Tweede ontmoeting op korte tijd en daar waar het tijdens de competitiewedstrijd nog bloedheet was, moest deze bekermatch in druilerige omstandigheden afgewerkt worden, maar gelukkig bleef het droog.

In de eerste helft was “onzorgvuldigheid” het woord dat we het meest in de mond namen. De passing in aanval was niet zuiver genoeg, alsook de genomen kansen en in verdediging bleven we niet aangesloten zodat we op den duur gemakkelijke doelpunten slikten zoals vrije schoten met de voetjes netjes naast elkaar op de grond.

In de eerste aanval kwam Nick via een aflegger van Lars in schietpositie en onze eerste aanval was meteen raak. Meeuwen scoorde vervolgens ook uit hun eerste kans en zo was de toon gezet voor de volgende aanvallen waarin Janne ons terug op voorsprong bracht via een stip maar de 2-2 volgde snel.

Elin van kortbij en Joke op doorbraak voor een setje verschil, maar Meeuwen trok terug gelijk. Lars eigenhandig met eerst een mooie rebound-doorbraak en vervolgens een afstandstreffer in de volgende aanval zorgde voor opnieuw een kloofje. Een verschil dat we naar 3 konden brengen via schoten van Jens, Lars en Christoph: 9-6. Maar de bezoekers kwamen terug opzetten en lieten vanop 2,5 m de kans liggen om op gelijke hoogte te komen. In de laatste 5 minuten waren er nog zuivere schoten nodig van Lars, Christoph en Nick om een niet aflatend Meeuwen toch met een kleine achterstand de kleedkamers te laten opzoeken: 12-11.

Eenmaal uit de kleedkamers lieten de trekvogels opnieuw een stip liggen, maar kwamen na 9! minuten toch met het eerste doelpunt van de tweede helft en tevens de gelijkmaker. Het signaal om langs groen-witte kant toch beter te gaan verdedigen en via een vrije bal van Joke en een doelpunt uit de rebound van de net ingevallen Wannes  namen we de match terug in handen. Dan een familie Loos momentje met eerst Janne vanop halve afstand gevolgd door een schot van haar ingevallen zus Imke en tot slot Elin voor de 17-12. Lars en tweemaal op rij Christoph tekenden de 20-12 aan. Twintig minuten had Meeuwen niet meer gescoord. Dat mochten ze in de laatste 4 minuten dan toch nog 2 keer doen. Langs onze kant viel er nog een doorbraak van Mirte te noteren en Jonas was na een lange aanval en enkele kansen dan toch trefzeker in de slotseconden: 22-14.

Op 11 oktober spelen we in de kwartfinale thuis tegen Scaldis (+1). De andere wedstrijden zijn Kwik-Boeckenberg, Temse (+1) - Borgerhout/GW en AKC/Luma - Floriant. In een eventuele halve finale komen we uit tegen de winnaar van dat laatste duel.

Aanval: Nick Verwerft (2) - Lars Kerstens (5) - Elin Loos (2) - Joke Van Maldeghem (2)

Verdediging: Jens Vogels (1) - Christoph Hellemans (4) - Lauren Denis - Janne Loos (2)

Wisselspelers: Wannes Struyf (1) - Imke Loos (1) -Bas Struyf - Mirte Druyts (1) - Xander De Beer - Jonas Van Loock (1) - Kia Colin