A: Kaat (1) - Lou (1) - Taco (3) - Lennert (2)

V: Seth (3) - Fran (1) - Lina - Oskar (3)

Een mooie overwinning in een stralende zon!


Eindelijk een match in de zon. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen dus het mocht wel eens wat aangenamer worden op maar ook naast het plein. Het was duidelijk dat alle spelers zin hadden om er nog een toffe wedstrijd van de maken. We maken 2 mooie startgoals die afgekeurd worden maar dat was om op te warmen. Lennert vond dat het goed geweest was en na een fantastisch reboundduel van Lou, kon hij de 1-0 op het bord zetten. Na alleenspel van Lennert en de paal komt de bal bij Kaat terecht die er 2-0 van maakt. Zo brengen we de tegenstanders natuurlijk in de war. Seth gooit na de wissel de bal van ver binnen. Na mooi aanvallend werk van Oskar legt Fran de 4-0 in de korf. Putse legt zijn eerste punt binnen maar Taco krijgt na 6 shots van verschillende spelers en kanten de bal er toch in. De korf was Oskar tot dan absoluut niet goed gezind. Ik wist niet dat een korf zo kon pesten maar de aanhouder wint. Hij maakt de 6-1 via Fran en de 7-1 maakt hij een mooie inloper dankzij de steun van Lina. Lou zet daarna de 8-1 op het bord. Als u goed hebt gelezen kan u zien dat er 8 goals zijn gemaakt door 7 verschillende spelers. Dit is zeker één van de sterktes van dit team. Maar we zijn nog niet klaar met de wedstrijd. Lennert scoort een inloper met de steun van Kaat en Seth zet de 2 cijfers op het bord met een ver shot. Oskar maakt de 11 met de steun van Fran. Putse maakt een tweede punt maar na een mooie diepe bal gooit Taco de 12-2 binnen. Seth gooit zijn derde van de middag door de mand en Putse heeft zijn derde goal binnen. Maar onze spelers zijn nog niet moe. De bal vertrekt aan de paal in de verdediging en via een prachtige pass van Lou komt de bal in 3 passen bij Taco terecht die de 14-3 eindstand vast legt.

Er is tijdens de match veel gewisseld zodat Molly, Bent en Margot ook hebben gespeeld maar wanneer, ben ik duidelijk vergeten te noteren. Mijn excuses.

Dit was een mooi einde aan een fantastisch seizoen. In de heenronde veld waren we ongeslagen, daarna werden we zaalkampioen en runner-up in de Beker van België. Dit zou nooit gelukt zijn zonder onze fantastische spelers natuurlijk. Maar ik wil toch Wim, Robin, Liam en Amber bedanken voor hun tijd, inzet en geduld. Jullie hebben al onze kinderen ongelooflijk laten groeien! Maar we mogen ook niet vergeten dat Wim (papa van Lenka) en Ilse achter de schermen ook veel hebben gedaan. Vooral Ilse had door al die finales ongelooflijk veel werk. Al het georganiseer, telefoontjes, wedstrijdbladen, wedstrijdverslagen, toogdiensten regelen, ... Een heel dikke merci!

En dan nog een dikke merci aan al de supporters die zorgen dat de spelers overal op het veld stonden want te voet naar Vobako is toch wat ver. Door weer en wind naast het veld en in de (soms koude) zalen. Soms heel vroeg en kleine oogjes, de ene keer met veel stem en soms met wat minder. Tijdens de zaalfinales waren we vooral met veel om onze spelers naar de overwinning te schreeuwen. Maar dit is Voorwaarts!

Bedankt aan iedereen en tot de volgende keer!

Elke