Lag het aan de zucht wind, de laagstaande zon, een hunkering naar de zaal, …? Wie zal het zeggen? Er werd erg ingezet op een strakke verdediging door beide teams, maar ondanks dat werden er meer dan voldoende én goede kansen afgedwongen in beide wedstrijden. De afwerking liet het echter afweten waardoor we bij zowel B als A op 11 doelpunten strandden. Voor ons tweede verbazingwekkend genoeg stuks om de overwinning binnen te halen, bij ons eerste team bleek het uiteindelijk onvoldoende omdat ook Borgerhout/GW slechts 13 keer wist te scoren. Blijkbaar waren de omstandigheden dan toch niet zo bevorderlijk om goed korfbal neer te zetten want ook wat verderop in Antwerpen bleven AKC/Luma en Putse op een magere 13-12 steken.

Topleague A: Borgerhout/GW-Voorwaarts/Molinos 13-11

aanval: Jens Vogels (2) - Christoph Hellemans (2) - Lauren Denis - Janne Loos (2)

verdediging: Lars Kerstens (1) - Nick Verwerft - Elin Loos (4) - Joke Van Maldeghem

wisselspelers: Liam Van Hoof - Imke Loos - Wannes Struyf - Bas Struyf

Door een stapel onzorgvuldigheden (niet de eerste keer dit seizoen) en ook pech in de afwerking, konden we pas via een vrije bal van Jens de 1-0 counteren na zo’n 8 minuten wedstrijd. Na een kwartier kwamen via een stip van Elin en een ver schot van Christoph op 2-3. De gelijkmaker van BGW werd snel gecounterd door Lars, handig onder de korf (3-4). Via Janne bleven we tot een kwartier voor de rust op voorsprong, dan de overname door Borgerhout/GW, maar Elin en Janne trokken het laken terug naar ons toe. Borgerhout/GW verijdelde in extremis dat het met een achterstand de rust in moest en zo 7-7.

Eens uit de kleedkamers de Zebra’s dadelijk met een setje verschil en wij konden er geen doelpunten tegenover stellen. Borgerhout/GW naar een bonus van 3 en pas op minuut 12 ons eerste doelpunt uit handen van Christoph. Borgerhout/GW had ook last met de afwerking en dat liet Elin toe om een goede aanval af te ronden zowat halfweg de tweede helft. In plaats van op gelijke hoogte te komen, was het rood-wit dat opnieuw kon uitlopen tot 13-9. In de slotfase waren het Jens en Elin (prima wedstrijd!) die een einde konden stellen aan een scoreloos kwartier langs onze kant, maar toen was het kalf al verdronken.

Aan het team om te beraadslagen waarom de afwerking ondermaats was. Woensdag in de bekerwedstrijd tegen Scaldis kan daar alvast aan gewerkt worden want zondag krijgen we met AKC/Luma een lastige klant op bezoek.

Topleague B: Borgerhout/GW-Voorwaarts/Molinos 7-11

aanval: Liam Van Hoof (1) - Thias Van Loock (3) - Claudia Verstappen (2) - Kia Colin

verdediging: Xander De Beer - Wannes Struyf (2) - Imke Loos (2) - Sarah Goethals (1)

wisselspelers: Pauline Vandevorst - Bas Struyf - Jonas Van Loock - Renzo De Prins

Na een lange studieronde bracht Thias ons via rake schoten 0-2 voor. Borgerhout/GW halfweg de eerste helft op gelijke hoogte maar het antwoord via Liam volgde snel en met een doorbraak van Claudia (uit ‘haar’ achtervlak), Wannes ook kenmerkend sterk in de rebound en een afstandstreffer van Imke, zo naar een 2-6 stand. Thias zette in de slotminuut de ruststand vast door, knap aangespeeld door Liam, onder de korf mooi af te werken.

Na het hervatten kon Wannes, weerom vanuit de rebound, de eerste treffer van de thuisploeg counteren en wat later lukte Sarah hetzelfde en zo bleven we op 5 stuks voorsprong: 4-9. Claudia, net met een schot van achter de korf en Imke van ver, zetten de de 4-11 op het bord met nog 8 minuten te gaan. Een slotfase waarin we niet meer wisten te scoren en Borgerhout/GW nog 3 keer. Tevens een eindfase waarin we Renzo zijn wederoptreden zagen maken na maandenlange revalidatie.