De kloof die we in het slot van de eerste helft konden realiseren, was voldoende om de volle buit te pakken tegen Kwik. Een belangrijke overwinning om met een goed gevoel de confrontaties met Borgerhout/GW en AKC/Luma aan te vatten en anderzijds was Kwik toch wat het zwarte beest waar we vaak in de slotfase met lege handen achterbleven.

Tot 25 minuten ging de wedstrijd gelijk op tot 7-7: Lauren counterde de openingstreffer van Kwik en wat later diende Elin op doorbraak van antwoord op de 1-2. Janne en Christoph schoten dan een setje verschil op het bord, maar na de 5-3 van Lars werd er langs Kwik kant een vakwissel doorgevoerd en ook langs onze kant volgde aanvoerder Jens. Het luidde echter een doelpuntenloze periode langs onze kant in; meer dan 12 minuten konden we niet scoren en gaf Kwik de mogelijkheid om er op en over te gaan: 5-6.  Jens en Nick lieten met afstandstreffers Kwik niet verder uitlopen en met 7-7 gingen we dus de laatste 10 minuten in. Ondertussen draaide het bij ons terug beter en met een droge 4-0: een strafworp omgezet door Jens, een verre knal van Lars en een dubbel salvo van Christoph zorgden voor de 11-7. Net voor affluiten kon Kwik de 11-8 ruststand vastleggen.

Na het hervatten Kwik met de eerste treffer, maar ondanks enkele afgekeurde doelpunten kwamen met een vrije bal en eentje van ver van Christoph op 13-9. Lars, mooi vrijgespeeld via Jens, zette ons op 5 verschil na 7 minuten. Janne met een droge knal en een korte kans van Christoph wisten een tegentreffer uit en zo naar 6 verschil: 16-10. Janne, Jens , Nick met een doorbraak na sterk werk en Lauren hielden ons op een ruime kloof: 20-14. Met 3 doelpunten op rij herleefde de hoop bij Kwik, maar opnieuw was Lauren daar om dat de kop in te drukken. Een mooie zege, die zelfs meer uitgesproken kon zijn geweest als we heel de wedstrijd op hetzelfde niveau hadden afgewerkt.

aanval: Jens Vogels (3) - Christoph (6) - Lauren Denis (3) - Janne Loos (3)

verdediging: Nick Verwerft (2) - Lars Kerstens (3) - Joke Van Maldeghem - Elin Loos (1)

wisselspelers: Bas Struyf - Wannes Struyf - Imke Loos