Dames: Lauren Denis (1) - Imke Loos (2) - Joke Van Maldeghem (2) - Lise Van Maldeghem (1)

Heren: Lars Kerstens (5) - Christoph Hellemans (6) - Liam Van Hoof (2) - Jens Vogels (6)

Wisselspelers: Janne Loos - Renzo De Prins (1)

Met een volgelopen De Nachtegaal en flink wat kijkers via de livestream was er heel wat belangstelling voor deze topaffiche. Was het vorige week nog zoeken naar doelpunten, dan kregen we zaterdag weer een partij voorgeschoteld waarbij Voorwaarts/Molinos opnieuw een hoog percentage kon neerzetten en met gevolg al 25 doelpunten bij de rust: 15-10.

De openingstreffer kwam uit handen van  Christoph, gecounterd door Nikki Schilders van kortbij maar via Jens naar 2-1. Onder meer Tibo Dujardin met 3 doelpunten zorgde dat de bezoekers nog wat langszij konden blijven (6-5). Een aantal knappe aanvallen konden niet verzilverd worden, maar daarna werd het vizier terug scherp gesteld en liepen we uit op Boeckenberg dat geen antwoord had op onze versnelling hoger. Na een kwartier rondde Lars een doorbraak schitterend af en de supporters gingen uit hun dak want er stond dan een 5-punten kloof op het bord: 10-5. Toch sputterde onze aanvalsmachine even, met enkele onzorgvuldigheden die nul shots aanvallen tot gevolg hadden. Boeckenberg rook een kans en ze kwamen terug tot 11-9. Het gesputter was van korte duur want in de eindfase van de eerste helft zorgden Lars en Jens met afstandstreffers voor opnieuw de voorsprong en Joke kon met een schitterende one-hander net voor rusten iedereen bij een 15-10 stand naar de kleedkamers sturen. Ondanks de 2 dipjes liet Voorwaarts/Molinos toch een knappe 33% afwerking laten noteren!

Bij het hervatten leken we op weg naar de eerste treffer, maar een doorbraak van Imke werd ongelukkig afgefloten voor een spelhervatting in ons voordeel en zo was het Nikki Schilders die het eerste doelpunt van de tweede periode op haar naam mocht schrijven. Daarna Lars nog van aan de zijlijn voor de 16-11, maar daarna volgde een flinke dip waarbij we aanvallend de kansen niet konden omzetten en verdedigend werden de opdrachten niet meer uitgevoerd zoals afgesproken. Plots was de mooie voorsprong ongedaan gemaakt door onder andere 3 korven van de ingevallen Lucas De Ridder. Bij 17-17 moest dan ook coach Gert de troepen tot de orde roepen en de time-out had onmiddellijk effect. Lars van ver en Jens met een buzzershot brachten ons terug een setje voor en Boeckenberg zou niet meer dichter komen dan op 1 doelpunt. 

Renzo werd ingebracht om wat aanvallende impulsen te geven en ook dat loonde. Eerst zorgde erg knap werk van Joke dat ze een vrijstaande Christoph kon aanspelen (22-19) en wat later werd Renzo foutief gestopt op de inside en hij rondde de stip keurig af!

Met een dubbel salvo zette Christoph de kers op de taart en na de heenmatch werd ook deze wedstrijd met een stevige winst beëindigd. Ondanks de dipjes werd de boekhouding afgesloten met een afwerkingspercentage van 29%!

U kent het verhaal van de beer en het vel, maar met onze fanions, Edegem én enkele jeugdteams op halve finale koers, moet u echt uw agenda vrijhouden in maart voor enkele afspraken in Herentals! In Voorwaarts/Molinos en Edegem/Voorwaarts we trust!