Aanval: Kaat – Lou (4)- Taco (2) – Seth (1)
Verdediging: Fran (2) – Lina (1) – Lennert (2) – Oskar
Bank: Molly – Sander

Deze wedstrijd werd in het verre Leuven gespeeld, maar de toss besliste dat we thuisploeg waren. Verwarring alom bij de supporters die later aansloten. We starten de wedstrijd 10 minuten vroeger omdat de scheidsrechter nog weg moet na de wedstrijd. Geen probleem voor Seth, want hij opent de wedstrijd met een ver schot. Leuven kan dan tweemaal op rij scoren, waardoor ze op voorsprong komen 1-2. Lennert met een schot en Taco met een strafworp vinden het dan welletjes en zorgen Voorwaarts/Molinos de leiding weer neemt: 3-2.

Na een time-out van coach Wim, vinden we de korf wat makkelijker en ontstaat er een eerste kloofje. Lou loopt haar dame zo voorbij en scoort een inloper op pas van Taco en Lennert trekt netjes achter de paal weg om een schot binnen te gooien. Fran zet ook haar strafworp netjes om nadat ze foutief gestopt werd bij een inloper. Voor de rust kan Leuven  nog tweemaal tegenscoren en maakt Lou haar tweede inloper van de avond, ditmaal op pas van Seth. We zien heel veel kansen aan onze kant, maar onze afwerking zit niet mee vanavond.

De bankspelers besluiten voor de tweed helft toch maar hun dekentjes boven te halen om de kou te trotseren. Na de rust kan Leuven als eerste scoren, maar Lou antwoordt prima met een doorloopbal op pas van Seth. Na een goeie aanval met veel kansen en een prima rebound, kan Fran de scorebordjes op 9-6 zetten. We werken niet altijd even nauwkeurig uit, waardoor Leuven kan terugkomen tot 9-7. Gelukkig zien we dan achtereenvolgens Lou met een schot, Taco met een kort schot na prima balrecuperatie en Lina met een schot. Op een 5tal minuten van het einde staan we 12-7 voor, de supporters duimen alvast dat onze U15 dit niet meer uit handen geeft.  Sander en Molly komen de laatste minuten nog even op het veld in de plaats van Lennert en Lou.  De wedstrijd is dan zo goed als gespeeld, al kan Leuven nog een keertje scoren, met als eindstand 12-9.

We zagen een wedstrijd met wat tegenstand, maar ook met een mindere afwerking. Coach Wim kreeg bijna een hartstilstand wanneer de bal een beetje risicovol werd uitgewerkt, maar we trokken het laken naar ons toe. Woensdag 23 oktober wacht ons Neerlandia voor de volgende ronde, alle supporters op post om 19u op Voorwaarts!