Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Hierbij de uitslagen van het WK Beachkorfbal in Pattaya (Thailand)

26/04/2024: België - China = 08-06 / Singapore - België = 02-18 / België - Japan = 18-05

27/04/2024: Hong Kong - België = 01-06 / België - Hongarije = 06-03 / België - Ned. = 02-03 /België - Portugal = 06-03

28/04/2024: België - USA = 12-07

Totale scores van Elin = 6 & Liam = 11

Rangschikking: 1/ Nederland - 2/ Chinese Tapei - 3/ Tjechië - 4/ Polen - 5/ BELGIE - 6/ usa - 7/ Hongarije - 8/ Portugal - 9/ China - 10/ Hong Kong - 11/ Thailand - 12/ Australië - 14/ India - 15/ Japan - 16/ Macau China - 17/ Schotland - 18/ Singapore 

Proficiat Elin & Liam met het behaalde resultaat! 

Het is eindelijk weer zover. De Voorwaarts – Edegem clubactiviteit komt eraan! Noteer zaterdag 25 mei vanaf 17u alvast met grote stip in je agenda.

Om 17u start er een supertof ‘TUSSEN 2 PALEN TORNOOI’. Geen korfbalkenner en je weet niet wat dat is?:

  • Het is een 'schiettornooi', waar je in een vast duo zo vaak mogelijk probeert te scoren tegen een ander duo. Om beurt mag elk team telkens 1 keer doelen (afwisselend) naar de korf van de tegenpartij. Het team dat de meeste punten maakt gedurende een bepaalde tijd, wint. Je doelt telkens van naast je eigen korf naar de korf van de tegenpartij.
  • Hoeveel wedstrijdjes er gespeeld zullen worden, hangt af van het aantal deelnemende duo's. Er zal ook een finaleronde zijn.
  • Inschrijven per duo. De leeftijden moeten niet gelijk zijn.
  • Iedereen vanaf U9 kan deelnemen! Kinderen zullen naar een lagere paal en/of kortere afstand mogen gooien. Nog nooit gekorfbald? Ervaring is absoluut geen vereiste, want korfballen kan ook gewoon super leuk zijn.
  • Het winnend duo krijgt een mooie prijs.

 

Ondertussen gaan we natuurlijk ook lekker eten. Kom die avond genieten van onze KAAS- EN WIJNAVOND. Om 18u opent het heerlijke kaasbuffet. Er zal ook charcuterie zijn voor wie niet graag kaas lust.

Voor dit alles vragen we 22€ per persoon. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen 11€. De wijn is niet inbegrepen en zal apart besteld kunnen worden die avond.
Je kan ook enkel komen eten zonder mee te korfballen, dat kan je aanduiden bij inschrijving. Enkel korfballen en niet mee eten, dat kan niet.

INSCHRIJVINGEN STARTEN NU VIA TWIZZIT.
Inschrijven kan tot en met maandag 20 mei.

Vragen? Stuur even een mailtje naar events@voorwaartskkc.be.

Tot dan?!!

Groetjes,
Het Voorwaarts Event Team

U19 A - Temse = 17-19 / Verde - U19 B = 12-12 / Spartacus - U17 = 09-07 / U15 A - Minerva = 12-08 / Verde - U15 B = 07-06 / U13 A - Hoevenen = 07-05 / U13 B - Floriant = 07-06 / ASKC - U11 = 03-03 / Spartacus A - Edegem A = 12-11 / Spartacus B - Edegem B = 06-11 / Meeuwen 2 - Edegem 2 = 12-18 / Rijko 3 - Edegem 3 = 15-20  

Eindoffensief wordt niet beloond .

Spartacus/NDN A - Edegem Leader Grain A 12-11

Mauro 4 - Yenthro (8 steals - goede match) - Xander 2 - Kobe (12 rebounds) - Liam 1 - Jasper 1

Amber J 1 - Elise 1 - Amber W 1 - Luna (5 steals) - Lore (5 rebounds)

Spartacus nog volop in de degradatiestrijd kon de punten goed gebruiken.  Bij Edegem een aantal afwezigen maar nog capabel genoeg volk in onze brede kern .

De eerste helft kwamen we niet in ons spel aanvallend te weinig schwung beweging en overtuiging.  Ook lagen we veel onder in de rebound zodat Spartacus veel meer kon herhalen. De thuisploeg ging blijkbaar beter om met de wind en weersomstandigheden.

Al wat beterschap de laatste 10 minuten voor de rust na een time-out en vooral de laatste 20 minuten veel meer overtuiging en op jacht naar de gelijkmaker of winst.  Ook vandaag lieten we drie strafworpen liggen en zulke details bepalen dan het eindresultaat.

De remonte van 12-7 naar 12-11 onder leiding van Mauro die de ploeg lanceerde kwam daardoor net te kort .

Scores :

1-1 Amber W pasje Luna
2-2 Mauro met de medewerking van Yenthro
5-3 ver schot Amber J
5-4 Xander werkt knappe aanval steun Kobe
6-5 Elise keurig vanop 2,5 meter
8-5 rust

tweede helft

9-6 dubbel Yenthro op Mauro
11-7 Mauro verre knal
12-8 Xander op schot
12-9 Ingevallen Liam werkt keurig af
12-10 Mauro wederom
12-11 andere invaller bossie mildert tot het kleinste verschil

De gelijkmaker vanop 2,5 meter wordt echter gemist .

Jammer maar een goede inhaalrace en volgende week laatste thuismatch tegen Verde halen we zeker nog eens de punten thuis.

Peter

 

 

 

 

Edegem B ook op het veld Kampioen !

Spartacus - Edegem Leader Grain 6-11 (rust 4-4)

Liam 3 -  Jasper 1 - Jordy 2 - Nico 2 - Willy (12 rebounds) - Fred (6 rebounds)

Fie 1 - Ellen (4 rebounds) - Maartje (8 rebounds) weer uitstekend-Lore 1 -Sarah 1 - Veerle 

De opwarming was aan de overzijde van het rivierenhof waar de c ploeg met verschillende spelers die ook hier aantraden knap gingen winnen met een hoge 12-18 score.

Knap, Hier op Spartacus nog veel meer wind en een dreigende hemel geen korfbalweer maar we moesten erdoor.
Nog twee puntjes nodig om het kampioenschap binnen te halen. 

En dat deden we alweer met een uitgebreide delegatie en vooral dankzij een betere tweede helft.  Tijdens de eerste time vonden we nog moeilijk de mand die we slechts vier keer doorboorden.  Ook vier tegendoelpunten die te vermijden waren want strafworpen, doorlopers en een korte kans tegen de wind in.

Maar in de tweede helft gingen we los ... Proficiat met deze dubbelslag veld- en zaalkampioen.  Nu nog de beachtitel binnenhalen.

De schaarse scores :

1-1 Fie steun Fredje
3-2 Liam vrije bal assist Sarah
3-3 Liam van zeer ver voor de gelijkmaker
3-4 Lore knappe doorloopbal medewerking Willy
4-4 Rust

Tweede time :
4-5 Sarah verre knal
4-6 Liam van bijna aan de middenlijn
5-7 Jordy afgever bossie
5-8 Nico eventjes weg van zijn paalpositie
5-9 Nico korte kans pasje Liam
5-10 Bossie hij valt dan toch
5-11 Jordy dubbel met Jasper

Kampioenen !

Peter

 

 

 

 

 

 

 

Met Jolien en Lotje langs dameskant en een leger heren: Anton, Arnout, Lee, Mats M en Mats VD, Tom, Tuur en Wolf trekken we ten strijde tegen de Blue Sharks uit Gent.

De openingsaanval was meteen een statement: kansen bij de vleet en rebounds om telkens te kunnen herbeginnen. Dit zou het volledige eerste kwart zo verder gaan.
Verdedigend zit het best goed in elkaar maar soms heb je wat pech en zo staat we na het eerste kwart toch 0-3 achter. Dat voelde niet helemaal verdiend, onze defensie deed het prima.
De vakken draaien en Wolf kan onze opening maken na een rebound: 1-3. Met weer wat pech loopt Floriant terug uit naar 1-4 maar niet gepanikeerd want Wolf scoort op pas van Mats. Hij maakt er zelfs een hattrick van en zo weer het kleinste verschil op het scorebord. Zoals vanop de bank werd aangekondigd door Finn: Mats gaat scoren. En dat deed hij dus met een verre knaller! Met gelijke stand de rust in, het mentale voordeel heeft ons team op zak na deze remonte.

Lee met de actie die foutief wordt afgestopt, hij mag vanop de stip de voorsprong noteren, het staat 5-4. Op rozen zitten we nog niet want Floriant maakt er 5-5 en zelfs 5-6 van. Aan ons nu weer dacht Arnout, hij tikt de rebound naar Mats die scoort: 6-6. Spannend! Het laken wordt definitief naar ons getrokken wanneer Wolf met een wondermooie pas Mats kan aanspelen voor de 7-6 eindstand.

Een match met ontzettend veel goeie acties, zo goed dat het noteren erg moeilijk werd en dus in het spelverloop nog niet alle namen zijn genoemd. Wat zagen we van onze spelers:
Jolien verdedigde sterk, ze kon meermaals de bal afpakken en verhinderde veel doorlopers van haar dame.
Lotje, die al een match in de benen had, zorgde met verve voor de assist.
Anton is de man van de krachtige dieptepassen, hij zoekt steeds naar de vrije medespelers.
Arnout, steeds met grote inzet, kon regelmatig vrijkomen en kon goed inschatten wanneer hij moest inhouden tegen een heer die twee koppen boven hem uitstak.
Lee verwent de supporters alweer met mooie kansen, onehanders en acties inside.
Mats M is zoals steeds de snelle man, erg aanwezig in zowel aanval als verdediging zorgt hij dat de tegenstander geen seconde kan rusten.
Mats VD begint meer en meer de vrije ruimte te zien, zowel om zelf te lopen, als anderen aan te spelen. Knappe evolutie.
Tom is de heerser van het luchtruim en hij zette een mooie verdediging neer tegen een toch wel knap spelende heer. Jammer dat hij er niet altijd voor werd beloond.
Tuur kon ook deze week weer meermaals de bal onderscheppen en hij is alom tegenwoordig. Zijn mooie kansen zorgden jammer genoeg niet voor een doelpunt vandaag.
Wolf speelt een beresterke wedstrijd en zet de kers op de taart met een hattrick. Wauw!

De heenmatch was, met het weer erbij, op zijn zachtst gezegd niet onze beste match. De ploeg zou vandaag eens laten zien dat ze beter kunnen dan toen. En wel meteen! Van bij de start zetten Lora, Wenke, Bent en Corneel de toon met een heel mooie en lange aanval. Ze combineren over vier en kansen volgen elkaar op. Hun spel wordt nog niet meteen beloond met een doelpunt, maar het ziet er alvast erg goed uit. Onze verdediging met Lotje, Sue, Finn en Sep laten zien dat ze hun mannetje staan, maar Hoevenen kan toch twee keer een gaatje vinden en ze lopen 0-2 uit. De vakken draaien en ons tweede aanvalsvak is nog wat zoekende. Hoevenen heeft twee grote dames die het moeilijk maken om Lotje en Sue, die goed vrijlopen in de ruimte, aan te spelen. Wat puzzelen en geduldig spelen levert op. Sep loopt in op assist van Sue en het staat 1-2. Een duw tegen een sterk verdedigende Wenke en zo weer twee goaltjes achter aan de rust. Een achterstand die niet aanvoelt alsof we onder liggen qua spel, integendeel!

Even pauze: bijdrinken en wat aanwijzingen van de coaches op zak steken, en dan hop er weer tegenaan.

Prachtige combinatie in aanval en Bent kan de aansluiting maken. Een zeer vinnige actie van een sterk spelende blauwgele heer en zo toch weer twee punten in het krijt. Niet gepanikeerd, de motor draait op volle toeren en Sue scoort op inloop, pas van Sep. Ze tikt haar saldo nog verder aan met een ver schot en we komen op gelijke hoogte. Lora , die alweer een goeie steun beloopt, bedient Bent, die zich meesterlijk vrijspeelt en eindelijk is daar de verdiende voorsprong, 5-4. Ook Corneel ziet zijn inspanningen beloond met een doelpunt en zo naar 6-4. Aan het andere vak nu weer en Finn dikt aan tot 7-4. Hoevenen kan nog milderen vanop de stip en we eindigen met een overwinning van 7-5. Prachtig gevarieerd samenspel, aangevuld met een aantal erg mooie individuele acties in aanval hebben geloond. Ook de verdediging was goed: voorspelen lukt steeds beter, de inlopers van de tegenpartij worden er goed uitgehouden en we pikken hier en daar een bal mee. Supporters hebben duimen en vingers afgelikt en zo is iedereen meer dan tevreden na deze prestatie. Duimen omhoog weeral voor ons team!

Vorige week hielden we onze jaarlijkse algemene vergadering en daarbij werd niet enkel het bestuur gekweten voor het voorbije jaar, maar werd ook een beleidsmatige blik op de toekomst gericht en werden nieuwe rollen en verantwoordelijkheden toegelicht.

Patricia Naessens, Nick Rottiers en Yves Daelmans waren uittredend en werden herverkozen als bestuurder. Anton De Loose besloot om na een lange staat van dienst zijn mandaat niet te verlengen. Het bestuur en de club bedanken Anton voor de vele jaren in het bestuur en de berg werk dat hij in die periode verzet heeft. Het takenpakket werd in stukken opgedeeld en we zijn blij dat deze opdrachten door verschillende personen zullen opgenomen worden:

Ondertussen zijn we halfweg naronde veld. Onze start op het veld hebben we beetje gemist. Onze eerste 2 wedstrijden waren we niet efficiënt genoeg en misten we een beetje de grinta op het veld. 

Onze openingswedstrijd was tegen Minerva. Tijdens deze wedstrijd hebben we alle weerfenomenen mogen ervaren, veel wind, af en toe zon, druppeltje regen en een koude bries ... Dus na de lekker, droge, comfortabele zaal was dit toch wel even wennen (ook voor de supporters)

Starten aan de wedstrijd: Taco, Anke, Jarre, Marie in verdediging ; Fran, Oskar, Kaat, Seth in aanval ; Lennert, Stan en Lou op de bank

A: Fran - Anke - Oskar - Lennert

V: Marie - Lou - Taco - Seth

W: Kaat - Jarre - Stan

Op zondag 5 mei spelen zowel Voorwaarts/Molinos en Edegem/Leader Grain kernen (gelijktijdig) hun laatste thuiswedstrijd. De keuken serveert na de wedstrijden Pita Royale, inschrijven voor donderdag 2 mei 12u00!

Het WK beachkorfbal heeft plaats van 26 tot 28 april 2024 in Pattaya (Thailand).

Bij de geselecteerden vinden we de namen van Elin Loos & Liam Van Hoof. Veel succes Elin & Liam.

Daar er bij Temse ook 2 geselecteerden zitten worden de wedstrijden van onze kern verschoven naar vrijdag 3 mei 2024.

Programma: 19.00 uur = Temse B - Voorwaarts B & 20.30 uur = Temse A - Voorwaarts A.

Voorwaarts A - Floriant A = 21-15 / Voorwaarts B - Floriant B = 20-14 / Kwik - U19 A = 19-10 / Neerlandia - U19 B = 15-07 / Leuven - U17 = 12-13 / U15 A - Gabda = 14-05 / U15 B - Leuven = 05-10 / U13 A - Vobako = 08-04 / U13 B - ASKC = 07-03 / KCOV - U11 = 02-05 / Edegem A - Catba A = 13-16 / Edegem B - Catba B = 16-15 / Edegem 2 - Catba 2 = 08-16 / Edegem 3 - Temse 2 = 16-13

Beker van België : halve finale : U17 - Spartacus = 10-18   

Goede overwinning van onze groen-witten na de voorbije matchen waar meer had ingezeten. Tegen een tegenstander met reboundoverwicht is het boodschap om de kansen goed te kiezen en een hoog percentage neer te zetten. Dat lukte, met zo’n 40 (!) kansen minder dan de bezoekers, lukten we ondanks een nijdige wind een afwerkingspercentage van 25%.

De eerste 10 minuten werden volledig groen-wit gekleurd zodat we Floriant op een 5-0 trakteerden via Hendrik en Renzo met ieder twee stuks en een doorbraak van Tine. De bezoekers met hun eerste treffer dan, maar direct gecounterd door Janne. Renzo en Hendrik toverden dan beiden een one-hander boven en zo 8-1. Schoten van Janne, Christoph en Claudia dikten verder aan tot een 11-3 stand na 20 minuten. Sarah handig onder de korf en wat later via een schot zorgde mee voor de 14-6 ruststand.

Met een team van zeven jongens en één meisje (Sneeuwwitje en de zeven dwergen?) trekken onze U13 ten strijde, tegen een team waar de vrouwen aan de macht zijn. Jolien, Anton, Mats VD en Wolf starten met de aanval, Arnout, Corneel, Mats M en Tom verdedigen.

Er wordt goed van start gegaan met mooie combinaties in aanval, ook onze verdediging is van bij aanvang alert. Kansen komen al vrij snel, maar het is ASKC dat de score opent. Anton laat zien dat de klierkoorts geen effect heeft op zijn kracht en knalt van heel ver de 1-1 binnen. Onze defense heeft weinig problemen met het spel inside van de roodblauwen. Ze kunnen met geduld spelen en onderscheppen de bal zo snel zich een kans voordoet. Corneel en Mats kunnen kansen nemen, de ingevallen Tuur komt ook tot schot. ASKC vindt toch een gaatje en ze komen weer voor. Het zou niet voor lang zijn, want Mats M scoort op inloop met de pas van Arnout. Jolien on fire, eerst een knappe actie waarmee ze de penalty versiert voor de voorsprong. Dan bedient Mats VD haar met een parel van een lange bal en ze schiet de vierde binnen voor de rust. Het zou iets te maken kunnen hebben met haar sleepover van afgelopen nacht werd in de wandelgangen gefluisterd…

 

De aangekondigde bui aan het begin van de match werd in onderling overleg overgeslagen dus na de warming up op het veld werd de pingpong toegevoegd aan de matchvoorbereiding. Het is eens wat anders.

Een kwartier later en met nog wat laatste drupjes starten Olivia, Sue, Corneel en Finn in aanval, de verdediging is voor Lora, Wenke, Bent en Tuur.
Vobako mag aanvangen, maar dat was buiten Tuur gerekend, die zijn tegenstrever belet te scoren en zo de bal mag opnemen. Corneel en Sue laten hun eerste pogingen optekenen, het blijkt aanvallend al vlotter te gaan dan de voorbije matchen. Aan de andere kant is het weer Tuur die de bal knap onderschept. De mama’s aan de kant zijn het eens: “Tuurlijk” gedaan! (met excusus voor de flauwe mom-jokes, wij vonden ze goed) Vobako kan met een schotje de score openen en het staat 0-1. Olivia laat zich opmerken met een snelle rebound na het schot van Sue. Aanvallend gaat het vlot, alleen het scoren blijft uit. Voorlopig…
Weer Vobako met een goeie aanval en Lora belet haar dame het schieten met een blok. Nice!!! De bal gaat hierdoor naar onze kanjers en Finn beloont onze verdediging met de 1-1. Na een klein gelukje in ons aanvalsvak valt de val in handen van Tuur die Bent kan bedienen. Die legt de bal handig binnen en we komen voor! Wenke met een schotje dat er in en weer uit rolt, maar dat is geen probleem, Bent schiet even later de derde binnen. Net voor de rust maakt Vobako de aansluitingstreffer.

 

Na de zaaleuforie, back to reality, in gure en natte omstandigheden weer het veld op. De eerste confrontatie thuis tegen Spartacus leverde een gelijkspel op. Enkele hagelbuien zorgden bij momenten voor een onvoorspelbaar verloop. Voorwaarts speelde geduldig en bouwde lange aanvallen op, bij Spartacus bleef het vaak bij 1 shots aanvallen. 13 doelpunten langs beide kanten is niet veel, bovendien werden door beide ploegen enkele strafworpen gemist. De eerste helft liepen we meestal achter, de tweede helft beenden we bij en kwamen soms zelfs eentje voor. Een gelijkspel als einduitslag lijkt me wel fair.

Na de paasvakantie troffen we ASKC in Schoten. In beide helften konden we een kloofje slagen van 3 doelpunten, die telkens weer teniet gedaan werd. Het slot was superspannend als we met 12-13 en nog enkele seconden te spelen een strafworp tegenkrijgen. Die wordt gemist en we nemen de 2 punten mee naar huis.

Deze woensdag speelden we dan een vooruitgeschoven wedstrijd op Leuven. Die beloofde bij voorbaat een lastige klus te worden, na een kletsnatte dag en bij een magere 5° op een onbekende ondergrond, en met supergemotiveerde supporters bij de tegenpartij (met trommels en rookbommen). We zagen veel balverliezen, uitschuivers (letterlijk) en valpartijen. Een bal die botste op de grond, kon alle kanten uit op de natte mat. De eerste helft beperkten we tot 5-5 (nadat we ook 0-3 achterstonden na 5 minuten). Het was knokken voor een goaltje, de ballen gingen er heel moeilijk in. In de tweede helft kwamen we toch langzaam tot een 3-puntenkloof maar dan vielen we een tijdje helemaal stil. Tijd genoeg dus voor Leuven om bij te benen tot 12-12. Naar goede gewoonte hadden we dat 13de doelpuntje nog tegoed, en het was Xander die de spanning er inhield tot de laatste minuut om hiermee af te sluiten: 12-13.

Met deze reeks staan we halverwege alvast bovenaan in de rangschikking. Nu effe focussen op die beker, en dan op naar de terugronde!

Onze Jaarlijkse Algemene Vergadering zal plaats hebben op vrijdag 19 april 2024 om 20 uur.

Leden en ouders van jeugdleden zijn uitgenodigd op deze vergadering.

Hierbij de agenda:

 

20/04/2024 - halve finale op Sikopi

U19: 14 uur = Temse - Boeckenberg & 16 uur = Kwik - Borgerhout

U17: 10 uur = Voorwaarts - Spartacus & 12 uur = Boeckenberg - ASKC  

Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

Verjaardagen
14/06
JOPPE ROTTIERS
14/06
MAURICE HEYMANS
15/06
WIM VAN AUDENAEREN
16/06
MARK MAMPUY
16/06
SUE KNAEPEN
17/06
JOKE VAN MALDEGHEM
19/06
CYNTHIA WU
20/06
ROOS LAUWERS
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  June 2024  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com