Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Aanval: Jens Vogels (3) - Lars Kerstens (5) - Imke Loos (2) - Lauren Denis (3)

Verdediging: Christoph Hellemans (4) - Brice Mardesson (1) - Lise Van Maldeghem (3) - Tine Van Dyck

Wissels: Jens Verbruggen

 

Voorwaarts/Molinos heeft de laatste strohalm richting rechtstreeks behoud niet kunnen grijpen in Merelbeke. Zelf hadden we het niet helemaal meer in handen, maar mits winst tegen de competitieleider was er nog een kans om boven Putse te klimmen dat nog een inhaalwedstrijd tegen Boeckenberg moet afwerken. Met die boodschap en opdracht gingen onze groen-witten er fel tegenaan. Het was echter Floriant dat het best van start ging en aan 40% afwerkte zodat we na evenveel minuten tegen een 3-0 achterstand aankeken.

Via Lise en een doorbraak van Lauren kwamen we op 4-2. Maar Floriant bleef uitstekend afwerken en halfweg de eerste helft stond er een 10-6 op het bord. Voorwaarts/Molinos speelde echter met veel inzet en met 2 doelpunten op rij van Lauren en een handigheid van Christoph 10-9. Jens en Lars schoten de 11-11 op het bord, maar de laatste 5 minuten voor de pauze was het enkel Floriant dat nog kon scoren en dus met een kleine achterstand de kleedkamers in (12-11).

De tweede helft begon direct furieus met een score van Saar Seys direct gecounterd door Lars; Imke stelde daarna gelijk: 13-13. Christoph en Lars, helemaal vrij, en diezelfde Lars met een schitterende doorbraak en knap aangespeeld door Jens zorgden voor een 14-16 stand. Het was een fase in de wedstrijd waar we meer mee hadden kunnen doen. We speelden goed, Floriant had wat pech in de afwerking en dan ontbraken de doelpunten om die 2-punten kloof wat uit te diepen. 

Met 4 doelpunten op rij trok Floriant het laken weer naar zich toe. In de laatste 10 minuten konden we telkens op 1 doelpunt komen, spanning troef maar in plaats van de gelijkmaker viel het doelpunt telkens aan de overzijde te noteren en raakten we niet verder dan steeds het verschil op 1 te brengen(20-19 en 22-21).

 

Zondag 20 maart om 15u dient het dus te gebeuren. Een wedstrijd met de nodige druk, maar met de inzet en de resultaten van de laatste weken hebben we vertrouwen in een goede prestatie van onze kern!

Supporters wees massaal op post in Kwik Indoor om Voorwaarts/Molinos aan te moedigen in de Runner-up wedstrijd Topleague-Promoleague!

Aanval: Jens Lauwers (3) - Hendrik Peeters (3) - Jasmien Van Steyvoort (1) - Janne Loos (2)

Verdediging: Jonas Van Loock (7) - Jens Verbruggen (4) - Cleo Van Laeken (2) - Kia Colin (1)

Wissels: Bjarn Van Rompaey (1) - Fie Mommen - Joke Van Maldeghem - Nico Verstappen (1)

 

Ons tweede, aangevuld met enkele U19’ers, begon matig aan de wedstrijd en zag Floriant een 2-0 voorsprong nemen. Na 5 minuten kon Jens Verbruggen de nul van het bord halen, maar daarna was het opnieuw een handvol minuten wachten op de tweede treffer, ditmaal uit handen van de andere Jens. Gelukkig waren de scores langs Floriant-zijde ook beperkt en kwamen we stilaan onder stoom. Het was Jonas die halverwege de eerste helft met een wegtrekker de 4-4 lukte. Tot 7-7 ging het gelijk op, maar via opnieuw Jonas, Cleo met een knappe omdraaier en Janne met een shot kwamen we 7-10 voor en dat met nog 10 seconden te spelen. Evenwel nog genoeg tijd om Floriant de marge te laten verkleinen: 8-10 bij de rust.

Bij het hernemen werd direct de toon gezet, of dat dachten we toch, met een score van Kia in de eerste aanval, wat later gevolgd door een shot van Jens Verbruggen : 8-12. We konden echter niet genoeg doorduwen en plots Floriant weer langszij (15-15) na 9 minuten spelen. Een sterk acterende Jonas met z’n 6de bracht ons weer op voorsprong, maar wat later opnieuw gelijk 18-18 en nog 10 minuten tot het einde. Het luidde echter geen spannend slot in want plots lukte het allemaal wel. Eerst Janne met een shot, daarna de ingekomen Bjarne met een rake eerste poging en Cleo na een lange aanval: 18-21. Jens Verbruggen en Jasmien met een doorbraak zorgden voor 18-23. De ingevallen Nico zette ook zijn eerste kans om en Jonas maakte z’n 7de van de avond knap onderhands.

Zo eindigt Voorwaarts/Molinos B een prima seizoen bovenin het klassement met 20 punten (10 keer winst en 4 verliesmatchen)!

Voorwaarts U17B HMKC
 
Wout Jerco Lore Lize
Xander Lander Tia Fien
 
Een inhaalwedstrijd op woensdagavond is nooit evident. Tel daar enkele afwezigen bij op en zo komt het dat we net met 8 spelers aanwezig zijn. Dat dit een wedstrijd zou worden die alle kanten uit zou kunnen gaan, wisten we op voorhand: in september wonnen we nipt, in oktober speelden we gelijk en in december verloren we onze wedstrijd. We staan voorlopig op de laatste plaats en een overwinning heeft deze ploeg echt wel verdiend.
 
Het is HMKC die de score opent na enkele minuten en links achter de kort een schot binnen gooit. Niet veel later staat ook hun 2de goal op het bord na een inloper waarbij onze heren even vergaten dat ze ook mogen overnemen. Er wordt veel druk gezet op onze aanval en dat leidt tot een fout op de assist van Lore: vrijworp. Wout neemt de vrijworp en zet zo de 1-2 op het bord. Niet veel later speelt Lize wout vanuit het zijveld aan op een inloper, die helaas gemist wordt. Jerco in de rebound
en speelt Wout aan na zijn verplaatsing voor de 2 de kans en zo wordt het terug gelijk. Onze verdediging zet goed druk, maar een ver schot van HMKC brengt hen terug op voorsprong. Bal is nog maar net in onze aanval en Tia brengt een knappe snelle assist, Xander profiteert op snelheid en 3-3.
Verdedigend kunnen we druk zetten op korte kansen en houden we inlopers er uit, helaas valt er weer een ver schot binnen. Lore demonstreert dan even wat het is om je verdediger “in’t zak te zetten”: 3 inlopers op rij zijn genoeg om de tegenstrever tot fouten te dwingen en penalty te krijgen.  Ze zet deze koelbloedig om en we gaan rusten met een 4-4 gelijkstand.
 
Tijdens de rust even kort doorspreken waar we op moeten blijven letten, wat we nog kunnen verbeteren en dan er terug met volle moed tegenaan, want 1 ding is duidelijk: iedereen gelooft er in!
 
HMKC start de 2 de helft zoals ze de wedstrijd zijn begonnen en via een ver schot staan ze opnieuw op
voorsprong. Ondanks hun voorsprong worden ze bij HMKC onrustig (dit zeker dankzij de druk die wordt gezet zowel in verdediging als in de uitverdediging) en leiden ze tot 3x balverlies in het uitwerken. Fien kan haar inloper afwerken en het is terug gelijk. Na een nieuw ver schot van HMKC komt Wout in assist voor Lore. Zij loopt in, ziet de dame van Lize tijdig aankomen en stopt voor een korte kans: 6-6. De coaches van de tegenpartij nemen een time-out en voeren enkele wissels door.
We krijgen meer zelfvertrouwen en na een ver schot van Xander kan ook Tia haar schot afwerken. Nog 11 minuten te gaan en we staan 2 doelpunten voor. Als HMKC dan de aansluitingstreffer scoort is het Lore die op haar gekende manier een omdraaibal scoort, na knappe pas van Lize. Nog 5 minuten op de klok en de spelers zien en voelen dat het kan: de eerste overwinning in de zaal binnenslepen. HMKC probeert nog en kan zijn eerste inloper scoren, maar Tia onderschept de bal in
uitverdediging en kan na pas van Lander de eindscore 10-8 op het bord zetten.
 
Wat een knappe, collectieve prestatie was dit van het team! Strakke verdediging, in aanval voor elkaar willen werken en geloof en vertrouwen in elkaar.
 
Trotse coach Elke

Na onze wedstrijd tegen Rijko met U15A, spelen we met de B ploeg (aangevuld met A spelers) tegen AKC. Ook AKC heeft op het plein enkele A spelers staan zodat het nog een pittige wedstrijd wordt.

Spelers: Roman, Pjotr, Quinten (1), Lieke, Senne, Xander (1), Nore (1), Lauri (2), Saartje (1), Lauren (1), Loris (1)

Het is een gelijkopgaande wedstrijd en er wordt om en om gescoord.

Xander opent de wedstrijd met korte kans, 1-0. AKC maakt gelijk 1-1. Nore via schot achter korf opnieuw naar voorsprong 2-1. Opnieuw de gelijkmaker van AKC 2-2. Vervolgens kunnen we een 2 puntenkloof maken via schot Lauri en inloper Quinten, 4-2. AKC legt de ruststand 4-3 vast.

Tweede helft starten we niet gefocust en kan AKC 2x tot scoren komen en staan zij op voorsprong 4-5.

Lauren via doorloper en Loris met schot zorgen dat de bordjes weer omgekeerd staan 6-5. AKC met gelijkmaker 6-6. Lauri brengt ons terug op voorsprong 7-6. Maar in de slotfase is het opnieuw de beurt aan AKC 7-8. Saartje zet via inloper de gelijkmaker en alsook eindstand op het bord, 8-8.

Was een aangenaam duel voor spelers en alsook de supporters, en een gelijkspel was een correcte einduitslag voor beide partijen.

Tamara

Mentale winst doch geen punten

Loris (2), Senne (Tobi), Nore (1), Lauren (1) (Lauri (1))

Xander (1), Quinten (4), Saartje (Lauren), Lieke (2)

Reserve: Lauri, Tobi

In de vooruitgeschoven wedstrijd Vobako-Voorwaarts/Molinos, zodoende onze spelers volgende week langer van de berg kunnen glijden, starten we met Loris, Senne, Lauren en Nore in aanval. En Quinten, Xander, Saartje en Lieke in verdediging. De nadruk wordt vandaag gelegd op veel beweging in aanval en de bal goed te laten rondgaan. En zo te profiteren van de zone verdediging van Vobako om veelvuldig te schieten op de 5-6 meter zone. Verdedigend willen we kort verdedigen met overzicht voorverdedigen en zeker onze “volgende-voor-verdediging” in te oefenen. De eerste helft slagen we prima in onze verdedigende opdracht. Iedereen zit er kort bij en we krijgen dan ook maar 4 goals tegen. Naar het beeld van de wedstrijd hadden we het leeuwendeel van de kansen de eerste helft en hadden we gerust kunnen voorstaan. Na de 1-0, scoort Nore op schot 1-1, Quinten op schot 1-2 maar dan Vobako op een spurtje naar 4-2. Lieke die een topwedstrijd speelde vandaag, zorgt op schot voor de 4-3 ruststand.

Na de rust schieten we als een komeet uit de startblokken. Xander schot, Lauren inloper en Loris met schot brengen ons op en 4-6 voorsprong. Vobako repliceert en draait de rollen om met een 7-6 voorsprong. Lauri komt dan in de ploeg voor Lauren, maar toch is het Vobako die de 8-6 door de korf jaagt. We merken dat verdedigend we niet alles kunnen blijven toelopen. Dit zorgt voor een groter aantal goals tegen deze tweede helft. We geven niet op en een scherp schietende Quinten brengt ons met 2 schoten op 8-8. Vanaf nu is het een nek aan nek race. Lauri via inloper naar 8-9, Vobako naar 9-9. Quinten op schot 9-10, Vobako naar 10-10. Loris via korte kans na rebound 10-11, Vobako naar 11-11. Als de 12-11 van Vobako dan valt 2 min voor tijd zien we de bui hangen, maar 40 sec voor tijd kan Lieke via stip de verdiende 12-12 binnen leggen. In de laatste aanval brengt Vobako een steun, durven we niet helemaal meer aansluiten en worden we daarom op snelheid inside gepakt. Een stip tot gevolg en de zure 13-12 wordt binnengelegd 1 sec voor tijd.

De supporters zagen een topwedstrijd waarbij Voorwaarts/Molinos eigenlijk de mentale winnaar was. Ook al zaten de spelers na de wedstrijd in zak en as, doch mag (nee moet!) iedereen fier zijn over het geleverde spel. Nog 2 kansen volgen om punten te sprokkelen en tevens kijken we angstvallig achteruit naar de uitslagen van Aalst de komende weken. Deze ploeg verdient een plaats in de topleague. We zullen zien of we krijgen waar we recht op hebben.

Een fiere coach – ad interim Kevin

Loris (2), Xander (2), Lauren (1), Nore (1)

Tobi, Senne (1), Lauri (6), Saartje

Reserve: Lieke

Voor beide ploegen was winst van belang om zich te vrijwaren van die laatste plek in het klassement. Het vroege speeluur speelt meestal niet in ons voordeel en ook deze keer waren we niet op de afspraak. Aanvallend kunnen we niet veel zeggen, we scoren 13x, maar verdedigend was het niet ok vandaag. Rijko krijgt te makkelijke shotkansen door een soms te lakse verdediging. Ook de reboundduels langs heerzijde wilden niet lukken vandaag, alsook onnodig balverlies door verkeerde passings. Het was voor de supporter nog wel een spannende match met veel goals maar het lukt ons jammer genoeg niet in de slotfase een punt te pakken, alhoewel we toch nog veel kansen krijgen op de mogelijke gelijkmaker.

Stef heeft jammer genoeg een blessure opgelopen met rebound duel tijdens basket op school. Hij is enkele weken out, maar blijft gedreven en is steevast op de afspraak om zijn team langs de lijn aan te moedigen. Spoedig herstel Stef!

Het wedstrijdverloop:

Loris opent de wedstrijd met eerste goal, 1-0

Rijko maakt gelijk 1-1

Senne via shot brengt ons terug op voorsprong 2-1

Vervolgens maakt Rijko de eerste kloof naar 2-4

Lauri probeer terug aansluiting te maken met shot 3-4

Opnieuw Rijko die 2x achter elkaar kan scoren 3-6

Maar Xander met shot achter korf en Lauri via omdraaibal zorgen voor 5-6

Wederom Rijko met 2 goals 5-8

Maar dat is buiten de shotjes van Loris en Lauri gerekend en de ruststand 7-8 staat op het bord.

Na de rust maakt Lauri de gelijkmaker 8-8 via inloop.

Zou dit de ommekeer zijn en kunnen we op voorsprong komen?

Er volgt een gelijkopgaande 2e helft. We scoren tot het einde van de wedstrijd beurtelings, benieuwd wie aan het langste eind trekt...

8-9 Rijko, 9-9 Lauren via inloper

9-10 Rijko, 10-10 Lauri via penalty

10-11 Rijko, 11-11 shot Nore

11-12 Rijko, 12-12 Lauri vrijworp

12-13 Rijko, 13-13 penalty Xander

In de laatste minuten scoort Rijko 13-14, wij hebben nog meer dan een minuut om de gelijkmaker te scoren, krijgen zelfs meerdere shotkansen maar die bal wil er helaas niet meer in en Rijko gaat met de overwinning huiswaarts. Jammer maar we hebben het vandaag een beetje zelf laten liggen want mits betere focus in verdediging had dit helemaal niet zo een triller moeten worden.

Het verlies pikt, maar we trekken hier de nodige lessen uit en kijken terug vooruit naar de wedstrijden die nog volgen.

Tamara

VW - Boeckenberg: 6-10 (13/2/22)

Taco(2), Oskar(1), Lou, Marie, Lander,(1) Jarre, Fran, Anke

r: Kaat(2), Joppe

Beetje wrang gevoel na deze wedstrijd. De scheids maakt het ons heel moeilijk om in de wedstrijd te komen. Maar liefst 2 doelpunten van Taco worden afgekeurd in enkele minuten tijd en er wordt nog een derde kemel gefloten waardoor we even het noorden kwijt zijn. Boeckenberg profiteert hier gretig van en maakt 0-2. Lander lokt dan een strafworp uit die hij mooi omzet in ons eerste thuispunt.  Jarre raakt gekwetst aan het been en Joppe komt erin.  Nog voor de rust maken Oskar en Taco elk een doelpunt met een shotje en we gaan gelijk de pauze in met 3-3. De blessure van Jarre valt nogal mee en de tweede helft kan hij terug meedoen.

Na de rust brengt Boeckenberg een goede grote speelster in en het loopt wat minder goed bij ons. We raken de ene na de andere bal kwijt in aanval door de hoge druk.  Bij 3-6 gaan de alarmbelletjes af en schakelen we een versnelling hoger.  Taco maakt een doorloper op pasje van Marie. Boeckenberg maakt graag gebruik van het blokje om over te snijden zolang de scheids hiervoor de ogen dichtknijpt en maakt op deze manier een derde doorloper 4-7.  Kaat kan nog 2x milderen maar Boeckenberg blijft ook scoren, zo eindigen we op 6-10.

Vobako - VW: 9-4 (19/2/22)

Marie, Lou(1), Oskar, Joppe, Kaat(1), Fran, Lander, Jarre

r: Anke(1), Taco(1)

We starten met sterk verdedigingswerk  maar maken dan fouten bij het uitwerken waardoor we de bal kwijtraken.  Zowel het geven van de passes als het aannemen ervan zijn werkpuntjes vandaag. In de eerst helft vindt enkel Kaat met haar shotje het gaatje in de mand. We gaan rusten met 6-1.

De tweede helft kunnen we de score gelijk houden met een 3-3. Eerst wordt Anke achter de korf vanuit het voorvlak door Taco bediend: 6-2. Na een doelpunt van Vobako legt Lou mooi binnen met een shotje 7-3. Vobako heeft een hele grote jongen met reboundoverwicht en die maakt het ons knap moeilijk.  Taco kan nog een doorloper maken op pas van Anke. We eindigen met 9-4.

AKC - VW: 8-7 (22/2/22)

Taco(3), Joppe, Marie, Anke(1), Jarre, Oskar,(1) Lou, Kaat(1)

r: Lander(1), Kiki-Roos

Deze wedstrijd wordt met uitstel gespeeld op een dinsdagavond, en is spannend van het begin tot het einde, niet in het minst omdat er nog een ticketje voor de kruisfinales binnen bereik ligt. Beide ploegen zijn evenwaardig maar het is AKC dat de eerste helft de voorsprong kan maken.  Taco maakt een vrijworp nadat AKC de score al geopend had 1-1.  Dan even twee pechjes: het shot van Kaat wordt afgekeurd, en een strafworp van Jarre wil er niet in.  Bij de tegenpartij lukt het wel 2x vooraleer Taco met een shotje de 3-2 maakt. Net als bij de vorige partij tegen Vobako is er wat werk aan de passing en de aannames. Beide ploegen komen tot scoren: bij ons is het Kaat die het shotje neemt, Taco die een strafworp omzet en Lander die een flitsgoal maakt op een sjieke lange pas van Lou. Met 6-5 gaan we rusten.

De tweede helft brengt niet zoveel doelpunten hoewel de kansen er zeker wel zijn. Na een shot van AKC komen we weer dichterbij via een shotje van Oskar en zelfs de gelijkmaker van Anke (ook shot).  Helaas is het AKC dat het slotdoelpunt kan maken vlak voor het einde.

Kop op meisjes en jongens: voor dit rare zaalseizoen zitten de kruisfinales er nu niet meer in, maar we blijven ons op het veld wel in topleague met de beste ploegen meten! 

Ilse

Verslag U17a ASKC – U17a Voorwaarts

Vak 1 : Annelore///, Emma/, Joran/, Loris//

Vak 2: Catho/, Jade//, Leon, Joppe///

Reserven : Kirsten, Maxime

Na een paar minuten maakt ASKC de eerste goal. Niet veel later maakt Annelore 1-1 met een shot. ASKC komt weer voor na een shot van ver. Er vallen veel kansen bij ons maar niets valt binnen, waardoor ASKC de 3-1 kan maken. ASKC weet het gat nog groter te maken na een inloper. Kirsten begint zich klaar te maken om in te vallen. We krijgen het even moeilijk, ASKC geeft druk. Een shot van Loris maakt de 4-2. Er wordt gewisseld, Kirsten komt in de plaats van Emma. Joppe werkt een korte kans af 4-3, het publiek is enthousiast. Er wordt een fout gemaakt waardoor ASKC een penalty krijgt en ze scoren deze ook. Een shot van Annelore maakt het verschil kleiner maar ASKC blijft het moeilijk maken. Maar Voorwaarts zet door. Er komt nog een shot van Annelore, een gelijkmaker.

RUST  5-5

Joppe vliegt erin en start de tweede helft met 2 goals, een inloper met assist van Jade en een shot. We staan 2 goals voor. ASKC scoort een inloper en maakt 6-7. We maken een fout die resulteert in een vrijworp waarop we nog een fout maken hierdoor wordt de penalty gefloten, ASKC legt deze binnen. Er komt een korte kans van Jade met een assist van een heer.7-8 ASKC vraagt een time-out aan. Emma begint op te warmen. Er gebeurt een fout op Joran deze wordt niet gefloten, het publiek laat zich horen( vooral Luc ) ASKC begint het moeilijk te krijgen met scoren, maar er kan toch een inloopbal komen. Het is terug gelijk. Emma komt in de plaats van Kirsten. Er wordt een fout van Jade gefloten, ASKC krijgt een vrijworp en ze scoren deze dan ook. Voorwaarts vraagt een time-out aan. Emma scoort een doorspeelbal van Annelore.9-9. Er wordt een fout gefloten op Catho, ze krijgt een penalty en legt deze mooi binnen. Jade weet het verschil groter te maken door een inloper met assist van Leon.9-11. Koen vraagt nog een time-out aan met nog 6 minuten op de klok. Loris kan een penalty uitlokken die ook gescoord wordt. 9-12. ASKC begint stress te krijgen. Joran weet nog een goal te maken na een assist van Loris, we staan 4 goals voor. ASKC heeft terug kunnen scoren.10-13. Kort daarop krijgen we nog 2 goals tegen.12-13. Nog 2 minuten te spelen. Er zijn veel kansen maar ze willen niet binnenvallen. Laatste 20 seconden, ASKC in aanval en ze kunnen nog scoren. Scheids fluit het einde van de match, 13-13.

Fien en Tia

Edegem brengt spektakel in laatste thuismatch.

Robin 7 (28 rebounds) - Jasper 2 (4 assists) - Mauro 3 (10 steals) - Kobe (7 assists, 26 rebounds)- Liam 1

Caro 10 - Luna 5 (4 assists) - Amber W 1 (5 steals en 2 prachtige rebounds) - Amber J 3 (10 rebounds, 3 assists)

Met een gave collectieve prestatie werd afscheid genomen voor dit seizoen van de Nachtegael. Er was nog eens een dertiger aan 27% afwerking en bijna 4 op 10 aanvallen werd er gescoord! Uiteindelijk kwamen ze één doelpunt tekort om Voorwaarts 1 te evenaren. Onze dames scoorden er collectief 19 dat zal niet gemakkelijk te verbeteren zijn. En dat terwijl Mirte bijvoorbeeld nog herstelde van een kwetsuur.

De dames gevoerd door assistkoning Kobe en de alomtegenwoordige Jasper terwijl Mauro maar ballen bleef onderscheppen en Robin naast 7 doelpunten ook nog de energie had voor 28 rebounds te plukken. Caro scoorde in de dubbele cijfers, mag ik er daarvan een aantal overschrijven op broer en pechvogel Jordy? Luna scoorde en liet scoren, Amber J scoorde en heerste ook nog onder de paal, Amber W doet altijd al het lastige werk: de gaten trekken, strafworp koel omzetten en hoog in de lucht rebounds pakken.

Binnen 14 dagen nog één keer vlammen in deze kompetitie op Bornem, jammer dat er geen kruisfinales zijn.

Scores:

1-1 Caro met de eerste van velen

2-1 Bossie na aflegger Robin

3-1 dubbel Jasper op Robin

4-1 Caro na onderschepping Mauro

5-2 Amber J verre knal

6-2 Luna voorzet Amber

7-2 Caro wederom steun Mauro

8-2 Mauro verre bal

9-2 Amber J drive

10-2 Luna zeer verre knal pas skipper

11-3 Mauro lange aanval

12-3 zus Luna op achterkant

13-3 Robin legt de rustcijfer vast

14-4 Amber J aangespeeld Robin

15-5 Caro vanop 2,5 meter

16-5 doorloper Caro steun Kobe

17-6 Robin assist Luna

18-6 Robin defensie uit elkaar door Amber gespeeld

19-6 Caro na wederom onderschepping Mauro

20-6 Caro scoringsdagje

21-7 de captain

22-9 sterke Robin

23-9 Luna sterke wedstrijd

24-9 Caro doorloper prachtige uitstap Kobe

25-9 wederom Caro rustig bij een strafworp

26-9 Liam binnenkomen en scoren

27-10 Amber W pikt ook haar korfje mee

28-10 Caro scoort haar tiende met dank aan Kobe

29-11 Robin op naar de dertig

30-11 Mauro feestvarken

31-12 Amber J goe bezig

32-12 eindstand vastgelegd door Luna

Peter

Ook laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen vlot gewonnen

Willy 4 - Liam 5 - Kaay 6 - Fred 1

Sarah 2 - Ellen (10 rebounds) - Caro C 1 - Lore (4 steals) - Dorien (6 rebounds)

Laatste thuiswedstrijd werd met een gepaste overwinning gevierd. Technico had wat tekort aan spelers toch waren ze er, onze Jakke speelde met hen mee en scoorde trouwens het eerste doelpunt voor Turnhout. Voor de rest werd de nederlaag tegen ASKC weggespoeld met een bijna twintiger. Binnen 14 dagen de verplaatsing naar Bornem nog goed afsluiten en deze zaalcampagne was zeker geslaagd. Nu efkes een vrij weekend en voor sommige een skieuitstap, veel plezier! Bedankt ook aan gelegenheidsref Jasper.

De scores:

1-3 Getekend Willy

2-3 Een uitstekende Liam

3-3 Willy weet de mand hangen

4-3 Dubbel Fred op Kaay

5-3 Kaay twee op een rij

6-4 Liam besluit lange aanval

7-4 Fredje op pas van Ellen

8-4 Kaay met de steun van Caro

9-4 Sarah op haar gekende wijze

10-4 Liam werkt keurig af

11-4 De rustcijfers vastgelegd door een vlot afwerkende Kaay

12-5 Willy heropent de debatten

13-5 Kaay op voorzet van Fred

14-7 Willy met ver shot

15-7 Caro pikt verdiend haar goaltje mee

16-7 Sarah steun Kaay

17-8 Liam vanop afstand

18-8 Liam vanuit de achterzijde

19-8 Kaay eindigt als topschutter vandaag

Peter

A: Lauren, Lieke, Nore (j), Pjotr

V: Roman, Senne, Saartje, Kikki-roos

Wedstrijdverloop

1-0 doorloper

Mooie kans Lauren, op knappe pas Lieke

2-0 ver shot, vele kansen door grote jongen van ASKC

3-0 doorloper

4-0 doorloper op rebound

5-0 ver shot

Gemiste penalty Voorwaarts

5-spervuur van kansen afgewerkt door Pjotr op shot

6-1 doorloper

7-1 ver shot

8-1 pas gaat over speler die voorspeelt

9-1 doorloper

10-1 doorloper pas uit voorvlak

11-1 kort kans na rebound

Rust

Goed terug begonnen met goede shotkans Lieke

12-1 korte kans na rebound

12-onderschept bij uitwerken door Lauren, Nore wordt vrijgespeeld, onderhand afgewerkt

12-3 steun Senne, doorloper Saartje

13-3 ver shot

14-3 pietegoal

Loris wisselt in plaats van Nore

15-3

15-pas van Senne op inworp, mooi afgewerkt Saartje op shot

15-5 shot Kikki-Roos achtervlak

16-5 ver shot

16-6 doorloper Lieke steun Loris

17-6 Penalty ASKC 

Einde

Conclusie

We leiden een fikse nederlaag. Toch krijgen we een behoorlijke wedstrijd te zien. ASKC kan vooral via uitgespeelde kansen scoren. Slechts uitzonderlijk krijgen we een doelpunt tegen door een individuele fout, of door onoplettendheid. Een eervolle vermelding voor het beresterke verdedigingswerk van Lauren is hier zeker op z’n plaats. Haar tegenstander probeerde meermaals -maar tevergeefs- om via een doorloper vrij te komen. Het verschil in lengte met onze tegenstander speelt zo goed als alle spelers parten. ASKC kan door het overwicht in rebound per aanval meerdere kansen nemen. Terwijl wij -omwille van dezelfde reden- het met één-shot-aanvallen moeten doen. We zien gelukkig een vechtlust van begin tot einde en dat is ongeacht de omstandigheden een enorme sterkte. Wat er dan ook toe heeft geleid dat we de 2e helft nog slecht 5 doelpunten tegenkrijgen en vooral zelf vijfmaal tot scoren komen. Er werd voor en met elkaar gespeeld. Ik denk dat we kunnen besluiten dat de eindstand hier een vertekend beeld geeft en eigenlijk van ondergeschikt belang is.

Anneleen.

Aanval: Liam Van Hoof (3) - Jens Vogels (7) - Lauren Denis (5) - Imke Loos (2)

Verdediging: Christoph Hellemans (8) - Brice Mardesson (2) - Elin Loos (2) - Lise Van Maldeghem (3)

Wisselspelers : Jens Verbruggen, Sarah Goethals (1), Jonas Van Loock, Joke Van Maldeghem, Bjarne Van Rompaey

Voorwaarts/Molinos heeft op een mooie manier de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afgesloten. Het begon als een wervelwind aan de wedstrijd met direct een score uit de eerste poging (shot Liam) en wat later Lauren met ook haar eerste poging raak.

Daarna volgden de uitstekende aanvallen elkaar op, maar misten we precisie. Een mooie doorbraak van Lise en Lauren met haar derde bom brachten de stand op 7-3 en zo waren we helemaal gelanceerd. Een knappe beweging van Lise zette haar verdedigster in de wind en haar doorbraak was goed voor de 8-3. Christoph’s vizier stond ook op scherp en hij lanceerde van ver voor de 10-5 gevolgd door een omgezette stip van Lauren, op dat moment haar 4de score uit evenveel pogingen!

Christoph lanceerde niet alleen pogingen vanuit het eigen vak, maar bediende met een streep vanuit verdediging Brice die foutief gestopt werd en 13-7. Elin had tot dan toe wat pech in de afwerking gekend, maar met een “losse” zorgde ze opmerkelijk voor de 16-8 en tevens de ruststand!

Na de pauze ontbrak het ons opnieuw wat aan scherpte in de afwerking en zo kon Meeuwen via 2 scores wat goed maken van de achterstand, maar niet voor lang want Brice opende de score langs onze kant (17-10) en van 18-11 ging het in een ruk naar 23-11 waarbij de schitterende 22-11 tot stand kwam van nu een geweldige pass van Brice vanuit het verdedigingsvak naar Liam die knap van kortbij binnen legde.

Halfweg de tweede periode stond het 23-14 en zo duwde Voorwaarts/Molinos nog even door met nog 10 stuks in het laatste kwart. 

Toen Imke de 29-17 scoorde, hadden de startende 8 allemaal hun bijdrage in de score geleverd!

Aanvoerder Jens dikte zijn doelpuntentotaal aan met 7 stuks, maar hij begon er pas aan toen het al 11-6 stond. Hij pikte zijn doelpunten mee terwijl hij z’n vakgenoten steeds mee in stelling bracht. Knap!

Onze A-ploeg trof 33 keer raak uit 133 pogingen, goed voor een afwerkingspercentage van 25%.

Aanval: Bjarne (3) - Jonas (3) - Pauline (2) - Tine (5)

Verdediging : Lars (7) - Jens L (1) - Sarah (2) - Cleo

wisselspelers: Hendrik (1), Jens V (1), Janne (1), Joke

Ons tweede heeft de laatste thuiswedstrijd overtuigend gewonnen. Na een ferme start, leek het er even op dat Meeuwen via 4 treffers op rij terug in de wedstrijd kwam (12-8 bij de rust), maar toen onze groen-witten met een 6-0 uitpakten in de tweede helft was het over en uit.

In de openingsfase liet Tine zien helemaal terug te zijn na haar blessure en zorgde voor de eerste twee doelpunten. Ze was “on fire” want wat later deed ze de vakken weer draaien met een dubbele score (7-3). Lars was dezelfde mening toegedaan en met een doorbraak en shot zorgde hij voor de 9-3. Jonas schoot de 10-3 binnen en toen volgde de remonte van Meeuwen waardoor het plots 11-7 stond. Opnieuw Jonas van ver doorbrak die reeks en wat later bracht Lars met z’n derde de ruststand op het bord.

Voorwaarts/Molinos kwam goed uit de kleedkamer en Tine gaf het voorbeeld. Pauline, vanuit het achtervlak, legde netjes de 14-8 binnen. Jonas van ver na een heel lange aanval en de ingevallen Jens Verbruggen legden de 17-9 vast. Meeuwen nog even met een vrije bal, maar dan volgde de verschroeiende 6-0 en met 23-10 de match helemaal in een finale plooi.

De 23-10 was trouwens van een mooie makelij met een combinatie Jens - Jens door Jens Lauwers afgewerkt. Ook de 25-11 via Hendrik onder de korf mocht gezien worden.

Met een dubbele voorsprong (26-13) werd een prima wedstrijd van Voorwaarts/Molinos B afgefloten.

Edegem, 20 februari 2022

De technische commissie van Voorwaarts/Molinos en hoofdcoach Gert Degenaers lieten er geen gras over groeien en hebben na afloop van de wedstrijd Voorwaarts/Molinos - Meeuwen aangekondigd de samenwerking te verlengen.

“Er is alvast een engagement voor de komende twee seizoenen,  met een optie op een derde seizoen” klinkt het bij Voorwaarts/Molinos. “We geloven rotsvast in onze beloftevolle jongeren en vertrouwen er in dat we met Gert de juiste persoon aan boord hebben om hen verder te laten ontwikkelen en zo samen successen te kunnen behalen.

De komende weken maken we verder werk van het invullen van de rest van de sportieve staf”.

Ook Gert Degenaers is tevreden met de verlengde samenwerking: “De afgelopen weken heb ik een groep ontdekt binnen Voorwaarts/Molinos met enorm veel talent, potentieel en voornamelijk groeimarge. Dit deed me overtuigen om hier opnieuw mijn tanden in te zetten. Spelers beter maken en laten inzien tot wat ze zelf in staat zijn, daar ga ik voor. De groep is erg leergierig en dat is heel aangenaam werken als staf!”

Tobi (1), Stef (1) (Loris (1)), Lauri (4), Saartje

Xander, Quinten (2), Lauren, Lieke (1) (Nore)

Reserve: Loris, Senne, Nore

De wedstrijden tegen Putse eindigen vaak in een spannend slot en dat was nu niet anders. Thuis wisten we een mooi punt te pakken, nu ging de match net verloren: 12-10. Eigenlijk is het zaak tegen deze ploeg om het gat de eerste 3/4de van de wedstrijd niet te groot te laten worden. Het laatste kwart is de jus uit de lange benen van de tegenstander en komt er hierdoor meer ruimte en beginnen we vlotter te scoren. Dit gat was nu te groot. 8-3 bleek een onoverbrugbare kloof en hierdoor strandden we op 2 goals.

De match: Lauri snelt haar dame voorbij en scoort de 0-1 via penalty. Putse naar 1-1. Het andere vak krijgt via Xander wel enkele kansen de eerste helft, doch komt niet tot scoren en zo wordt het 3-1. Lauri op shot naar 3-2, maar na de 4-2 van Putse, moeten we Putse lossen en hop we gaan rusten met 6-2.

De tweede helft start zoals de eerste begonnen was: strafworp Lauri en 6-3. Putse diept de kloof echter verder uit en bij de 8-3 vloeit het geloof op een goede afloop weg bij de supporters. Vanaf dan merken we dat Putse begint te lossen. Als Quinten dan de 8-4 binnenknalt en Stef na de vakwissel gelijk de 8-5 door de mand jaagt, is er terug hoop bij iedereen. Zou het dan toch weer? Putse blijft echter zelf ook scoren en we draaien 9-5. Lieke waagt haar kans 9-6 en wat later weer Quinten op shot brengt ons op 9-7. Nore komt er dan op ipv Lieke. Putse scoort 10-7, maar de ingevallen Loris schiet ons weer naar 10-8. Loris wordt naar aanval gebracht om de verdere aansluiting te maken. Te zenuwachtig gedoe, levert ons balverlies na balverlies op en de Putse doodsteek volgt vanop vrijworp en shot, 12-8. Nog enkele minuten en Lauri brengt ons terug op 12-9, gevolgd door de 12-10 vanop de stip door Tobi. Lauren krijgt met nog een minuut op de klok een stip maar deze gaat mis. Onze inhaalrace stopt bij het laatste fluitsignaal van een voortreffelijk leidende Luc Janssens.

Aankomend weekend wacht Rijko. Winst geeft ons bijna zeker een ticket voor topleague veld. Bij verlies zal het nog 2 weken bibberen worden.

Kevin

Dames: Cleo Van Laeken (2) - Janne Loos - Jasmien Van Steyvoort (1) - Pauline Vandevorst (1) - Tine Van Dyck (1)

Heren: Bjarne Van Rompaey (2) - Jens Lauwers - Jens Verbruggen (5) - Jonas Van Loock (5) - Lars Kerstens (2)

Spijtig genoeg geen verslag van ons tweede team, wegens ontbreken van een livestream. De B-ploeg heeft wel terug aangeknoopt met een overwinning en behoudt de leiding in het klassement, maar wel met 3 wedstrijden meer gespeeld dan Boeckenberg en Borgerhout/GW die beiden op 2 punten volgen.

Aanval : Jens Vogels (11) - Liam Van Hoof (3) - Lauren Denis - Sarah Goethals

Verdediging : Christoph Hellemans (3) - Brice Mardesson - Lise Van Maldeghem (1) - Elin Loos (2)

Wisselspelers : Jens Verbruggen - Imke Loos - Joke Van Maldeghem

Voorwaarts/Molinos is er niet in geslaagd om de broodnodige punten mee te pakken uit Putte. Ondanks de vele kansen, ontbrak het bij iedereen, uitgezonderd aanvoerder Jens, aan scherpte in de afwerking. Jens hield ons in de wedstrijd met maar liefst 11 doelpunten (31%), maar zijn teamgenoten kwamen samen jammer genoeg slechts aan 11% en dat is gewoon te weinig.

Daar tegenover stond een gretig Putse dat uit veel minder kansen met enkele scherp schietende mensen wel aan een mooi percentage (25%) wist af te werken.

De wedstrijd was gunstig gestart want we namen een 0-2 voorsprong die we wat later uitdiepten naar 1-4. Dat werd zelfs een 4-punten kloof bij 3-7 halverwege de eerste helft. Maar toen stokte de doelpuntenmachine en kwamen er onzorgvuldigheden in het spel. In de laatste 10 minuten lukten we nog maar 1 doelpunt. Putse kwam langszij en ging zelfs met een kleine bonus de rust in (11-10).

Bij Putse waren het voornamelijk 2 dames die met elk 3 treffers de remonte van Putse hadden ingezet.

Na de pauze lukten we pas een eerste doelpunt na 5 minuten spelen, maar toen was Putse al 14-10 uitgelopen. Een voorsprong die ze niet meer zouden afgeven. Voorwaarts/Molinos kwam nog 2 keer tot op 1 doelpunt (16-15 en 17-16) en omdat er nog 10 minuten op de klok stonden, hadden de supporters er nog hoop op, maar Putse op een minuut naar 20-16 en die opdoffer kwamen we niet meer te boven.

Een opdoffer werd het dus over de ganse lijn want we hebben nu niets meer in eigen hand. De laatste 2 wedstrijden moeten winnend afgesloten worden en Putse mag dan geen punten meer halen. Anders is de voorlaatste plaats een feit en dient de runner-up tegen de 2de uit de Promoleague gespeeld te worden om het verblijf in de Topleague veilig te stellen.

Geen onmogelijke opdracht en we rekenen op ons jong team dat de nodige inzet en veerkracht zal tonen in de slotfase van deze competitie!

Scoreverloop:

0-1 Liam onder de korf na knappe assist Sarah

0-2 shot Jens

1-2

1-3 strafworp Elin na fout op doorbraak

1-4 shot Liam

2-4

2-5 knappe doorbraak Lise

3-5

3-6 shot Jens na combi met Liam

3-7 ook het volgende shot van Jens is prijs

4-7

5-7

5-8 shot Jens assist Lauren

6-8

6-9 shot Christoph

7-9

8-9

9-9

9-10 shot Elin

10-10

11-10

———————

12-10

13-10

14-10

14-11 jumpshot Jens

14-12 shot Jens na lange aanval

15-12

16-12

16-13 shot Jens assist Joke

16-14 shot Jens onder druk van de schotklok

16-15 strafworp Christoph

17-15

17-16 vrijworp Jens

18-16

19-16

20-16

20-17 shot Jens

21-17

21-18 shot Liam

21-19 Christoph knap gelanceerd door Brice uit verdediging

22-19

22-20 shot Jens

23-20

Verrassende eerste nederlaag van het seizoen

Liam 1 - WIlly 4 - Kaay 1 - Fred - Rob

Mirte - Jamie 1 - Lore 2 - Ellen 1 - Dorien 1

Eerst en vooral vindt ik het persoonlijk niet goed dat in deze reeksen de b ploeg telkens na de a match geprogrammeerd wordt. Na het verlies van de A ploeg zat iedereen in zak en as, de motivatie en grinta leek ver weg. Het werd een volledige off-day van onze B ploeg al het ganse seizoen ongeslagen en nu onderuit tegen een verdienstelijk ASKC waarbij de dames aan de lopende band wisten te scoren. Normaal moeten we daar echter boven gaan maar nu kwam er geen vuist, het spel was echt niet goed, aanvallend niet ons afwerkersdagje en slechte keuzes maken en daarbovenop pech dan krijg je bij zo baaldag.

Enkele doelpunten werden onterecht afgekeurd en de heer van Kaay kwam met veel weg. In verdediging trapten we keer op keer in dezelfde val. Hopelijk is dit eenmalig en wordt volgende week Turnhout het kind van de rekening.

De scores:

1-1 Willy één van de weinig die zijn schot bij had

3-2 Willy snoeppas Liam

6-3 Willy drive wordt stip

6-4 Dorien keurig vanop 2,5 meter

6-5 Lore met een knappe omdraaier

Onze buzzerbeater wordt onterecht afgekeurd in Nederland had ie wel geteld!

Tweede helft denk ik nog nu nemen we het over maar driewerf helaas:

8-6 Liam met een mooie beweging en dito afwerking

10-7 Zuiver schotje Jamie

11-8 Ellen foutief afgestopt dus een strafworp

12-9 dubbel Liam en Willy

14-10 Lore van achter de mand

16-11 Kaay wordt eens letterlijk losgelaten door zijn heer

Iedereen kan uiteraard al eens een mindere dag hebben volgende week krijgen we terug het echte B team weer op de vloer. En ik verwacht veel damesscores dan zowel in A als B team.

Peter

Kampioen spelen een jaartje uitgesteld

Jasper 2 - Robin 1 - Mauro 3 - Kobe 1- Kaay

Amber J - Luna - Caro VB 2 - Amber W 1 - Lore - Mirte

Een echte zenuwslag, de nummers 1 en 2 stonden oog in oog om het kampioenschap, de belangen waren hoog, de zenuwen gespannen. Het niveau van de wedstrijd was laag, beide verdedigingen waren baas. De aanvallen kwamen er helemaal niet uit. De thuisploeg stond de ganse wedstrijd voor en won verdiend Edegem haalde nooit zijn normaal aanvallend vermogen. We zijn gewoon meer dan 20 doelpunten te maken aan 20% nu bleven we steken op 10 uit 105 pogingen. De wil was er wel, de druiven nog wat te groen voor onze jonge ploeg bleek. De aanvallen waren dikwijls te gehaast of met te weinig beweging, de doelpogingen kwamen van te ver en vielen niet. Niets aan te doen, de kompetitie in schoonheid uitspelen en dan maar promoveren op het veld zeker.

Kobe speelde een berenmatch en was zowat de enige die bij ons zijn echte potentieel liet zien. Nog te vermelden natuurlijk dat Jarno, Anne en ook Jordi uiteraard ontbraken en enkele andere niet 100 % fit waren of geraakt werden. Maar dat maakt deel van het gegeven, de ploeg die er stond was goed voorbereid heeft kwaliteit genoeg maar kon het helaas niet brengen nu het gevraagd werd. ASKC won verdiend alleen jammer dat de korfbalbond niet wat zorgvuldiger was in het aanstellen van de scheidsrechter voor toch een beslissende wedstrijd om een reeks te stijgen.

De schare scores:

1-1 Kobe met zijn 1e poging

2-2 Robin foutief afgestopt vanop 2,5 meter succesrijk

3-3 Amber doorloopbal knappe steun Kobe

We vallen stil ASKC kan een kloof slagen.

6-4 Caro keurig aangespeeld door Mauro bij vrijworp

6-5 Jasper brengt ons terug tot het kleinste verschil

7-6 Mauro rond een degelijke lange aanval af

De ruststand nog hoopgevend want we kwamen beter in de match tijdens het laatste stuk voor de rust. Na de pauze verlopen onze aanvallen nog steeds heel stroef ondanks wissels en aanpassingen. We scoren bijna een kwartier niet!

9-7 Jasper breekt de ban

10-8 Mauro brengt verder hoop

ASKC countert echter steeds gevat

12-9 Mauro vanuit de rebound

12-10 eindcijfers vastgelegd door Caro

Jammer maar helaas deze jonge ploeg heeft al veel gebracht dit jaar laten we dat niet vergeten.

Peter

Lauren (3), Lieke, Nore (1), Saartje (2), Lauri (6)

Roman, Pjotr (1), Stef (1), Senne, Quinten (1)

Voorbije weekend jammer genoeg geen wedstrijd voor onze A ploeg. Omdat we toch over zaaluren beschikten, konden we last-minute nog een oefenpartij organiseren met onze U17. Hierna stond nog de wedstrijd van onze B ploeg op het programma tegen Kwik.

We starten sterk aan de wedstrijd en al snel kan Lauren via inloper de eerste goal maken. Saartje verdubbelt de score via pas van Stef, 2-0. Kwik scoort tegen en dit zal ook de enigste goal van de eerste helft zijn voor hen. Vervolgens geven de onzen gas en wordt er lustig gescoord:

3-1 door Nore, Lauren op inloper via aangeef Stef, Saartje met shot achter korf, Lauri via ver shot en penalty, en met een ver shot van Stef staat er 8-1 op het scorebord. Ook Pjotr neemt regelmatig zijn shotkans en verzilvert 9-1 met shot. Vlak voor rust onderschept Lauri de bal en zorgt voor 10-1 ruststand.

Eerste shot na rust komt van Kwik, 10-2. Maar de tweede helft loopt aanvallend minder vlot, we kunnen het elan van de eerste helft niet doortrekken. Lauren komt nog tot scoren op pas van Stef, 11-2. Lauri scoort tweemaal na elkaar en wordt hiervoor door Senne bediend met knappe diepe pas. Quinten scoort nog shotje voor 14-4 en Lauri sluit af met ver shot na balonderschepping van Roman. Eindstand van deze wedstrijd 15-5. 

De supporters zijn getrakteerd op veel goals en mooi samenspel van onze U15'ers.

Tamara

Spelers: Senne, Stef, Pjotr, Quinten, Lieke, Kathe, Saartje, Lauri

reserve: Tobi, Nore

Deze wedstrijd werden we lange tijd overklast door een gretig en secuur Temse. Halverwege de tweede helft stond een 4-12 op het bord. Tot dan hadden enkel Lieke, Saartje en 2x Lauri de mand gevonden. Zat de wedstrijd tegen Vobako nog in de benen of was Temse zo goed? Feit is dat we vanaf 4-12, plots wel de mand konden vinden en hierdoor uiteindelijk de pil konden verzachten. Quinten 5-12, de met veel energie spelende Senne 6-13, Saartje 7-13 en Pjotr met een prachtschot 8-14, nogmaals Saartje en Senne voor 10-14. De match moest precies nog 10 min langer hebben geduurd en wie weet ... 

We hebben als groep gekozen, afgelopen jaar, om met 2 ploegen in te schrijven ondanks dat we niet met voldoende U15 spelers waren voor 2 volwaardige ploegen. Dit heeft veel energie gevraagd van trainers, Tm's U15 en U13 en natuurlijk ook de spelers van U15 en U13. Maar wat heeft het ons opgeleverd! Veel meer speelminuten op niveau voor iedereen, want elke week stond er een mooie smeltkroes ploeg op het veld met boordevol talent.

Uw verslaggever heeft dan ook veelal genoten van deze wedstrijden. Danku aan diegenen die dit mogelijk hebben gemaakt.

Kevin

Lauri (3), Saartje, Xander (Stef), Tobi (2)

Nore (1), Lauren (1), Quinten (1) (Xander), Loris (1)

Reserve: Stef, Senne, Lieke

Voor de laatste wedstrijd van de competitie mochten we onder een stralend zonnetje Vobako ontvangen. Uw verslaggever moest deze keer scheel zien: 1 oog op de U13 wedstrijd gericht en 1 oog op de U15 wedstrijd. We starten de eerste helft met veel energie. De 1-0 van Nore op schot wordt gecounterd tegen Tobi. Lauri laat vanop de stip de 2-1 liggen, maar in de volgende aanval gaat de bal er wel in na een 4 schotsaanval: Tobi 2-1. We zijn in deze fase zeker beter dan de tegenstander maar het scorebord wijst ondertussen 2-3 aan na een inloper tegen Loris en schot tegen Tobi. Loris trekt gelijk, Lauri kan nu wel vanop stip scoren maar Vobako stelt 4-4 gelijk. Het initiatief blijft bij ons na een schot van Lauren, maar Vobako naar 5-5 ruststand vanop de stip. Een ruststand waar vooral Vobako blij mee zal zijn want de dominantie van de onzen werd niet uitgedrukt in goals en zoals zo vaak in sport, bekoop je dit later in de wedstrijd.

De 5-6 na de pauze tegen Quinten wordt teniet gedaan door Lauri na steun van Xander. Maar dan volgt een 2 punten kloof die we uiteindelijk nooit meer gedicht krijgen. Na de 6-9 kan Tobi 7-9 maken. Xander incasseert het volgende doelpunt en nog 1 maal komen we via Quinten en Lauri op schot aan het venster piepen: 9-10. Echter is Vobako in de tweede helft de betere partij en zeker in deze laatste 10 min van het seizoen. Ook de wissels kunnen niet vermijden dat Vobako naar een 9-13 eindstand flitst.

We onthouden verder de uitgebreide speech van Lauri, dat Xander zijn hand snijdt met een flesje kidibull, dat de frietjes er snel waren en het heel lekker was, de zon nog lang scheen en de sfeer top was.

Danku U15'ers voor het fijne seizoen!

Kevin

De laatste speeldag was sportief niet succesvol voor onze kern. Voornamelijk voor ons tweede stond er nog veel op het spel want winst zou immers de titel opgeleverd hebben.

Voorwaarts/Molinos B - Boeckenberg B: 13-14

Aanval: Liam Van Hoof - Hendrik Peeters - Jasmien Van Steyvoort (2) - Sarah Goethals (1)

Verdediging: Jens Verbruggen (3) - Jonas Van Loock (4) - Cleo Van Laeken - Tine Van Dyck

invallers: Jens Lauwers, Pauline Vandevorst, Bjarne Van Rompaey, Claudia Verstappen (1)

Erg jammer dat de ploeg maar een schim van zichzelf was tegen een Boeckenberg dat zeker te kloppen was. Beide teams kenden immers afwerkend een offday en dus vielen er weinig doelpunten te noteren. Na 7 minuten kon Jasmien de score openen via een strafworp. Boeckenberg miste vanop 2,5 maar effende minuten later dan toch. Jonas direct met het antwoord van ver. Boeckenberg maakte dan steeds gelijk na een score langs onze kant. Eerst een mooie treffer van Sarah na een jump assist van Liam en een shot van Jens Verbruggen. Een magere 4-4 was evenwel de ruststand.

Geen verbetering in de tweede helft en dus ging ook de tijd verder zonder scores. Boeckenberg nu wel met de eerste treffer en moest Jasmien counteren van achter de korf. Dat was ons laatste wapenfeit voor een lange periode waarin Boeckenberg wel wist te scoren en zo een 0-5 neerzette. Jonas en Jens Verbruggen hielden met hun doelpunten Boeckenberg op 4 voorsprong. De tijd tikte jammer genoeg genadeloos verder en er kon geen “setje” gemaakt worden zodat de kloof bespeelbaar werd. Een slotoffensief met 2 doelpunten kwam evenwel te laat en dus strandde ons tweede op een zucht van de titel. Die had meer dan verdiend geweest en dus jammer dat het op deze laatste thuiswedstrijd aan kwam.

 

Voorwaarts/Molinos A - Boeckenberg A: 19-23

 

Aanval : Bride Mardesson (2) - Christoph Hellemans (3) - Lauren Denis (1) - Lise Van Maldeghem (1)

Verdediging : Jens Vogels (4) - Lars Kerstens (2) - Imke Loos - Elin Loos (3)

invallers: Jens Verbruggen (3) - Sarah Goethals 

 

Eindeseizoensmatch zonder belang voor onze groen-witten en dus stond deze volledig in het teken van het afscheid van Brice Mardesson en Jens Verbruggen. Brice droeg voor de gelegenheid de aanvoerdersband en tekende voor zowel het eerste als het laatste doelpunt van de wedstrijd. Na die openingstreffer trakteerde Boeckenberg ons op een 0-7 (!) en die kloof konden we niet kleiner maken zodat we de rust in gingen met een 8-15 achterstand. Een domper of de spreekwoordelijke feestvreugde.

Na de onderbreking toch een remonte met enkele fraaie doorbraken en plots nog een verschil van 3: 15-18. Twee mooie doelpunten, eentje van Elin onder de korf na knap aanspelen door Jens Vogels en eentje van de ingevallen Jens Verbruggen brachten ons op een haalbare 17-19 achterstand, maar Boeckenberg reageerde gepast en nam alle hoop weg door de kloof terug te vergroten.

De match was gespeeld en dus het moment om zowel langs Boeckenberg-kant als bij ons de afscheidsnemers te huldigen. Jens Verbruggen en Brice Mardesson speelden hun laatste wedstrijd in de kern van Voorwaarts en wat gaan we ze missen. Beide kerels die er steeds vol voor gingen, hun team op sleeptouw namen met heel veel grinta en overgave. Met hen was je als tegenstander nooit klaar. Brice kwam op jeugdige leeftijd over van Anderlecht en heeft naast een groene streep op de borst ook heel wat Topleague ervaring opgebouwd tijdens zijn meer dan 10 jaar bij onze club. Zoals Anderlecht hem steeds is blijven volgen en aanmoedigen bij Voorwaarts, zullen we zeker ook het omgekeerde doen nu hij nog een jaar bij Anderlecht zijn ervaring zal aanwenden om het team te versterken.

Jens Verbruggen vervangen zal geen sinecure worden in het tweede team. Als aanvoerder was hij de aanjager en ook de doelpuntenmaker bij uitstek; aan de jonge garde om zijn voorbeeld te volgen. 

Dikke merci Jens en Brice!

Xander (1), Stef, Lauri (3), Saartje (2)

Loris (5), Senne (Quinten), Lieke (Nore), Lauren (1)

Reserve: Tobi, Quinten, Nore

De heenwedstrijd werd (vooral in de tweede helft) toen kansloos verloren met 11-7. Zouden we het dit keer wel goed doen tegen Putse zoals in de zaal 2x en voorronde veld?

De start was echter, scorend gezien, voor Putse. Na de 0-1 tegen Lieke, na een licht gegeven stip, gooit Xander de 1-1 binnen. Echter wordt hij onmiddellijk van antwoord gediend, 1-2. De 1-3 en 1-4 tegen Stef en Lauren doen ons vermoeden dat we weer een hele match kunnen achtervolgen. Maar na de 2-4 van Lauri na rebound en dubbel salvo Loris, staan we 4-4 gelijk. Lauren incasseert de 4-5 en Saartje mag vanop de stip 5-5 scoren. Echter weet Putse nog net voor de rust de 5-6 te noteren tegen Saartje.

Aan de rust worden er 2 vervangingen gedaan en zo komt Quinten Senne aflossen en neemt Nore de plaats van Lieke in. Putse gaat de tweede helft als een raket van start en hierdoor zien we voor de 2de maal vandaag tegen een 3 puntenkloof aan 5-8. De supporters scharen zich achter de ploeg wanneer Saartje haar 2de goal maakt op schot. Loris op doorloop 7-8 en na het prachtschot van Lauren staat het plots 8-8. Putse riposteert nog 1x met de 8-9, maar na de 9-9 van Lauri op inloper na steun van Stef gaat de Voorwaartsbus door! Loris met 2 knappe goals naar 11-9. De aansluiting van de beste Putse dame tegen Lauren, wordt gecounterd door Lauri op stip. Deze 12-10 geven we niet meer weg. Putse kan enkel in de laatste seconde nog tegenprikken 12-11.

YES, de overwinning is een feit. Ik geloof aankomend weekend ook zeker in winst tegen Vobako. Deze keer wordt het 13-12 voor ons. I BELIEVE!

Kevin

Vanwege de hoofdklasse 2 finale van Edegem/Voorwaarts tegen Neerlandia trokken heel wat supporters naar de andere kant van het Ter Rivierenhof om Edegem naar de overwinning te roepen.

Dus ook deze verslagen uit 2de hand voor een keertje.

 

Topleague B: AKC/Luma - Voorwaarts/Molinos 16-20

Ons tweede team wist wat te doen want 2 overwinningen in de laatste twee matchen levert immers de titel op in de Topleague B. De eerste horde werd alvast goed genomen en de kers op de taart kan er volgende week komen tegen Boeckenberg op eigen terrein.

dames: Claudia Verstappen - Tine Van Dyck (1) - Jasmien Van Steyvoort (2) - Cleo Van Laeken

heren: Hendrik Peeters - Liam Van Hoof (8) - Jens Verbruggen (5) - Jens Lauwers (3)

scorende invallers : Lars Kerstens (1)

 

Het was een vlot scorende Liam die de 2-0 van de thuisploeg ongedaan maakte. In het andere vak stond aanvoerder Jens Verbruggen ook op scherp en met hun beider doelpunten bleef het gelijk opgaan tot 8-8 met telkens toch AKC/Luma het eerst scorend. Na de 8-8 via strafworp van Liam trokken de onzen het laken naar zich toe. Jens Lauwers met twee treffers op rij telkens vanaf de zijkant, Tine met een shot op halve afstand en Liam met zijn 6de! van ver tekenden voor de ruststand : 8-12.

Na de rust liepen we nog verder uit met doelpunten van Jens Verbruggen en de jarige Jasmien: 8-14. Die 6 punten kloof konden we redelijk goed behouden met 10-16 en 12-18 als tussenstanden. AKC/Luma dan met 3 doelpunten op rij naar 15-18, maar Lars van kortbij en Jens Lauwers met een inkruiper stelden de overwinning veilig.

Zondag aanstaande iedereen op post om skipper Jens Verbruggen een gepast afscheid te geven en hopelijk met de titel als bekroning! BE THERE!

 

Topleague A: AKC/Luma - Voorwaarts/Molinos 21-19

In een rechtstreeks duel met als inzet de vierde plaats en dus een kruisfinale heeft Voorwaarts/Molinos het nipt niet gehaald. Echter een zeer knappe heropstanding van ons team met na de runner-up in de zaal, de bekerfinale en mooie resultaten op het veld want ook daar stonden we er niet riant voor. Nu voor eigen publiek knap afsluiten en Brice een geweldige afscheidsmatch gunnen! Supporters op post!

dames: Imke Loos - Elin Loos (1) - Lise Van Maldeghem (4) - Sarah Goethals

heren: Jens Vogels (6) - Christoph Hellemans (4) - Brice Mardesson (1) - Jonas Van Loock

scorende invallers: Lauren Denis (1) - Lars Kerstens (1) - Liam Van Hoof (1)

 

We kenden een gelijkopgaand begin met een stip van Jens, een doorbraak van Christoph, Jens opnieuw halfweg en Lise met een doorbraak: 4-4. Dan AKC/Luma met de voorsprong en doelpunten die in de eerste helft voornamelijk uit dames-handen kwamen. Zo balden ze een maximale voorsprong bij elkaar van 4, Christoph en tweemaal Jens konden nog scoren langs onze kant, maar de 4 doelpunten verschil bleven tot bij de rust: 11-7.

Lise met opnieuw een doorbraak, Christoph met een bom en Jens van kortbij werkten bij het hernemen de achterstand grotendeels weg (11-10). Er werd dan om en om gescoord zodat AKC/Luma telkens aan de leiding bleef. De rood-witten dan toch terug een kloof van 3: 15-12. Lise weerom met een doorbraak en de ingevallen Lauren met een korte kans hielden ons in de buurt en bleef de achterstand steeds 2 of 3 stuks en bespeelbaar. Er zat echter geen setje meer in voor de groen-witten en via scores om en om bleef de kloof van 2 behouden. Brice sloot de wedstrijd af vanop verre afstand : 21-19.

KAMPIOENEN, KAMPIOENEN!!

Jarno 1 (12 rebounds)- Jasper 2 (22 rebounds) - Mauro 2 (20 rebounds) - Kobe 1 (3 assists) - Robin 1 (13 rebounds)

Luna 3 (14 rebounds - 3 assists) - Mirte 1 (7 rebounds) - Caro VB 2 - Amber W (2 assists) - Amber J 1 (6 rebounds)

Edegem werd dit seizoen niet verslagen in de veldkompetitie en is daardoor ook de verdiende kampioen in hoofdklasse 2.

Maar je moet het natuurlijk ook doen in de finale en chapeau ze zijn er in geslaagd. Een finale is zelden een zeer hoogstaande wedstrijd en ook vandaag was de spanning en de inzet heel hoog. Neerlandia had heel veel power en schotkracht langs de dames maar er werd zeer knap verdedigd door Edegem. Bij ons kwamen de doelpunten wel veel meer verspreid, 8 groen-witten wisten de korf hangen. Een collectief knappe prestatie dus waar iedereen deel van kon uitmaken. Je wordt geen kampioen met 8 spelers en inderdaad we hebben een sterke kern, met de B ploeg ook op de eerste plek geëindigd en de C nog volop in de strijd om de titel. Laten we de bijdrage van Anne en Jordy bijvoorbeeld niet vergeten.

De scores:

1-0 Luna moet niet voor de laatste maal foutief worden afgestopt

2-2 Caro schot assist Kobe

3-2 Luna weer kalm vanaf 2,5 meter nadat haar dame de noodrem nodig had

4-3 Caro ook keurig vanop de stip en sterk in de defensie

5-4 Jarno rond lange aanval af

En vlak voor de rust een setje binnenhalen:

6-5 Mauro assist Robin

7-5 Mauro voor de rustcijfers

Tweede helft:

8-6 Amber Jacobs behoud de kloof

9-8 Robin wordt beloond voor hard labeur

10-9 Kobe pikt verdiend zijn korfje mee

11-9 Mirte met een belangrijke korf

12-9 Luna wederom ijzig kalm aan de strafworp

13-9 Jasper prachtige doorbraak, dat was een zotte vijf minuten!

13-12 Neerlandia begeeft nog niet

14-12 Jasper de skipper zorgt voor de beslissing

14-13 Eindstand:

Iedereen was op de afspraak vandaag, kijk maar naar de rebounds van de tweeling Mampuy bijvoorbeeld, super!

Hulde aan Andy maar zeker ook aan de clubman coach/trainer bij uitstek Mark. Kampioen en volgend jaar een reeks hoger. Trots van dit clubje deel te maken!

Peter

Aanval: Lieke, Lauri (4), Tobi (2), Xander (2)

Defence: Quinten (1), Loris (2), Nore (Saartje), Lauren (1)

Reserve: Stef, Senne, Saartje

Doordeweeks dienden we de uitgestelde wedstrijd van Vobako te spelen. Nore kwam aangespurt, zodoende de opwarming kon starten. De 1-0 wordt tegen Quinten gescoord maar Tobi met een prima schot op de 5m grens 1-1. Na een stip tegen Lieke is het Lauren die op inloper 2-2 kan scoren. Na een schot tegen Nore en inloop tegen Quinten draaien de vakken 4-2. Zowel de 5-2 tegen Lieke als de 5-3 van Quinten zijn licht gegeven stippen, door de voorts prima leidende scheids. Voor rust sluiten we terug aan door een one-hander van Tobi en schot Lauri achter korf. De 5-5 ruststand is niet gestolen en we voelen dat het vandaag echt kan.

Na rust komen we 2x aan de leiding, eerst via schot Loris gecounterd door een stip tegen Tobi. Wat later na schot Xander maar te niet gedaan door een inloper tegen Quinten: 7-7. De partij gaat op en neer en na 8-7 tegen Tobi maakt Loris gelijk. Na een korte kans na rebound tegen Nore, schiet Lauri de 9-9 binnen. Spanning troef, maar in de laatste 10 minuten zal vak Loris niet meer tot score komen en laat het andere vak te makkelijk goals binnen. Zo draaien we voor het eerst na de 4-2 nog eens met 2 goals achter (11-9) door doelpunten tegen Tobi en Xander. Saartje lost Nore af. Lauri antwoordt de volgende 2 aanvallen met evenveel goals 11-11. Maar weer volgen 2 te snelle goals tegen Tobi en staat het 13-11. Weer antwoorden we onmiddellijk 13-12 via schot Xander en krijgen we nog 2 aanvallen. De eerste gaat spijtig genoeg verloren door een loopfout, de laatste aanval levert nog enkele kansen op doch geen goal.

Teleurstelling bij de ploeg maar WAT EEN MATCH!!! Veel beweging, veel richtingsveranderingen, durven gaan verdedigen en overwicht in de rebound. De supporters hebben ervan genoten, alsook de defence coach Kobe en ad-interim aanvalscoach Kevin, tevens uw verslaggever. 

Keep up the good work team!

Kevin

De eerste week van mei stonden er maar liefst twéé wedstrijden op het programma, telkens met een behoorlijke verplaatsing. Op woensdag 4 mei reisden we naar Vobako voor een avondwedstrijd, en op zondag 8 mei naar het Gentse Ganda.

Vobako - Voorwaarts/Molinos U13A: 14-3

Lou, Lander, Taco(2), Marie, Jarre(1), Fran, Kaat, Joppe

wissels: Oskar, Anke

Enkele dagen eerder speelde Vobako de bekerfinale (die ze nipt verloren van ASKC) waardoor de wedstrijd op een woensdag moest afgewerkt worden. Vobako was duidelijk gemotiveerd om de teleurstelling van de verloren beker te verwerken en was extra gebeten om in de competitie de winst binnen te halen. Aanvankelijk maken we het even spannend en kunnen we telkens na een Vobako doelpunt antwoorden: Lander ziet Taco kort bij de korf vrij staan en die werkt af, en ook Jarre vindt de mand na een vlotte voorwaarts aanval. Het is dan 2-2.  Maar dan hapert de VW doelpuntenmachine volledig, en die van de tegenpartij helaas niet. Nog voor de rust maakt Taco een doorloper op steuntje van Anke, maar dit is dan ook ons laatste doelpunt en we pauzeren met 8-3. We wisselen zoals steeds spelers na elke 10 minuten, maar Anke lijkt last te hebben van een blessure en blijft na de rust op de bank. De tweede helft was er eentje teveel. We lijden veel balverlies omdat vobako heel kort op de werphand verdedigt, en hun sterke voorverdediging legt onze aanval helemaal stil. De thuisploeg blijft wel scoren, iets minder vlot dan de eerste helft, maar zonder tegenscore eindigen we wel op 14-3.

 

Ganda - VW U13A: 10-5 (16-9 na 60m)

Lou(1), Anke(1), Lander(2), Taco(1), Jarre, Oskar, Kaat(2), Fran(1)

wissels: Lina(1), Joppe

Van de huidige (sterke!) topleague ploegen in onze reeks is Ganda de tegenstander waarvan we dit seizoen al eens hebben kunnen winnen (in de beker voorronde), dus we weten dat het kan, als we wel op ons scherpst zijn. Laat ons nu net met wat minder focus starten en we krijgen 3-0 op het bord. Dan brengt Oskar steun voor een doorlopende Fran, maar die wordt foutief gestopt en ze mag een strafworp nemen, feilloos: 3-1. De sterkte bij Ganda zit vooral bij een uit de kluiten gewassen jongen en een goeie dame. Aan de verre schoten valt niet veel te beginnen, maar de doorbraken zouden we wel onder controle moeten kunnen houden. We gaan rusten met 5-1. We hopen op een positiever verloop dan de afgelopen wedstrijd tg vobako, en hiervoor moeten we wel beginnen scoren. De tweede helft begint jammer genoeg wel weer met een 3-puntenreeks van de tegenpartij (waarvan 2 doorlopers) maar dan komt het dekseltje van onze mand: Taco en Lander scoren allebei een shotje en Kaat mag een strafworp nemen: 8-4. De officiële wedstrijd eindigt na nog een shotje van Lou en een afsluiter van Ganda: 10-5. Op vraag van de tegenpartij spelen we nog een extra 20 minuten, een topinitiatief zodat er door iedereen veel gekorfbald kan worden. Geen stress meer en we houden in deze extra tijd gelijke hoogte. Lander scoort en ook Lina, die ons vandaag versterkt heeft, mag een doelpuntje meepikken! Kaat mag nog een keer een strafworp nemen en Anke levert ook haar shotbijdrage. Het is nu 4-4 in deze extra tijd en dan worden we een beetje moe in de verdediging (we hebben ook niet zoveel wisselspelers bij als Ganda) waardoor we de laatste 20 minuten met  6-4 eindigen.

Ilse

A: Margot, Molly, Jolan, Erik

V: Kiki-Roos, Lenka, Gio, Lennert

R: Lars

Op 30 april maken we de verre verplaatsing naar Aalst. Voor de gelegenheid komt Robin coachen. Het was lang geleden dat we nog een competitiewedstrijd speelden. Onze spelers kwamen dus allemaal enthousiast en met veel goesting aan de wedstrijdstart.

Wanneer we in een B-reeks uitkomen tegen een A-ploeg wil dat gewoonlijk zeggen dat de tegenpartij niet aan 4 jongen en 4 meisjes geraakt. Ook bij deze tegenstander klopt deze veronderstelling. Aalst speelde namelijk met 6 jongens en 2 meisjes. In één vak werden 4 jongens opgesteld. Onze verdediging kreeg dus meteen de handenvol. Ze houden echter goed stand. Bij de functiewissel staat het 2-0.  In het aanvalsvak is het even zoeken en terug wat wennen na een lange competitiepauze. Door verschillende balverliezen krijgen we onze aanvallen niet goed opgebouwd. Erik kan Moly met een mooie pas vrijspelen, maar op een doelpoging moeten we nog even wachten.

Na de functiewissel komt Lars in de plaats van Jolan. Kiki-Roos kan de aansluitingstreffer scoren na een mooie pas van Gio. Het moet gezegd dat de basis van dit doelpunt bij Erik en Margot in het verdedigingsvak ligt. Erik kan namelijk de bal onderscheppen en Margot zorgt er met een snelle omschakeling voor dat de bal vlot bij de aanval geraakt.

Voor de rust kan Gio onze score verdubbelen. Lennert speelt hem met een knappe pas achter de korf vrij. Gio werkt netjes en zonder twijfelen af (4-2).

Na de rust komt Jolan in de plaats voor Gio. In het derde kwart is het echter Ago Aalst dat het gaspedaal induwt. Ook zij verdubbelen hun score (8-2).  Wij hebben op dit ogenblik geen antwoord op hun dreiging op doorloper. We krijgen hierdoor 2 penalty’s en een doorloper tegen.

In het 4e kwart komt Gio Lennert vervangen.

Aalst kan verder uitlopen tot 10-2. Een mooi samenspel over 4 zorgt voor een opening voor Jolan die zonder aarzelen zijn schot binnen schiet. Zo kunnen onze groen-witten toch nog een puntje op het scorebord bijzetten. Met 11-3 wordt de wedstrijd afgefloten.

De gelegenheids scheidsrechter van Ago Aalst leidde de wedstrijd op een voortreffelijke wijze. Hij floot correct, naar de geest van de wedstrijd. Hij leverde dus ook een bijdrage aan het leerproces van alle spelers. Dat is als supporter altijd plezant om te zien.

 

Uw verslaggever ter plaatse,

Anneleen.

Pjotr, Stef, Xander, Taco,

Lauren, Kathe, Nore, Lieke, Saartje, Lauri

Onmiddellijk na de A wedstrijd op ASKC dienden we ons te haasten naar onze eigen velden om met de B ploeg Appels partij te geven. Door de enkel blessure van Loris mocht Taco opdraven. Pjotr had zich van uur vergist en dus startte Saartje even als heer totdat Pjotr als hazenwind komt aangefietst om zijn plekje in te nemen op het veld.

We zien vandaag een prima partij van onze gemotiveerde smeltkroes van U13/U15 spelers. Veel beweging, mooie assists en dito goals. 7-4 ruststand en hadden tot dan toe gescoord: Xander shot, Saartje omdraaibal, Kathe shot op rug en Nore kort shot na lob pas Taco, Xander shot, Taco shot en wederom Xander met shot.

Tweede helft valt het loopvermogen ietsie pietsie weg, maar al bij al blijft het een vermakelijke match. Taco 8-4, Lauri 9-4, Lauren op inloper na pas Xander 10-4. De grote A heer van Appels weet echter ook de mand hangen en 10-6. Lauri met een bom 11-7, Kathe op shot 12-7 en via steun van Stef scoort Saartje 13-7. Xander maakt de 14-8 en zo winnen we en verliezen we (U15A op ASKC 14-8) met dezelfde cijfers vandaag.

Kevin

Tobi (Stef), Xander (2), Lauri (2), Lieke

Quinten (2), Loris (Tobi), Saartje (1) (Lauren), Nore (1)

Reserve: Lauren, Stef

Na het verlies thuis tegen ASKC vorige week, kregen we de zaalkampioen alweer voor de kiezen. Om hen op eigen veld te kloppen moesten we dus een tandje bijsteken.

ASKC opent de score, maar Xander kan via penalty gelijk trekken. Bij 2-1 missen we de kans om gelijk te maken en ASKC profiteert maximaal: 3-1. Na de 4-1 kan Lauri milderen via stip tot 4-2, net voor rust, doch in de laatste 5 seconden slaagt ASKC er nog in om 5-2 op het bord te schieten. Zonde en onnodig. 

Echter was al duidelijk dat we de beste heer van ASKC de gehele match niet zouden kunnen afstoppen. Lauren komt dan Saartje vervangen en zet onmiddellijk een prima steun neer. Quinten bedankt met de 5-3 op inloop. We gaan gelijk op via Xander en Quinten tot 7-5. Maar als Loris zich misstapt gaat het licht volledig uit bij Voorwaarts/Molinos. Te makkelijke goals worden weggegeven en ook al scoort Nore de 9-6 en Lauri 10-7, gaat ASKC freewheelend over 2 heren naar een geruststellende 14-7. Saartje eindigt de wedstrijd met een stip: 14-8.

Deze keer hadden we de dames wel onder controle, maar maakten de 2 beste heren van ASKC het verschil. Op naar dinsdag, dan gaan we bekerwinnaar Vobako bekampen die Putse 8-0 voor de broek gaf afgelopen weekend.

Kevin

A: Kiki-Roos, Margot, Gio, Lennert

V: Lina, Lenka, Lars, Erik

R: Moly, Jolan

 

Voor deze verplaatste wedstrijd kwamen we opnieuw tegen een A-ploeg uit. Bovendien waren bijna alle spelers van Boechout heel wat groter en steviger dat onze U13’ers. Dit vertaalde zich in een rebound-overwicht bij Boechout. Hierdoor kunnen ze tijdens hun aanvallen verschillende doelpogingen ondernemen en worden onze aanvallen beperkt tot één-shot-aanvallen.  Bovendien zijn de helft van de doelpunten van Boechout afstandsschoten. Hun dreiging kwam vooral van doorlopers. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe meer antwoord we konden bieden op hun spervuur van doorlopers. Als we in de toekomst nog iets mee durf tonen bij het voorspelen, kunnen we deze dreiging nog iets meer beperken.

 

Ook in aanval hebben we goede flitsen gezien. We kregen van de beide aanvalsvakken verschillende keren mooi samenspel te zien. De bal ging regelmatig goed rond over de vier spelers. Het moet gezegd dat goede aanvallen afgewisseld werden met onnodig balverlies. Hierdoor ontnemen we onszelf de kans op scoren.

 

In deze wedstrijd benutten we de kansen die gecreeerd worden. Het is Gio die op doorloper onze score kan openen. De snelheid van uitvoering tijdens het uitwerken van het verdedigingsvak wordt in ons aanvalsvak voortgezet. Gio passeert de bal naar Margot. Zij neemt een snelle beslissing en kan Lina vrijspelen. Lina knal na deze prachtige aanval haar shot binnen en scoort zo ons tweede doelpunt. De wedstrijd eindigt op 2-8.

 

We kregen vandaag heel wat goed combinaties te zien. Er werden snelle beslissingen genomen om te passen, en bij de omschakeling na het onderscheppen van de bal. Bovenal kregen we een team te zien dat zich inzet en dat steeds het beste beentje voorzet. Dat is voor de supporters alvast veel waard.

 

Uw verslaggever ter plaatse,

 

Anneleen.

In een wedstrijd met 2 gezichten heeft Voorwaarts/Molinos revanche kunnen nemen voor de verloren bekerfinale van vorige week. Door het puntenverlies van Floriant blijven we echter op een 5de plek in de rangschikking en zullen de wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten AKC/Luma en Boeckenberg voor de top 4 beslissend worden.

aanval : Brice Mardesson (2) - Jonas Van Loock (1) - Elin Loos (5) - Lise Van Maldeghem (1)

verdediging : Jens Vogels (6) - Lars Kerstens (1) - Sarah Goethals - Imke Loos (3)

wisselspelers: Liam Van Hoof

 

Met een andere opstelling en tactiek hadden we meer grip op de rebound en kon Borgerhout/GW niet zoveel extra kansen nemen als vorige week (22 pogingen meer dan ons ipv de 55 van vorige week). Alleen scorend liep het bij ons niet vlot in de eerste helft. Verschillende open kansen, waaronder 3 strafworpen, bleven onbenut. Dus zagen we ook in deze wedstrijd de Zebra’s een 0-2 voorsprong nemen. Gelukkig waren de zusjes Loos wel op scherp en door hun doelpunten en de 6-10 van aanvoerder Jens konden we gaan rusten met 4 doelpunten in het krijt.

De tweede helft begon traag met na 6 minuten de 6-11 maar dan plots een heel scherp Voorwaarts/Molinos (26% afwerking in de tweede helft) en werd op 10 minuten tijd met een 5-0 sprint de stand in evenwicht gebracht: 11-11! Met een knappe treffer van Lars dan voor het eerst op voorsprong, maar Borgerhout/GW effende de score. Voorwaarts/Molinos liep dan tot tweemaal toe 2 doelpunten uit (14-12 en 16-14) maar telkens konden de bezoekers terug op gelijke hoogte komen. Derde keer goede keer! Opnieuw een kloof van 2 via een vrijworp van Jens en een shot van Elin (haar 5de!). Borgerhout/GW naar 18-17 en dan lieten we opnieuw een stip liggen, maar Brice maakte zijn foutje goed en hij schoot vervolgens de 19-17 binnen. De aansluitingstreffer van Borgerhout/GW kwam te laat en dus geen mogelijkheid meer om gelijk te maken en zo bleven de punten in Edegem.

Heren: Jens Verbruggen (4) - Jens Lauwers (2) - Liam Van Hoof (3) - Hendrik Peeters (2)

Dames: Cleo Van Laeken - Tine Van Dyck - Jasmien Van Steyvoort (1) - Pauline Vandevorst (1)

wisselspelers: Claudia Verstappen - Joke Van Maldeghem (1) - Bjarne Van Rompaey - Nico Verstappen 

 

Belangrijke winst van ons tweede in de strijd om het kampioenschap want hierdoor komen we nu op de eerste plaats in de rangschikking. Kwestie van dit te verzilveren in de twee resterende wedstrijden! 

De wedstrijd werd binnengehaald door als team te spelen en de nodige vechtlust op de grasmat te brengen. In de eerste helft waren we echter al snel op achtervolgen aangewezen want Borgerhout/GW naar 0-2 met doelpunten uit evenveel aanvallen. Via een stip van Hendrik, een shot van Jens Verbruggen (sterke match met 4 doelpunten en 30 rebounds!) en eentje van Liam komen we in de wedstrijd (3-5). Maar het waren vaak éénshots-aanvallen en we kwamen zo amper tot scoren. Met 2 scores van Jens Lauwers, Liam met een stip en shots van Jasmien en Hendrik bleven we in het zog van Borgerhout/GW en gingen rusten bij een 8-10 stand.

Na de rust waren de Zebra’s het kwijt qua scoren. Ze maakten nog de eerste treffer, maar daarna zakte hun afwerkingspercentage als een pudding in elkaar (nog 6% over de ganse 2de helft tov 20% voor Voorwaarts/Molinos). Via Pauline achter de korf, een shot van Jens Verbruggen na bere-werk van Cleo (een heel sterke verdedigende match!) en stip van diezelfde Jens en 11-11. Eerst bracht Liam ons voor het eerst op voorsprong, maar Borgerhout/GW counterde. Dan Jens Verbruggen na een paar zenuwslopende minuten en de ingevallen Joke bezorgde ons een 2-puntenkloof. Via strafworp kwam Borgerhout/GW nog tot op 1 doelpunt, maar niet verder en zo de bleven de belangrijke punten thuis!

Bedankt aan Quinte voor de notulen en aan Peter voor de statistieken!

De technische commissie van Voorwaarts/Molinos heeft haar huiswerk klaar voor volgend seizoen en voegt verschillende jonge talenten toe aan de selectie onder leiding van Gert Degenaers en Nils Van Herzeele.

Vanuit de U19, die dit seizoen zaalkampioen werden, zullen Janne Loos (17), Joke Van Maldeghem (18) en Nico Verstappen (18) de overstap naar de kern maken. Deze talentvolle jongeren maakten tevens deel uit van de nationale U19 selectie die recent nog zilver behaalde op het Wereldkampioenschap U19 in Tsjechië.

We verwelkomen Thias Van Loock (22) en Renzo De Prins (19) binnen Voorwaarts/Molinos! Thias Van Loock begon te korfballen bij Voorwaarts en maakte dan de overstap naar Boeckenberg. Volgend seizoen zien we hem opnieuw in het groen/witte shirt en wordt hij herenigd met zijn broer Jonas. Renzo De Prins komt over van AKC/Luma waar hij recent met de U19 de beker van België behaalde, hij was ook 1 van de smaakmakers tijdens de zaalfinales en stond in de basis van de zilveren nationale U19 selectie. 

Vanuit Edegem/Voorwaarts gaat tot slot Robin Dooms (20) over naar de kern van Voorwaarts/Molinos. Hij heeft zich de voorbije seizoenen verder kunnen ontwikkelen bij KC Edegem/Voorwaarts en kan zich nu op Topleague niveau gaan tonen.

Edegem plaatst zich overtuigend voor de finale!

Jarno (27 rebounds)- Jasper 4 - Mauro 3 - Kobe 1 - Robin- Kaay - Liam

Luna 6 - Mirte 2 - Ambertje 4 - Caro VB 4

De heenwedstrijd werd er erg stug verdedigd en bleek KCOV een taaie tegenstander die ons op 13 gelijk hield maar de terugwedstrijd werd een overtuigende overwinning en plaatsing voor de finale van volgende week zondag op Riviera.

Vanaf het begin nam Edegem de wedstrijd in handen en de voorsprong werd alleen maar verder uitgebouwd. Collectief erg sterk, iedereen was op de afspraak, werd er liefst 24 keer gescoord tegen een sterk percentage van 18%, redelijk hoog gezien de belangen. De dames scoren er 16, de heren namen gezamenlijk liefst 100 rebounds!

Scoreverloop:

1-0 Caro opent de score

2-0 Caro pas Amber

3-2 Een erg sterk spelende en vlot scorende Amber W

4-2 Mauro knap uit de rebound

5-2 scherp schietende Luna

6-3 Mauro Tip-in!

7-4 strafworp van de skipper

8-4 Luna steun bossie

9-4 Kobe, zeer sterk in de steun, na drive Mauro

10-5 Luna assist Jarno

11-5 wederom de kapitein foutief afgestopt

12-6 Amber voor de rustcijfers

Rust

13-7 Luna niet af te stoppen

14-8 Mauro 2e kans

15-8 Mirte, verder erg sterk in de verdedigende rebound

16-8 het schotje van Jasper valt

17-9 Amber van ver

18-9 Luna vanop elke afstand raak

19-12 Mirte uit vrijworp

20-12 Luna voor de twintiger

21-12 Amber wederom

22-14 Luna op doorbraak steun Jasper

23-14 Caro nog eens met een doorloper

Tijd voor de applauswissels

24-14 Caro eindigt zoals ze begon

Volgende week finale om de promotie op Riviera, tegenstander Hoeven of Neerlandia, supporters … be there.

Peter

Overtuigende winst en op koers voor de titel.

Jakke 3 - Tim 3 - Fred 1 - Rob 1 - Willy 1 - Liam 3

Fatima 1 - Jamie 1 - Veerle 2 - Caro c 1 - Sarah 1- Dorien (7 rebounds) - Lore

Werd er in de heenwedstrijd nog gelijk gespeeld tegen Hoboken dan kwam er nu een overtuigende overwinning uit de bus. Coach Mark moest niet alleen zijn ploeg naar de overwinning stuwen maar ook aan timemanagement doen en iedereen speelgelegenheid geven want de B ploeg kreeg een forfait van KCOV en die mensen wilden we ook graag minuten geven. Onder leiding van gelegenheidsrefs Vogel en Jonas, waarvoor dank, kregen we een sportieve wedstrijd waarbij Edegem vooral veel beter afwerkte.

Fatima, onze nieuwe Nederlandse aanwinst, deed haar thuisdebuut en liet zich meteen positief opmerken met veel rebounds en speldoorzicht.

De korven:

1-0 Jamie, speelde verder een prima wedstrijd!

2-0 Tim, weer sterk in de afwerking

3-0 Veerle, de spits van de C

4-1 Jakke uit vrijworp

5-1 Jakke, steun Jamie

6-1 Veerle, na zeer sterk reboundwerk Dorien!

7-1 Robke van alle markten thuis

8-1 Het eerste thuisdoelpunt van Fatima

9-1 Willy zet zich op het bord

10-2 Willy met één handje

10-4 rust

Na de pauze, en de vele wissels, scoort Hoboken beter mee.

11-5 Cremers op doorbraak

12 en 13-5 Tim

14-6 Liam assist Caro

15-8 Liam steuntje Fatima

16-9 Jakke verre knal

17-9 Sarah bommetje

18-9 slotakkoord is voor Liam

Peter

We hebben het scenario van 2018 niet kunnen herhalen, daarvoor was Borgerhout/GW te sterk. We begonnen nochtans goed aan de wedstrijd, waar overigens de geblesseerde Lauren ontbrak (een spoedig herstel Lauren!) en liepen 5-2 uit.

Toen Sarah onzacht in aanraking kwam met een medespeelster, moest zij vervangen worden en zo stonden met Imke, Elin en Janne de 3 zusjes Loos op het terrein bij een finale!

Bij Borgerhout/GW zorgden de grote heren voor de aansluiting en bij 7-7 namen zij de voorsprong in de wedstrijd. Er werd gerust bij een 12-15 stand. 

In de tweede helft bleef Borgerhout/GW domineren in de rebound en konden wij het hoge percentage afwerking uit de eerste helft niet meer evenaren. Met een pak minder pogingen werd het moeilijk om gelijke tred te houden met de zebra's en zo haalden ze toch afgetekend de beker binnen.

Voor een volledig verslag verwijzen we naar de website van de KBKB.

Een mooi parcours van Voorwaarts/Molinos in de beker en een finale-ervaring voor onze youngsters! Dit belooft voor de toekomst.

Nu de knappe reeks die werd gestart van bij de runner-up in de zaal verder zetten en strijden voor de top 4 op het veld!

Lauri (1), Lieke, Tobi, Xander (3) (Senne)

Saartje, Lauren, Quinten, Loris (1)

Reserve: Senne, Anke

 

We speelden voorbije dinsdagavond een inhaalwedstrijd tegen ASKC, maar we waren echter niet op de afspraak om er een echte wedstrijd van te maken. We lopen al snel achter de feiten aan, 0-3 achter op vrijworp, penalty en inloper. Onze U15’ers slaagden er niet in om de opdrachten van de coaches tot een goed einde te brengen. We creëren wel wat shotkansen maar de afwerking lukt maar niet. Lauri kan de openingstreffer scoren via shot 1-3. Wederom worden we overdonderd door korte kansen en kan ASKC opnieuw uitlopen tot 1-6. Xander mildert met shot, 2-6 en Loris vervolgens op shot 3-6. Vlak voor rust krijgt Quinten nog penaltyfout mee, maar helaas missen we de aansluitingstreffer. We gaan rusten met 3-6 stand.

We hebben er nog vertrouwen in dat we dit in tweede helft kunnen rechttrekken. Als we de korte kansen eruit kunnen houden en onze shots afwerken is er nog veel mogelijk. Maar helaas start tweede helft in zelfde elan, en komen we 3-8 achter. Onze 1 shotsaanvallen leveren ons weinig kansen op en we hebben ook geen verhaal op de goede voorverdediging van de ASKC heren. Op inloop scoort Xander nog 4-8. Maar we kunnen niet tot aansluiting komen. ASKC kan de kloof opnieuw vergroten via inloper en penalty, 4-10. Xander met zijn 3e goal (inloper) vandaag zorgt voor 5-10 op scorebord. Maar dan is het vat helemaal af en vallen de goals van ASKC ons om de oren. We proberen de schade nog te beperken in deze laatste fase van de wedstrijd. Eindstand 5-14.

Ik miste vandaag een beetje Grinta bij onze U15’ers, we waren veel te mak en hebben ASKC hun spel laten spelen zonder hen het vuur aan de schenen te leggen. En slechts 5 speelgoalen langs onze zijde is ook te weinig om verhaal te maken. Maar kop op, een mindere match kan gebeuren, belangrijk is dat we hieruit leren en volgende keer beter doen.

Tamara

Nog 2 nachtjes slapen en dan spelen we voor de Beker van België (1 mei om 15u - terrein AKC/Luma - Ter Rivierenhof 1). In onze 100 jarige geschiedenis konden we deze trofee Van Steenbergen nog maar 1 keer binnenhalen. In 2018 wonnen we tegen Borgerhout/GW, die toen ook organisator waren, met het kleinste verschil: 17-18!

Tussen 1997 en 2010 geraakten we 5 keer in de halve finale en sindsdien speelden we maar liefst 5 keer de Bekerfinale met dan 2018 als hoogtepunt.

De winst tegen Borgerhout/GW kwam er na een zeer spannend slot, maar de meest beklijvende finale was die van 2013 waarbij er verlengingen en uiteindelijk strafworpen over winst beslisten.

  • 2010/2011 = finale verloren tegen Boeckenberg - uitslag 21/13
  • 2012/2013 = finale verloren tegen Scaldis - uitslag 12/12 --> 14/14 --> strafworpen 06/07
  • 2013/2014 = finale verloren tegen Boeckenberg - uitslag 16/21
  • 2014/2015 = finale verloren tegen AKC - uitslag 14/22
  • 2017/2018 = finale gewonnen tegen Borgerhout/GW - uitslag 17/18

Supporters, zondag massaal op post om Voorwaarts/Molinos naar de overwinning te roepen!

Na de wedstrijd is iedereen welkom in het clubhuis. Snacks zullen voorzien worden.

Tot dan!

Molinos Premium Rice

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

KKC VOORWAARTS 100 jaar jong!!!!

Aftellen naar 08 april 2022 is gestart

© 2019, website powered by Twizzit.com