Eindelijk de tweede wedstrijd van de eindronde van het veld. Verde had ingestemd om de wedstrijd te verplaatsen naar 9u ’s morgens, zodat we aansluitend konden gaan supporteren voor de U13 en U15. Ondanks het vroege uur, waren er enkele spelers toch ruim op tijd, anderen hadden dan weer wat meer last met het vroege uur en kwamen maar net op tijd aan.

Onze startende 8:

Lore, Tia, Maxime, Dario

Maurine, Kia, Wout, Jerco


De wedstrijd is nog geen 10 seconde ver of we kunnen in onze eerste aanval al meteen scoren: Dario zet steun en Tia kan haar inloper afwerken. Verde is duidelijk ook wakker, want hun eerste schot gaat ook meteen er in. De 2-1 komt er na een goede rebound van Wout die de bal uitspeelt op Kia. Zij kan met bal naar binnen en werkt netjes af. Verde heeft zijn antwoord klaar en schiet vanaf de zijlijn binnen. Dario kan weer het verschil op het bord zetten via een korte kans in het achterveld, maar ook nu komt Verde weer gewoon gelijk. Kia kan via een knappe pas Jerco vrijspelen en die werkt zijn schot af: 4-3. Lander komt in de plaats van Dario. Nog voor Lander goed uitstapt en Lore haar inloper scoort, kon Verde weer gelijk maken. En nadat Verde de 5-5 op het bord zet wordt het tijd voor een time-out. We krijgen te veel goals tegen, dus even koppen bij elkaar.

De 6-5 komt er na een lange en geduldige aanval met heel veel juiste kansen en het is Kia die via schot ons terug op voorsprong brengt. Ook de 7-5 is een goal van Kia. We konden de bal onderscheppen in het uitverdedigen en Wout brengt steun, Kia werkt af. De 3 goals voorsprong komt er door een schot van Tia die zeker is en zonder rebound gewoon binnen knalt. Dario komt nu in de plaats van Jerco. Even is de scheids in de war en fluit halftime, maar we moeten nog 5 minuten spelen dus tijd voor nog een goaltje: Lander scoort van aan de achterlijn: 9-5. Verde zet de 9-6 op het scorebord, maar het is Kia die de ruststand op het bord zet na een mooie pas van Maurine op Kia. Haar dame is iets te gretig en de kans wordt afgewerkt: 10-6.

Tijdens de rust komt Line in plaats van Kia.

We beginnen de 2de helft zoals we de wedstrijd zijn begonnen. Dit keer is het Maxime die de assist brengt en Lore die de inloper scoort. We komen zelf 6 goals voor als Tia in de 2de aanval na de rust weer een schot binnen gooit. Verde is nog niet uitgeteld en mildert op 12-7. Tia haar dame denkt de aanval erop een schot te nemen, maar op dit vroege uur is Tia wakker en de bal komt gewoon terug over de dame haar hoofd. Jerco vervangt Maxime en de volgende goal is alweer een feit: Wout neemt een schot, Dario vangt rebound. Zijn heer is hem helemaal kwijt en Dario werkt zijn korte kans af. Dat we ook gewoon uit 3-1 kunnen scoren, bewijst Tia alweer met haar volgende goal: 14-8 ondertussen. Line neemt knap lopende rebound en Wout is goed verplaatst: 15-8. Na de 15-9 komt Maxime in plaats van Wout. We spelen de bal kwijt in het uitwerken. Een dame van Verde loopt in, maar heeft Maurine niet zien staan en de bal komt niet verder dan Maurine haar hand. Tia weet de korf vandaag hangen en gooit wederom met veel vertrouwen en zonder rebound de 16-9 binnen. We worden even nonchalant, want het einde van de wedstrijd nadert en Verde maakt hiervan gebruik om 2x te scoren. Laatste aanval van de wedstrijd en Maxime kan de eindscore op het bord zetten net voor affluiten: 17-11.

Nog 2 wedstrijden volgend weekend en het seizoen zit er op. Nog 2 wedstrijden winnen en we eindigen op de eerste plaats in de eindronde.

Alvast dank je wel aan Kia en Line om mee te spelen vandaag.