A: Xander (4), Senne (1) (Stef), Lauri (2), Saartje (Marie)

V: Loris (2), Quinten (3), Nore (1) (Lieke), Lauren

R : Stef, Lieke, Marie, Anke, Pjotr, Joppe

 

Op zondagmorgen trokken onze U15 voor de laatste veldwedstrijd van de reguliere competitie richting Leuven. Er stond nog een plaatsje in de veldfinale op het spel, voor de winnaar van deze wedstrijd. En als 2 honden vechten om een been, dan loopt misschien de derde er wel met heen…want bij gelijkspel is Ganda eerste in de reeks.

Benieuwd of we onze heenwedstrijd tegen Leuven verteerd hadden. We waren toen helemaal niet van de partij en geraakten toen niet verder dan een gelijkspel.


Onze U15 start gretig aan de wedstrijd en Xander maakt de openingstreffer op doorloop. Rakketakketak, 0-1. In de eerste 15 minuten raken we nog moeilijk los. Kansen voldoende maar de bal wil nog niet in de mand vallen. Leuven scoort de gelijkmaker, 1-1 maar Nore kan snel tegenscoren met prima afgewerkte inloper, 1-2. Opnieuw de gelijkmaker 2-2. Maar dan vinden onze U15 het welletjes geweest en maken ze voor de rust de 4 puntenkloof, Lauri scoort 2x op inloper en shot en vervolgens zetten Quinten en Loris de ruststand van 2-6 op het bord.

Verdedigend worden de opdrachten zeer goed uitgevoerd. De druk is prima en Leuven kan amper aan shotkansen komen. Benieuwd of we dit 2e helft kunnen doortrekken. Opdracht is de kloof vergroten en niet meer dan 5 doelen tegen.

We starten alvast verder op ons elan, Senne met shot 2-7. Leuven probeert nog aan te sluiten, 3-7 maar dan is het opnieuw aan ons met een triple, Quinten met doorloop op assist Nore, Loris en Xander beiden via shot. Leuven scoort vervolgens haar 2 laatste goals van de dag 5-10. Na een penalty van Quinten, worden er door de trainers enkele wissels uitgevoerd, Stef, Marie en Lieke komen het veld in. De laatste goals van de middag mag Xander op zijn naam schrijven en de eindstand 5-13 staat op de tabel.

De naronde veld was zeer intens, de extra bekerwedstrijden zorgen voor een stevig speelschema, maar we hebben ons doel bereikt, 3e finalewedstrijd voor onze U15 dit seizoen!

We knallen nog enkele weken verder en sluiten dit fantastisch seizoen af met een veldfinale tegen Vobako.

Supporters, BE THERE: Zaterdag 3 juni op de terreinen van ASKC.

Tamara