Met de EK-break in het vooruitzicht moest er nog 2 keer gebald worden in de Topleague om zo de heenronde af te sluiten en zelfs al de eerste wedstrijd van de terugronde af te werken.

Op zondag ontvingen we AKC/Luma en op woensdagavond werd er naar Putte getrokken.

Topleague B: Voorwaarts/Molinos - AKC/Luma 17-12

Door onze ruime kern kunnen we steeds een sterk tweede team in stelling brengen en dat staat garant voor prima prestaties. Ook zo tegen AKC/Luma waarbij we een gelijkopgaande eerste helft kregen met in de eerste aanval succes voor Jonas, AKC/Luma effende terstond en in de derde aanval van de match Bas van ver voor de 2-1 en dus een scherpe start. Bas werd in minuut 5 van vak gewisseld en met doelpunten van Mirte (2) en Sarah kwamen we op 5-5. Thias vanuit het achtervlak en Sarah van kortbij zorgden voor een bonus bij de rust: 7-5.

Een dubbel salvo van Bas verruimde de voorsprong bij aanvang van de tweede helft en wat later dikten Sarah, na een mooie combinatie, en opnieuw Bas aan tot 11-6.

Met twee snelle doelpunten op rij slopen de bezoekers wat dichterbij maar Claudia en Thias kwamen steeds met een gepast antwoord. Maar AKC/Luma kwam terug tot op 1 punt, maar het bleek het laatste wapenfeit. Met nog 2 scores van Renzo, een schot van Thias en Sarah als een duivel uit een doosje trokken we de overwinning binnen: 17-12.

Aanval: Jonas Van Loock (1) - Xander De Beer - Mirte Druyts (2) - Claudia Verstappen (1)

Verdediging: Thias Van Loock (3) - Bas Struyf (4) - Kia Colin - Sarah Goethals (4)

Wisselspelers: Wannes Struyf - Pauline Vandevorst - Renzo De Prins (2)

Topleague B: Putse - Voorwaarts/Molinos 9-24

Laatavondmatch voor ons tweede team waarbij het verdedigingsvak al redelijk opgewarmd aan de wedstrijd begon.

Het eerste aanvalsvak had wat tijd nodig om de vakken te doen wisselen, het tweede vak deed dat op een goede minuut en zo 0-4 voor. Putse zorgde voor weinig dreiging en dus stond er bij de rust al een duidelijke 4-10 op het bord. Een voorsprong die in de tweede helft alleen maar stelselmatig werd uitgediept. Buiten een opsomming van de doelpunten valt er weinig anders toe te voegen.

7-18 lange aanval afgerond door Claudia

7-19 shot Mirte na een mooie aanval (halfweg)

7-20 doorbraak Xander

8-21 stip Mirte

8-22 droog shot Lars

8-23 shot Xander

9-24 shot Renzo

Aanval: Lars Kerstens (6) - Bas Struyf (1) - Claudia Verstappen (2) - Kia Colin (1)

Verdediging: Wannes Struyf (4) - Thias Van Loock - Lauren Denis (3) - Sarah Goethals (1)

Wisselspelers: Mirte Druyts (2) - Xander De Beer (3) - Renzo De Prins (1)