A: Lauri (5), Nore, Xander (3), Senne (1)

V: Marie (2), Saartje (1), Quinten (3), Stef

R: Janne (2), Loris (2)

Zaterdagmorgen spelen we uit op de velden van ASKC. We starten de wedstrijd onder een stralend ochtend zonnetje, gelukkig moeten we de buienradar niet altijd geloven (of wel ...)

Lauri opent de score met een dubbel salvo, shot en inloop op aangeef van Xander.

ASKC sluit aan en zet de 1-2 op het bord. Een aantal slechte passen, zorgen voor onnodig balverlies waardoor de aanval even blijft hangen. Quinten vindt het welletjes en legt 1-3 vast via shot. Lauri kan haar penalty niet verzilveren maar werkt direct haar shotje wel mooi af, 1-4. In een volgende aanval scoort Xander een korte kans onder de korf na rebound op de gemiste vrijworp. Na de eerste rebound, wordt vandaag de nieuwe rebound ingelopen door Nore. Hierdoor gaat het spel iets sneller vooruit en kunnen er sneller tweede kansen worden genomen met rebound.

Janne en Loris komen het veld op, we draaien vandaag weer met alle spelers door. Saartje werkt haar inloper proper af op pas van Quinten, 1-6. Wederom een penalty die we missen maar Quinten zet dit ook zelf recht met shot, 1-7. Wanneer ASKC met een ver shot de 2-7 binnenschiet, reageert Xander met shot 2-8. Het is niet de dag van de penalty’s vandaag want ook deze van ASKC gaat over de mand. Janne legt de tussenstand 2-9 vast met een shot achter korf na diepe pas van Loris.

De verdedigende druk die we vandaag leggen, is minder dan de vorige weken. Hierdoor kan ASKC min of meer de bal rondspelen. We kijken uit naar de zaal, waar de tegenstanders door de schotklok verplicht zullen worden om doelgericht aan te vallen. Dat is tot hiertoe spijtig genoeg nog niet het geval en worden we zelden echt getest in verdediging.

Het eerste shot van de tweede helft is ook van Janne op pas van Loris, 2-10. ASKC werkt een vrijworp prima af, 3-11. Lauri ziet haar kans na een rebound duel om via omdraai haar bal te scoren. De score gaat nu afwisselend op. 4-11, gevolgd door een shot van Marie 4-12. ASKC verlegt een vrijworp in het achterveld en maakt 5-12. Onze vrijworpverdediging staat duidelijk nog niet op punt. Xander legt zijn stip wel mooi in het mandje. Technisch trouwens veel beter genomen dan vorig jaar: 5-13. Loris met shot zet 5-14 op het bord. De score loopt vlotter de tweede helft, maar we krijgen ook net iets sneller een doelpunt tegen. Na een tegenscore van ASKC, werkt lauri een inloper op aangeef van Quinten af, 6-15. Vervolgens Quinten zelf met kort shot 6-16.

De laatste 10 minuten van de wedstrijd worden we nog getrakteerd op een stevige regenbui. De buienradar had dan toch gelijk, alleen met een uurtje vertraging. Ondanks de natte bal en een gladde ondergrond slagen we erin om nog 3x te scoren. Marie met inloper, Loris shot en Senne legt in laatste seconde eindscore vast met one hander, 6-19.

Wederom een vlotte overwinning, ondanks dat de afwerking niet optimaal was vandaag. We beperken onze tegenstanders tot hiertoe tot max 6 goals. Eens kijken of dit de komende weken tegen Boeckenberg en Ganda ook lukt.