Met een lastminute beslissing dat van deze wedstrijd echt een verslag moet gemaakt worden, zal ik het precieze voetenwerk en passings achterwege laten (wegens niet genoteerd...;-)

Maar aan zet waren vandaag: Sue, Jolien, Mats VD, Arnout, Tom, Lee, Tuur, Wolf en Corneel. Coaches van dienst: Robbe en Ben. 

Supporters: luid en duidelijk aanwezig.


In een wisselvallig weertje in Merelbeke trotseerde deze bende vandaag de kou en de wind om meteen actief in te zetten op samenspel. De spelers in beide vakken voelden mekaar goed aan. Met af en toe een knikje of oogcontact werden afspraken gemaakt in de aanvalsvakken. De verdediging was paraat en kon zeer regelmatig de bal afsnoepen van Floriant. Daardoor kregen we veel kansen om tot doel te komen en ja hoor, die kansen werden uiterst zorgvuldig benut. 

Vandaag viel het eerste doelpunt aan onze kant en die eer is volledig voor Tom. Hij kreeg na mooi samenspel de bal in handen en hij zag glunderend zijn kans. Zijn eerste doelpunt en wat voor eentje! Er werd luid geroepen dat er getrakteerd moest worden, maar het was vooral heel tof dat met dit eerste punt de goesting om nog meer te scoren groter werd. 

En zo ging het eigenlijk de hele wedstrijd verder; goeie passen, steuntjes zetten, inlopers nemen, een paar knappe shotpogingen van op een afstand, naar de bal toe lopen ... Iedereen kreeg de kans om als team deze wedstrijd te spelen. Voor de supporters leuk om naar te kijken, voor de spelers leuk om te spelen. 

Het werd met momenten nog spannend, want een beetje verlies van focus werd meteen "afgestraft" door Floriant om een tegenpunt te maken. Maar we stonden steeds 2 punten voor en dat hebben we de hele match volgehouden. Tot Sue de laatste helft haar kansen zag om de voorsprong groter te maken en met de laatste shots de eindscore op 4-8 bracht. Dat ik de eerste en laatste goal enkel bij naam weet, is vooral te wijten aan het fijne gevoel dat aan deze match werd overgehouden. Wie wat deed, doet er niet toe. Een dikke pluim voor onze U13B vandaag. Er werd in de douches bij de jongens een dansje gedaan. Maar dat heb ik van horen zeggen! 

Julie