A: Lou(2) Kaat(1) Lander Taco(2)

V: Lina(2) Fran(2) Lennert(1) Oskar

Wissels:Seth, Molly

Onze eerste confrontatie met Ganda dit seizoen, da's altijd een beetje aftasten. Het was in elk geval ver en vroeg, en we hebben een tiental minuutjes nodig om in de match te komen. We spelen met lichtjes gewijzigde vaksamenstelling waardoor Oskar van vak verhuist en Lander in de basis start. Ganda beschikt over grote spelers, en heeft enkele jongens met gevaarlijke aanvalsbewegingen. De druk is wel minder groot dan vorige week (cfr Leuven) en we maken hierdoor veel minder fouten.

Het eerste kwart start wat aarzelend, maar we maken wel kansen. Het duurt wel 10' voor de vakken wisselen. Het is Kaat die met een shotje de score opent, en Ganda die met strafworp tegenscoort. Het tweede kwart is een plezier om te zien met veel doelpunten en mooi spel. Lina en Fran scoren op enkele minuten tijd: Lina na een diepe pas van Oskar naar het achtervlak, en hierna Fran met een shotje achter de korf. Het andere vak vindt nu ook iets sneller de mand: Kaat brengt een mooie steun op de doorbrekende Taco, die netjes afwerkt.  Even later resulteert een onderschepping aan de lijn in een prachtkans: Taco speelt de bal meteen diep naar de doorlopende Lou (1-5). De vakken wisselen en ook nu zijn het Fran en Lina die binnen enkele minuten scoren: Lennert brengt een steuntje voor de doorloper van Fran, en Lina zet haar rebound om in een raak shotje. Nog voor het rustsignaal legt Lou de 1-8 vast met een schot, en komen Seth en Molly in (in de plaats van Lander en Lou).

De tweede helft vallen we scorend wat stil, en werkt Ganda beter af. Ze komen met 2 doelpunten terug vooraleer Lennert langs voorwaartszijde kan scoren. We brengen Lou en Lander terug in (in de plaats van Lina en Lennert) zodat we weer nieuwe vakjes zien en uitproberen. Gelukkig was onze voorsprong al wat opgebouwd de eerste helft want Ganda komt stilaan terug. Taco maakt ons laatste doelpunt met soort van omdraaibal.  Ganda krijgt het laatste woord met een strafworp en die werken ze ook af: 5-10.

Toffe match! Jammer dat we niet kunnen blijven scoren die tweede helft maar de eerste 4 punten zijn toch zeker dikverdiend binnen. Volgende week tegen Vobako komt onze eerste échte uitdaging van dit seizoen, allemaal goed uitgeslapen en met véél goesting op post!

Ilse