Aanval: Lauri (1) – Saartje (1) – Xander (3) – Senne
Verdediging: Nore (2) – Lauren (1) – Loris (3) – Quinten

Reserve: Stef – Marie – Anke

Na de bekerfinale van zaterdag was het de vraag of onze U15 zich terug kon opladen voor de competitiewedstrijd op zondag.  Onze U15B moest al vroeger op Floriant zijn, bedankt aan de reservespelers om na hun wedstrijd nog naar Ganda te komen!


Hoe meer we richting Ganda reden, hoe meer het begon te regenen. Onze U15 had zeker in de eerste helft van de wedstrijd wel wat last met de weersomstandigheden.

Lauri kan al snel scoren, maar de scheidsrechter oordeelt dat dit verdedigd was, dus bal naar het andere vak. Ganda kan met een penalty 1-0 voorkomen en maakt ook het tweede doelpunt van de wedstrijd. We wisselen van vak en Ganda krijgt opnieuw 2 strafworpen mee, waarvan ze er eentje missen, 3-0. Na een goeie aanval, kan Loris ons eerste doelpunt van de wedstrijd maken en nog voor de rust maakt Lauri er met een inloper 3-2 van.

In de tweede helft starten we goed met een inloper van Xander: 3-3. Al gauw kan Ganda weer drie doelpunten uitlopen, al is het ene doelpunt al wat discutabeler dan het andere. Onze spelers laten zich niet doen en blijven er voor gaan: Xander met schot, en Nore met 2 doelpunten zetten de bordjes weer gelijk. We kunnen voor het eerst even voorkomen met een omdraaier van Saartje, maar Ganda scoort weer op penalty 7-7. Lauren op schot, Loris op penalty en Xander met een schotje achter de korf maken er 7-10 van, we hopen dat onze U15 nu gelanceerd is. Maar Ganda komt dichterbij met 8-10 en als Loris even later de 8-11 op het bord zet met een vrijworp, blijkt dit het laatste doelpunt van Voorwaarts/Molinos te zijn. Ganda kan nog vier maal scoren, waar door we deze wedstrijd nipt verliezen met 12-11.

Het was ons dagje niet vandaag: regen, minder fut in de ploeg dan op de bekerfinale en een scheidsrechter die de wedstrijd niet onder controle had. Nu op naar zondag op en tegen Leuven, als jullie er weer staan als 1 ploeg die voor elke bal gaat en in zichzelf gelooft, dan kunnen jullie het gelijkspel van de heenwedstrijd zeker rechtzetten!

Sofie