Op voorhand heerste er toch de nodige spanning voor de match tegen de ongeslagen koploper in onze reeks. Echter bleek al snel dat we vandaag een stevig maatje te groot waren voor Verde en zo hun eerste nederlaag konden aansmeren.

In het begin kwam de match moeilijk op gang maar nadat we 1-0 achter kwamen, ging het gas er onmiddellijk op. Na de openingstreffer van Mauro, die een lange aanval goed afwerkte, begonnen we vlot te scoren. Met treffers van alle vier onze heren en Luna liepen al snel uit tot 1-6. Verde werd in deze periode beperkt  0 en 1 shotsaanvallen door uitstekend verdedigend werk!   Daarnaast bleven we in aanval erg dominant, met onder andere enkele mooie combinaties tussen Mauro en Robin en uitstekend reboundend werk van Henk. Iedereen scoorde vlotjes mee waardoor we met een comfortabele 4-12 de rust in konden gaan.

In de tweede bouwden we verder op de sterke eerste helft. Na enkele mooie combinaties kwamen we via Robin, Mauro en Henk op onze maximale voorsprong van 4-15. Ondanks de grote voorsprong wordt er nog steeds sterk gespeeld, echter blijft de afwerking nu wat achterwege waardoor we geen het nalaten om een echte monsterscore neer te zetten. De wedstrijd eindigt op 12-20. We zagen veel mooi korfbal, leuke combinaties en een team dat de tegenstander van de eerste tot de laatste minuut heeft weggeblazen. Volgende week doen we dit nog eens opnieuw, thuis tegen KCBJ!

Scoreverloop

Aanval: Mauro (4) – Robin (3) – Cleo (1) – Lore
Verdediging: Henk (3) – Kobe (3) – Elise (3) – Luna (3)

1-6 Korte kans Henk, nadat hij zijn eigen rebound vangt
2-7 Mauro beloond de aanval na een reeks schitterende aanvallen met heel mooie combinaties

4-15 Henk met handigheidje onder de paal
7-16 Kobe rondt een inside van Henk af na weer een lange aanval vol mooie combinaties
8-17 Ook Cleo scoort mee via een korte kans
8-18 Penalty Elise, nadat haar dame de bal uit Henk zijn handen sloeg
9-19 Luna vanuit de 2e kans
11-20 Luna op een identieke manier vanuit de 2e kans (Schol :D)