A: Kaat (1), Lou (4), Taco (2), Lander

V: Fran (4), Lina (1), Oskar (3), Lennert (1)

R: Seth, Wenke

Zaterdag 19 oktober stond de laatste veldwedstrijd van de voorronde op het programma. We spelen tegen Putse, die samen met ons nog ongeslagen waren. Een wedstrijd voor de eerste plaats dus, benieuwd of Putse ons het vuur aan de schenen kan leggen.

We starten gretig, bij uitwerking kunnen we de bal onderscheppen die Kaat op aangeef van Taco prima afwerkt op doorloop. Putse zet de bordjes gelijk met penalty en komt snel erna op voorsprong 1-2. Even een wake-up call en versnelling hoger schakelen. Zo gevraagd, zo gedaan en we schieten vooruit naar een 9-3 ruststand. Oskar start met doorloop en zorgt voor de gelijkmaker 2-2. Vervolgens Lou via doorloop en Taco met shot achter korf naar een eerste tweepuntenkloof 4-2. Wenke komt in de plek van Lina het veld op. Oskar scoort opnieuw via doorloop 5-2, vervolgens Lennert en Taco met shot naar 7-2. Putse kan nog 1x scoren deze eerste helft, een verdienste van de druk die we geven. We zien ook wel knappe onderscheppingen in verdediging zodat we snel weer de bal naar aanval kunnen brengen. Lina komt Kaat vervangen en voor de rust zorgt Fran met dubbel salvo voor de 9-3 ruststand. Fran zet haar tegenstander op het verkeerde been en is vlotjes voorbij en werkt doorloop mooi af, ook de tweede goal was doorloop op aangeef van Oskar.

Benieuwd of we op dit elan ook de tweede helft verder afwerken. Seth komt in de plek van Lander. En ja hoor we gaan aanvallend door, Lou en Lina op shot zetten de bordjes op 11-3. Kaat komt terug het plein op voor Wenke, die heeft laten zien dat ze haar vrouwtje kan staan in U15 met een gretige invalsbeurt! Fran en Oskar beiden op doorloop en Lou met shot brengen Voorwaarts/Molinos op 14-3. Lander vervangt Lennert. De laatste goals voor vandaag zijn voor Lou en Fran met shot en de allerlaatste van de wedstrijd is nog voor Putse, die we in deze tweede helft tot 1 goal hebben kunnen beperken. 16-4 eindstand.

Knappe prestatie van onze U15’ers. Verdedigend zat het prima, aanvallend ook blijven knallen, hoewel een 20’er er zeker had ingezeten.

Ongeslagen gaan we de zaal in naar topleague, waar we uitkijken wat onze U15’ers daar voor ons in petto hebben. Knappe en vlotte voorronde gespeeld, maar nu terug even alert zijn voor onze tegenstanders in de zaalcompetitie.

Maar voor we die zaalsloefen van onder het stof halen, spelen we woensdag nog kwartfinale beker van België thuis tegen Neerlandia. Alle supporters op post om 19u!