Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

A: Oskar (8), Lennert R. (2), Fran (2), Lina

V: Taco (5), Seth (2), Lou, Kaat (3)

R: Molly (1), Sander (1)

Voor de derde keer dit seizoen spelen we tegen AKC. Net zoals in de sportweek wordt er nu ook ruim gewonnen. De eerste helft proberen we met rebound te spelen en dit verloopt nog stroef. Te vaak worden kansen genomen aan de buitenkant en te weinig kansen gezocht aan de binnenkant. Coach Wim probeert dit halverwege de eerste helft bij te sturen met een time-out, doch slagen we hier nog niet in en gaan we rusten met een magere 1-7 stand.

De tweede helft spelen we ons reeds gekende 4-0 spel waarbij we er wel in slagen menig korte zone kansen te creëren en te scoren. Er gaan er maar liefst 17 in het mandje de tweede time om zo met een 2-24 score te eindigen.

We scoren voor de eerste keer meer als 20 goals. Oskar mag de eer van de 20e op zijn naam schrijven, waardoor de portefeuille van Tim en Ilse na de wedstrijd wordt geplunderd. Oskar scoort deze wedstrijd liefst 8x raak. De laatste goal is misschien wel de mooiste, een prachtige doorloopbal van de ingevallen Sander uit de ruimte. Wie deze schitterende pas tussendoor heeft gegeven is uw verslaggever spijtig genoeg ontgaan.

Woensdag wacht ons de immer moeilijke verplaatsing naar Leuven voor de Bekerwedstrijd. Allen op post dan!

Kevin

Op deze heel koude morgen, 6°, spelen we op Boeckenberg. Alexander, Ellis, Felix H, Fien, Janne, Hayo, Leon, Anna, Linde en Tunne zijn vandaag van de partij. Vandaag zijn we precies niet zo goed uitgeslapen en krijgen iets teveel doelpunten tegen. Ook onze pasjes naar elkaar kunnen beter, we wachten soms nog te lang vooraleer we de bal naar elkaar gooien, waardoor onze tegenstrevers vaak de bal konden onderscheppen. Meteen een aandachtspuntje voor op de training.

A: Lennert, Bent, Sue, Corneel
V: Sander, Lars, Lenka, Eric
W: Sep, Finn

De heenwedstrijd op Verde was de openingswedstrijd van het seizoen. Toen trokken we net aan het kortste eind bij 9-8. We zijn dus uit op revanche. Benieuwd of we dit keer het laken naar ons toe kunnen trekken.

Op een frisse verkiezingszondag speelden Voorwaarts U19 en Vobako U19 een wedstrijd die, hoewel zonder belang gezien beide ploegen al zeker waren van de Topleague, toch voor veel spanning zorgde. Onder een waterig zonnetje begonnen de teams aan een wedstrijd vol wisselvalligheden en verrassende wendingen.

Vobako opende de score na een lange aanval met een raak schot: 0-1. Jade stelde snel orde op zaken met een droog schot voor Voorwaarts: 1-1. Toch liet Vobako zich niet kennen en bracht het de stand naar 1-2. Fien scoorde echter weer gelijk met een diefje na een uitstekende pas van Lander: 2-2. Vobako bewees opnieuw efficiënt te zijn met een ver schot: 2-3, gevolgd door nog een keer raak: 2-4. Hun nauwkeurigheid in de afwerking was duidelijk beter dan die van Voorwaarts, wat leidde tot een 2-5 stand.

Geen schoonheidsprijs voor deze wedstrijd die op een kille zaterdagavond werd afgewerkt. We kwamen nog 1-0 voor via Robin, maar daarna verslikten we ons door mee te gaan in het onstuimige spel van KCBJ. Hierdoor was er amper sprake van organisatie en werden niet de juiste kansen genomen. De bezoekers profiteerden maximaal van de situatie en liepen tot 1-5 uit. Met veel inzet kon doelpunt per doelpunt ingehaald worden, maar met een late strafworp in het slot van de eerste helft ging KCBK met een 5-6 stand rusten.

Na de pauze werd het verdedigend alvast rustiger aangepakt en zou de tegenstrever nog maar 1 doelpunt lukken. Aanvallend bleef het zoeken en tasten, maar via onder meer 4 rake schoten van Mauro kon de zege veilig gesteld worden.

Heren: Robin Dooms (1) - Mauro Mampuy (5) - Kobe Vandevorst - Hendrik Peeters (2)

Dames: Luna Mampuy - Lore Huylebroeck (1) - Elise Jacobs (3) - Cleo Van Laeken

Wisselspelers: Jasper Van Den Bos (1) - Amber Jacobs - Bjarne Van Rompaey

A: Fran (4), Lina, Oskar, Lennert (5)

V: Taco (1), Seth (1), Kaat (4), Lou (2)

R: Lander (3), Molly (1)

Onder een licht doorbrekend zonnetje traden de U15 van Voorwaarts/Molinos aan tegen Rijko, in wat hun voorlaatste veldwedstrijd van het jaar zou worden. Hoewel de spelers al vooruitblikken op de zaalwedstrijden, gingen ze vol overtuiging van start.

Onder een heerlijke nazomerzon kunnen we aan de sleg tegen de eerste uit de reeks. In aanval starten Lora, Olivia, Finn en Tuur met veel enthousiasme. Sue, Wenke, Lee en Sep verdedigen. Zij halen door een goeie defense aan de lijn al meteen een aantal ballen af van Leuven. Ook onze verdedigende rebound is sterk en zo kan de tegenstrever meestal maar tot één kans komen. We zien knap werk over vier in aanval. Tuur wordt foutief afgestopt na mooie steun van Lora, de penalty lukt niet. Na verdere combinaties kan Finn dan het gaatje vinden op aangeven van Tuur. Leuven kan de gelijkmaker scoren en we wisselen een eerste keer van functie.

We beginnen aan de wedstrijd in de stralende zon. Het eerste kwart zullen Myla, Tom, Mats M en Jolien in de aanval spelen. De spelers hebben er duidelijk zin in en de bal gaat vlot rond in het aanvalsvak. Zo zien we een eerste kans als Mats M net niet Myla vindt maar Tom staat op de juiste plaats om de bal te vangen en ziet Jolien die haar shot net weet overgaan. De bal raakt moeilijk weg uit ons aanvalsvak en Tom lanceert met een lange pas Mats maar die mikt net naast.

In verdediging houden Louiza, Mats VD, Wolf en Flore alles goed dicht en de tegenstrever geraakt niet aan onze paal en komt zeer moeilijk tot kansen in de eerste helft. Na weeral een strakke verdediging geraakt de bal in de aanval bij Mats M en die weet op shot de 1 – 0 binnen te leggen. Kort daarop loopt Mats zijn verdediger mooi voorbij en legt de 2 – 0 binnen. Tom scoort met een shot de 3 – 0 en scheidsrechter Bjarne fluit het eerste kwart af.

De regen viel op woensdag met bakken uit de hemel en dus geen schitterende condities om in te ballen. We lieten het echter niet aan ons hart komen, gingen vlot van start en liepen zo 6-1 uit met voornamelijk Nick en Christoph aan het kanon. Na de 8-3 zowat halfweg kenden de bezoekers, die een verdienstelijke partij speelden, een begenadigd moment en kwamen zowaar op 8-7 als je de voorgift mee in rekening nam. Nick van kortbij op assist Liam en Imke zetten direct terug een kloof in ons voordeel op het scorebord. Een voordeel dat stevig werd uitgediept richting de rust zodat er werd afgefloten bij een 19-9 stand.

Op voorhand heerste er toch de nodige spanning voor de match tegen de ongeslagen koploper in onze reeks. Echter bleek al snel dat we vandaag een stevig maatje te groot waren voor Verde en zo hun eerste nederlaag konden aansmeren.

Lag het aan de zucht wind, de laagstaande zon, een hunkering naar de zaal, …? Wie zal het zeggen? Er werd erg ingezet op een strakke verdediging door beide teams, maar ondanks dat werden er meer dan voldoende én goede kansen afgedwongen in beide wedstrijden. De afwerking liet het echter afweten waardoor we bij zowel B als A op 11 doelpunten strandden. Voor ons tweede verbazingwekkend genoeg stuks om de overwinning binnen te halen, bij ons eerste team bleek het uiteindelijk onvoldoende omdat ook Borgerhout/GW slechts 13 keer wist te scoren. Blijkbaar waren de omstandigheden dan toch niet zo bevorderlijk om goed korfbal neer te zetten want ook wat verderop in Antwerpen bleven AKC/Luma en Putse op een magere 13-12 steken.

Dominante eerste helft leidt naar overtuigende 10-2 overwinning

Deze wedstrijd moesten we het zonder Lenka en Lennert stellen. Gelukkig konden we rekenen op versterking uit de U13, met Wenke, Sue, Sep en Finn die de ploeg kwamen aanvullen.

De wedstrijd begon voortvarend. In de allereerste aanval was het Sep die snel de score opende met een strakke 1-0. De toon was gezet. Niet veel later verdubbelde Eric de voorsprong met een prachtig schot vanaf de achterlijn, waarna de vakken wisselden.

Aanval: Kiki, Lauren, Finn, Stef

Verdediging: Anke, Lieke, Stan, Jarre

Wisselspelers: Quinten, Senne, Loris, Xander

Een stralend zonnetje, schitterend weer voor veldkorfbal. Dag van de leerkracht ook, misschien daarom dat deze leerkracht wiskunde zich waagt aan een heel ander onderwerp en een poging doet om een verslag te schrijven voor de wedstrijden van onze U17. Verwacht echter geen korfbal-deskundig vak.

Quasi heel de ploeg was aanwezig bij wedstrijden van A en B en zorgden voor een goed gevulde bank en ondersteuning van elkaar. Door het wederoptreden van Lauren zijn nu eindelijk alle spelers uit de ziekenboeg!

Aanval: Marie, Saartje, Senne, Stef(4)

Verdediging: Nore(1), Janne(2), Loris(4), Quinten(3)

Wissels: Lauri(5), Xander(2)

Bij de tweede wedstrijd van onze U17 mogen de supporters nog steeds genieten van het zonnetje, de overvolle bank komt nu wel in de schaduw terecht zodat onze spelers daar toch een trui kunnen gebruiken. Maar nog steeds ideaal weer voor een veldkorfbal wedstrijd dus.

We starten snel in aanval, Stef scoort eerst door weg te stappen uit rebound en zet daarna met een loepzuiver shot de bordjes meteen op 2-0. (Papa Toon was net te laat, maar dacht niet veel gemist te hebben, het was immers nog maar 2-0 bij aankomst.)

Vandaag rijden we naar Hoevenen.  Ondanks de koude temperaturen laat het zonnetje zich al zien, waardoor het toch aangenaam spelen is in de voormiddag.

Alex - Anna - Ellis - Fé - Fien - Lara - Leon - Liesel - Linde - Raf staan klaar om hun beste beentje voor te zetten vandaag.

Aanval: Kaat – Lou (4)- Taco (2) – Seth (1)
Verdediging: Fran (2) – Lina (1) – Lennert (2) – Oskar
Bank: Molly – Sander

Deze wedstrijd werd in het verre Leuven gespeeld, maar de toss besliste dat we thuisploeg waren. Verwarring alom bij de supporters die later aansloten. We starten de wedstrijd 10 minuten vroeger omdat de scheidsrechter nog weg moet na de wedstrijd. Geen probleem voor Seth, want hij opent de wedstrijd met een ver schot. Leuven kan dan tweemaal op rij scoren, waardoor ze op voorsprong komen 1-2. Lennert met een schot en Taco met een strafworp vinden het dan welletjes en zorgen Voorwaarts/Molinos de leiding weer neemt: 3-2.

A: Lauri (5), Nore, Xander (3), Senne (1)

V: Marie (2), Saartje (1), Quinten (3), Stef

R: Janne (2), Loris (2)

Zaterdagmorgen spelen we uit op de velden van ASKC. We starten de wedstrijd onder een stralend ochtend zonnetje, gelukkig moeten we de buienradar niet altijd geloven (of wel ...)

A: Eric, Corneel, Molly, Bent (d)

V: Sander, Lander, Lenka, Lars (d)

W: Lennert, Seth, Lennert R

Het wordt dit keer een wedstrijd met twee gezichten en met verschillende weersomstandigheden. Na de zomerse temperaturen van vorige week, doet deze week de herfst haar intrede echt. We gaan alvast verschroeiend van start.

De kloof die we in het slot van de eerste helft konden realiseren, was voldoende om de volle buit te pakken tegen Kwik. Een belangrijke overwinning om met een goed gevoel de confrontaties met Borgerhout/GW en AKC/Luma aan te vatten en anderzijds was Kwik toch wat het zwarte beest waar we vaak in de slotfase met lege handen achterbleven.

Tot 25 minuten ging de wedstrijd gelijk op tot 7-7: Lauren counterde de openingstreffer van Kwik en wat later diende Elin op doorbraak van antwoord op de 1-2. Janne en Christoph schoten dan een setje verschil op het bord, maar na de 5-3 van Lars werd er langs Kwik kant een vakwissel doorgevoerd en ook langs onze kant volgde aanvoerder Jens. Het luidde echter een doelpuntenloze periode langs onze kant in; meer dan 12 minuten konden we niet scoren en gaf Kwik de mogelijkheid om er op en over te gaan: 5-6.  Jens en Nick lieten met afstandstreffers Kwik niet verder uitlopen en met 7-7 gingen we dus de laatste 10 minuten in. Ondertussen draaide het bij ons terug beter en met een droge 4-0: een strafworp omgezet door Jens, een verre knal van Lars en een dubbel salvo van Christoph zorgden voor de 11-7. Net voor affluiten kon Kwik de 11-8 ruststand vastleggen.

Ons tweede team heeft opnieuw een sterke prestatie neergezet, al werd het in de eindfase wel spannend zonder weliswaar in de problemen te komen. Daar bij onze groen-witten er over acht gescoord werd, kwam bij de bezoekers het gevaar van Jonas Lemmens die de helft van de doelpunten voor zijn rekening nam.

Een uitstekende start leverde een 5-0 bonus op na een goede 10 minuten wedstrijd. Claudia, ‘laat me niet schieten uit het achtervlak’, liet in 2 opeenvolgende aanvallen de 2-0 optekenen. Kia werkte de eerste aanval van het tweede aanvalsvak prima af en Wannes sterk in de rebound voor 4-0. Broer Bas verzilverde nadien een mooie combinatie. Dan begon Kwik mee te scoren en via een schot van Wannes en een strafworp omgezet door Mirte, die foutief gestopt werd na mooi aangespeeld te zijn geweest door een klaarkrijgende Bas, naar 7-3. Lemmens milderde, maar via Liam en Mirte op schot en een lange aanval bezegeld door Imke terug 5 stuks voor: 10-5.

Liam en Bas counterden nog scores van Kwik via hun topscoorder en zo met 12-9 de rust in.