A: Loris (4), Quinten, Lauren (3), Nore

V: Xander (2), Senne (4), Lauri (4), Saartje (1)

R: Tobi, Stef, Anke, Lieke

In de heenmatch tegen Ganda wonnen we wel, maar niet overtuigend, toen nog spelend zonder rebound resulteerde in veel één schots aanvallen. Dus benieuwd of we met dominantere speelstijl wel een groter verschil op het bord zouden zetten. We starten verdedigend matig aan de partij. De 0-1 tegen Loris (2 voetenschot) was iets te makkelijk weggegeven. Gelukkig repliceert hij na de 1-1 via Xander op schot met prima vrijworp 2-1. Ook de 3-1 komt uit Loris zijn handen op pas van Quinten. Senne maakt zijn eerste van de middag 4-1, doch de kwalitatief sterke heer Gil van Ganda maakt de 4-2. Lauren weer zeer beweeglijk en kwik vandaag, maakt op inloop 5-2, maar de 4 puntenkloof komt er niet. Ganda weet dat we met veel lijnpress spelen en profiteert hiervan optimaal om achter de rug inside te lopen en zo de 5-3 op het scorebord te zetten. De 6-3 wordt gescoord door Lauri die tot dan toe nog niet secuur had afgewerkt. Lauren laat zich iets later in de rebound verschalken en zo sluit Ganda opnieuw aan 6-4. Deze goal tegen werkt als een rode lap op een stier want in een paar minuten tijd zet Lauren haar dame op haar plaats: 7-4 en 8-4. Na de 8-5 van Ganda kan Senne met zijn 2e en Loris met zijn 3e een 10-5 ruststand vastleggen.

Loris maakt na de pauze zijn 4e ondanks het strak verdedigen van zijn tegenstander, 11-5 (assist Nore). De kloof wordt door Lauri verder uitgediept 12-5 en wanneer Ganda een stip onbenut laat profiteert Senne optimaal op schot na doorbraak en doorsteek Xander. Deze combinatie was een minuut eerder ook reeds succesvol maar werd toen voor onbegrijpelijke reden afgekeurd. Na de 13-6 wordt Anke ingebracht voor Saartje, die in het andere vak Nore komt aflossen en gaan we laatste 10 min in. Ganda sluit op stip wat dichter bij 13-7 maar Lauri, de tweede helft wel scherp, repliceert (14-7). Zo gaat de match op en neer, Xander met 15-7 en Ganda tegen Senne 15-8. Na de omdraaibal van Saartje, 16-8, komt ook Tobi nog enkele minuten de ploeg versterken. Senne (5 op 10! doch 1 afgekeurde goal) bekroont zijn mooie wedstrijd (17-8), en Lauri schiet de 10 puntenkloof op het bord 18-8. De 18-9 van Ganda is enkel voor de statistieken, de prima goal van Quinten voor 19-9 wordt spijtig genoeg afgekeurd maar we mogen weer zeer tevreden zijn over deze wedstrijd.

Ganda, Boeckenberg en ASKC zullen nog een robbertje moeten vechten voor wie de 4e plaats in beslag zal nemen en mogelijks onze tegenstander wordt in de kruisfinale te Herentals. De eerste plaats kunnen we volgende week zo goed als veilig stellen tegen Vobako waarmee we na de verloren heenmatch nog een eitje te pellen hebben.

Kevin