Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Geplaagd door een grote lappenmand, maar met een joker op de bank.

A: Nore(1), Lauri(5), Loris(2), Senne(1)

V: Janne(2), Saartje(3), Quinten, Stef(1)

Wisselspelers: Lieke, Lander(3)

Lappenmand: Lauren, Joppe, Xander 

Met een toch wel bang hartje trokken we naar Putse, want de omstandigheden waren niet ideaal: 3 spelers volledig out, en twee dames met lichtere blessures. 

Beste Voorwaartsers,

Zoals de voorbije jaren kan er op reservatie weer gegeten worden in cafetaria de Nachtegaal. Zonder reservatie is er slechts een beperkte kaart mogelijk, en dan nog voor zover de drukte het toelaat. Voor de wedstrijden van 9 en 10 december 2023, graag reserveren ten laatste op woensdag 6 december as via vanroypatrick@telenet.be of 0472 /442209

Alvast bedankt en een succesvol seizoen toegewenst

Patrick en Hilde

Menu Nachtegaal zondag 12 november 2023

De thuisploeg koos voor een achterverdediging en daar gingen we op zich nog wel goed mee om en geraakten we overall aan een behoorlijk aantal én goede kansen, alleen troffen we een Boeckenberg dat uitpakte met een straf afwerkingspercentage in de openingsfase en liep het bij ons op dat vlak minder vlot. Daarnaast kregen ze enkele doelpunten op een schoteltje aangeboden omdat we vrij ‘plat’ stonden te verdedigen. Tot 4-4 gingen we nog mee, maar dan op 10 minuten tijd een stevige tik en zo naar een 12-7 tussenstand. Na een time-out en een kwartier spelen was het Lauren, op niveau, die de 12-8 kon scoren en de net ingevallen Jens prikte zijn eerste shot van de wedstrijd binnen om wat later ons terug in de match te schieten met de 12-10. De in de basis gestarte Renzo schoot zijn tweede van de middag binnen en leek het momentum naar ons over te slaan, maar we bleven niet mee scoren en zo Boeckenberg met 15-11 de rust in. 

Het afwerkingspercentage lag langs beide kanten te laag om van een goede wedstrijd te spreken, maar hij was wel knetterend spannend met een gelijkopgaand verloop dat pas in het ultieme slot in ons voordeel werd vastgelegd.

Het was Tine die voor ons de score opende nadat Boeckenberg 3-0 was uitgelopen. Pauline, Henk en Thias wisten een 6-4 achterstand om te buigen naar de 6-6 halfweg. Maar dan bleek het zoeken naar doelpunten bij beide teams. Lars wist de 6-7 te scoren onder druk van de shotklok, maar daar bleef het bij langs groen-witte kant. Met een stip ging Boeckenberg met een kleine bonus rusten: 8-7.

Boeckenberg A - Voorwaarts A = 28-22 / Boeckenber B - Voorwaarts B = 14-15 / Boeckenberg - U19 A = 21-13 / Boeckenberg - U19 B = 17-10 / Putse - U17 =  13-18 / Neerlandia - U15 A = 11-13 / Appels - U15 B = 06-07 / Leuven - U13 A = 12-04 / Leuven - U13 B = 09-01 / Leuven - U11 = 05-01 / Blauw Wit A - Edegem A = 21-14 / Blauw Wit B - Edegem B = 14-19 / Boeckenberg 2 - Edegem 2 = 11-14 / Leuven 2 - Edegem 3 = FF 05-00

A: Kaat (3), Fran (2), Seth (1), Oskar (1)

V: Taco (2), Jarre, Anke (1), Marie (2)

R: Lennert, Lou, Lina (1)

Voorbije weekend stond een verplaatsing naar Neerlandia op het programma voor onze U15. De twee beste ploegen van de reeks gaan het duel aan voor een eerste plaats in het klassement. Benieuwd naar het resultaat.

A: Marie (2), Lou, Taco (1), Jarre (1)

V: Fran (1), Anke (1), Lennert (1), Oskar (1)

R: Seth, Lander, Lina, Kaat (1)

In het weekend van 26 november stond Putse op het thuisprogramma. Putse start gretig aan de wedstrijd, onze U15'ers zijn nog niet helemaal wakker en starten wat nonchalant aan de partij waardoor ze even in de problemen komen en hard moeten terugvechten om de winst binnen te halen. Het wedstrijdverloop: 

Aanval: Shatadru, Roos, Ite, Olivia

Verdediging: Seppe, Imayra, Gloria, Myla

Ite zet meteen de aanval stevig in en kan in de eerste 10 seconden scoren. Zo, die 0 is van het bord, de druk een beetje van de ketel. We houden de eerste 10 minuten het spel wel wat in handen, Ite en Olivia hebben al gauw weer 2 doelkansen, maar die vallen helaas naast de korf.

A: Gio, Joppe, Kiki, Lars (d)

V: Eric, Jarre, Lenka, Finn (d)
 
Met z'n achten treden we aan tegen Appels. Gelukkig wil Jarre dit weekend dubbel spelen, zo zijn we ondanks onze zieken- en gekwetstenboeg toch volledig.

Blauw-Wit simpelweg de sterkste ploeg

Mauro (4 assists) - Liam 2 - Xander 4- Kobe 1 - Yenthro 2

Caro VB 1 - Cleo 1 - Luna 2 -Elise 1 - Amber W

We hadden een off-day en werden overpowert op alle posities. Vele afwezigen Jarno, Jasper en nu ook Kia maar onze brede kern vangt dat normaal goed op. Tweemaal hadden we een goed moment in deze wedstrijd toen we in de eerste helft op korte tijd terugkwamen van 9-3 tot 9-8. En dan verdedigend na de rust toen we het lange tijd dichthielden maar aanvallend zat er te weinig op. Meer dan 40 kansen minder kunnen creëren dan de tegenpartij door het tekort schieten in de duels ook in de rebound. Dan mogen we nog een licht overwicht in het afwerkingspercentage hebben dan schiet je daar niks mee op. Ook positief dat Amber W terug kon invallen. Xander speelde een goede wedstrijd. Maar laten we al het goede van de voorbije 3 wedstrijden niet vergeten en dat meenemen naar volgende week thuis tegen Ganda een nieuwe zegereeks starten en revanche nemen op de nederlaag die we op het veld tegen de Gentenaars leden.

Mooi bevochten overwinning

Jakke 3 - Yenthro 3 - Kaay 2- Jefke 3 - Nico (11 rebounds)

Amber J 2 - Fie 2 - Lore H 3 - Maartje 1 - Lore VH

Zware tegenstand vandaag en ook liefst 6 heren bij ons die onbeschikbaar waren plus Sarah. Maar positief na een moeilijke eerste helft liepen we de tweede helft weg van de thuisploeg. Ook heel goed het wederoptreden van Jakke en Lore VH die we konden inzetten, welkom terug. Heel grote merci aan Jef die ons uit de nood hielp en Kaay die er nog doorkwam rechtstreeks van zijn werk. En op zuiver sportief vlak een dikke duim voor de prestatie van Amber J, Lore H die elke week bevestigd, en Fieke.

Zin in lekker eten, zoetigheden, heerlijke glühwein of jenever?
Op zoek naar leuke (zelfgemaakte) spulletjes?
Nood aan een gezellige en warme avond samen met de Voorwaarts- en Edegemfamilie?

Kom dan zeker langs op de Voorwaarts Kerstmarkt op vrijdag 22 december (start vanaf 18u).

Tot dan!

A Lora Sue Bent Corneel
V Olivia Wenke Finn Sep

A Lotje Lee Tom Tuur
V Jolien Arnout Mats Mats
R Wolf en Anton

Het is verboden te eten & te drinken in de sporthal te Kontich.

Via de sportdienst van Kontich kregen we de melding dat er 'snoep' werd verkocht in de sporthal & volgens het artikel van het huishoudelijk reglement is dit verboden:

"de verkoop en consumpties, onder welke vorm ook, buiten het cafetaria is niet toegestaan in de sporthal en aanhorigheden".

Gelieve u dus hieraan te houden, zowel aan de kant van de toeschouwers als aan de kant van de spelers, want er wordt regelmatig controle gedaan!

Ook mag er alleen maar water gedronken worden en geen andere dranken!

Geniet met de feestdagen van heerlijke wijn en bubbels, en steun tegelijkertijd onze club!

Wijnhandel Mondovino biedt ons een uitgebreid aanbod van heerlijke wijnen van verschillende prijsklassen waaruit u vrij kan kiezen. Bestellen kan via het bestelformulier op twizzit. Daar kan u bij elke wijn een beschrijving vinden om zeker de juiste keuze te kunnen maken naar uw eigen smaak en voorkeur.

Bestellen kan tot en met vrijdag 8 december.
Afhalen kan in de kantine van Voorwaarts (Jacob de Roorestraat 6, 2560 Edegem) op vrijdag 15, zaterdag 16 of zondag 17 december op een vast tijdstip, of tijdens de kerstmarkt op vrijdag 22 december. In het formulier kan u aanvinken wanneer u de wijn gaat afhalen.

Factuur nodig? Vraag dit aan via events@voorwaartskkc.be

Bestellen maar!

Het voorwaarts Event Team

Vanwege de sportdienst van Kontich hebben we volgend bericht ontvangen:

De zaalcompetitie staat voor de deur en hieronder de inkomprijzen voor de toeschouwers:

 

Voortaan kan je op elk moment zelf je Voorwaarts betaalkaart opwaarderen via de KNIP app.

Hoe doe je dat?

Wanneer je "rekeningen" kiest in de app dan krijg je een scherm met centraal de huidige waarde op de kaart en links en rechts een witte bol. De bol links geeft je de mogelijkheid om een bedrag op de kaart te zetten via Bancontact, Payconiq,... en via de rechtse bol heb je de mogelijkheid om transacties te doen tussen kaartenhouders.

Dus je hoeft niet meer aan de kassa te passeren om ofwel cash of via Payconiq een betaling te doen om zo je kaart te laten opwaarderen. Alles kan nu handig via de app, hoeveel en wanneer je wil!

Het bestuur

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

In deze covid-periode, verlopen veel aankopen digitaal. Daarbij kan je Voorwaarts steunen door uw online aankopen via onze Trooperpagina te doen. https://www.trooper.be/voorwaarts !

Per aankoop dat u via onze pagina doet, gaat er een percentje naar onze club. Dit bedrag wordt door het bedrijf achter de webshop betaald. U betaalt altijd hetzelfde onafhankelijk hoe u de webshop bereikt. Maar als u via onze Trooperpagina naar de webshop doorklikt,.... steunt u de club. Er zijn echt ontelbare webshop te vinden op onze Trooperpagina. Probeer het maar eens uit.

https://www.trooper.be/voorwaarts

U kan ook de TROOPERBOT (AKA Botje) installeren.

Wat doet hij voor u? U begint te shoppen. Telkens u op een Troopershop komt, zal hij verschijnen en zeggen: “bliep, bliep, Troopershop gevonden.”. U klikt om Trooper te activeren.

Meer informatie vindt u via deze link https://www.trooper.be/trooperbot

Veel succes en maak Trooper je beste vriend,

Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

Verjaardagen
08/12
JOLIEN SOETERS
14/12
ELKE DAELMAN
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com