Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

A: Lander, Kaat(1), Jarre, Lou

V: Marie, Taco(2), Oskar, Anke

Wissels: Fran(1), Bent

Neerlandia heeft na de zaal de overstap gemaakt naar Topleague door eerst te eindigen in Promo. Ze kwamen aanzetten met supergrote dames, die ook nog eens beweeglijk bleken. Ze hebben laten zien dat ze hun plekje in Top waard zijn.

De eerste helft gaat een tijdje gelijk op. Neerlandia opent de score met een doorloper, maar Kaat antwoordt met een shotje. Taco krijgt even later een steun van Anke, en maakt ook een doorloopbal. Jammer genoeg verliezen we even de aandacht in verdediging en krijgen we een onnodig doelpunt tegen. Fran is ingekomen en brengt ons met een ver schot even op voorsprong 3-2. Neerlandia schakelt een versnelling hoger en zelf zijn we wat minder scherp, tegen de rust staan we 3-5 achter.

In de tweede helft wordt er weinig gescoord langs beide kanten.  Enkel Taco vindt nog de mand voor voorwaarts, en er wordt afgefloten met 4-7.

Dit weekend is er even een pauze omdat Vobako de bekerfinale speelt, en woensdag zetten we ons beste beentje voor tegen datzelfde Vobako!

Ilse

Lauri - Saartje (1) - Tobi (1) - Quinten (2) 

Xander (2) - Loris (1) - Nore - Lauren

res: Stef, Senne, Lieke

 

Na een zeer intense zaalperiode en enkele weken rust, mochten we onder een mooi zonnetje, doch verrassend veel wind, de putsevossen partij geven.

De eerste helft begint met veel beweging langs Voorwaarts/Molinos-zijde. Xander gooit de 0-1 binnen maar iets later stelt Putse gelijk. Het tweede aanvalsvak komt, ik denk voor het eerst, in aanraking met extreme tactische keuzes van de tegenpartij. Als Lauri langs haar dame glijdt, staat de 2de dame steevast  te wachten in het centrum. 1x profiteren we hiervan wanneer Lauri de bal doorsteekt en Saartje prima afwerkt 2-2.

Xander maakt wat later zijn 2de schotgoal (3-3) en krijgen we voorts voor de pauze nog een mooie one-hander te zien van een gedreven Tobi. Met 4-4 gaan we rusten en lagen we zeker niet onder in het spel.

De tweede helft start ook weer met veel beweging in het Vak Xander-Loris-Nore-Lauren maar de schoten gaan mis en zo profiteert Putse: 4-6. Putse blijkt in de tweede helft de meer geslepen ploeg. Zij gaan veel beter met de wind om en creëren veel meer korte zone kansen (stippen, inlopers, korte schoten na rebound, ...).

Quinten en Loris houden ons echter nog tijdelijk in de match met 2 loepzuivere schoten (7-5 en 8-6) maar als de doorloop en strafworp van Lauri (zowat onze enige 2.5m kansen deze 2de helft) doel mist, luidt dit zowat voor Voorwaarts/Molinos de zwanenzang in. Putse via de sterk schietende grote dame naar 10-6 en game over. Ook de ingevallen Stef en Lieke kunnen het tij niet keren. Enkel Quinten weet nog te scoren en zo eindigt de wedstrijd in een al bij al terechte 11-7 winst voor Putse.

In dergelijke omstandigheden moeten we nog aan maturiteit winnen en net iets slimmer verdedigen. Korte kansen na rebound weggeven en doorlopers tegen krijgen, breekt dan zuur op. 

Dinsdag tegen de zaalkampioen... Iets in mij zegt me dat we weleens heel dicht tegen een stunt zouden kunnen zitten.

Lets go!

Kevin 

Spelers: Senne, Stef, Xander, Jarre, Nore, Saartje, Lauri, Lauren, Lieke, Kiki-Roos

Onze B-ploeg kreeg zaterdag na 2 weekends zonder wedstrijd Aalst op bezoek. We zagen, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd op Appels, een slaapverwekkende vertoning te zien de eerste helft. 

Aalst bevroor de bal en wij waren niet gedreven genoeg om meer in te zetten op ballijnpress / balrecuperatie. We liepen gezapig achter onze tegenstander aan. Wanneer we dan eindelijk de bal onderschept hadden, zorgden foute passings in aanval, dat we überhaupt niet aan aanvallen toekwamen. Pas na 15 minuten zien we de eerste goal: 0-1 voor Aalst. Wanneer Stef via een schot de 1-1 binnenknalt, kunnen de vakken draaien.

Binnen de minuut Aalst naar 1-2 maar Lauri in de volgende aanval counterend: 2-2. in de overige tijd van de eerste helft, vindt enkel Saartje nog de korf, en zo gaan we, onder een stralend zonnetje rusten met 3-2.

Na de pauze (ik vermoed dat de speech van de coaches aan de rust hier toe heeft bijdragen) zien we toch een iets gedrevener Voorwaarts/Molinos. In het aanvalsvak zien we meer beweging en secuurdere passings, al verdwijnen er in de tweede helft uiteindelijk ook maar 3 stuks in de gele mand. Nore 4-2 (schot), Lieke 5-2 (inloper), Aalst 5-3 en uiteindelijk Stef die de 6-3 eindstand op het bord schiet.

De twee punten zijn binnen, doch hopen de supporters om volgende week terug de verbetenheid te zien zoals bij de wedstrijd tegen Appels voor de paas-break.

Kevin

Spelers Nore, Lieke, Saartje, Lauri, Pjotr, Senne, Quinten, Loris, Oskar

Eerste weekend van onze veldcompetitie na de zaalperiode worden we met onze B-ploeg op Appels verwacht. De A-wedstrijd werd uitgesteld dit weekend dus kunnen we onze B-ploeg aanvullen met A-spelers. Ook bij Appels merken we bij 't aantreden veel A-spelers dus dat belooft een pittige wedstrijd te worden. 

Zeer vroeg, vooral ook door de overgang naar zomeruur, starten we de wedstrijd. Het eerste deel van de 1e helft is voor Appels. Elke bal die ze omhoog werpen gaat door de mand en zo worden we even overdonderd en kan Appels 5-0 uitlopen.

Maar onze U15'ers maken een vuist en laten vooral de moed niet zakken door deze achterstand. Het 2de deel is dus voor ons. Loris scoort de openingstreffer via vrijworp 5-1, en na de 6-1 laten wij even zien dat we ook een 5-0 tussenspurt op het bord kunnen zetten. Scoren voor Voorwaarts/Molinos: Lauri (pen), Saartje (korte kans), Loris (schot) en 2x Quinten met als gelijkmaker een mooie omdraaibal op pas van Pjotr. 6-6 en rusten geblazen.

Na de rust zijn wij baas op 't veld en kunnen we via Loris 2x en Lauri op inloop uitlopen naar 6-9. Oskar is ondertussen Pjotr komen aflossen. Maar... Appels laat zich niet van de kaart brengen door de achterstand en geeft ons van hetzelfde laken een broek. Ze scoren 3x op een rij en zo staan de bordjes terug gelijk: 9-9.

Dat beloven enkele spannende slotminuten te worden! Quinten kan ons met een stip terug op voorsprong brengen 9-10, maar in de 'dying seconds' kan Appels de gelijkmaker maken en bepalen ze zo de eindstand op 10-10.

Een knappe wedstrijd van onze U15'ers. Met nog Aalst en Temse in de reeks, krijgen we vermoedelijk nog mooie tegenstanders en wedstrijden, waarvan we weer kunnen bijleren. Even paaspauze nu en dan vliegen we er opnieuw in!

Tamara

Dames: Elin Loos (1) - Imke Loos (1) - Lauren Denis (2) - Lise Van Maldeghem (1)

Heren: Jens Vogels (3) - Christoph Hellemans (2) - Lars Kerstens (3) - Liam Van Hoof (2)

Wisselspelers: Tine Van Dyck - Sarah Goethals (1) - Jasmien Van Steyvoort - Brice Mardesson (1) - Jonas Van Loock (1)

 

Er zijn van die matchen die gewoon zakelijk kunnen gewonnen worden. Dat werd de partij van zondag. Zo ontbraken de scherpte en de franjes van afgelopen vrijdag in de halve finale van de beker en dan was het kwestie van de partij binnen te halen en dan nu de focus te verleggen naar de volgende belangrijke opdracht.

De thuisploeg opende de score uit de eerste poging, maar Elin wist gelijk te maken onder de korf na een assist van de zus. Riviera/Deurne weer voor via een stip, maar Lauren van kortbij voor de 2-2. Met schoten van Lars en Imke werd de eerste kloof gerealiseerd en moest Riviera/Deurne voor de rest van de match achtervolgen. 

Zoals gezegd, ontbrak de scherpte (misschien had de wind die dwars over het terrein stond er ook wel iets mee te maken) en werd er onvoldoende doorgeduwd om meer afstand te nemen. 

Uit de eerste helft onthouden we nog de mooie 5-8 uit handen van Lars en de doorbraak van Christoph na knap onderscheppen en bijhorende assist van Liam (6-9). Ruststand 6-12.

In de tweede helft kwamen we maar amper tot score en zodoende bleven de supporters wat op hun honger zitten. Lauren viel al vrij vlug uit met een voetblessure. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig dit is, maar alvast veel beterschap Lauren!

Na 10 minuten in de tweede helft schoot Jens de 7-14 binnen en dat was de maximale voorsprong die we bij elkaar konden spelen. Via korven van Liam uit de rebound (8-15) en Jonas met een shot (10-17) werd die kloof behouden, maar in de eindfase Riviera/Deurne met nog enkele treffers en Brice legde onze 18de binnen van achter de korf.

Zondag aanstaande wacht de bekerfinale en dan hopen we het eerste team weer frivool te zien spelen, het Voorwaartslegioen zal weer massaal op post zijn!

Aanval : Bjarne Van Rompaey (2) - Jens Verbruggen (6) - Cleo Van Laeken - Jasmien Van Steyvoort (1)

Verdediging: Brice Mardesson (1) - Jens Lauwers (3) - Tine Van Dyck (3) - Pauline Vandevorst (1)

wisselspelers: Sarah Goethals (2) - Jonas Van Loock (1) - Hendrik Peeters

 

Ons tweede team had weinig moeite met Riviera/Deurne en behaalde een afgetekende overwinning. Het was even wachten op het eerste doelpunt, maar dan ontbond Jens Verbruggen zijn duivels en zorgde voor de 0-2. Gestaag werd de voorsprong verder uitgebouwd tot 3-8 bij de rust.

Na de pauze volgenden de doelpunten elkaar snel op en Voorwaarts/Molinos naar een 3-13 na 7 minuten. Tijd voor een aantal wissels en ook zij pikten hun doelpunten mee. Jasmien zorgde met een doelpunt in de slotseconden dat de twintiger werd gerealiseerd. 

Een logische zege de de laatste in de stand en op 8 mei volgt het treffen tegen de leider in Topleague B: Borgerhout/GW.

Maak zondag 1 mei maar alvast vrij want Voorwaarts/Molinos speelt zoals in 2018 de finale van de Beker van België en opnieuw is Borgerhout/GW de tegenstander. We hopen alvast op eenzelfde resultaat als in 2018 ;-)

Om in de finale te geraken, moest er vrijdagavond afgerekend worden met Boeckenberg in de halve finale. We begonnen meer dan prima aan de match want in de eerste aanval al direct Lars met de eerste treffer uit evenveel pogingen. Jens in de volgende aanval met de tweede kans en 2-0. Christoph schoot de 3-0 binnen en dan kon Boeckenberg milderen met een doorbraak. De aansluiting lukte niet want ze lieten een strafworp onbenut. Opnieuw Jens met een dubbel salvo en Lise met een stip zetten ons op een wolk: 6-1 na 10 minuten.

Boeckenberg kwam beter in de wedstrijd en begon mee te scoren, maar onze bonus van in het begin van de match garandeerde wel de voorsprong de hele eerste helft. Treffers van Lars en Christoph brachten ons op 10-7 zo’n 10 minuten voor de rust. Boeckenberg greep dan enkele scoreloze minuten langs onze kant aan om tot op 10-9 terug te komen, maar opnieuw Christoph loepzuiver en een schitterende doorbraak van Lars op assist van Jens legden de ruststand vast: 12-9.

Bij het hernemen vonden we onze draai niet direct en Boeckenberg kwam langszij: 12-12. We kwamen onder impuls van onze dames terug aan scoren toe. Eerst Elin met shot, dan Lise met een krachtige doorbraak en de net ingevallen Sarah met haar eerste actie en wat voor één: listig en snel langs haar dame en met een one-hander een knappe afwerking. Deze doelpunten kwamen er telkens nadat Boeckenberg de gelijkmaker lukte en dus Voorwaarts/Molinos was nooit op achtervolgen aangewezen. Christoph met de 16-15 en 17-15 zorgde voor een belangrijke 2-punten kloof. Bij Boeckenberg liepen de emoties even hoog op en dat resulteerde in 2 rode kaarten (speler en coach). De onzen hielden het hoofd koel en bij 17-16 waren het Elin, Lise met 2 stuks die de 20-16 op het bord brachten. Kers op de taart werd de laatste korf van de match: Brice bediende Jens met een achterwaartse pas over de grond en onze aanvoerder schoot deze kans koel binnen: 21-17.

dames: Imke Loos - Lise Van Maldeghem (4) - Lauren Denis - Elin Loos (2) - wisselspeelster: Sarah Goethals (1)

heren: Jens Vogels (4) - Christoph Hellemans (6) - Liam Van Hoof - Lars Kerstens (4) - wisselspelers : Brice Mardesson, Jonas Van Loock

 

De bekerfinale wordt gespeeld op het terrein van AKC/Luma - zondag 1 mei om 15u00 

 

Vandaag, dag op dag, vieren we onze 100ste verjaardag.

Wat een traject hebben we reeds afgelegd en wat een mooi pad ligt er nog voor ons!

Laat ons vanavond klinken op dat mooi verleden en een schitterende toekomst. Afspraak om 19u30!

Hoe begon het? Wel op 8 april 1922 zagen we het levenslicht en we sloten enkele maanden later aan bij de Belgische korfbalbond als 1 van de pioniers.

In de beginjaren moesten we ons nog tevreden stellen met een terreintje in de Strauss-City aan de Antwerpse Haantjeslei. Dit terrein werd al vlug ingeruild voor een betere accommodatie aan de huidige “Wezenberg”.

Amper 4 jaar later, in 1926, verhuisde Voorwaarts weer van plek. “Den Elsdonck” werd onze nieuwe vaste stek. De Elsdonckwijk beschikte over een groot potentieel aan kinderen, waar we als club handig op in wisten te spelen.

Niet alleen het ledenaantal schoot de hoogte in, maar ook de eerste ploeg kende haar gouden jaren. De 10 hierop volgende jaren bouwde Voorwaarts een schitterend palmares en dito reputatie op. Alle (!) speelsters en spelers van dit “dream-team” maakten toen deel uit van één van de nationale selecties. Dit waren de jaren ’40-’50.

De zogenaamde golden sixties waren niet zo rooskleurig voor de club. We kenden een echt dieptepunt qua ledenaantal: de wijk verouderde en andere sporttakken genoten meer belangstelling. Voorwaarts bleef echter niet bij de pakken zitten en herzag haar jeugdbeleid. De ommezwaai kende een groot succes want einde jaren 60 steeg het ledenaantal weer en werden de donkere jaren voorgoed achter ons gelaten.

Het jaar 1982 betekende een historische ommekeer. Onder impuls van toenmalig voorzitter Van Eeckhaute, bijgestaan door het gemeentebestuur van Edegem en tal van vrijwilligers werd een hangar op het recreatiedomein Fort V omgetoverd.

Onze nieuwe huisvesting werd een geweldige troef en nog steeds genieten we dagelijks van deze infrastructuur, al 40 jaar lang.

In de jaren 90 konden we een andere hangar omvormen tot een eigen sportzaal. Toen een unicum in het Belgische korfballandschap, vandaag de dag bekijken we de mogelijkheden welke richting we met deze zaal uit kunnen om een hedendaagse sportbeleving te kunnen aanbieden.

Een (tot nu toe) laatste groot infrastructuur project werd gerealiseerd met de komst van een kunstgrasterrein. Een dossier dat na vele jaren kon landen en dit in samenwerking met de gemeente en Sport Vlaanderen. Vaarwel aan de konijnenwei met oneffenheden, grote plassen en topsport onwaardig.

Ondertussen blijven we verder groeien als club. Voorwaarts en Edegem tellen nu samen meer dan 250 leden, waarvan meer dan 100 jeugdleden.

Het hele jaar staat in het teken van onze 100ste verjaardag. 

Enkele belangrijke data:

5 juni: veldfinales U19 en senioren op ons terrein

14 augustus: 100 jarigen tornooi op Minerva

16 september: groot galafeest

Op naar de volgende 100 jaar!

Yves

Aanval: Lars Kerstens (3) - Jens Vogels (5) - Imke Loos - Elin Loos (3)

Verdediging: Christoph Hellemans (1) - Liam Van Hoof (4)- Lise Van Maldeghem (2) - Lauren Denis (1)

Kwik kon de openingstreffer van Liam nog counteren, maar daarna werd het de hele wedstrijd op achtervolgen gezet. Onze groen-witten liepen 7-2 uit, maar dan Kwik met 3 treffers op rij naar 7-5 maar dat was het signaal om opnieuw met zuivere verre schoten uit te pakken en zo naar een maximale 12-6 uit te lopen. Tot ongenoegen van coach Gert lieten we alsnog Kwik de kloof wat verkleinen net voor de rust : 12-8.

Van een eventueel sprankeltje hoop lieten de onze niets heel want met 4 doelpunten op rij stond het 16-8 en dus opnieuw een dubbele voorsprong op het bord. Dan brak een moeilijk moment aan waarbij de doelpunten minutenlang uitbleven en Kwik toch enkele korven kon maken. Bij 16-13 was het Elin die vanuit het achtervlak een belangrijke treffer liet aantekenen en werd de match binnengehaald. Christoph en Lise zorgden voor de eindstand en belangrijke punten voor Voorwaarts/Molinos want nu richten we ons vizier op de top 4 en dus kruisfinales!

Enkele cijfers: onze dames wonnen het onderling duel met duidelijke 6-1 cijfers! Scherpschutters Jens en Christoph lieten ze zich zondag voornamelijk opmerken met balrecuperaties: Jens 20 aanvallende rebounds en Christoph 15 stuks!

Aanval: Brice Mardesson (2) - Bjarne Van Rompaey - Jasmien Van Steyvoort (2)- Sarah Goethals (2)

Verdediging : Jens Verbruggen (2) - Hendrik Peeters (2) - Tine Van Dyck (1) - Pauline Vandevorst (2)

Wissels: Jonas Van Loock (2) - Jens Lauwers (1)

In dit duel tussen de nummers 2 en 3 uit het klassement heeft ons tweede team de kans laten liggen om de kop te nemen in het klassement. Na een gelijkopgaand begin, was het Voorwaarts/Molinos dat de voorsprong nam tot een maximale voorsprong bij 7-3. Met 3 treffers op rij, Kwik terug kortbij tot 8-7. Via Jens met een omdraaier en Jasmien uit het achtervlak opnieuw een kloofje, maar Kwik milderde nog tot 10-8 bij de rust.

Ons tweede kwam ietwat ongeïnspireerd uit de kleedkamers en zag Kwik de achterstand ombuigen in een 10-11 voorsprong. Brice effende nog, maar dan waren het opnieuw de bezoekers die naar 12-17 uitliepen en wisten we geen antwoord bij elkaar te ballen. De match leek gespeeld, maar plots was daar toch Voorwaarts/Molinos dat op korte tijd de nodige doelpunten wist te scoren, dit slotoffensief kwam echter te laat om er nog een gelijkmaker uit te halen en dus een jammerlijk verlies.

Aan de start: Taco, Lou, Lander(1), Kaat, Marie, Jarre, Joppe, Anke

Wissels: Oskar, Lieke

We mochten de eindronde van het veld aftrappen op eigen terrein tegen Ganda. Zoals de eindscore vertelt, bleven we qua doelpunten op onze honger zitten. We begonnen nochtans goed, met een mooi doelpunt van Lander op een lange pas van Lou, allemaal achter de korf. We mochten dus even op voorsprong blijven, maar dan kwam Ganda gelijk en ging erover. Ganda had overwicht in rebound, en zelf leden we enkele balverliezen. Met 1-3 gingen we rusten.

Na de rust zagen we enkele mooie aanvallen, maar dat doelpunt wilde toch maar niet lukken. Zo bleef de ganse tweede helft de score ongewijzigd en werd er prima verdedigd. Vlak voor affluiten wist Ganda dan nog te scoren, eindstand 1-4.

Ilse

Dames: Tine Van Dyck - Cleo Van Laeken - Sarah Goethals - Jasmien Van Steyvoort

Heren: Hendrik Peeters - Jens Lauwers - Jens Verbruggen - Liam Van Hoof

Wissels: Bjarne Van Rompaey - Nico Verstappen - Janne Loos - Pauline Vandevorst -Joke Van Maldeghem

 

Op het moment dat ons tweede team aan de bak moest, had de zon nog geen doorbraak kunnen forceren en dus was het minder aangenaam een achterverdedigend Sikopi/Chase partij te geven.

Het werd een spannende wedstrijd omdat beide teams gelijke tred hielden tot in de slotfase. In de openingsfase was het Jens Verbruggen die met 3 treffers ervoor zorgde dat we op een 6-5 voorsprong kwamen. Soms was het lang wachten op een doelpunt en dan vielen ze soms snel achter elkaar. Zo counterde Jens Lauwers per direct de 6-7 met een ver shot. Via een doorbraak van Tine kwamen we wat later weer op voorsprong (8-7) en met 10-8 gingen we de rust in (schot van Sarah en een korte kans van Hendrik).

Geen verdere uitdieping van de voorsprong in de tweede helft, wel Sikopi/Chase dat traag maar zeker wel de doelpunten lukte en zo 10-11 voor kwam. Cleo met een “inkruiper”, Liam handig onder korf en een shot van Bjarne brachten ons weer aan de leiding op het bord: 13-12. Sikopi/Chase weerom gelijk, maar een shot van Liam en een rebound doelpunt van Hendrik zorgden voor de winst. Een stip betekende nog een mildering, maar de overwinning kwam niet meer in het gedrang.

aanval: Christoph Hellemans (5) - Jonas Van Loock - Lauren Denis (3) - Lise Van Maldeghem (3)

verdediging: Lars Kerstens - Jens Vogels (6) - Imke Loos - Elin Loos (1)

wissels: Liam Van Hoof (1), Hendrik Peeters

 

Tweede wedstrijd op rij voor onze kern tegen Sikopi/Chase op een week tijd. Ditmaal terug buiten, weliswaar onder een stralende zon, maar het blijft toch aanpassen zo zonder schotklok en 70 minuten ballen. 

Opnieuw werd de partij aangekondigd als niet gemakkelijk én winst zou een fameuze stap in de goede richting zijn voor het klassement. Bovendien moest de misstap uit de heenronde nog rechtgezet worden.

De hele eerste helft kon er geen afstand genomen worden van Sikopi/Chase, enkel de 6-4 leek een eerste poging om een kloofje te slaan, maar Sikopi/Chase terug naar 6-6 en zo richting de rust waarbij aanvoerder Jens ons net voor affluiten een bonus bezorgde door van kortbij de 8-7 binnen te schieten.

Bij het hernemen via diezelfde Jens en Lauren naar 10-7 en leken we gelanceerd, maar de bezoekers kwamen op enkele minuten terug langszij: 10-10. Lauren, Christoph en Jens terug naar een 3-puntenkloof na een kwartier en dat was wel de goede tussenspurt. Sikopi/Chase kwam nog wel een paar keer tot op 1 doelpunt maar met de laatste 10 minuten in zicht, opnieuw 3 treffers op rij: 17-13 en toen maakten we het zakelijk af.

scoreverloop:

1-0 strafworp Lise

1-1

1-2

2-2 shot Jens

3-2 shot Lauren

3-3

3-4

4-4 shot Jens achtervlak

5-4 shot Christoph aan de achterlijn

6-4 shot Christoph van ver

6-5

6-6

7-6 opnieuw een bom van Christoph

7-7

8-7 Jens korte kans

——

9-7 Jens van kortbij

10-7 strafworp Lauren

10-8

10-9

10-10

11-10 shot Lauren

12-10 shot Christoph

13-10 strafworp Jens

13-11

13-12

14-12 shot Lise

15-13 strafworp Jens

16-13 shot Liam

17-13 shot Lise

17-14

18-14 “losse” van Elin

19-14 shot Christoph weerom aan de achterlijn

19-15

Hoofdcoach Gert Degenaers zal volgend seizoen de assistentie krijgen van Nils Van Herzeele. De technische commissie van Voorwaarts/Molinos geeft daarmee het vertrouwen aan een jonge, ambitieuze trainer uit eigen rangen.

Nils Van Herzeele is al geruime tijd jeugdtrainer in de club en maakt deel uit van de succesvolle U19 trainersstaf die de afgelopen jaren tweemaal een zaaltitel en bekerwinst wist te behalen.

Jarno 2 - Robin 1 - Mauro 2 - Jasper 4- Kobe 1 - Liam 5

Luna 1 - Mirte 3 - Amber W - Amber J (5 assists) - Caro VB - Ellen

Tweede dag op rij match nu tegen Sikopi C een oefenpot. Voor sommigen kans om het slechte gevoel van de dag daarvoor (onderlinge oefenwedstrijd) weg te werken en vooral tijdens de tweede helft kwamen we helemaal "los". Tien doelpunten tijdens de tweede helft, winnen met negen verschil, twaalf gemotiveerde spelers om iets neer te zetten.

1-1 Kobe op shot

2-1 Jarno achter de mand

3-2 Mirte van halve afstand

4-6 Liam op schot

5-7 Mauro zet de achtervolging in

6-7 Mirte uitgespeeld door Kobe

7-7 Een uitstekende Mirte vandaag

8 en 9-7 onze kapitein heeft het gaatje terug gevonden

Rust

10-7 dit wordt de helft van Liam

11-7 Liam uit second kans

12 en 13-7 Jasper weer met een dubbel salvo

14-9 Mauro verre knal

15-10 Jarno vanuit de rebound

16-10 Luna vanop afstand

17-10 en 18-10 weer tweemaal Liam aan het kanon

19-10 Robin slotakkoord

Peter

Jakob 5 - Tim 4 - Fred 3 - Ward 2

Caro C 1 (4 assists) - Jamie 1 - Dorien 1 (13 rebounds) - Lore (2 assists) - Ellen 1

Eerste wedstrijddag op het veld en meteen ook de laatste voor a en b voor de kruisfinales op 24 april heenmatch op KCOV, op 7 mei terugwedstrijd maar Bornem had helaas teveel coronagevallen. Dus A tegen B en alleen C voor het echt. Tegen de leider Rijko werd een gave prestatie neergezet.

De eerste helft werd afgesloten bij 7-5 voornamelijk omdat we daar slechts tegen 13% afwerkte. De tweede helft maakte we dat helemaal goed met een 11 op 43 dus 25%! Knap.

Scoreverloop:

1-1 Tim assist Caro

2-1 Jakke uit eigen rebond

3-1 Ellen na herhaalde kansen

4-1 Ward ver shot

Het overwicht blijft maar de afwerking blijft achterwege

5-5 Tim doorbreekt de stilte

6-5 Fred na hard labeur Jakke

7-5 Fred rond lange aanval af

2e helft:

8-5 Jamie sterke steun Caro

9-5 Tim wegdraaier

10-5 Jakke vrije worp pas Lore

11-5 Jakke na aanval met meerdere kansen

12-5 Caro C pikt haar verdiende korf mee

13-7 Dorien na knappe schijnpas Jakke

14-7 Ward rond goed werk van Dorien succesrijk af

15-7 Tim slotakkoord steun Jamie

Nu nog enkele oefenmatchen voor A en B en wat kompetitie voor C plus een hoogtestage richting de kruisfinales.

Peter

Lauri (3), Saartje, Quinten (1), Xander (3) (Tobi)

Lieke (Lauren), Nore, Loris (2), Senne (1) (Xander)

Reserve: Lauren, Tobi

GERECHTIGHEID!

Afgelopen weekend werd onze U15 voor de 4e keer kei-hard tegen het canvas geslagen in de laatste minuut. De supporters waren dan ook zeer benieuwd of we nogmaals onze rug konden rechten en de laatste kans met 2 volle handen zouden grijpen.

Het begin was alvast veelbelovend: Senne, Loris en Xander schieten ons naar een 3-0 voorsprong. Leuven, wakker ondertussen, sluit aan naar 3-1. Vak Loris-Senne-Lieke-Nore creëert wel kansen maar scoren lukt in deze fase niet en bijgevolg Leuven weer naast zij: 3-3. Lauri wordt dan foutief gestopt en legt de stip binnen 4-3, doch bij de rust staat een 4-4 op het bord.

De tweede helft is aanvankelijk een nek aan nek race: 4-5 Leuven, 5-5 via stip Loris, 6-5 Quinten, 6-6 en vervolgens 6-7. Onze aanval heeft het dan moeilijk en coaches Andy en Kobe moeten ingrijpen: Tobi komt in de plaats van Xander en Xander wordt naar aanval gebracht. Hij bedankt onmiddellijk 7-7. En als Lauri ons via vrijworp en stip op een 9-7 voorsprong schiet, groeit de vastberadenheid om deze keer de match niet meer uit handen te geven. De time-out zorgt voor de rust en wanneer Xander 10-7 maakt met nog 1 min te gaan, kan het feesten beginnen. De 10-8 van Leuven, enkele seconde voor tijd, is voor de statistieken.

Deze overwinning brengt ons na de zaal in een poule met ASKC, Vobako en Putse. 6 wedstrijden om verder te groeien en wekelijks de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. De wandelgangen vertellen mij dat er nog duchtig gefeest werd met gezang en al dansend met kleren onder de douches ...

Kevin

Lauri (5), Saartje (Nore), Tobi, Quinten (2)

Lauren, Lieke, Loris (1), Xander (5)

Reserve: Senne, Nore

Door het punt van Aalst tegen Rijko, weten we dat onze U15 zelf ook nog 1 punt zal moeten sprokkelen in de resterende 2 matchen, om ook op het veld in hoogste klasse te mogen aantreden. Met de komst van Temse krijgen we de tweede uit de stand over de vloer, geen sinecure dus, al hadden we voor de beker al eens laten zien de evenknie te kunnen zijn.

De opening is echter voor Temse die met 2 snelle, rake schoten ons onmiddellijk op achtervolgen zet, 0-2. Lauri mildert, 1-2, Temse naar 1-3. Xander met schot achter korf 2-3, maar het initiatief blijft bij Temse en wanneer de eerste storm gaat liggen, staat een 2-5 tussenstand op het bord. Stilaan worden we echter de betere ploeg. Temse wisselt door en dat speelt in onze kaart: Quinten, sterk tegen de talentvolle Emile, op schot 3-5. Xander weer achter de korf 4-6, stip Lauri 5-6 en net voor rust Xander met de 6-7 op schot.

Na de rust blijven we onze rebound dominantie voortzetten en na de 6-8 van Temse, kunnen we voor het eerst in de wedstrijd gelijktrekken via Lauri en Quinten. Na een volgende goal van Xander en Lauri, starten we bij 10-10 richting eindmeet: Xander, Loris en Lauri brengen ons 13-10 voor met nog een dikke 5 minuten. Pakken we dan eindelijk ons broodnodig en verdiend punt? De volgende 5 minuten verlopen tergend traag. Seconde per seconde tikt de klok weg maar Temse sluipt dichter en effent zelf met nog minder dan 2 min op de klok, 13-13. Wanneer Lauri haar doorloper onterecht wordt afgefloten en iets later Temse voordeel krijgt van de scheids, koken de potjes over. Weer voelen we de wedstrijd uit de handen glippen (13-14) in de laatste minuut. In onze laatste aanval volgt dan balverlies en worden de bevelen van de coach niet gevolgd.

Na 8-9 verlies tegen ASKC, 13-14 tegen Rijko, 12-13 tegen Vobako en nu 13-14 verlies tegen Temse, is het de 4e close game die we verliezen. Zuur! Nog 1 kans rest ons tegen Leuven.

Maar laten we echter niet vergeten hoe goed we vandaag speelden tot 5 minuten voor tijd!

Kevin

v: Arne - Wout - Kirsten - Beau

A: Jade - Maxime - Xander - Fien

W: Lander - Lore

Aangezien heel wat spelers niet aanwezig konden zijn vandaag hebben spelers van de B-ploeg aangevuld zodat deze match kon doorgaan.

Dus op zaterdag naar Floriant. Aan motivatie geen gebrek. Iedereen wilde het echt goed doen. Maar wat een match werd dit! Het is een understatement om te zeggen dat de omstandigheden niet zo ideaal waren. 

Terwijl onze spelers aan het opwarmen waren kreeg de thuisploeg de wedstrijdklok niet aan de praat. Na 30 minuten werd er beslist om een klok te gaan halen in de andere zaal. Ook die klok werkte niet. Dus werd er maar overgeschakeld naar een digitaal klokje op de wedstrijdtafel. Voor ons was dat nog oké omdat wij geen topleague spelen maar na ons moest zowel de U19A als de kern nog spelen. Dat werd dus spannend voor Floriant. Tijdens de opwarming werd al duidelijk dat Hanne De Smet en Bart Swings zouden kunnen trainen in de zaal. Zo glad! 

We begonnen dan maar zo goed als het kon aan de wedstrijd. De supporters zaten nog in het enthouiasme van de vrijdagmatch maar dat verdween vrij snel. De heren van Floriant gooien er langs alle kanten in. We komen snel 4-0 achter. Jade maakt met een pentalty de 4-1. Maar de thuisploeg gooit er nog 8 na elkaar in. We krijgen te gemakkelijke goals binnen. De arbiter werkt totaal niet mee en de zaal is een spiegel maar dit is echt een moeilijke match. We hebben veel kansen nodig en de passing loopt niet zoals het moet. Jade maakt 12-2 via Xander. Wout scoort met een kort shot de 12-3 en Kirsten neemt de 12-4 voor haar rekening. Jade scoort vanop afstand met een assist van Fien en Xander maakt de 12-6. Ik hoop op een herhaling van gisteren. We gaan rusten met 14-6

De thuisploeg beslist om de zaal dan toch maar de kuisen onder de invloed van onze 19-spelers die het niet zien zitten om zo in die zaal te spelen. De hoeveelheid stof van de grond lag op een hoop in de hoek van de zaal. De handen van de spelers zagen zwart. Maar dit is natuurlijk voor beide ploegen zo. Na de kuisploeg beginnen we aan de tweede helft. Fien scoort een penalty voor 15-7. Lore komt op het terrein. Jade scoort de 16-8. Floriant blijft goed schieten. De penalty van Jade zet ons op 18-9. Lore zet ook haar pentalty om voor 20-10. Lander komt op het veld. Jade maakt met een ver shot de 22-12. Bij 24-12 fluit de scheidsrechter af. Iedereen keek heel verbaasd omdat de match een stuk te laat was begonnen. Aangezien er geen wedstrijdklok was konden wij niet volgen. Het klokje op de wedstrijdtafel gaf nog 7 minuten aan. Maar de scheidsrechter, met een analoog horloge trouwens, heeft volgens eigen zeggen zijn horloge stil gezet en zijn horloge telt. Dus 7 minuten te weinig gespeeld.

Wat een rare match. Ik kan er ook andere woorden voor vinden maar die gaan we niet gebruiken. Dit was de laatste zaalmatch voor de U17. Nu op weg naar het veld.

Elke 

Bij de start van de match hoor ik coach Elke zeggen: "Ik denk dat jullie beter spelen 's avonds dan 's morgens want dat hebben jullie al eens bewezen." Alle spelers wisten precies waar Elke het over had. Ik dus vol spanning klaar voor een match om 19u30 op een vrijdagavond. Wat zou dit geven? En of ik gelijk heb gekregen ...

A: Lize, Wout, Jerco, Lore

V: Kirsten, Xander, Lander, Fien

W: Jade, Beau, Arne

We starten de wedstrijd goed met een mooie pentalty voor Lore. Maar dan sputtert het. Waar dat wij 4 shots nodig hebben en niet scoren heeft Ranst er maar één nodig om wel te scoren. Ze lopen uit tot 4-1 aan de rust. Tot zo ver mijn spanning i.v.m. een avondmatch. De trainer roept haar spelers bijeen voor een peptalk en laat weten dat ze nog al zijn teruggekomen van 3 goals achter. Er moet wel beter verdedigd worden en wat accurater worden gegooid dacht ik bij mezelf. Ik weet dat ze dat kunnen. Ik zat nog maar net klaar met mijn boekje en pen of Wout kan met een inloper via Lore scoren. Kristen wordt voor Beau gewisseld. Beau scoort dankzij een assist van Xander. Daarna brengt Ranst de stand naar 6-3. Een mooi afstandsshot van Jerco brengt de stand naar 6-4. Na de 7-4 worden Lander en Beau gewisseld voor Arne en Jade. Ondertussen wordt het toch al wat later in de match en hoop ik nog steeds dat de match onder stoom komt. Ranst scoort 8-4. Snel daarna scoort Lore twee inlopers via Wout. Jade maakt de 8-7 door een assist van Arne. Het publiek komt ook meer tot actie gedurende de avond. Ineens is er echt spanning in de match. Mijn pen geraakt er zelfs van in de war. Na een goaltje van Ranst maakt Jerco er van ver 9-8 van. Je gelooft het nooit maar na een shot van Lore via Jerco en een inloper van Fien via Xander staan we zelfs 9-10 voor. Maar de spelers van de tegenstander zijn gekend voor hun afstandsschoten. Ze maken er nog twee na elkaar in de laatste 2 minuten. Maar zoals hiervoor gezegd wilden we graag een match met spanning en die hebben we gekregen. Het is nog niet gedaan. We zitten in de laatste 30 seconden. Het publiek breekt bijna de tribune af. Ranst had net de 11-10 gemaakt als de bal bij Voorwaarts/Molinos zit. Mijn boekje ligt al lang op de bank en de volledige bank ligt de tijd mee te roepen. Op 3 seconden voor tijd krijgt Wout de bal je ziet hem kijken en schieten. Zoals een slowmotionfilm vliegt de bal naar de korf en ... vliegt erin! 11-11! Wat een spannende match!

Iedereen heeft zich supergoed ingezet. Natuurlijk moet er nog aan zaken worden gewerkt maar daar dienen de trainingen voor. Maar die spanning was toch niet goed voor mijn hart. Ik ben ook blij dat de tribune het overleefd heeft want het publiek was wel heel wild en daar houden we van.

Bedankt iedereen voor een heerlijke laatste zaalmatch!

Elke (niet de trainer ;-) )

Spelers: Senne, Stef, Pjotr, Quinten, Lieke, Kathe, Saartje, Lauri

reserve: Tobi, Nore

Deze wedstrijd werden we lange tijd overklast door een gretig en secuur Temse. Halverwege de tweede helft stond een 4-12 op het bord. Tot dan hadden enkel Lieke, Saartje en 2x Lauri de mand gevonden. Zat de wedstrijd tegen Vobako nog in de benen of was Temse zo goed? Feit is dat we vanaf 4-12, plots wel de mand konden vinden en hierdoor uiteindelijk de pil konden verzachten. Quinten 5-12, de met veel energie spelende Senne 6-13, Saartje 7-13 en Pjotr met een prachtschot 8-14, nogmaals Saartje en Senne voor 10-14. De match moest precies nog 10 min langer hebben geduurd en wie weet ... 

We hebben als groep gekozen, afgelopen jaar, om met 2 ploegen in te schrijven ondanks dat we niet met voldoende U15 spelers waren voor 2 volwaardige ploegen. Dit heeft veel energie gevraagd van trainers, Tm's U15 en U13 en natuurlijk ook de spelers van U15 en U13. Maar wat heeft het ons opgeleverd! Veel meer speelminuten op niveau voor iedereen, want elke week stond er een mooie smeltkroes ploeg op het veld met boordevol talent.

Uw verslaggever heeft dan ook veelal genoten van deze wedstrijden. Danku aan diegenen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Kevin

Lauri (3), Saartje, Xander (Stef), Tobi (2)

Nore (1), Lauren (1), Quinten (1) (Xander), Loris (1)

Reserve: Stef, Senne, Lieke

Voor de laatste wedstrijd van de competitie mochten we onder een stralend zonnetje Vobako ontvangen. Uw verslaggever moest deze keer scheel zien: 1 oog op de U13 wedstrijd gericht en 1 oog op de U15 wedstrijd. We starten de eerste helft met veel energie. De 1-0 van Nore op schot wordt gecounterd tegen Tobi. Lauri laat vanop de stip de 2-1 liggen, maar in de volgende aanval gaat de bal er wel in na een 4 schotsaanval: Tobi 2-1. We zijn in deze fase zeker beter dan de tegenstander maar het scorebord wijst ondertussen 2-3 aan na een inloper tegen Loris en schot tegen Tobi. Loris trekt gelijk, Lauri kan nu wel vanop stip scoren maar Vobako stelt 4-4 gelijk. Het initiatief blijft bij ons na een schot van Lauren, maar Vobako naar 5-5 ruststand vanop de stip. Een ruststand waar vooral Vobako blij mee zal zijn want de dominantie van de onzen werd niet uitgedrukt in goals en zoals zo vaak in sport, bekoop je dit later in de wedstrijd.

De 5-6 na de pauze tegen Quinten wordt teniet gedaan door Lauri na steun van Xander. Maar dan volgt een 2 punten kloof die we uiteindelijk nooit meer gedicht krijgen. Na de 6-9 kan Tobi 7-9 maken. Xander incasseert het volgende doelpunt en nog 1 maal komen we via Quinten en Lauri op schot aan het venster piepen: 9-10. Echter is Vobako in de tweede helft de betere partij en zeker in deze laatste 10 min van het seizoen. Ook de wissels kunnen niet vermijden dat Vobako naar een 9-13 eindstand flitst.

We onthouden verder de uitgebreide speech van Lauri, dat Xander zijn hand snijdt met een flesje kidibull, dat de frietjes er snel waren en het heel lekker was, de zon nog lang scheen en de sfeer top was.

Danku U15'ers voor het fijne seizoen!

Kevin

De laatste speeldag was sportief niet succesvol voor onze kern. Voornamelijk voor ons tweede stond er nog veel op het spel want winst zou immers de titel opgeleverd hebben.

Voorwaarts/Molinos B - Boeckenberg B: 13-14

Aanval: Liam Van Hoof - Hendrik Peeters - Jasmien Van Steyvoort (2) - Sarah Goethals (1)

Verdediging: Jens Verbruggen (3) - Jonas Van Loock (4) - Cleo Van Laeken - Tine Van Dyck

invallers: Jens Lauwers, Pauline Vandevorst, Bjarne Van Rompaey, Claudia Verstappen (1)

Erg jammer dat de ploeg maar een schim van zichzelf was tegen een Boeckenberg dat zeker te kloppen was. Beide teams kenden immers afwerkend een offday en dus vielen er weinig doelpunten te noteren. Na 7 minuten kon Jasmien de score openen via een strafworp. Boeckenberg miste vanop 2,5 maar effende minuten later dan toch. Jonas direct met het antwoord van ver. Boeckenberg maakte dan steeds gelijk na een score langs onze kant. Eerst een mooie treffer van Sarah na een jump assist van Liam en een shot van Jens Verbruggen. Een magere 4-4 was evenwel de ruststand.

Geen verbetering in de tweede helft en dus ging ook de tijd verder zonder scores. Boeckenberg nu wel met de eerste treffer en moest Jasmien counteren van achter de korf. Dat was ons laatste wapenfeit voor een lange periode waarin Boeckenberg wel wist te scoren en zo een 0-5 neerzette. Jonas en Jens Verbruggen hielden met hun doelpunten Boeckenberg op 4 voorsprong. De tijd tikte jammer genoeg genadeloos verder en er kon geen “setje” gemaakt worden zodat de kloof bespeelbaar werd. Een slotoffensief met 2 doelpunten kwam evenwel te laat en dus strandde ons tweede op een zucht van de titel. Die had meer dan verdiend geweest en dus jammer dat het op deze laatste thuiswedstrijd aan kwam.

 

Voorwaarts/Molinos A - Boeckenberg A: 19-23

 

Aanval : Bride Mardesson (2) - Christoph Hellemans (3) - Lauren Denis (1) - Lise Van Maldeghem (1)

Verdediging : Jens Vogels (4) - Lars Kerstens (2) - Imke Loos - Elin Loos (3)

invallers: Jens Verbruggen (3) - Sarah Goethals 

 

Eindeseizoensmatch zonder belang voor onze groen-witten en dus stond deze volledig in het teken van het afscheid van Brice Mardesson en Jens Verbruggen. Brice droeg voor de gelegenheid de aanvoerdersband en tekende voor zowel het eerste als het laatste doelpunt van de wedstrijd. Na die openingstreffer trakteerde Boeckenberg ons op een 0-7 (!) en die kloof konden we niet kleiner maken zodat we de rust in gingen met een 8-15 achterstand. Een domper of de spreekwoordelijke feestvreugde.

Na de onderbreking toch een remonte met enkele fraaie doorbraken en plots nog een verschil van 3: 15-18. Twee mooie doelpunten, eentje van Elin onder de korf na knap aanspelen door Jens Vogels en eentje van de ingevallen Jens Verbruggen brachten ons op een haalbare 17-19 achterstand, maar Boeckenberg reageerde gepast en nam alle hoop weg door de kloof terug te vergroten.

De match was gespeeld en dus het moment om zowel langs Boeckenberg-kant als bij ons de afscheidsnemers te huldigen. Jens Verbruggen en Brice Mardesson speelden hun laatste wedstrijd in de kern van Voorwaarts en wat gaan we ze missen. Beide kerels die er steeds vol voor gingen, hun team op sleeptouw namen met heel veel grinta en overgave. Met hen was je als tegenstander nooit klaar. Brice kwam op jeugdige leeftijd over van Anderlecht en heeft naast een groene streep op de borst ook heel wat Topleague ervaring opgebouwd tijdens zijn meer dan 10 jaar bij onze club. Zoals Anderlecht hem steeds is blijven volgen en aanmoedigen bij Voorwaarts, zullen we zeker ook het omgekeerde doen nu hij nog een jaar bij Anderlecht zijn ervaring zal aanwenden om het team te versterken.

Jens Verbruggen vervangen zal geen sinecure worden in het tweede team. Als aanvoerder was hij de aanjager en ook de doelpuntenmaker bij uitstek; aan de jonge garde om zijn voorbeeld te volgen. 

Dikke merci Jens en Brice!

Xander (1), Stef, Lauri (3), Saartje (2)

Loris (5), Senne (Quinten), Lieke (Nore), Lauren (1)

Reserve: Tobi, Quinten, Nore

De heenwedstrijd werd (vooral in de tweede helft) toen kansloos verloren met 11-7. Zouden we het dit keer wel goed doen tegen Putse zoals in de zaal 2x en voorronde veld?

De start was echter, scorend gezien, voor Putse. Na de 0-1 tegen Lieke, na een licht gegeven stip, gooit Xander de 1-1 binnen. Echter wordt hij onmiddellijk van antwoord gediend, 1-2. De 1-3 en 1-4 tegen Stef en Lauren doen ons vermoeden dat we weer een hele match kunnen achtervolgen. Maar na de 2-4 van Lauri na rebound en dubbel salvo Loris, staan we 4-4 gelijk. Lauren incasseert de 4-5 en Saartje mag vanop de stip 5-5 scoren. Echter weet Putse nog net voor de rust de 5-6 te noteren tegen Saartje.

Aan de rust worden er 2 vervangingen gedaan en zo komt Quinten Senne aflossen en neemt Nore de plaats van Lieke in. Putse gaat de tweede helft als een raket van start en hierdoor zien we voor de 2de maal vandaag tegen een 3 puntenkloof aan 5-8. De supporters scharen zich achter de ploeg wanneer Saartje haar 2de goal maakt op schot. Loris op doorloop 7-8 en na het prachtschot van Lauren staat het plots 8-8. Putse riposteert nog 1x met de 8-9, maar na de 9-9 van Lauri op inloper na steun van Stef gaat de Voorwaartsbus door! Loris met 2 knappe goals naar 11-9. De aansluiting van de beste Putse dame tegen Lauren, wordt gecounterd door Lauri op stip. Deze 12-10 geven we niet meer weg. Putse kan enkel in de laatste seconde nog tegenprikken 12-11.

YES, de overwinning is een feit. Ik geloof aankomend weekend ook zeker in winst tegen Vobako. Deze keer wordt het 13-12 voor ons. I BELIEVE!

Kevin

Vanwege de hoofdklasse 2 finale van Edegem/Voorwaarts tegen Neerlandia trokken heel wat supporters naar de andere kant van het Ter Rivierenhof om Edegem naar de overwinning te roepen.

Dus ook deze verslagen uit 2de hand voor een keertje.

 

Topleague B: AKC/Luma - Voorwaarts/Molinos 16-20

Ons tweede team wist wat te doen want 2 overwinningen in de laatste twee matchen levert immers de titel op in de Topleague B. De eerste horde werd alvast goed genomen en de kers op de taart kan er volgende week komen tegen Boeckenberg op eigen terrein.

dames: Claudia Verstappen - Tine Van Dyck (1) - Jasmien Van Steyvoort (2) - Cleo Van Laeken

heren: Hendrik Peeters - Liam Van Hoof (8) - Jens Verbruggen (5) - Jens Lauwers (3)

scorende invallers : Lars Kerstens (1)

 

Het was een vlot scorende Liam die de 2-0 van de thuisploeg ongedaan maakte. In het andere vak stond aanvoerder Jens Verbruggen ook op scherp en met hun beider doelpunten bleef het gelijk opgaan tot 8-8 met telkens toch AKC/Luma het eerst scorend. Na de 8-8 via strafworp van Liam trokken de onzen het laken naar zich toe. Jens Lauwers met twee treffers op rij telkens vanaf de zijkant, Tine met een shot op halve afstand en Liam met zijn 6de! van ver tekenden voor de ruststand : 8-12.

Na de rust liepen we nog verder uit met doelpunten van Jens Verbruggen en de jarige Jasmien: 8-14. Die 6 punten kloof konden we redelijk goed behouden met 10-16 en 12-18 als tussenstanden. AKC/Luma dan met 3 doelpunten op rij naar 15-18, maar Lars van kortbij en Jens Lauwers met een inkruiper stelden de overwinning veilig.

Zondag aanstaande iedereen op post om skipper Jens Verbruggen een gepast afscheid te geven en hopelijk met de titel als bekroning! BE THERE!

 

Topleague A: AKC/Luma - Voorwaarts/Molinos 21-19

In een rechtstreeks duel met als inzet de vierde plaats en dus een kruisfinale heeft Voorwaarts/Molinos het nipt niet gehaald. Echter een zeer knappe heropstanding van ons team met na de runner-up in de zaal, de bekerfinale en mooie resultaten op het veld want ook daar stonden we er niet riant voor. Nu voor eigen publiek knap afsluiten en Brice een geweldige afscheidsmatch gunnen! Supporters op post!

dames: Imke Loos - Elin Loos (1) - Lise Van Maldeghem (4) - Sarah Goethals

heren: Jens Vogels (6) - Christoph Hellemans (4) - Brice Mardesson (1) - Jonas Van Loock

scorende invallers: Lauren Denis (1) - Lars Kerstens (1) - Liam Van Hoof (1)

 

We kenden een gelijkopgaand begin met een stip van Jens, een doorbraak van Christoph, Jens opnieuw halfweg en Lise met een doorbraak: 4-4. Dan AKC/Luma met de voorsprong en doelpunten die in de eerste helft voornamelijk uit dames-handen kwamen. Zo balden ze een maximale voorsprong bij elkaar van 4, Christoph en tweemaal Jens konden nog scoren langs onze kant, maar de 4 doelpunten verschil bleven tot bij de rust: 11-7.

Lise met opnieuw een doorbraak, Christoph met een bom en Jens van kortbij werkten bij het hernemen de achterstand grotendeels weg (11-10). Er werd dan om en om gescoord zodat AKC/Luma telkens aan de leiding bleef. De rood-witten dan toch terug een kloof van 3: 15-12. Lise weerom met een doorbraak en de ingevallen Lauren met een korte kans hielden ons in de buurt en bleef de achterstand steeds 2 of 3 stuks en bespeelbaar. Er zat echter geen setje meer in voor de groen-witten en via scores om en om bleef de kloof van 2 behouden. Brice sloot de wedstrijd af vanop verre afstand : 21-19.

KAMPIOENEN, KAMPIOENEN!!

Jarno 1 (12 rebounds)- Jasper 2 (22 rebounds) - Mauro 2 (20 rebounds) - Kobe 1 (3 assists) - Robin 1 (13 rebounds)

Luna 3 (14 rebounds - 3 assists) - Mirte 1 (7 rebounds) - Caro VB 2 - Amber W (2 assists) - Amber J 1 (6 rebounds)

Edegem werd dit seizoen niet verslagen in de veldkompetitie en is daardoor ook de verdiende kampioen in hoofdklasse 2.

Maar je moet het natuurlijk ook doen in de finale en chapeau ze zijn er in geslaagd. Een finale is zelden een zeer hoogstaande wedstrijd en ook vandaag was de spanning en de inzet heel hoog. Neerlandia had heel veel power en schotkracht langs de dames maar er werd zeer knap verdedigd door Edegem. Bij ons kwamen de doelpunten wel veel meer verspreid, 8 groen-witten wisten de korf hangen. Een collectief knappe prestatie dus waar iedereen deel van kon uitmaken. Je wordt geen kampioen met 8 spelers en inderdaad we hebben een sterke kern, met de B ploeg ook op de eerste plek geëindigd en de C nog volop in de strijd om de titel. Laten we de bijdrage van Anne en Jordy bijvoorbeeld niet vergeten.

De scores:

1-0 Luna moet niet voor de laatste maal foutief worden afgestopt

2-2 Caro schot assist Kobe

3-2 Luna weer kalm vanaf 2,5 meter nadat haar dame de noodrem nodig had

4-3 Caro ook keurig vanop de stip en sterk in de defensie

5-4 Jarno rond lange aanval af

En vlak voor de rust een setje binnenhalen:

6-5 Mauro assist Robin

7-5 Mauro voor de rustcijfers

Tweede helft:

8-6 Amber Jacobs behoud de kloof

9-8 Robin wordt beloond voor hard labeur

10-9 Kobe pikt verdiend zijn korfje mee

11-9 Mirte met een belangrijke korf

12-9 Luna wederom ijzig kalm aan de strafworp

13-9 Jasper prachtige doorbraak, dat was een zotte vijf minuten!

13-12 Neerlandia begeeft nog niet

14-12 Jasper de skipper zorgt voor de beslissing

14-13 Eindstand:

Iedereen was op de afspraak vandaag, kijk maar naar de rebounds van de tweeling Mampuy bijvoorbeeld, super!

Hulde aan Andy maar zeker ook aan de clubman coach/trainer bij uitstek Mark. Kampioen en volgend jaar een reeks hoger. Trots van dit clubje deel te maken!

Peter

Aanval: Lieke, Lauri (4), Tobi (2), Xander (2)

Defence: Quinten (1), Loris (2), Nore (Saartje), Lauren (1)

Reserve: Stef, Senne, Saartje

Doordeweeks dienden we de uitgestelde wedstrijd van Vobako te spelen. Nore kwam aangespurt, zodoende de opwarming kon starten. De 1-0 wordt tegen Quinten gescoord maar Tobi met een prima schot op de 5m grens 1-1. Na een stip tegen Lieke is het Lauren die op inloper 2-2 kan scoren. Na een schot tegen Nore en inloop tegen Quinten draaien de vakken 4-2. Zowel de 5-2 tegen Lieke als de 5-3 van Quinten zijn licht gegeven stippen, door de voorts prima leidende scheids. Voor rust sluiten we terug aan door een one-hander van Tobi en schot Lauri achter korf. De 5-5 ruststand is niet gestolen en we voelen dat het vandaag echt kan.

Na rust komen we 2x aan de leiding, eerst via schot Loris gecounterd door een stip tegen Tobi. Wat later na schot Xander maar te niet gedaan door een inloper tegen Quinten: 7-7. De partij gaat op en neer en na 8-7 tegen Tobi maakt Loris gelijk. Na een korte kans na rebound tegen Nore, schiet Lauri de 9-9 binnen. Spanning troef, maar in de laatste 10 minuten zal vak Loris niet meer tot score komen en laat het andere vak te makkelijk goals binnen. Zo draaien we voor het eerst na de 4-2 nog eens met 2 goals achter (11-9) door doelpunten tegen Tobi en Xander. Saartje lost Nore af. Lauri antwoordt de volgende 2 aanvallen met evenveel goals 11-11. Maar weer volgen 2 te snelle goals tegen Tobi en staat het 13-11. Weer antwoorden we onmiddellijk 13-12 via schot Xander en krijgen we nog 2 aanvallen. De eerste gaat spijtig genoeg verloren door een loopfout, de laatste aanval levert nog enkele kansen op doch geen goal.

Teleurstelling bij de ploeg maar WAT EEN MATCH!!! Veel beweging, veel richtingsveranderingen, durven gaan verdedigen en overwicht in de rebound. De supporters hebben ervan genoten, alsook de defence coach Kobe en ad-interim aanvalscoach Kevin, tevens uw verslaggever. 

Keep up the good work team!

Kevin

De eerste week van mei stonden er maar liefst twéé wedstrijden op het programma, telkens met een behoorlijke verplaatsing. Op woensdag 4 mei reisden we naar Vobako voor een avondwedstrijd, en op zondag 8 mei naar het Gentse Ganda.

Vobako - Voorwaarts/Molinos U13A: 14-3

Lou, Lander, Taco(2), Marie, Jarre(1), Fran, Kaat, Joppe

wissels: Oskar, Anke

Enkele dagen eerder speelde Vobako de bekerfinale (die ze nipt verloren van ASKC) waardoor de wedstrijd op een woensdag moest afgewerkt worden. Vobako was duidelijk gemotiveerd om de teleurstelling van de verloren beker te verwerken en was extra gebeten om in de competitie de winst binnen te halen. Aanvankelijk maken we het even spannend en kunnen we telkens na een Vobako doelpunt antwoorden: Lander ziet Taco kort bij de korf vrij staan en die werkt af, en ook Jarre vindt de mand na een vlotte voorwaarts aanval. Het is dan 2-2.  Maar dan hapert de VW doelpuntenmachine volledig, en die van de tegenpartij helaas niet. Nog voor de rust maakt Taco een doorloper op steuntje van Anke, maar dit is dan ook ons laatste doelpunt en we pauzeren met 8-3. We wisselen zoals steeds spelers na elke 10 minuten, maar Anke lijkt last te hebben van een blessure en blijft na de rust op de bank. De tweede helft was er eentje teveel. We lijden veel balverlies omdat vobako heel kort op de werphand verdedigt, en hun sterke voorverdediging legt onze aanval helemaal stil. De thuisploeg blijft wel scoren, iets minder vlot dan de eerste helft, maar zonder tegenscore eindigen we wel op 14-3.

 

Ganda - VW U13A: 10-5 (16-9 na 60m)

Lou(1), Anke(1), Lander(2), Taco(1), Jarre, Oskar, Kaat(2), Fran(1)

wissels: Lina(1), Joppe

Van de huidige (sterke!) topleague ploegen in onze reeks is Ganda de tegenstander waarvan we dit seizoen al eens hebben kunnen winnen (in de beker voorronde), dus we weten dat het kan, als we wel op ons scherpst zijn. Laat ons nu net met wat minder focus starten en we krijgen 3-0 op het bord. Dan brengt Oskar steun voor een doorlopende Fran, maar die wordt foutief gestopt en ze mag een strafworp nemen, feilloos: 3-1. De sterkte bij Ganda zit vooral bij een uit de kluiten gewassen jongen en een goeie dame. Aan de verre schoten valt niet veel te beginnen, maar de doorbraken zouden we wel onder controle moeten kunnen houden. We gaan rusten met 5-1. We hopen op een positiever verloop dan de afgelopen wedstrijd tg vobako, en hiervoor moeten we wel beginnen scoren. De tweede helft begint jammer genoeg wel weer met een 3-puntenreeks van de tegenpartij (waarvan 2 doorlopers) maar dan komt het dekseltje van onze mand: Taco en Lander scoren allebei een shotje en Kaat mag een strafworp nemen: 8-4. De officiële wedstrijd eindigt na nog een shotje van Lou en een afsluiter van Ganda: 10-5. Op vraag van de tegenpartij spelen we nog een extra 20 minuten, een topinitiatief zodat er door iedereen veel gekorfbald kan worden. Geen stress meer en we houden in deze extra tijd gelijke hoogte. Lander scoort en ook Lina, die ons vandaag versterkt heeft, mag een doelpuntje meepikken! Kaat mag nog een keer een strafworp nemen en Anke levert ook haar shotbijdrage. Het is nu 4-4 in deze extra tijd en dan worden we een beetje moe in de verdediging (we hebben ook niet zoveel wisselspelers bij als Ganda) waardoor we de laatste 20 minuten met  6-4 eindigen.

Ilse

A: Margot, Molly, Jolan, Erik

V: Kiki-Roos, Lenka, Gio, Lennert

R: Lars

Op 30 april maken we de verre verplaatsing naar Aalst. Voor de gelegenheid komt Robin coachen. Het was lang geleden dat we nog een competitiewedstrijd speelden. Onze spelers kwamen dus allemaal enthousiast en met veel goesting aan de wedstrijdstart.

Wanneer we in een B-reeks uitkomen tegen een A-ploeg wil dat gewoonlijk zeggen dat de tegenpartij niet aan 4 jongen en 4 meisjes geraakt. Ook bij deze tegenstander klopt deze veronderstelling. Aalst speelde namelijk met 6 jongens en 2 meisjes. In één vak werden 4 jongens opgesteld. Onze verdediging kreeg dus meteen de handenvol. Ze houden echter goed stand. Bij de functiewissel staat het 2-0.  In het aanvalsvak is het even zoeken en terug wat wennen na een lange competitiepauze. Door verschillende balverliezen krijgen we onze aanvallen niet goed opgebouwd. Erik kan Moly met een mooie pas vrijspelen, maar op een doelpoging moeten we nog even wachten.

Na de functiewissel komt Lars in de plaats van Jolan. Kiki-Roos kan de aansluitingstreffer scoren na een mooie pas van Gio. Het moet gezegd dat de basis van dit doelpunt bij Erik en Margot in het verdedigingsvak ligt. Erik kan namelijk de bal onderscheppen en Margot zorgt er met een snelle omschakeling voor dat de bal vlot bij de aanval geraakt.

Voor de rust kan Gio onze score verdubbelen. Lennert speelt hem met een knappe pas achter de korf vrij. Gio werkt netjes en zonder twijfelen af (4-2).

Na de rust komt Jolan in de plaats voor Gio. In het derde kwart is het echter Ago Aalst dat het gaspedaal induwt. Ook zij verdubbelen hun score (8-2).  Wij hebben op dit ogenblik geen antwoord op hun dreiging op doorloper. We krijgen hierdoor 2 penalty’s en een doorloper tegen.

In het 4e kwart komt Gio Lennert vervangen.

Aalst kan verder uitlopen tot 10-2. Een mooi samenspel over 4 zorgt voor een opening voor Jolan die zonder aarzelen zijn schot binnen schiet. Zo kunnen onze groen-witten toch nog een puntje op het scorebord bijzetten. Met 11-3 wordt de wedstrijd afgefloten.

De gelegenheids scheidsrechter van Ago Aalst leidde de wedstrijd op een voortreffelijke wijze. Hij floot correct, naar de geest van de wedstrijd. Hij leverde dus ook een bijdrage aan het leerproces van alle spelers. Dat is als supporter altijd plezant om te zien.

 

Uw verslaggever ter plaatse,

Anneleen.

Pjotr, Stef, Xander, Taco,

Lauren, Kathe, Nore, Lieke, Saartje, Lauri

Onmiddellijk na de A wedstrijd op ASKC dienden we ons te haasten naar onze eigen velden om met de B ploeg Appels partij te geven. Door de enkel blessure van Loris mocht Taco opdraven. Pjotr had zich van uur vergist en dus startte Saartje even als heer totdat Pjotr als hazenwind komt aangefietst om zijn plekje in te nemen op het veld.

We zien vandaag een prima partij van onze gemotiveerde smeltkroes van U13/U15 spelers. Veel beweging, mooie assists en dito goals. 7-4 ruststand en hadden tot dan toe gescoord: Xander shot, Saartje omdraaibal, Kathe shot op rug en Nore kort shot na lob pas Taco, Xander shot, Taco shot en wederom Xander met shot.

Tweede helft valt het loopvermogen ietsie pietsie weg, maar al bij al blijft het een vermakelijke match. Taco 8-4, Lauri 9-4, Lauren op inloper na pas Xander 10-4. De grote A heer van Appels weet echter ook de mand hangen en 10-6. Lauri met een bom 11-7, Kathe op shot 12-7 en via steun van Stef scoort Saartje 13-7. Xander maakt de 14-8 en zo winnen we en verliezen we (U15A op ASKC 14-8) met dezelfde cijfers vandaag.

Kevin

Tobi (Stef), Xander (2), Lauri (2), Lieke

Quinten (2), Loris (Tobi), Saartje (1) (Lauren), Nore (1)

Reserve: Lauren, Stef

Na het verlies thuis tegen ASKC vorige week, kregen we de zaalkampioen alweer voor de kiezen. Om hen op eigen veld te kloppen moesten we dus een tandje bijsteken.

ASKC opent de score, maar Xander kan via penalty gelijk trekken. Bij 2-1 missen we de kans om gelijk te maken en ASKC profiteert maximaal: 3-1. Na de 4-1 kan Lauri milderen via stip tot 4-2, net voor rust, doch in de laatste 5 seconden slaagt ASKC er nog in om 5-2 op het bord te schieten. Zonde en onnodig. 

Echter was al duidelijk dat we de beste heer van ASKC de gehele match niet zouden kunnen afstoppen. Lauren komt dan Saartje vervangen en zet onmiddellijk een prima steun neer. Quinten bedankt met de 5-3 op inloop. We gaan gelijk op via Xander en Quinten tot 7-5. Maar als Loris zich misstapt gaat het licht volledig uit bij Voorwaarts/Molinos. Te makkelijke goals worden weggegeven en ook al scoort Nore de 9-6 en Lauri 10-7, gaat ASKC freewheelend over 2 heren naar een geruststellende 14-7. Saartje eindigt de wedstrijd met een stip: 14-8.

Deze keer hadden we de dames wel onder controle, maar maakten de 2 beste heren van ASKC het verschil. Op naar dinsdag, dan gaan we bekerwinnaar Vobako bekampen die Putse 8-0 voor de broek gaf afgelopen weekend.

Kevin

A: Kiki-Roos, Margot, Gio, Lennert

V: Lina, Lenka, Lars, Erik

R: Moly, Jolan

 

Voor deze verplaatste wedstrijd kwamen we opnieuw tegen een A-ploeg uit. Bovendien waren bijna alle spelers van Boechout heel wat groter en steviger dat onze U13’ers. Dit vertaalde zich in een rebound-overwicht bij Boechout. Hierdoor kunnen ze tijdens hun aanvallen verschillende doelpogingen ondernemen en worden onze aanvallen beperkt tot één-shot-aanvallen.  Bovendien zijn de helft van de doelpunten van Boechout afstandsschoten. Hun dreiging kwam vooral van doorlopers. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer antwoord we konden bieden op hun spervuur van doorlopers. Als we in de toekomst nog iets mee durf tonen bij het voorspelen, kunnen we deze dreiging nog iets meer beperken.

 

Ook in aanval hebben we goede flitsen gezien. We kregen van de beide aanvalsvakken verschillende keren mooi samenspel te zien. De bal ging regelmatig goed rond over de vier spelers. Het moet gezegd dat goede aanvallen afgewisseld werden met onnodig balverlies. Hierdoor ontnemen we onszelf de kans op scoren.

 

In deze wedstrijd benutten we de kansen die gecreeerd worden. Het is Gio die op doorloper onze score kan openen. De snelheid van uitvoering tijdens het uitwerken van het verdedigingsvak wordt in ons aanvalsvak voortgezet. Gio passeert de bal naar Margot. Zij neemt een snelle beslissing en kan Lina vrijspelen. Lina knal na deze prachtige aanval haar shot binnen en scoort zo ons tweede doelpunt. De wedstrijd eindigt op 2-8.

 

We kregen vandaag heel wat goed combinaties te zien. Er werden snelle beslissingen genomen om te passen, en bij de omschakeling na het onderscheppen van de bal. Bovenal kregen we een team te zien dat zich inzet en dat steeds het beste beentje voorzet. Dat is voor de supporters alvast veel waard.

 

Uw verslaggever ter plaatse,

 

Anneleen.

In een wedstrijd met 2 gezichten heeft Voorwaarts/Molinos revanche kunnen nemen voor de verloren bekerfinale van vorige week. Door het puntenverlies van Floriant blijven we echter op een 5de plek in de rangschikking en zullen de wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten AKC/Luma en Boeckenberg voor de top 4 beslissend worden.

aanval : Brice Mardesson (2) - Jonas Van Loock (1) - Elin Loos (5) - Lise Van Maldeghem (1)

verdediging : Jens Vogels (6) - Lars Kerstens (1) - Sarah Goethals - Imke Loos (3)

wisselspelers: Liam Van Hoof

 

Met een andere opstelling en tactiek hadden we meer grip op de rebound en kon Borgerhout/GW niet zoveel extra kansen nemen als vorige week (22 pogingen meer dan ons ipv de 55 van vorige week). Alleen scorend liep het bij ons niet vlot in de eerste helft. Verschillende open kansen, waaronder 3 strafworpen, bleven onbenut. Dus zagen we ook in deze wedstrijd de Zebra’s een 0-2 voorsprong nemen. Gelukkig waren de zusjes Loos wel op scherp en door hun doelpunten en de 6-10 van aanvoerder Jens konden we gaan rusten met 4 doelpunten in het krijt.

De tweede helft begon traag met na 6 minuten de 6-11 maar dan plots een heel scherp Voorwaarts/Molinos (26% afwerking in de tweede helft) en werd op 10 minuten tijd met een 5-0 sprint de stand in evenwicht gebracht: 11-11! Met een knappe treffer van Lars dan voor het eerst op voorsprong, maar Borgerhout/GW effende de score. Voorwaarts/Molinos liep dan tot tweemaal toe 2 doelpunten uit (14-12 en 16-14) maar telkens konden de bezoekers terug op gelijke hoogte komen. Derde keer goede keer! Opnieuw een kloof van 2 via een vrijworp van Jens en een shot van Elin (haar 5de!). Borgerhout/GW naar 18-17 en dan lieten we opnieuw een stip liggen, maar Brice maakte zijn foutje goed en hij schoot vervolgens de 19-17 binnen. De aansluitingstreffer van Borgerhout/GW kwam te laat en dus geen mogelijkheid meer om gelijk te maken en zo bleven de punten in Edegem.

Heren: Jens Verbruggen (4) - Jens Lauwers (2) - Liam Van Hoof (3) - Hendrik Peeters (2)

Dames: Cleo Van Laeken - Tine Van Dyck - Jasmien Van Steyvoort (1) - Pauline Vandevorst (1)

wisselspelers: Claudia Verstappen - Joke Van Maldeghem (1) - Bjarne Van Rompaey - Nico Verstappen 

 

Belangrijke winst van ons tweede in de strijd om het kampioenschap want hierdoor komen we nu op de eerste plaats in de rangschikking. Kwestie van dit te verzilveren in de twee resterende wedstrijden! 

De wedstrijd werd binnengehaald door als team te spelen en de nodige vechtlust op de grasmat te brengen. In de eerste helft waren we echter al snel op achtervolgen aangewezen want Borgerhout/GW naar 0-2 met doelpunten uit evenveel aanvallen. Via een stip van Hendrik, een shot van Jens Verbruggen (sterke match met 4 doelpunten en 30 rebounds!) en eentje van Liam komen we in de wedstrijd (3-5). Maar het waren vaak éénshots-aanvallen en we kwamen zo amper tot scoren. Met 2 scores van Jens Lauwers, Liam met een stip en shots van Jasmien en Hendrik bleven we in het zog van Borgerhout/GW en gingen rusten bij een 8-10 stand.

Na de rust waren de Zebra’s het kwijt qua scoren. Ze maakten nog de eerste treffer, maar daarna zakte hun afwerkingspercentage als een pudding in elkaar (nog 6% over de ganse 2de helft tov 20% voor Voorwaarts/Molinos). Via Pauline achter de korf, een shot van Jens Verbruggen na bere-werk van Cleo (een heel sterke verdedigende match!) en stip van diezelfde Jens en 11-11. Eerst bracht Liam ons voor het eerst op voorsprong, maar Borgerhout/GW counterde. Dan Jens Verbruggen na een paar zenuwslopende minuten en de ingevallen Joke bezorgde ons een 2-puntenkloof. Via strafworp kwam Borgerhout/GW nog tot op 1 doelpunt, maar niet verder en zo de bleven de belangrijke punten thuis!

Bedankt aan Quinte voor de notulen en aan Peter voor de statistieken!

De technische commissie van Voorwaarts/Molinos heeft haar huiswerk klaar voor volgend seizoen en voegt verschillende jonge talenten toe aan de selectie onder leiding van Gert Degenaers en Nils Van Herzeele.

Vanuit de U19, die dit seizoen zaalkampioen werden, zullen Janne Loos (17), Joke Van Maldeghem (18) en Nico Verstappen (18) de overstap naar de kern maken. Deze talentvolle jongeren maakten tevens deel uit van de nationale U19 selectie die recent nog zilver behaalde op het Wereldkampioenschap U19 in Tsjechië.

We verwelkomen Thias Van Loock (22) en Renzo De Prins (19) binnen Voorwaarts/Molinos! Thias Van Loock begon te korfballen bij Voorwaarts en maakte dan de overstap naar Boeckenberg. Volgend seizoen zien we hem opnieuw in het groen/witte shirt en wordt hij herenigd met zijn broer Jonas. Renzo De Prins komt over van AKC/Luma waar hij recent met de U19 de beker van België behaalde, hij was ook 1 van de smaakmakers tijdens de zaalfinales en stond in de basis van de zilveren nationale U19 selectie. 

Vanuit Edegem/Voorwaarts gaat tot slot Robin Dooms (20) over naar de kern van Voorwaarts/Molinos. Hij heeft zich de voorbije seizoenen verder kunnen ontwikkelen bij KC Edegem/Voorwaarts en kan zich nu op Topleague niveau gaan tonen.

Edegem plaatst zich overtuigend voor de finale!

Jarno (27 rebounds)- Jasper 4 - Mauro 3 - Kobe 1 - Robin- Kaay - Liam

Luna 6 - Mirte 2 - Ambertje 4 - Caro VB 4

De heenwedstrijd werd er erg stug verdedigd en bleek KCOV een taaie tegenstander die ons op 13 gelijk hield maar de terugwedstrijd werd een overtuigende overwinning en plaatsing voor de finale van volgende week zondag op Riviera.

Vanaf het begin nam Edegem de wedstrijd in handen en de voorsprong werd alleen maar verder uitgebouwd. Collectief erg sterk, iedereen was op de afspraak, werd er liefst 24 keer gescoord tegen een sterk percentage van 18%, redelijk hoog gezien de belangen. De dames scoren er 16, de heren namen gezamenlijk liefst 100 rebounds!

Scoreverloop:

1-0 Caro opent de score

2-0 Caro pas Amber

3-2 Een erg sterk spelende en vlot scorende Amber W

4-2 Mauro knap uit de rebound

5-2 scherp schietende Luna

6-3 Mauro Tip-in!

7-4 strafworp van de skipper

8-4 Luna steun bossie

9-4 Kobe, zeer sterk in de steun, na drive Mauro

10-5 Luna assist Jarno

11-5 wederom de kapitein foutief afgestopt

12-6 Amber voor de rustcijfers

Rust

13-7 Luna niet af te stoppen

14-8 Mauro 2e kans

15-8 Mirte, verder erg sterk in de verdedigende rebound

16-8 het schotje van Jasper valt

17-9 Amber van ver

18-9 Luna vanop elke afstand raak

19-12 Mirte uit vrijworp

20-12 Luna voor de twintiger

21-12 Amber wederom

22-14 Luna op doorbraak steun Jasper

23-14 Caro nog eens met een doorloper

Tijd voor de applauswissels

24-14 Caro eindigt zoals ze begon

Volgende week finale om de promotie op Riviera, tegenstander Hoeven of Neerlandia, supporters … be there.

Peter

Overtuigende winst en op koers voor de titel.

Jakke 3 - Tim 3 - Fred 1 - Rob 1 - Willy 1 - Liam 3

Fatima 1 - Jamie 1 - Veerle 2 - Caro c 1 - Sarah 1- Dorien (7 rebounds) - Lore

Werd er in de heenwedstrijd nog gelijk gespeeld tegen Hoboken dan kwam er nu een overtuigende overwinning uit de bus. Coach Mark moest niet alleen zijn ploeg naar de overwinning stuwen maar ook aan timemanagement doen en iedereen speelgelegenheid geven want de B ploeg kreeg een forfait van KCOV en die mensen wilden we ook graag minuten geven. Onder leiding van gelegenheidsrefs Vogel en Jonas, waarvoor dank, kregen we een sportieve wedstrijd waarbij Edegem vooral veel beter afwerkte.

Fatima, onze nieuwe Nederlandse aanwinst, deed haar thuisdebuut en liet zich meteen positief opmerken met veel rebounds en speldoorzicht.

De korven:

1-0 Jamie, speelde verder een prima wedstrijd!

2-0 Tim, weer sterk in de afwerking

3-0 Veerle, de spits van de C

4-1 Jakke uit vrijworp

5-1 Jakke, steun Jamie

6-1 Veerle, na zeer sterk reboundwerk Dorien!

7-1 Robke van alle markten thuis

8-1 Het eerste thuisdoelpunt van Fatima

9-1 Willy zet zich op het bord

10-2 Willy met één handje

10-4 rust

Na de pauze, en de vele wissels, scoort Hoboken beter mee.

11-5 Cremers op doorbraak

12 en 13-5 Tim

14-6 Liam assist Caro

15-8 Liam steuntje Fatima

16-9 Jakke verre knal

17-9 Sarah bommetje

18-9 slotakkoord is voor Liam

Peter

We hebben het scenario van 2018 niet kunnen herhalen, daarvoor was Borgerhout/GW te sterk. We begonnen nochtans goed aan de wedstrijd, waar overigens de geblesseerde Lauren ontbrak (een spoedig herstel Lauren!) en liepen 5-2 uit.

Toen Sarah onzacht in aanraking kwam met een medespeelster, moest zij vervangen worden en zo stonden met Imke, Elin en Janne de 3 zusjes Loos op het terrein bij een finale!

Bij Borgerhout/GW zorgden de grote heren voor de aansluiting en bij 7-7 namen zij de voorsprong in de wedstrijd. Er werd gerust bij een 12-15 stand. 

In de tweede helft bleef Borgerhout/GW domineren in de rebound en konden wij het hoge percentage afwerking uit de eerste helft niet meer evenaren. Met een pak minder pogingen werd het moeilijk om gelijke tred te houden met de zebra's en zo haalden ze toch afgetekend de beker binnen.

Voor een volledig verslag verwijzen we naar de website van de KBKB.

Een mooi parcours van Voorwaarts/Molinos in de beker en een finale-ervaring voor onze youngsters! Dit belooft voor de toekomst.

Nu de knappe reeks die werd gestart van bij de runner-up in de zaal verder zetten en strijden voor de top 4 op het veld!

Lauri (1), Lieke, Tobi, Xander (3) (Senne)

Saartje, Lauren, Quinten, Loris (1)

Reserve: Senne, Anke

 

We speelden voorbije dinsdagavond een inhaalwedstrijd tegen ASKC, maar we waren echter niet op de afspraak om er een echte wedstrijd van te maken. We lopen al snel achter de feiten aan, 0-3 achter op vrijworp, penalty en inloper. Onze U15’ers slaagden er niet in om de opdrachten van de coaches tot een goed einde te brengen. We creëren wel wat shotkansen maar de afwerking lukt maar niet. Lauri kan de openingstreffer scoren via shot 1-3. Wederom worden we overdonderd door korte kansen en kan ASKC opnieuw uitlopen tot 1-6. Xander mildert met shot, 2-6 en Loris vervolgens op shot 3-6. Vlak voor rust krijgt Quinten nog penaltyfout mee, maar helaas missen we de aansluitingstreffer. We gaan rusten met 3-6 stand.

We hebben er nog vertrouwen in dat we dit in tweede helft kunnen rechttrekken. Als we de korte kansen eruit kunnen houden en onze shots afwerken is er nog veel mogelijk. Maar helaas start tweede helft in zelfde elan, en komen we 3-8 achter. Onze 1 shotsaanvallen leveren ons weinig kansen op en we hebben ook geen verhaal op de goede voorverdediging van de ASKC heren. Op inloop scoort Xander nog 4-8. Maar we kunnen niet tot aansluiting komen. ASKC kan de kloof opnieuw vergroten via inloper en penalty, 4-10. Xander met zijn 3e goal (inloper) vandaag zorgt voor 5-10 op scorebord. Maar dan is het vat helemaal af en vallen de goals van ASKC ons om de oren. We proberen de schade nog te beperken in deze laatste fase van de wedstrijd. Eindstand 5-14.

Ik miste vandaag een beetje Grinta bij onze U15’ers, we waren veel te mak en hebben ASKC hun spel laten spelen zonder hen het vuur aan de schenen te leggen. En slechts 5 speelgoalen langs onze zijde is ook te weinig om verhaal te maken. Maar kop op, een mindere match kan gebeuren, belangrijk is dat we hieruit leren en volgende keer beter doen.

Tamara

Nog 2 nachtjes slapen en dan spelen we voor de Beker van België (1 mei om 15u - terrein AKC/Luma - Ter Rivierenhof 1). In onze 100 jarige geschiedenis konden we deze trofee Van Steenbergen nog maar 1 keer binnenhalen. In 2018 wonnen we tegen Borgerhout/GW, die toen ook organisator waren, met het kleinste verschil: 17-18!

Tussen 1997 en 2010 geraakten we 5 keer in de halve finale en sindsdien speelden we maar liefst 5 keer de Bekerfinale met dan 2018 als hoogtepunt.

De winst tegen Borgerhout/GW kwam er na een zeer spannend slot, maar de meest beklijvende finale was die van 2013 waarbij er verlengingen en uiteindelijk strafworpen over winst beslisten.

  • 2010/2011 = finale verloren tegen Boeckenberg - uitslag 21/13
  • 2012/2013 = finale verloren tegen Scaldis - uitslag 12/12 --> 14/14 --> strafworpen 06/07
  • 2013/2014 = finale verloren tegen Boeckenberg - uitslag 16/21
  • 2014/2015 = finale verloren tegen AKC - uitslag 14/22
  • 2017/2018 = finale gewonnen tegen Borgerhout/GW - uitslag 17/18

Supporters, zondag massaal op post om Voorwaarts/Molinos naar de overwinning te roepen!

Na de wedstrijd is iedereen welkom in het clubhuis. Snacks zullen voorzien worden.

Tot dan!

Molinos Premium Rice

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

KKC VOORWAARTS 100 jaar jong!!!!

Aftellen naar 08 april 2022 is gestart

© 2019, website powered by Twizzit.com