De laatste veldwedstrijd van onze U17B is er eentje op eigen veld tegen Leuven, een ploeg die de overwinningen aan elkaar rijgt in deze reeks, en meestal ook met ruime cijfers wint. Onze spelers zijn echter vastbesloten dit niet te laten gebeuren. Al snel zet Lauren de 1-0 op het bord. Het verdedigend vak zet de trend voor deze wedstrijd en werkt hard, ze brengen alle vier met knappe onderscheppingen de bal terug naar het aanvalsvak. Ook in dat vak wordt gevochten voor elkaar.

A: Lauren(3), Lieke(6), Finn, Joppe

V: Kiki, Jarre(2), Anke(1), Stan(1)

Zo komt een aanval na een knappe pas van Joppe net niet tot een korf – de bal van Lieke rolt uit de korf, maar even later zet Lauren met inloper op steun van Finn de 2-0 vast. Vakwissel, in verdediging loopt het nu even moeilijker, de heren van Leuven hebben een duidelijk lengtevoordeel en het is even zoeken hoe hier mee om te gaan. Ze komen dan ook terug tot 2-2. Dat kunnen we echter niet laten gebeuren. Lieke voor 3-2 en 4-2, die laatste een inloper op steun van Finn. De heren spelen in dit vak heel knap in ondersteuning van de twee dames, Lieke en Lauren komen met deze ondersteuning deze wedstrijd vlot tot scoren.  In het andere vak brengt Anke de score op 5-2, Leuven komt nog tot 5-3 en dus weeral vakwissel. Lieke – heel sterk bezig – scoort de 6-3 en 7-3. Leuven blijft wel proberen, de verdediging houdt goed vol, moet er eentje toestaan, maar Jarre brengt de score tot 8-4 na een aanval die met het hele vak werd opgebouwd. Lieke zal met haar vijfde van deze helft (éénhandig onder de korf na een knappe pas van Joppe) de score aan onze kant op 9 brengen, Leuven komt niet verder dan 6, en dus gaan we met een zeer knappe 9-6 stand rusten.

De tweede helft starten de spelers van Leuven echter met een stevige versnelling en onze spelers kunnen even niet volgen. Leuven komt snel terug tot 9-11. Daarna lukt het scoren aan beide kanten ruim tien minuten niet meer. We noteren wel onder andere een mooie, lange aanval met rebounds van Joppe en Finn, mooi samenspel en verschillende shots die echter op de korf belanden. Uiteindelijk is het toch Leuven dat weet te scoren en zo 9-12 voorkomt. Genoeg geweest, Lieke brengt ons met een ver schot terug in de wedstrijd (10-12), aan beide kanten een goed uitgevoerde penalty (Jarre) maakt er 11-13 van, en zo blijft de wedstrijd spannend. Kiki laat zien dat zij heel geconcentreerd is in verdediging en ook Stan en Jarre blijven de onderscheppingen verzorgen. Nog één keer komt Leuven tot scoren, maar dan is het opnieuw Lauren die mooi scoort vanop de zijkant, en Stan die net hetzelfde, vanop dezelfde kant, doet. 13-14, met nog enkele minuten te gaan. Een laatste penalty wordt wel gemist, jammer, maar dat doet niets af aan deze knappe prestatie van U17B. Wat een wedstrijd! Proficiat dames en heren, met een vierde plaats verdient eigenlijk ook deze ploeg een plaatsje in de topleague, maar aangezien dat niet mag (in combinatie met U17A) kijken wij een mooi zaalseizoen in promoleague tegemoet.