beide titelkandidaten voor dit seizoen.

De volgende twee wedstrijden in februari scheerden we scorend hoge toppen, tegen de 30 aan. Verdedigend kon het misschien nog wel een tandje beter. Eerst ging Putse voor de bijl, vervolgens Leuven.

Kampioenen !

Ganda B - Edegem/Leader Grain B : 8-13

Jarno 1 - Yenthro 1 - Jakke 5 - Jasper (11 rebounds) - Nico 1
Maartje 1 -Elise 4 - Amber W (1 assist) - Fie (2 assists)

Voor het derde jaar op rij is onze B ploeg reekswinnaar geworden.  Met vier punten voor met nog twee wedstrijden te gaan en meer gewonnen wedstrijden kunnen we niet meer bijgehaald worden. Toch wel knap voor een promovantploegske.

Dit was duidelijk niet onze beste wedstrijd maar dankzij een stevige verdediging werd een scheve situatie van een 5-2  achterstand rechtgezet.

Heel het team hielp waar ze konden en de Jakke en Elise zorgden voor de goalen.

Proficiat aan iedereen die in deze kompetitie in deze ploeg heeft meegedaan ,ze hebben allemaal een steentje bijgedragen.

Rest ons nu nog de resterende twee wedstrijden nog winnend af te sluiten en de ongeslagen streak levende te houden.

Vandaag was het aanvalspel rommelig maar minder goed spelen en toch winnen dat kunnen toch  alleen de grote ploegen.

Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

Verjaardagen
23/04
NINA HOLSBEEK
26/04
PIERRE COEKAERTS
27/04
JORAN HERTOGS
28/04
GUY VANDENBERGHE
29/04
ANNELIES SENECAUT
29/04
BENT GEURTS
29/04
RENZO DE PRINS
30/04
JOREN VAN STEYVOORT
30/04
LANDER ROSIERS
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  April 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com