Ons tweede team heeft opnieuw een sterke prestatie neergezet, al werd het in de eindfase wel spannend zonder weliswaar in de problemen te komen. Daar bij onze groen-witten er over acht gescoord werd, kwam bij de bezoekers het gevaar van Jonas Lemmens die de helft van de doelpunten voor zijn rekening nam.

Een uitstekende start leverde een 5-0 bonus op na een goede 10 minuten wedstrijd. Claudia, ‘laat me niet schieten uit het achtervlak’, liet in 2 opeenvolgende aanvallen de 2-0 optekenen. Kia werkte de eerste aanval van het tweede aanvalsvak prima af en Wannes sterk in de rebound voor 4-0. Broer Bas verzilverde nadien een mooie combinatie. Dan begon Kwik mee te scoren en via een schot van Wannes en een strafworp omgezet door Mirte, die foutief gestopt werd na mooi aangespeeld te zijn geweest door een klaarkrijgende Bas, naar 7-3. Lemmens milderde, maar via Liam en Mirte op schot en een lange aanval bezegeld door Imke terug 5 stuks voor: 10-5.

Liam en Bas counterden nog scores van Kwik via hun topscoorder en zo met 12-9 de rust in.

Kwik schakelde bij door meer lengte in te brengen waardoor het opnieuw wat zoeken werd, zeker in het vak met Wannes voornamelijk onder de korf dat wat statischer speelde. Mirte, Bas en Liam vanop afstand konden de kloof op 4 houden, maar met enkele snelle doelpunten op rij kwamen de Biekes terug tot op 2 stuks. Mirte nogmaals met een stip en Wannes mooi vrijgespeeld vanuit de rebound voor de 17-14. Een te gemakkelijk tegendoelpunt bracht opnieuw spanning met zich mee, maar Liam in de vlucht met een belangrijke treffer. Toch nog geen zekerheid want met een strafworp én een score van uiteraard Lemmens Kwik tot op slechts 1 doelpunt verschil. In de slotminuut werd Thias alleen gelaten door een afzakkende heer en hij legde koelbloedig de 19-17 binnen. Net voor affluiten nog een laatste tegendoelpunt, maar de winst was binnen tegen een goed Kwik!

aanval: Liam Van Hoof (4) - Bas Struyf (3) - Claudia (2) - Mirte (4)

verdediging: Wannes Struyf (3) - Thias Van Loock (1) - Imke Loos (1) - Kia Colin (1)

wisselspelers: Sarah Goethals - Xander De Beer