De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen zit erop. De naronde is voorbij gevlogen en ik merk ook net op dat ik nog enkele verslagen achter sta...Mea Culpa, dus ik kruip voor een laatste keer dit seizoen in de pen om jullie nog een update te bezorgen van de voorbije 3 weken:

op 27 april speelden we de terugwedstrijd tegen Minerva op eigen veld. De heenwedstrijd was niet zo een succes geweest, dus onze U15'ers waren op een revanche uit. Dit was één van de beste wedstrijden van deze eindronde die de supporters te zien krijgen. Knappe aanvallen, afwerkend zit het goed, dames on fire en onze heren houden de grote heren van Minerva uit de wedstrijd. We gaan rusten met een kleine voorsprong 5-3 met goals van Anke, Lennert, Marie en een dubbel salvo van Lou.

Na de rust lopen we verder uit naar een 4 puntenkloof, 10-6 via Taco (2x), Anke (2x) en Lou. Laatste 5 minuten komt Minerva nog aansluiten tot 10-8 maar Lennert en Anke leggen de eindscore 12-8 vast.

Een zeer knappe prestatie van het team. Ondanks het lengteverschil tussen beide ploegen, heeft Voorwaarts/Molinos zich van haar sterkste kant laten zien vandaag.

De week nadien stond een wedstrijd tegen de eerste in reeks op het programma. Bij winst zouden we Akc nog even onder spanning zetten en zou de laatste wedstrijd Akc-Minerva nog bepalend kunnen zijn voor wie veldfinale zou spelen. Dus onze U15'ers waren zeer gretig bij aanvang van de wedstrijd om het beste van zichzelf te laten zien en nog een kleine kans op die veldfinale te hebben.

We starten goed en sluiten aan tot 2-2 met shot Fran en penalty Lou. Dan krijgen we het moeilijk in verdediging en kan Akc 3 keer op rij scoren. Seth en Stan zetten de tussenstand 6-4 op het bord.

Tweede helft zorgt Lou voor de aansluittreffer, 6-5. Maar opnieuw zorgt Akc voor de 3 puntenkloof. Onze U15 geeft zich nog niet gewonnen. Anke, Kaat en Oskar zorgen ervoor dat de bordjes terug gelijk komen en het geloof er bij iedereen weer in zit. Helaas hebben we het verdedigend vandaag niet helemaal onder controle en komen opnieuw 3 achter, 11-8. Seth brengt nog hoop met shot 11-9 en 5 minuten voor het einde, krijgen we penalty om op 1 goal te komen, helaas gaat deze mis en krijgen we het gat niet meer gedicht. Kansen genoeg maar afwerkend is het vandaag niet goed genoeg. Akc komt nog 2x tot scoren en legt de eindstand 13-9 vast. De scherpte van de week voordien tegen Minerva was vandaag niet aanwezig, maar onze U15 heeft alles gegeven en toch even Akc onder druk kunnen zetten deze wedstrijd.

Nog 1 wedstrijd te gaan op Ganda waar we voluit voor de winst zullen gaan.

Zo gezegd, zo gedaan. Voorbije weekend een zeer vroege zondag wedstrijd op Ganda. Maar iedereen is fris en monter en klaar om een laatste keer te knallen. Spannende eerste helft met veel kansen maar helaas ook veel missers. Stan met korte kans, Taco vrijworp en Anke 2x op inloop zorgen voor de goals deze eerste helft en gaan we rusten met een kleine voorsprong 3-4.

Na de rust geven we volle gas, verdedigend hebben we alles onder controle en we zetten een knappe 6 puntenkloof op het bord: Marie met penalty, Oskar, Anke en Jarre met shot en vrijworp Fran, 3-9. Ganda probeert nog terug aan te klampen, maar we kunnen de voorsprong behouden en scoren mee. Lou maakt nog inloper en de laatste goal van de wedstrijd is een specialleke, Taco scoort een zuivere inloper en werkt deze af met een perfect uitgevoerde koprol. 7-11 eindstand.

Deze naronde in topleague hebben we toch ons kunnen laten zien en eindigen we op een verdiende 3e plaats.

Het was dit weekend de laatste U15 wedstrijd voor Anke, Marie, Stan, Jarre, Joppe, Kiki. Zij zijn helemaal klaar voor de overstap naar U17. Bedankt allemaal voor dit seizoen en veel succes bij U17!

We trainen nog even samen tot eind mei met nog een leuke clubactiviteit, tussen tweepalen tornooi, in het vooruitzicht. Dan is het even studeertijd maar op vrijdagavonden in juni kunnen de boeken even aan de kant en kan alle jeugd tesamen komen trainen om haar zinnen even te verzetten. Eind juni wordt het seizoen dan echt afgesloten met een geweldig jeugdweekend, om dan te genieten van een welverdiende vakantie.

Bedankt allemaal om er weer een geweldig seizoen van te maken: supporters voor jullie enthousiasme langs de lijn ook als het moeilijker ging; ouders voor jullie helpende handen bij toogdiensten, inkom, ... ; trainers voor jullie ondersteuning, trainingen en coaching van onze U15'ers om hen weer veel bij te leren en te laten groeien en last but not least, bedankt U15'ers voor jullie prestaties, teamspirit en enthousiasme om er elke week weer voluit voor te gaan en het beste van jullie zelf te geven, Top Team!