Aanval: Seppe, Finne, Olivia (C), Gloria

Verdediging: Oscar, Maurice, Jolien, Roos

Reserve: Lex, Margaux, Ite

De supporters, al dan niet in het groen gekleed, staan trouw op post aan de zijlijn van het veld. Digitale borden en boxen worden aangevoerd om de sfeer te optimaliseren. We zijn er klaar voor.

Na het startsignaal van de scheidsrechter van dienst, Liam Van Hoof (waarvoor dank!), valt al snel de eerste goal aan onze zijde. Onze kapitein Olivia laat zien dat ze terug is. We spelen op het scherpst van de snede, passen snel en gecoördineerd naar elkaar. Zo kan Oscar snel de bal afhandig maken en gaat Gloria perfect in steun staan. Olivia ziet haar kans en loopt in, maar mist doel. We blijven in balbezit en Oliva kan nu een steun geven.  Seppe neemt de honeurs waar en met een mooi schot scoort hij de 2-0.

Bij de wissel kunnen de verdedigers stand houden en hebben we het spel in handen. Seppe houdt de verdediging strak. Roos staat aan de middenlijn om de bal aan te pakken en ziet Maurice richting korf gaan. Met een knappe pass van Roos naar Maurice, kan hij zich omdraaien en scoren. 3-0 en wat een tempo! Ook nu weer blijft de bal niet lang bij Minerva en spelen onze verdedigers heel alert. Er volgt een spannende aanval met een aantal pogingen van onze aanvallers. Uiteindelijk is het Roos die met een stevig shot de bal in doel werpt en we 4-0 vooruit lopen.

Jolien springt ook nu weer vlot in de ballijn en kaapt de bal voor de ogen van haar dame weg. Maurice kan een lange pass naar de overkant werpen en zo krijgen we weer een aanvalskans. Seppe kan ons 5de doelpunt scoren, dankzij een knappe assist van Gloria. Het wordt aan de zijlijn gezegd: "Ze zijn goed bezig!".

Wanneer Minerva aan zet is, kan Maurice de bal snel afpakken en passen naar Oscar. Een kleine misrekening zorgt ervoor dat hij net door de handen vliegt. Maar Jolien heeft alles goed gevolgd en neemt over. Olivia past naar Seppe die voor Finne de aanval klaar zet, wat een assist. Wat een teamwork (6-0). Net voor de rust gooien ze nog even alles in de strijd en proberen Maurice en Roos nog eens hun momentje te herhalen. Roos krijgt een lange pas van Maurice tot onder de korf. Een spannend moment, maar ze mist net. Het fluitsignaal voor de rust komt op tijd.

Wat voor de rust net niet lukte, proberen ze opnieuw. Roos kan meteen na de start van de tweede helft scoren na een fenomenale pas van Maurice (7-0). Het spel gaat snel en letterlijk enkele minuten daarna krijgt Roos het weer voor elkaar. We lopen maar liefst 8-0 vooruit en de euforie is groot. Ook in de aanval van Olivia, Gloria, Seppe en Finne zit ongelooflijk veel pit. Gloria speelt opnieuw een voortreffelijke rol in de steun, waardoor Finne met een inloper kan scoren. (9-0)

Minerva kan een antwoord bieden en met een mooi schot scoren zij (9-1). Onder luid applaus wisselen Jolien met Ite, Gloria met Margaux en Oscar met Lex. Knappe match, allemaal!

Lex toont meteen in aanval dat hij er klaar voor is en schiet, maar mist net doel. De rebound is voor Roos die meteen haar kans neemt en scoort. 10-1.

Ite mag na een fout van Minerva een penalty nemen, die ze heel mooi afwerkt. (11-1) Daarna ziet Minerva ook kans om hun kans te verzilveren en scoren ze (11-2). In aanval loopt daarna Olivia voor de bal en gooit zich letterlijk in de strijd. Het 12de punt voor Voorwaarts mag zij op haar naam schrijven (Maar in alle eerlijkheid moet ik hier bekennen dat ik mijn gebroddel niet meer kon lezen en dat het dus ook Finne geweest kan zijn. Mijn excuses.)

Het laatste doelpunt voor deze wedstrijd is voor Roos, zij zet de 13-2 op het scorebord. Op het einde van de wedstrijd kan Margaux de bal afpakken van Minerva en gooit onze verdediging alles dicht. Daardoor lukt het hen nog in de laatste minuten de bal in het aanvalsvak te houden, waar heel wat doelpogingen volgen. Een klein beetje chaos, maar dat is te begrijpen, de spanning was wel groot bij de start van de wedstrijd en onze U11 zijn door het dolle heen met deze eerste overwinning in de Beker-reeks. Het was van springen naar links en rechts en onder luid gezang werden de palen opgeruimd. Een vreugdedansje mocht natuurlijk niet ontbreken. We zagen een mooie wedstrijd, met veel knappe passen, goed samenspel en steeds een stevige verdediging. Proficiat, toppers!