A: Lennert, Bent, Sue, Corneel
V: Sander, Lars, Lenka, Eric
W: Sep, Finn

De heenwedstrijd op Verde was de openingswedstrijd van het seizoen. Toen trokken we net aan het kortste eind bij 9-8. We zijn dus uit op revanche. Benieuwd of we dit keer het laken naar ons toe kunnen trekken.

We gaan alvast onbevreesd van start. In verdediging zien (horen) we een prima communicatie. In aanval moeten we echter op zoek naar een oplossing voor de hoge ballijndruk. Verde komt heel ver van de korf mee. Dit leidt tot veel balverliezen, voor we tot een doelkans komen.

Verde komt steeds beter in de wedstrijd en de 0-1 kan dus niet meer uitblijven. Het is Corneel die met een shot vanop halve afstand ons openingsdoelpunt scoort. Bent brengt de assist aan. Na een zuiver ver shot van Verde, zijn we echter terug op achtervolgen aangewezen. In aanval zijn we -zoals nen ouderwetse diesel- intussen goed warmgedraaid. Lars kan bij het uitverdedigen de bal afsnoepen en komt hierdoor in een ideale steun. Eric reageert alert en loopt in. Zo tikken we opnieuw op de schouder van onze (fluo)groene tegenstander. De laatste 15 minuten van de eerste helft domineren we. Snelle passings en verrassende versnellingen zorgen voor prima uitgespeelde kansen, maar de bal gaat er moeilijk in. Naar 't schijnt is het moeilijker om de bal dòòr de korf te gooien dan er net naast. Dat heeft een jarenlang wetenschappelijk onderzoek blijkbaar uitgewezen. Net voor de rust zetten Sue en Bent onze ambitie kracht bij. Vanop steun van Sue zet Bent met een doorbraak de voorsprong op het bord. Met 3-2 gaan we de rust in.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. We laten ons bij het fluitsignaal in de luren leggen door een beginbal. Zo zijn we onze voorsprong kwijt. Verde knalt viermaal een shot van ver binnen en kan ervan profiteren dat onze verdediging instructies van de coach krijgt aan de zijlijn. Hierdoor staan er toch stevige verliescijfers op het wedstrijdblad. Een gemiste penalty is een voetnoot, want had hier weinig aan veranderd.

We zien 10 ontgoochelde spelers van het veld komen. De einduitslag is alleszins geen realistische weergave van het spelbeeld dat de supporters zagen. Wij creëerden prima uitgespeelde kansen en bleven alert in verdediging. We weten dat verschillende van onze spelers normaal gezien trefzekerder zijn. Dat Verde bij een volgende confrontatie de tenen maar uitkuist.