Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Wat een thriller van een wedstrijd!

A: Kathe(3)-Anke(3)-Taco(1)-Joppe/Lander

V: Fran-Marie/Kaat/Lou-Jarre(1)-Oskar(1)

r: Lou, Kaat, Lander 

Een bekerwedstrijd zoals we ze niet snel zullen vergeten: veel wind, sterke tegenstander, bedenkelijke beslissingen van de scheids, nervositeit bij de supporters.  Maar wat een helden stonden er op het veld! Taco mocht tegen een grote atletische jongen staan, die het hem enorm moeilijk maakte bij het uitwerken van de bal.  Geen nood, na wat aftoetsen in de eerste helft vonden Kathe en Anke elkaar blindelings bij het uitwerken, en Taco liep zich te pletter om zijn jongen van de ballijn tussen de meisjes weg te houden.

Wat de scores betreft, speelde Ganda bijna volledig op de doorlopers, en ze maakten er dan ook 4 in de eerste helft. Taco (shot), Anke (strafworp) en Jarre (shot) konden counteren. Het hadden er ook meer kunnen zijn, want we creëerden echt veel kansen, maar ze wilden niet door het mandje.  

In de tweede helft kwamen we tot 5-5 gelijk via Kathe en Anke.  Ganda komt dan terug voor via een onterechte penalty: 6-5, en zelfs 7-5. Langs de lijn ging de moed al even zakken, maar dat was zonder supersnelle Kathe gerekend: eerst via strafworp, dan shot. De bordjes terug gelijk. Coach Tom probeert nog wat aanvalsinjectie te brengen met Lou, en we zien inderdaad heel veel acties en shots, maar zelfs bij Fran hapert het scoormotortje vandaag. Oskar sleept een strafworp uit de brand, en zet'm om: 7-8, hiermee zijn de 3 strafworpen in deze wedstrijd door 3 verschillende spelertjes afgewerkt, knap zo.  Volgens onze klok zijn de 20 min voorbij, maar de scheids heeft zijn chrono op 25 gezet? Ganda scoort van ver 8-8. We bereiden ons al voor op verlengingen, maar dat is buiten Anke gerekend. Nervositeit? Daar heeft Anke geen last van, en als baken van stabiliteit laat ze hier haar visitekaartje achter: 8-9. BAM! 

Op naar de 1/8ste finale tegen en op Vobako, onze weg naar de finale is er in elk geval eentje met heel veel uitdagingen...

Ilse

Enkele korfbalverenigingen zullen geen plastieken flessen met water meer geven tijdens de wedstrijden, dus zorg ervoor dat je steeds een drinkbus meeneemt naar de wedstrijden.

Hierbij een lijst met de verenigingen waarvan we een bericht kregen : Kwik - ASKC - Vobako - Temse - Rijko & Catba.

Deze verenigingen hebben gewoonlijk wel een kraantje waaruit drinkbaar water komt, waar ge uw drinkbus kunt bijvullen

 

Eindelijk, we mogen weer gezellig samen zijn!!! En heerlijke tradities moeten in ere gehouden worden… Daarom organiseert het jeugdbestuur dit jaar opnieuw een fantastisch mosselfeest!

Op zaterdag 16 oktober is iedereen van harte welkom in onze kantine. Je kan komen eten tussen 17u en 20u30.

Je kan kiezen uit volgende gerechten:

 • Mosselen met frietjes: 23€ (12€ <12j – halve pot)
 • Stoofvlees met frietjes: 15€ (8€ <12j)
 • Vol-au-vent met frietjes: 15€ (8€ <12j)
 • Vol-au-veggie (vegetarische vol-au-vent) met frietjes: 15€ (8€ <12j)
 • Curryworst met frietjes: 10€ (5€ <12j)

Lekker dessertje in de prijs inbegrepen!

Mis dit niet! Inschrijven via Twizzit ten laatste op zondag 10 oktober.

Heb je nog vragen? Dan kan je mailen naar jeugdbestuur.voorwaarts@gmail.com.

Tot dan!

Voorwaarts Jeugdbestuur

Loris (2) (Stef), Stef (1) (Xander), Nore, Lauren (1)

Tobi (1), Quinten, Lauri (3), Saartje

Reserve: Anke, Xander

Voor de tweede wedstrijd van de competitie kwamen de jongens en meisjes van Appels op bezoek. Drie jaar geleden bij de U12 bleken zij toen te sterk. Zou dit deze keer weer zo zijn? We schoten alvast goed uit de startblokken want het eerste shot van Loris was al meteen raak, 1-0.

Nadat Appels een doorbraak mist, kan Stef ons in de tweede aanval op een twee puntenkloof zetten, 2-0. We blijven doorgaan als een stoomtrein wanneer Lauri een kort shot binnen gooit vanuit rebound, 3-0. Vervolgens een bizarre fase: de dame van Nore verliest haar bril waarop Nore inhoudt en vertwijfelt naar de bril op de grond kijkt. Doch haar dame sprint naar binnen en besluit eerst een doorloopbal te nemen, alvorens zich om haar glazen te bekommeren. mis.

Na een mooie pas van Saartje, scoort Lauri haar tweede op schot. Appels had er ondertussen al een time-out op zitten als wake-up call. Het lijkt te werken wanneer zij de 4-1 op het bord brengen. Via doorbraak Lauren op pas Loris, een 5-2 van Appels en een nieuwe doorloop van Lauri, behouden we echter onze 4 puntenkloof bij de rust!

De tweede helft krijgen we het in het vak Loris-Stef-Lauren-Nore moeilijk. Appels is sterk in de verdedigende rebound en zet ook best veel druk op de ballijnen. Hierdoor komen we in deze fase tot 1 of 0 shots aanvallen. Na de 6-3 van Appels scoort Loris toch de verlossende 7-3. Xander komt dan het veld in voor een verdienstelijke Stef. Later in de wedstrijd zal Stef er nog terug inkomen om Loris te vervangen.

Vrij snel zijn de vakken weer gewisseld: eerst Appels 7-4, maar nu gerepliceerd door Tobi vanop de stip nadat zijn heer hem foutief stuitte na de zoveelste rebound van hem. Was vorige week het vak Tobi, Quinten, Lauri, Saartje nog zeer matig, dan was dit vak deze keer heer en meester met veel beweging, veel kansen en prima rebound. Appels probeerde nog de bakens te verzetten maar onze defence staat pal deze keer. Zo eindigt deze match in een prima 8-4 zege tegen een meer dan degelijke tegenstander die zich vooral het eerste kwartier heeft laten verrassen.

Op naar volgende week. Winnen van Putse en de topleague komt dichtbij. Promo lijkt nu al zeker na onze 2de overwinning.

Dankjewel Anke om het scorebord bij te houden en reserve te zitten. Even leek het erop dat je de zus moest komen vervangen, maar Lauren is uit ijzer gemaakt en speelde knap verder.

Groeten

Kevin

Margot – Kiki-Roos – Molly – Lina (1) – Noor – Lenka (1)

Lars – Eric – Leander – Gio – Lennert – Jolan

Met een voltallige ploeg trokken we zondagochtend naar het verre Itegem voor onze 2de competitiematch. Sommige spelers herinnerden zich nog de bekerwedstrijd van 2 jaar geleden die we met veel tegen nul verloren. We wisten dus dat het misschien een moeilijke match kon worden.

Toch openden we sterk met mooi samenspel in het aanvalsvak. Verdedigend was het moeilijk, maar met wat aanpassingen en meer concentratie konden we het aantal tegendoelpunten enigszins beperken. Diep in de eerste helft kreeg Lina een strafworp mee. Samen met de scheidsrechter ging ze onder het gemaaide gras op zoek naar de strafworpstip. Die werd gevonden en Lina kon scoren. De nul was van het scorebord! In de tweede helft kon Lenka met een afstandschot vanachter de korf onze score verdubbelen en zo eindigden we de wedstrijd met evenveel doelpunten als vorige week.

We zagen een Voorwaarts dat vaker met durf en lef op het veld stond, met enkele mooie balrecuperaties tot gevolg. We zagen wat puntjes waarop gewerkt moet worden, maar daar dienen de trainingen voor. Op naar de volgende wedstrijd.

Wim.

Lieke (3) – Pjotr – Joppe – Senne (2)

coach: Jonas

Zondag trok onze U15-K4 ploeg naar Catba voor hun eerste K4 wedstrijd van dit seizoen. Spelers en coach waren gemotiveerd, de supporters waren op post en volgens de scheidsrechter zou het droog blijven. Alles zat dus goed voor een leuke wedstrijd.

De onzen openden gretig en uitstekend reboundwerk van de volledige ploeg lag aan de basis van een groot aantal doelkansen. Al snel kon Lieke de debatten openen met een schot van kortbij en even later scoorde ze haar 2de doelpunt. In de tweede helft kon Senne vanop afstand scoren en zo werd het 0-3. Ondertussen was het toch beginnen gieten, maar onder een striemende regen werd er lekker verder gekorfbald. Goed gesteund door Pjotr, die bewijst dat je ook zonder jarenlange korfbalervaring een lekkere pot kunt mee ballen, en Joppe, die als U13-invaller meer dan zijn mannetje stond, kon Senne vanop 1 been zijn 2de van de dag binnenschieten.

In de 3de helft (ja inderdaad! 3 helften van elk 12,5 minuten) begint de vermoeidheid wat toe te slagen. Toch schiet Lieke haar 3de nog lekker binnen en zo eindigen we op een gemakkelijke 0-5.

A: Taco (4) Anke (1) Joppe Kathe

V: Oskar Marie Fran (4) Jarre

R: Lou (1) Bent

Eindelijk mochten onze U13A hun eerste competitiewedstrijd spelen, want de eerste week hadden we vrijaf. We herinnerden ons nog de spannende wedstrijd van vorig seizoen, en waren dus toch wel een beetje zenuwachtig.  Maar dat was helemaal niet nodig.

Taco opende al heel snel de wedstrijd met grote trefzekerheid en in een mum van tijd was het 0-2 met twee shotjes. Na wissel van de vakken, had ons nieuwe aanvalsvak wat last van zenuwen en ze gingen soms wat onbesuisd aan de slag met slechte passen tot gevolg. We hadden zelfs een time out nodig om wat tot rust te komen. Fran kon het meeste het hoofd koel houden, en scoorde uiteindelijk met 2 shotjes nog voor de rust.

Bij aanvang van de tweede helft scoorde Putse een ver shot, dat zou dan ook het enige doelpunt van de thuisploeg blijven. De ganse wedstrijd werden de VW-meisjes gewisseld zodat iedereen kon spelen.  Zo kon ook Lou een shotje op het scorebord zetten.  Onze spelers hadden intussen wel door dat we de bovenhand hadden, en speelden wat rustiger deze tweede helft.  Fran haalde nog eens twee keer haar shotje boven en hop, we konden weer gaan wisselen van vak. In aanval konden we superlang de bal houden door het kort uitverdedigen en de vele onderscheppingen, waardoor we ook vele kansen creëerden.  Taco kon hier nog eens twee keer van profiteren: knal en knal de mand in.  Fran kreeg nog even de kans om een strafworp om te zetten, maar dat puntje raakte toch niet op het scorebord.  Anke greep dan weer wél de kans om het 10de doelpunt te maken, maar het 11de (ook een strafworp) wilde net niet.  

Top wedstrijd van onze U13, hopelijk woensdag (Beker) uit hetzelfde vaatje!

@Bent, bedankt om je steentje bij de dragen als reserve, en voor de foutloze inkomst de laatste 5 minuten.

Ilse

A: Jade (1) – Annelore (1) – Joran (3) – Maxime

V: Catho – Beau – Joppe – Leon

R: Kirsten (1) – Wout – Tia

Vorige week was de tegenstander groot en traag, deze week waren ze een pak kleiner en een pak vinniger. Het ging er soms snel aan toe, en Voorwaarts keek er naar en zag dat het goed was. De tweede helft geloofden we er niet meer in en ging alles veel stroever, je zag de spelers echt denken en uitvoeren, maar tegen een vlot rondspelend Borgerhout was er niet veel tegen in te brengen. Een verdiende overwinning voor de rood-witten, die ze pas in de tweede helft konden afdwingen.

We kennen een flitsstart, eerste aanval, verschillende kansen en al direct goal. Joran knalt van opzij binnen, mooi aangespeeld door Jade. De verdediging kan BGW in eerste instantie toch goed afhouden, maar ze komen toch op 1-1 na vrijworp. Het tweede aanvalsvak laat knappe combinaties zien, maar vindt de mand niet. Ondertussen levert de verdediging sterk werk af, maar het mooie liedje blijft niet duren. We hebben heel weinig rebound in aanval en BGW kan 2x scoren met een afstandsshot. Niet getreurd echter, Jade speelt Annelore aan die in steun staat en er een omdraaier inlegt (2-3). Ondertussen doet trainer Koen zijn duit in het zakje door de bal even droog te wrijven want die was glibberig geworden door de korte regenbui. Even later spelen we  “3 kansen op een rij”: een gemiste strafworp, en 2 korte shotjes, met Joran als afwerker van dienst, en het staat terug gelijk: 3-3, en met die stand gaan we rusten.

In de tweede helft is het BGW die de start niet mist en met een inloper en strafworp wordt het 3-5 voor rood-wit. Joran, terug aan het astandsshotkanon, kan nog even milderen tot 4-5, maar dan loopt BGW stilletjes uit tot 4-9. We zien een ander Voorwaarts op het terrein staan: minder gretig, onnauwkeurige passen, en nog amper kansen. Ook invallers Kirsten en Wout proberen vanalles, maar kunnen het tij niet keren. Borgerhout blijft goed drukken, en daar konden we niet mee om. Zowel Jade als Kirsten kunnen nog een strafworp forceren en missen die niet, en zo wordt het uiteindelijk 6-11.

De scheidsrechter deed ook zijn aanwezigheid gelden: er  werden rare dingen gefloten die iedereen in en naast het veld in de war brachten, en de coaches langs beide kanten vonden het heel moeilijk om hun verwensingen binnensmonds te houden. Borgerhout was vandaag de betere, zeker de tweede helft. Wij hadden te weinig rebound (geen gretigheid naar bal, slecht opstelling en slechte timing). Kop op Voorwaarts: blijven geloven in de eigen aanvalskracht, jullie gaan nog punten pakken :-)

Els

Na de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen Riviera/Deurne kan je genieten van een pasta (penne) met verse bolognaisesaus. Inschrijven via Twizzit voor vrijdagmiddag aub!

 

Sikopi A - Voorwaarts A = 17-15 / Sikopi B - Voorwaarts B = 14-15 / Sikopi 2 - Voorwaarts 2 = 23-06 / U19 a A - Vobako A = 12-21 / U17 A - Borgerhout/GW B = 06-11 / Hoboken-Mercurius A - U17 B = 07-08 / U15 A - Appels A = 08-04 / Catba B - U15 B = 01-05 / Putse A - U13 A = 01-10 / Joki A - U13 B = 14-02 / U11 - Ganda = 01-05 / Edegem A - Ago Aalst A = 25-16 / Edegem B - Ago Aalst B = 21-11 / Rijko C - Edegem C = 05-00 FF 

Beker van België : Bornem (+6) - Voorwaarts = 00-05 FF / Edegem (+6) - Kwik = 21-26

24/09/2021 : 20.00 uur : Temse (+2) - Voorwaarts  

Tijdens dit eerste post-covid feestje, zetten we de U19 van 2020 (zaalkampioen) nog eens in de picture!

Zoals vanouds zullen we tijdens de pre-soirée een lijst ophangen voor de toogbeurten (per half uur).

Inschrijven via deze link

aanval : Jens Vogels (2) - Brice Mardesson (1) - Elin Loos (3) - Imke Loos (1)

verdediging : Christoph Hellemans - Jonas Van Loock (1) - Lauren Denis (4) - Tinne Van Dyck (2)

invallers: Lars Kerstens (1) - Sarah Goethals

Voorwaarts/Molinos was aanvallend niet bij machte om punten mee te graaien op Linkeroever. Was de afwerking in de eerste helft nog ok en dan voornamelijk langs dameskant met 7 stuks, dan zakte dat als een pudding in elkaar na de onderbreking. Ook bij Sikopi/Chase liep het niet lekker en zo kregen de supporters een 6-5 voorgeschoteld met enkele doelpunten na de pauze en op het einde; we moeten er geen tekening bij maken dat het middenstuk wel voor spanning zorgde, maar geen leuk kijkstuk was.

Sikopi/Chase schoot in de aanvangsfase erg scherp en dus was Voorwaarts al direct op achtervolgen aangewezen. In verdediging zaten ze er bovendien kort en agressief op waardoor wij niet in ons spel kwamen. Zoals gezegd viel het resultaat in de eerste periode nog mee (11-10 bij de rust en bij ons bleven 2 kansen vanop 2,5m onbenut), maar na het hernemen dan was er nog amper balrecuperatie en gingen we meermaals in de fout met (onnodig) balverlies. 

In de tweede helft kwamen we tot tweemaal toe op voorsprong: na 7 minuten 12-13 via een shot van Elin en na 24 minuten de 13-14 door Jens kort bij de korf. Maar een kloof van 2 lukte niet en zo kwam Sikopi/Chase steeds langszij en ging er zelfs over. Lars kon nog gelijkmaken (15-15) maar in de laatste minuten lukte langs onze kant geen score meer en via een shot en stip nam Sikopi de volle buit.

Door deze zure nederlaag zal er volgende week een stevige vuist gemaakt moeten worden thuis tegen Riviera/Deurne!

Het scoreverloop:

1-0 stip

2-0 shot

2-1 shot Jonas - assist Christoph

3-1 shot

4-1 shot

5-1 shot

5-2 shot Lauren achterveld

5-3 strafworp Lauren

5-4 korte kans Elin

6-4 shot

6-5 shot Lauren

7-5 shot

7-6 shot Elin

stip gemist VW

8-6 shot

8-7 shot Lauren

9-7 vrijworp

stip gemist VW

9-8 shot Imke

9-9 shot Brice van ergens aan de zijlijn

10-9 stip

11-9 stip

11-10 shot Jens

________

12-10 stip

12-11 shot Tinne

12-12 knappe doorbraak Tinne

12-13 shot Elin

13-13 shot

13-14 korte kans Jens

14-14 stip

15-14 shot

15-15 shot Lars

16-15 shot

17-15 stip

We gingen vol goede moed met coach Elke richting Hoboken. Regen hing in de lucht, maar Elke (mama Lore) installeerde helaas de verkeerde buienradar-app en kwam enkel in een jeansvestje supporteren. De weergoden moesten het geweten hebben en trakteerden ons op echt korfbalweer met af en toe een regenbui.

Spelers:

Vak 1: Fien, Tia, Dario, Wout

Vak 2: Lize, Lore, Jerco, Xander

Reserven: Kirsten, Lander

1ste helft

We beginnen sterk aan de wedstrijd, we spelen de bal goed rond en we nemen een aantal mooie shots die helaas de binnenkant van de mand nog niet willen vinden.

Maar ons geduld wordt beloond. Lore geeft een stevige pas naar Jerco en die scoort ons eerste punt 0-1.

We verdedigen goed en maken het HMKC niet gemakkelijk, door een goeie passing krijgen we de bal keer op keer snel terug in het aanvalsvak. De kansen blijven komen, Lize gooit 2x richting korf en ook Lore kan zich vrijspelen kort onder de paal, maar de dames werken niet af. Lize heeft er genoeg van en gooit dan toch de 0-2 binnen.

We wisselen en Lore kan meteen de bal onderscheppen. Ook het andere vak krijgt voldoende kansen, Fien kan 2x een shot lossen en ook Dario probeert het achter de paal maar we scoren niet.

Tijdens het uitverdedigen, kan de dame van Lore de bal terugwinnen waaruit ze scoort, het wordt 1-2.

We laten ons hoofd niet hangen, na veel kansen kan Tia kort onder de paal 1-3 maken. En na de wissel van vak laten de dames girlpower zien en scoort Lore na een pas van Lize. We staan 1-4 voor en de supporters gaan uit hun dak J .

Twee minuten voor de rust krijgt Lore terecht een penalty in ons voordeel, ze mist hem jammer maar helaas. We gaan rusten met een mooie voorsprong.

2e helft

Tijdens de eerste aanval van de 2e helft hebben we weer veel shotgelegenheid en is er een goede rebound.

Helaas komt de bal in handen van HMKC en kunnen ze het scorebord veranderen naar 2-4.

Niet getreurd denkt Wout want hij maakt er 2-5 van.

Jerco wordt ondertussen vervangen door Lander, en HMKC brengt een jongen op het veld die tegen Lize komt te staan. Girlpower is wederom nodig.

HMKC geeft zich niet snel gewonnen en scoort opnieuw 3-5. Kirsten valt in voor Lize.

De bal rolt van het veld richting parking en Dario rolt er elegant achter, jammer dat er geen beeldverslag gemaakt wordt vandaag (misschien is dit een tip voor in de toekomst J)

HKMC krijgt veel kansen en in tegenstelling tot onze aanval vallen ze er snel na elkaar in. We gaan van 4-5 naar 5-5 en komen even achter te staan met 6-5. De supporters steken een tandje bij en na de aanmoedigingen kan Fien een steun brengen voor Wout die het terug gelijk maakt, het is 6-6.

We willen duidelijk winnen, de meisjes laten een mooie actie zien, Kirsten loopt in op snelheid en kan de bal stevig doorspelen naar Lore die mooi afwerkt 6-7.

HMKC wil ook winnen want ze maken opnieuw gelijk met een shot van ver 7-7. De supporters worden op de proef gesteld, de klok tikt genadeloos en veel te snel maar na veel shots in de aanval gooit Fien achter de korf de bal binnen voor de winnende goal 7-8.

De laatste 2 minuten gaan in, de spanning is te snijden maar HKMC kan niet meer scoren en wij kunnen de bal goed blijven rondspelen tot de scheids affluit.

Wat een heerlijke spanning! Coach Elke is trots, de supporters zijn trots en de spelers kunnen deze 2e wedstrijd met een big smile de punten binnenhalen.

Volgende week zijn we er weer, met hopelijk beter weer en vol vertrouwen!

Wenke

B ploeg aan de leiding met het maximum.

Jakke 6 - Kaay 5 - Jordy 3 - Willem 1 - Rob(erta)2 - Yaroslava - Kobe

Lore 2 - Veerle 2 - Dorien 1

Bij ons liefst 9 dames onbeschikbaar door kwetsuur en verlof maar ook personeelstekort bij Aalst. Wij konden dat beter opvangen en liepen de tweede helft na een 9-8 ruststand helemaal weg van de bezoekers. En dit ondanks uitvallen door kwetsuur van Kobe, beterschap. De tweede helft bracht een 12-3 score goed afgewerkt aan 25 % en knap verdedigd want dus maar drie binnengekregen.

De belangrijkste scores:

Jakke opent de score met dubbel salvo 2-0.

4-2 door een goed spelende Willem.

5 en 6-4 getekend een scherp schietende Kaay.

Bij 6-6 komt Aalst gelijk maar een belangrijke score krijgen we van Lore.

Dorien trekt door tot 8-6.

Rustcijfers van 9-8 bepaald door een late score van de birthday boy Jordy.

10-9 door Rob.

12-9 Wederom Lore.

14-9 Veerle aan het kanon.

Edegem maakt er vijf op een rij en een beslissende kloof staat er.

16-10 Jakke zijn vijfde treffer.

17-10 knapste korf van de match drive Jordy wegtrekker Kaay

20-14 Veerle heeft de smaak van het scoren te pakken.

Eindstand wordt vastgelegd door één van de uitblinkers, Kaay, in een goed spelende ploeg.

Peter

Edegem blijft ongeslagen.

Robin 7 - Jarno 5 - Mauro 3 - Jasper 3

Luna 4 - Mirte 2 - Ambertje 1 - Amber (7 rebounds en 4 assists)

Vorig seizoen was de score ongeveer omgedraaid. Dus Edegem veel beter dit jaar of de andere clubs allemaal verzwakt ? Het zal een beetje van beiden zijn. In ieder geval 5 uit 6 na drie matchen mede-koploper maar wonnen ze vorig seizoen de eerste drie matchen ook niet? Alleen gaan we er nu een verlengstuk aan breien zeker weten.

Vandaag van meet af aan baas boven baas. Heel de wedstrijd aan de goede kant van de score gestaan. Weer meer dan 120 kansen en goed voor plus 20% afwerking en slechts 10 balverliezen over gans de match, super. Alle jongens hadden meer dan 15 rebounds, super Mauro scoort niet alleen maar wint ook veel luchtduels. Onze grote jongens Jarno en Robin zetten zich aan het kanon en leggen er twaalf te samen binnen en de Jasper die scoort, verdeeld en brengt weer rust. Onze dames Luna en Mirte scoren zelfs kalm hun penaltiekes dat wordt belangrijk dit jaar iedereen zelf zijn 2,5 meter afwerken. En Mirte zette een ferme panne op haar dame.

De scores:

1-1 Jasper

2-2 Mauro

3-2 Robin doorloop steun Luna

4-2 Luna dubbel amber J

5-2 Jarno

6-4 Robin eigen kans

7-4 Jarno lange aanval

8-4 Mauro één handje

9-4 Robin

10-4 Jasper achter de korf

11-4 Mauro

12-4 maatje Jarno

een 6-0 tussenspurt en match al beslist

13-5 Robin

14-6 Jasper na onderschepping

15-6 Amber kapt em binnen

Rust

16-9 uitblinker Robin uit de rebound

17-9 de onvermijdelijke Robin

18-11 Jasper

19-11 Robin zijn zevende treffer

20-13 Luna die kan alvast een strafworp omzetten

21-13 Luna doet er ééntje bij

22-13 Jarno breekt de ban voor zijn vak

23-13 Mirte doorloper met één handje

24-14 Luna trefzeker

25-15 Mirte ook met een strafworp

Goed bezig dit ploegske

Peter

BEKER: EDEGEM 21 (voorgift) 6 - KWIK 26

Jarno 3 - Mauro 3 - Robin 2 - Jasper - Jakke 2 - Jordy

Mirthe 1 - Luna 2 - Amber J 2 - Amber W

Leuke uitdaging voor het jonge Edegem (gemiddeld 21 jaar) tegen Kwik. Het doel om minstens 15 keer te scoren werd gehaald.

Kwik, uiteraard met tonnen ervaring en klasse met Amber, Stien, Noa, Julie als schotvaardige dames en Jordy en Cedric voor de aangeef en rebound had 25 minuten nodig om de voorgift weg te werken en stoomde dan door. Door reboundoverwicht en powerplay hadden de bezoekers kans om 40 pogingen meer te ondernemen en hun schotvaardige dames konden daarvan voluit profiteren. Maar Edegem speelde op zijn niveau en dat is op dit moment nog drie klassen lager dan de bezoekers, goed mee. We kwamen aan bijna 100 doelpogingen en werkten de tweede helft aan meer dan 20% af. We beperkten de balverliezen en onderschepte meer ballen dan de kwikjes.

De score na de rust was 10-12, niets om je over te schamen.

Veel inzet en doorgaan tot het gaatje van gans het team met Jasper, Jordy, Jakke, Amber W en Robin (de kleine "Brice) als voorvechters. Jarno legde er toch ook drie in het mandje bij de beloftevolle Cedric. Mauro en zus Luna (tegen Julie) speelde een beresterke partij. En Mirte kennen ze nu bij Kwik denk ik. Amber J pikte ook twee korven mee tegen naamgenote Amber Wuyts.

De korven voor Edegem op een rijtje:

1-1 1e schot Amber J is raak

2-2 Sterke Mauro sterke beweging

3-7 Een zeer goede Luna

4-8 Mauro 2e bom.

5-10 Mauro blijft zijn tegenstander het moeilijk maken

5-11 eigenlijk staat het nu gelijk, Kwik heeft de voorgift weggewerkt.

We hadden de eerste periode het dikwijls moeilijk om onder de verdedigende druk uit te geraken en werkten dan nog aan minder dan 10% af.

5-12 Kwik voor zijn eerste voorsprong

5-15 een 0-5 tussenscore voor de ruststand.

Tweede time

Opdracht: niet afgeven en 10 keer scoren

6-17 Kansje Jarno

7-18 Robin echt verdiend

8-18 Jakke komt binnen 1e bom is meteen raak

9-20 Mirthe uit vrijworp keurig steuntje

10-20 Amber J vanop afstand

11-22 Luna ijzig kalm vanop 2,5 meter

12-23 Jarno neemt de scorende rol van Mauro over

Even daarvoor: Mauro en Jasper gingen naar de kant en Jordy en Jacob werden de vervangers

13-23 steun Amber W op Jarno

14-24 door Robin

15-26 10 keer gescoord de tweede helft opdracht geslaagd

Peter

Tijdens het zaalseizoen 2021-2022 lanceert de KBKB een experiment in Topleague & Promoleague (A-achttallen) en U19 Top.

Algemeen

 1. Verwijzend naar art. 88 Reglement van Wedstrijden wenst de Raad van Bestuur het experiment Tijdstraf en Groene kaart door te voeren voor de zaalcompetitie.
 2. Het experiment is een uitbreiding op § 4.6.f van de Officiële Spelregels KBKB.
 3. Het experiment zal worden toegepast voor 2 competitiejaren te beginnen met competitiejaar 2021-2022 bij Topleague & Promoleague Zaal (A-achttallen) en U19 Top Zaal.
 4. Ingeval er zich situaties zouden voordoen die niet in dit experiment voorzien zijn, beslist de scheidsrechter.
 5. Het experiment kan, bij beslissing van de Raad van Bestuur, met maximum 2 competitiejaren verlengd worden.

Tijdstraf

 1. Er kan aan een speler op het speelgebied een tijdstraf opgelegd worden d.m.v. het tonen van een groene of gele kaart.
  Dit houdt in dat de speler dient plaats te nemen op de bank en onmiddellijk moet vervangen worden. Dit geldt als één van de toegestane wissels.
  In de loop van de tijdstraf is het de speler toegestaan om tijdens een time-out de bank te verlaten om de instructies mee te kunnen volgen.
  Pas nà de tijdstraf mag de betreffende speler de bank verlaten voor warmlopen of spelersvervanging.
 2. De scheidsrechter meldt het nummer van de gesanctioneerde speler aan de jury.
  De jury noteert het rugnummer van de gesanctioneerde speler samen met het begin en einde van de tijdstraf.
 3. Als er, om welke reden dan ook, geen wisselspelers beschikbaar zijn dan mag de gesanctioneerde speler, voor de duur van de tijdstraf, niet meer aan het spel deelnemen. Zij/hij moet worden vervangen. Indien er, ten gevolge van diverse sancties, zelfs tijdelijk, geen 6 spelers van hetzelfde achttal meer op het speelveld aanwezig zijn, of wanneer door de samenstelling van het achttal na toepassing van § 5.1 van de spelregels, het spelen onmogelijk wordt, zal de wedstrijd gestaakt worden. Voor het in gebreke blijvende achttal gelden de bepalingen van art. 99-2 Reglement van Wedstrijden.

Groene kaart

 1. Tijdens de wedstrijd kan de scheidsrechter een groene kaart tonen aan spelers of personen op de bank.
 2. Het getoond krijgen van een groene kaart leidt, voor spelers, tot een tijdstraf van 3 minuten werkelijke speeltijd.
 3. Ingeval een persoon op de bank een groene kaart getoond krijgt gelden gedurende de straftijd van 3 minuten de volgende maatregelen:
  • er mag geen wissel aangevraagd en of doorgevoerd worden behoudens ingeval van andere tijdstraf en/of kwetsuur van een speler;
  • de coach mag de bank niet verlaten behoudens om tijdens een time-out zijn instructies te geven of om een wissel zoals hierboven beschreven aan te vragen.
 4. Een tweede groene kaart tijdens dezelfde wedstrijd aan dezelfde persoon is niet mogelijk.
 5. Na een gele kaart voor een persoon kan er aan dezelfde persoon geen groene kaart meer getoond worden.

Formele waarschuwing (gele kaart)

 1. De scheidsrechter kan een speler of iemand die op de bank zit een formele waarschuwing geven (gele kaart tonen).
 2. Gele kaart leidt, voor spelers, tot een tijdstraf van 5 minuten werkelijke speeltijd.
 3. Ingeval een persoon op de bank met uitzondering van de coach een gele kaart getoond krijgt gelden gedurende de straftijd van 5 minuten de volgende maatregelen:
  • er mag geen wissel aangevraagd en of doorgevoerd worden behoudens ingeval van andere tijdstraf en/of kwetsuur van een speler;
  • de coach mag de bank niet verlaten behoudens om tijdens een time-out zijn instructies te geven of om een wissel zoals hierboven beschreven aan te vragen.
 4. Ingeval de coach een gele kaart getoond krijgt gelden gedurende de straftijd van 5 minuten de volgende maatregelen:
  • de coach mag niet coachen noch de bank verlaten;
  • er mag geen wissel aangevraagd en/of doorgevoerd worden behoudens ingeval van een tijdstraf en/of kwetsuur van een speler;
   Het aanvragen van spelerswissels moet in dit geval door de assistent-coach of, bij ontstentenis, de ploegafgevaardigde gebeuren;
  • er mag geen Time-out aangevraagd en/of doorgevoerd worden.
   Bij een Time-out van de tegenpartij zullen de spelers van de gesanctioneerde coach zich, voor de duur van de Time-out, opstellen in de strafworpzone ronde de paal van het vak waarin zij zich bevinden.
 5. Het disciplinaire gevolg van de gele kaart wordt bepaald door de betreffende artikels in het Reglement van Wedstrijden.

Bron => Korfbal.be

Hieronder een lijst van de kleding die achtergebleven is na de sportweek :

- Blauwe regenjas met kap (zonder rits) - merk Quechua 

- Blauwe regenjas met kap en rits - merk Quechua - maat M

- Grijze sweater met kap

- Licht en donkergrijze sweater met kap en rits - merk Nike - maat M

- Zwarte sweater met kap en rits

- Blauwe sweater met rood met kap en rits - merk Domyos

- Zwarte sweater met kap en rits - merk H & M - maat 10 jaar

- Licht blauwe vest met rits - merk Domyos - maat 12 jaar

- Zwarte broek - merk K3 - maat 122

- Zwarte short - merk JBC - maat 36

- Zwarte short - merk Domyos

- Voorwaarts trainingsvest - merk Jako - maat L

- Voorwaarts trainingsvest - merk Jako - maat 140 (Lander Dekeyser)      

Groetjes José

We kunnen eindelijk weer en aanstaand weekend wordt de spits afgebeten door de Voorwaarts/Molinos kern op en tegen Kwik terwijl Edegem/Voorwaarts het zondag (!) thuis opneemt tegen Appels.

“Voorwaarts/Molinos”, het wordt nog even wennen, maar oefen voldoende want dit is de naam waaronder we de komende jaren in competitie treden met al onze jeugd en senioren-teams. 

Bij die jeugd en kernen is er de afgelopen weken hard gewerkt zowel tijdens trainingen als oefenwedstrijden zodat we de reguliere- en bekercompetities vol vertrouwen aanvatten.

Een extra boost is er momenteel nog voor onze jeugdige talenten tijdens de sportweek die nog volop aan de gang is. 70 enthousiaste deelnemers en een 20-tal begeleiders geven alle dagen het beste van zichzelf in een prima kader.

Bij die begeleiders heel wat jonge leden die zich engageren, een belangrijk gegeven dat ik tijdens de algemene vergadering nog eens extra in de verf heb gezet. We zijn een grote vereniging met een heel drukke agenda zowel op sportief als extra sportief vlak en daar zijn veel, vrijwillige, handen voor nodig om alles rond te krijgen.

Andere regeling voor toogdiensten

Veel activiteiten betekent ook dat vrijwel alle dagen van de week ons clublokaal geopend is en dat de toog bemand moet worden. Tijdens de covid periode hebben bovendien enkele ‘anciens’ aangegeven wat minder toog te willen doen en dus hebben we beslist om het systeem van de toogploegen stevig aan te passen. We gaan niet langer individuele mensen aanspreken en zoeken om in het weekend toog te willen doen, maar we gaan een planning opstellen waarbij het weekend wordt verdeeld in blokken en waarbij teams zullen toegewezen worden met de vraag om zelf een toogploeg samen te stellen. We hebben 15 teams in competitie met ofwel minstens 8 speelsters/spelers ofwel 8 spelertjes met ouders die ook hun steentje kunnen bijdragen. Op jaarbasis betekent dat ongeveer 5 toogbeurten per team en dat verdeeld over het aantal spelers/ouders betekent dus slechts enkele keren per jaar dat men een toogdienst dient te doen.

De praktische uitwerking is volop bezig en uiteraard zal de Twizzit tool iedereen daarbij ondersteunen. Centraal zullen we er mee over waken dat de planning tijdig opgesteld wordt, dat de toogdiensten geconfirmeerd worden door de teams en uiteraard zorgen we voor uitleg en assistentie voor wie het eerst eens toog moet doen. 

Het vergt wat aanpassing, maar we rekenen op ieders (kleine) bijdrage om de toogdiensten vlot te laten verlopen. 

 

Yves

Voorzitter

Voorwaarts wil starten met een recreantenteam. Is regelmatig korfballen, maar in een ongedwongen sfeer, iets voor jou?

Laat dan zeker iets weten via het secretariaat.

Molinos Premium Rice

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

KKC VOORWAARTS 100 jaar jong!!!!

Aftellen naar 08 april 2022 is gestart

Verjaardagen
22/09
PATRICIA NAESSENS
22/09
BEAU SHORT
23/09
CAMIEL COOLS
25/09
ANNELORE HENDRICKX
25/09
JACQUELINE ANTHONI
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  September 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com