Voor aanvang werd erop gerekend dat we deze match tegen de gedeelde laatste zeker moesten en gingen winnen, en op deze manier volledige aansluiting konden maken bij de top van het klassement. Jammer genoeg draaide dit, door een tweede helft om snel te vergeten, helemaal anders uit en bleven we teleurgesteld achter met 0 punten.

In het begin kwam de match moeizaam op gang, onze aanval liep nog wat stroef en we moesten duidelijk ook nog even wennen aan het fysieke spel van de thuisploeg. We werkten in het begin onze kansen niet goed af en misten onder andere ook een penalty. Toch slaagden we erin om via Mauro en 2x Elise een 1-3 voorsprong op het bord te zetten na ongeveer tien minuten spelen. In de volgende periode van de wedstrijd hebben we het overwicht, maar door wat dubieuze fases waarin vooral Henk elke keer benadeeld werd en een vermijdbare penaltyfout, gaan we naar een 4-5 tussenstand. In het laatste stuk van de eerste helft begint onze aanval beter op gang te komen. De dames laten hier zien dat ze kwalitatief een stukje beter zijn en pikken elks nog een doelpuntje mee in de laatste minuten voor de rust. Daarnaast is onze focus in verdediging een stuk beter: we maken nog weinig fouten en geven geen gemakkelijke kansen weg! Ondanks een penaltymisser langs onze kant, in de slotfase van de eerste helft, gaan we toch rusten met een comfortabele 6-11 voorsprong!

De tweede helft vatten we veel te slap aan… We starten verdedigend niet scherp en er worden veel vermijdbare fouten gemaakt. Ook in aanval draait het volledig vierkant met veel balverliezen en slechte keuzes. Hoboken profiteert hier optimaal van en na nog geen drie minuten spelen staat het 9-11. Ook na de time-out slagen we er niet in het tij te doen keren. Na bijna een kwartier spelen en 5 goals op rij voor Hoboken, kan Luna eindelijk de 11-12 op het bord zetten. Nu leek het er toch even op dat we terug vertrokken waren. Maar een combinatie van niet scherp verdedigen, foute keuzes in aanval en een hoop twijfelachtige vrijworpen en penalty’s zorgden ervoor dat het momentum altijd bij Hoboken bleef. Ook de wisselspelers konden het tij niet doen keren, dus we lijden een pijnlijk verlies tegen de laatste (dat wel sterk afwerkt in de tweede helft, dat moeten we ze wel nageven) met 21-16. We verliezen de tweede helft met 15-5, dat zegt eigenlijk genoeg.

Een jammer verlies, maar we mogen onze kopjes zeker niet laten hangen!! Na de heenronde staan we misschien wat teleurstellend 4e . Maar alles kan nog in de terugronde! Zoals we de afgelopen weken konden zien, kan iedereen van iedereen winnen in onze reeks. Alles tussen plaats 1 en 6 staat nog heel dicht op elkaar! Volgende week spelen we de laatste veldwedstrijd van de voorronde uit bij de 2e, namelijk Catba. Als we hier de puntjes kunnen pakken, doen we weer helemaal mee in de strijd bovenaan!!

Scoreverloop:

Aanval: Mauro Mampuy (2) – Robin Dooms (1) – Lore Huylebroeck (3) – Cleo Van Laeken (2)

Verdediging: Henk Peeters (1) – Kobe Vandevorst (1) – Luna Mampuy (2) – Elise Jacobs (4)

Wisselspelers: Bjarne Van Rompaey – Jasper Van den Bos – Amber Jacobs

0-1: Shot Mauro
1-2: Elise shot na mooie pas van Kobe
1-3: Elise nogmaals op shot
2-4: Lore na een mooie combinatie met Cleo
3-5: Henk (die eindelijk eens iets meekrijgt) vanop de stip
4-6: Robin na mooie dubbel met Mauro
4-7: Luna vanuit het achterveld