Ons eerste team staat na de heenronde nog bij de eerste vier, maar in het duel tegen AKC/Luma hadden we op meer gehoopt. Ondanks een sterke start met de 3-0 uit evenveel kansen, waarbij de bezoekers tot een time-out genoodzaakt werden, zagen we AKC/Luma op gelijke hoogte komen en er werd elkaar weinig ruimte gegeven zodat er bij 9-9 gerust werd. AKC/Luma met 2 succesvolle aanvallen op rij direct met de kloof bij aanvang van de tweede helft en zo werden we in de achtervolgersrol geduwd zonder dat we daar nog vanaf geraakten. In plaats van elkaar te vinden en gestructureerd naar oplossingen te zoeken was het eerder doelloos ballen en werd er voor eigen succes gegaan. Een formule die dus duidelijk niet resulteerde in het beoogde succes want dichter dan 1 setje (15-17) na 3 doelpunten op rij kwamen we niet.

Voorwaarts/Molinos - AKC/Luma: 16-21

Aanval: Jens Vogels - Christoph Hellemans (3) - Imke Loos (1) - Janne Loos

Verdediging: Liam Van Hoof (1) - Nick Verwerft (2) - Elin Loos (3) - Lauren Denis (1)

Wisselspelers: Lars Kerstens (3) - Joke Van Maldeghem (1)

Topleague A: Putse - Voorwaarts/Molinos 11-25

Woensdagavond op Putse na een aangename nazomerdag was het een ander verhaal. Putse bleek geen partij te zijn. In de aanvangsfase had ons eerste aanvalsvak wat moeite met de korf te vinden en dus bleven de doelpunten wat uit. Tussen de 2-6 een mooie doorbraak van Nick en de 2-7 uit handen van Christoph zaten maar liefst 10 minuten.

Aangezien de thuisploeg weinig dreigend was en er langs onze kant een strakke verdediging werd neergezet gingen we toch naar een ruime 3-10 stand bij de rust.

Ook in de tweede periode eenzelfde beeld, waarbij we toch iets scherper schoten en dus nog 15 stuks door de mand joegen.

Pluim van de match naar Elin die zowel verdedigend als aanvallend een heel sterke partij speelde.

Aanval: Jens Vogels (6) - Christoph Hellemans (4) - Janne Loos (1) - Imke Loos

Verdediging: Liam Van Hoof (1) - Nick Verwerft (3) - Elin Loos (5) - Joke Van Maldeghem (1)

Wisselspelers: Lauren Denis (2) - Thias Van Loock (2) - Wannes Struyf

1-1 shot Christoph

1-2 shot Elin na lange goede combi