Voorwaarts Korfbal Club

31/03/2020
David Van den Bosch
 

Lees hieronder de officiële communicatie van de Raad van Bestuur betreffende de impact van de maatregelen tegen verspreiding van Corona Covid 19 virus op de geplande korfbalactiviteiten.


Moeilijke tijden nopen ons tot moeilijke beslissingen. Het is dan ook met de gezondheid van al onze spelers en van allen die ons dierbaar zijn indachtig, dat de Raad van Bestuur heeft beslist om de veldcompetitie 2019-2020 te annuleren. Overal worden er maatregelen opgelegd die ons beperken in de omgang met anderen om de verspreiding van het Corona COVID 19 virus tegen te gaan. We weten momenteel niet hoe lang deze nog van kracht zullen zijn. Daarnaast kunnen we niet zomaar een competitie opnieuw van start laten gaan zonder voorbereiding. Dat is geen verantwoorde manier van sporten. Bovendien zijn er onder ons die getroffen zijn door het virus. Hetzij zelf, hetzij één van hun naasten. Dit leidt tot quarantainemaatregelen waardoor mogelijk sommigen onder ons niet beschikbaar kunnen zijn. We vernemen ook al van gemeentes die maatregelen treffen en nu al hun terreinen niet meer beschikbaar stellen de rest van dit seizoen. De Raad van Bestuur had in overleg met het Comité Wedstrijdzaken verschillende scenario’s uitgewerkt, maar wil deze beslissing niet blijven uitstellen en wil duidelijkheid scheppen naar clubs, spelers en supporters.

Onze veldcompetitie is ongeveer 8/14de achter de rug. Er is dus geen volwaardige competitie afgewerkt. Op basis daarvan beslist de Raad van Bestuur van de KBKB om dit jaar geen veldkampioen uit te roepen. Het seizoen 2020-2021 zullen we terug van start gaan op basis van de eindrangschikking veld 2018-2019. Voor de jeugd zal gekeken worden naar het afgesloten klassement in de zaalcompetitie en de inschrijvingen voor komend seizoen uiteraard. Bovendien is het belangrijk te weten dat we bij de reeksindelingen voor het seizoen 2020-2021 weldegelijk rekening zullen houden met de reglementen zoals gestemd op de Algemene Vergadering van 14 december 2019 en mogelijks ook met de reglementen die ter goedkeuring liggen op 30 april 2020.

Met deze beslissing komt eveneens een einde aan de competitie van de Beker van België 2019-2020. Ook hier zal geen eindwinnaar uitgeroepen worden. Clubs staan vrij om in het volgend seizoen opnieuw in te schrijven in deze competitie. Dit leidt eveneens ook tot de afgelasting van het interregio tornooi van 1 mei 2020.

De Raad van Bestuur van de KBKB beslist om het Gala van de Gouden Korf dat gepland stond op vrijdag 8 mei 2020 niet te laten doorgaan. We beraden ons over een andere formule op een andere datum waarbij we mogelijkheid zien om te eren wie uitblonk de afgelopen maanden.

Het seizoen 2019-2020 wordt één dat we ons allen nog lang zullen herinneren, echter niet om de redenen die we allen hoopten. Door nu tijdig duidelijkheid te scheppen, biedt de Raad van Bestuur clubs de mogelijkheid om, van zodra het mogelijk is, op eigen tempo de draad terug op te pakken en korfbalactiviteiten te ontwikkelen.

Van ganser harte hopen we dat iedereen in onze korfbalfamilie gezond blijft. Houd afstand, blijf in uw kot, blijf gezond en blijf sporten.

Beste sportvrienden,

We merkten afgelopen weekend dat op verschillende sportvelden toch nog aan ploegsporten werd gedaan. Hoogstwaarschijnlijk was dit op eigen initiatief van deze sportlui.

Ook al is het moeilijk om je sport te moeten laten, toch is het nodig om dit te verbieden. In de bestrijding van besmetting door het coronavirus moeten we echt samen aan hetzelfde zeel trekken. En daar zit ook het niet samen sport beoefenen in.

Dus met aandrang de vraag: zelfs als uw sportinfrastructuur afgesloten is, kijk deze geregeld na op betreding en in voorkomend geval, haal mensen van jullie sportterreinen.  

Met vriendelijke dank

Bart Van Heddegem | diensthoofd sportfunctionaris
Lokaal bestuur Edegem
    

Naar aanleiding van de maatregelen getroffen door de Belgische regering en de communicatie van de KBKB worden alle competitiewedstrijden tot en met 3 april uitgesteld naar een latere datum.

Het Voorwaarts bestuur heeft dan ook beslist om de maatregelen ivm veldtrainingen, wedstrijden, feestjes en kantine te verlengen tot en met 3 april 2020.

Dwz dat tot en met 3 april 2020 organiseren wij geen veldtrainingen, geen wedstrijden (noch veld-, noch zaal-, noch competitie-, noch oefenwedstrijden), geen feestjes en blijft de kantine dicht.

We blijven de situatie dag per dag opvolgen en houden u op de hoogte als er aanpassingen zijn.

Met vriendelijke groet,

Anton

Beste leden, supporters en familie,

Exceptionele tijden vragen soms om exceptionele maatregelen.

Op de website van de KBKB (www.korfbal.be) kan u terugvinden dat de KBKB de volgende beslissing heeft genomen.

Bericht ter attentie van alle korfbalclubs, -spelers en -sympathisanten.

Na overleg met gemeentebestuur van Beveren werd, ingevolge de dreiging van het uitbreiden van het coronavirus, beslist om de finaleweekenden af te gelasten. Tevens worden ook alle inhaalwedstrijden en geplande competitiewedstrijden van dit en volgend weekend afgelast.

Deze beslissing is weloverwogen in het kader van de volksgezondheid waarbij het sportieve jammer genoeg niet kan primeren.

We raden de clubs aan om alle trainingen en sociale activiteiten de komende 2 weken ook op te schorten.

De Raad van Bestuur beslist aldus eveneens de zaalcompetitie af te sluiten na 14 competitiespeeldagen.  Dit heeft als gevolg dat de eerst geklasseerde kampioen en de laatst geklasseerde degradant zijn.  De runner up wedstrijden worden ook niet gespeeld, waardoor die clubs in hun reeks blijven volgend seizoen.

Laat ons allen beseffen dat dit besluiten zijn ingevolge een groot geval van overmacht.  En laat ons hopen door deze maatregelen te treffen dat we mee de uitbreiding van Corona kunnen indijken en dat we met een gerust gemoed onze veldcompetitie kunnen aanvatten en afronden.

Met deze beslissing is onze U19 ploeg kampioen van België zaalkorfbal en dat is al een hele tijd geleden (ik moet navragen of we ooit zaalfinalist zijn geweest). Aan de gehele ploeg, alle trainers, coaches, TM’s, aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt onze dank en felicitaties. Jullie prestatie is buitengewoon zelfs als er geen “finalewedstrijden” zijn gespeeld. In de nabije toekomst gaan we dat op gepaste wijze vieren. Beloofd.

Maar voor onze U12 is dit wat minder goed nieuws. Ik ben er zeker van dat deze getalenteerde groep nog meer zaalfinales zal mogen betwisten in de toekomst. Ook aan de gehele U12 ploeg, trainers, coaches, TM’s, ouders, … dank voor de vele inspanningen en ook jullie krijgen een gepast feestje ergens in de nabije toekomst.

De Vlaamse Regering heeft de volgende beslissing genomen:

“De minister van Sport Ben Weyts hield vanmiddag een crisisoverleg met de Pro League, de Belgische voetbalbond, Voetbal Vlaanderen, Cycling Vlaanderen, de Vlaamse Sportfederatie, de Gymnastiekfederatie en Sport Vlaanderen. Weyts en de federaties hebben beslist om al zeker tot 31 maart alle publieksevenementen, zowel indoor als outdoor, te schrappen.”

Wat zijn de gevolgen voor de activiteiten van onze club?

1) De resterende zaaltrainingen van de U12 en U19 voor deze week zijn afgelast. De TM’s zullen dit ook communiceren via hun communicatiekanaal met de ploegen.

2) De volgende 2 weken dwz vanaf vandaag 12 maart 2020 tem (voorlopig) vrijdag 27 maart 2020 organiseren wij geen veldtrainingen, geen wedstrijden (noch veld-, noch zaal-, noch competitie-, noch oefenwedstrijden), geen feestjes en blijft de kantine dicht. We bekijken de situatie dag per dag en houden u op de hoogte als er aanpassingen zijn.

3) De VW Algemene Vergadering van vrijdag 27 maart wordt uitgesteld naar een latere datum.

Normaal start de veldcompetitie terug in het weekend van 28 en 29 maart 2020. Het is nu te vroeg om hierover iets zinnig te schrijven buiten … we houden u op de hoogte. Na het weekend van 28/29 maart volgt het Paasverlof en competitie wordt slechts hervat laatste weekend van het Paasverlof namelijk 18/19 april.

Graag nog dit. Ik weet dat er opmerkingen gaan komen in de trend van, ik word niet ziek, wij zijn in de fleur van ons leven en uitstekende conditie. Waarom mogen wij niet trainen en wedstrijden spelen.

Antwoord is dat heel veel personen besmet met het Corona virus hier inderdaad weinig last van ondervinden. Maar als besmette persoon ben je wel een doorgeefluik naar andere die misschien niet de optimale weerstand hebben om het virus te bestrijden met soms dodelijke gevolgen. Dus gaat even niet om “IK” maar om onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om samen door deze exceptionele periode te raken.

Indien u nog vragen of opmerkingen heeft dan kan u ons altijd contacteren via de gekende kanalen.

Met vriendelijke groet,

Anton

KKC Voorwaarts

Beste Voorwaartsers,

Volgende belangrijke evenementen mogen jullie niet missen! Noteer alvast in jullie agenda:

  • 4/4/2020: Start wafeltjes verkoop (strookjes ontvangen jullie via José) --> inleveren strookjes tegen 3/5 --> afhalen wafeltjes 9/5 en 10/5.
  • 1/5/2020 om 17u: Clubactiviteit ‘Cluedo-casino-evening’ --> Binnenkort meer info en start inschrijvingen.
  • 25/4/2020: Halve finale jeugdbekers: Voorwaarts U10 en U12 op Temse, en Voorwaarts U19 op Sikopi --> bij winst: 9/5/2020 finale jeugdbekers op Spartacus
  • 26-28/6/2020: Jeugdweekend --> Binnenkort meer info en start inschrijvingen.
  • 24-28/8/2020: Sportweek --> Later meer info en start inschrijvingen.

Wij rekenen op jullie massale aanwezigheid!

Tot dan! Jeugdbestuur.

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

U kan vanaf nu Voorwaarts steunen door uw online aankopen via onze Trooperpagina te doen. https://www.trooper.be/voorwaarts

Per aankoop dat u via onze pagina doet, gaat er een percentje naar onze club. Dit bedrag wordt door het bedrijf achter de webshop betaald. U betaalt altijd hetzelfde onafhankelijk hoe u de webshop bereikt. Maar als u via onze Trooperpagina naar de webshop doorklikt,.... steunt u de club. Er zijn echt ontelbare webshop te vinden op onze Trooperpagina. Probeer het maar eens uit.

https://www.trooper.be/voorwaarts

U kan ook de TROOPERBOT (AKA Botje) installeren.

Wat doet hij voor u? U begint te shoppen. Telkens u op een Troopershop komt, zal hij verschijnen en zeggen: “bliep, bliep, Troopershop gevonden.”. U klikt om Trooper te activeren.

Meer informatie vindt u via deze link https://www.trooper.be/trooperbot

Veel succes en maak Trooper je beste vriend,

Anton

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

Verjaardagen
31/03
THIERRY CATHELYN
31/03
CHLOE PHILIPS
02/04
AMBER JACOBS
02/04
QUINTEN NOTELE
03/04
AXEL IVO
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  March 2020  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com