Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

Boeckenberg A - Voorwaarts A = 25-23 / Boeckenberg B - Voorwaarts B = 08-12 / U19 A - Spartacus = 23-12 / U19 B - Putse = 07-12 / ASKC - U17 = 12-13 / U15 A - AKC = 10-14 / U15 B - Appels = 06-04 / U13 A - Borgerhout = 02-07 / Blauw Wit A - Edegem A = 25-21 / Blauw Wit B - Edegem B = 09-06 / AKC 2 - Edegem 2 = 17-16 / Boeckenberg 2 - Edegem 3 = 22-12  

De 5-0 halverwege de wedstrijd brak ons zuur op.

Een goede wedstrijd van onze fanions, met soms erg mooie korfbalacties en flink wat doelpunten, maar een droge 5-0 die door Boeckenberg werd gerealiseerd net voor én na de rust, deed ons pijn. Er had mogelijks meer ingezeten, maar ons eerste aanvalsvak bleef afwerkend wat achter zondagmiddag en die doelpunten misten we toch wel. Al moeten we ook wel melden dat de thuisploeg maar liefst 4 stippen de nek omwrong.

We kregen een zeer gelijkopgaande wedstrijd met de 6-6 zowat halverwege de eerste helft en tot 9-9 op 8 minuten van de rust. Toen konden we aanvallend een mindere periode met veel onzuiverheden en minder goede keuzes en dat liet Boeckenberg toe om 12-9 uit te lopen bij de rust.

Pas na 5 minuten in de tweede periode kon Liam de score langs onze kant openen, maar dan had Boeckenberg er al 2 extra aangetikt en de bewuste 5 puntenkloof: 14-9. Tot een dikke 10 minuten voor tijd bleef die 5-punten kloof behouden (21-16), maar dichter dan 2 stuks kwamen we niet meer want met enkele zuivere afstandsschoten kon Boeckenberg telkens tijdig tegenscoren.

Man van de match Liam Van Hoof was alomtegenwoordig zowel verdedigend als aanvallend en scoorde er maar liefst 8!

Geen hoogstaande wedstrijd na de Paas-break, maar ons tweede team heeft wel steeds de wedstrijd in handen gehad. De openingstreffer van de thuisploeg werd gecounterd door een shot van Renzo en via schoten van Hendrik, Claudia achter de korf en nog eentje van Renzo kortbij liepen we uit naar 1-4. Een dubbel salvo van Bjarne zorgde voor de magere, maar verdiende 2-6 ruststand.

Christoph van afstand en Renzo met een strafworp dikten verder aan. Maar Bjarne kwam dan onfortuinlijk ten val en met gevolg dat zijn schouder uit de kom ging. We wensen hem alvast een spoedig herstel toe! De ingevallen Jonas was vrij snel goed voor de 3-9 en opnieuw Christoph van ver met de 3-10. Boeckenberg dan met 2 op een rij, maar via Sarah uit het achtervlak en een afstandstreffer van Christoph naar 6-12. Het slotakkoord was nog voor Boeckenberg, maar met 8-12 een duidelijke overwinning onder een mooi lentezonnetje.

Bij de thuiswedstrijden van Edegem/Leader Grain en Voorwaarts/Molinos kernen, zorgt het keukenteam voor vol-au-vent met een slaatje en frietjes. Er wordt ook een vegetarisch alternatief voorzien!

Inschrijven via Twizzit en dit voor donderdag 18/4 12u00

Met droefheid namen we kennis van het heengaan van Dirk Vermeiren, gewezen bestuurslid van onze vereniging.

We wensen familie en vrienden erg veel sterkte!

Onze Nationale U19 behaalden zilver op het EK te Catalonië.

Voorronde: België - Tjechië = 13/06 & België - Hong Kong = 45/01

Halve finale: Engeland - België = 03/19 & finale: Nederland - België = 14/08

Bij de spelers treffen we de naam van Annelore Hendrickx aan.

Proficiat Annelore met het behalen van zilver!

  

Vandaag verwelkomen we opnieuw enkele nieuwe mensen en ditmaal in de trainersstaf!
Na 4 jaar zorgen we voor een nieuwe impuls bij de kern van Edegem/Leader Grain, maar niet zonder Andy en Mark erg hard te bedanken voor de evolutie die ze het team hebben laten doormaken! 
Welkom aan boord vanaf volgend seizoen!
 

Vele zaalballen heb ik al ontvangen maar er ontbreken nog 5 zaalballen nr.5 : 2 - 35 - 53 - 54 & 70.

Trainers en eventuele ouders kunnen jullie thuis eens nakijken of dat er nog zaalballen niet binnengebracht werden.

Graag afgeven aan José.

Beste leden,


Via deze weg willen we bepaalde informatie ivm het gebruik van de lidkaarten nog eens extra in de verf zetten.

  • Enkel leden kunnen een lidkaart bezitten en gebruiken. U kan via het aanvraagformulier via Twizzit sympathisant worden om een lidkaart te bekomen.
  • Na het verkrijgen van uw kaart (via iemand van het bestuur) kan u deze registreren via de KNIP-app.
  • Het is voortaan enkel mogelijk om de kaart op te laden via deze KNIP-app; dus niet meer met CASH of via Payconiq aan de kassa!
  • Het minimumbedrag om op te laden is 20€ (dit omwille van de transactiekosten die hiermee gepaard gaan en ten laste zijn van de club)
  • Het is echter mogelijk om meerdere kaarten in uw KNIP app te koppelen, zodat je een bedrag kan verdelen over de gekoppelde kaarten.

Vanwege het bestuur

Voorwaarts/Molinos - Kwik 19-19

Buiten de openingsgoal van Kwik lopen we deze wedstrijd nooit achter de feiten aan maar moeten we dulden dat Kwik met een punt gaat lopen. Dat punt is zeker niet onverdiend maar voor ons wel zuur, wetende dat we zo goed als altijd voor hebben gestaan en we doelpunten tegen kregen die op zijn zachts uitgedrukt dubieus genoemd kunnen worden.

Liam maakt er 1-1 van op stip na een knappe pas van Imke en we trekken door naar 4-1 via Joren, Joke en Elin. Shots tegen Lars en Liam en Kwik als een zuignap terug erbij. Joke via Joren op stip maar Ledoux met een gepast antwoord: 5-4. Dan een girlpower-moment en via Imke, Joke en opnieuw de ‘oudste’ telg van de familie naar 8-4 (knappe pas Lau!). Kwik mindert maar terug naar 4 voor via Liam na een erg knappe actie van Jens. De, ondertussen bekende, wereldgoal komt er van Lars en we blijven 4 voor nadat Kwik even terug aan onze voorsprong knabbelde. Kwik, nooit aflatend vandaag, terug op het scorebord maar Vogel zorgt voor de meer dan verdiende ruststand bij 11-7.

Voorwaarts A - Kwik A = 19-19 / Voorwaarts B - Kwik B = 15-11 / Temse - U19 A = 27-24 / U19 B - Verde = 07-05 / U17 A - Spartacus = 13-13 / Minerva - U15 A = 08-05 / U15 B - Verde = 07-05 / Hoevenen - U13 A = 07-03 / Floriant - U13 B = 04-08 / U11 - ASKC = 06-03 / Edegem A - KCBJ A = 13-16 / Edegem B - KCBJ B = 15-11 / Edegem 2 - ASKC = 22-06 / Edegem 3 - ASKC = 12-08 

Knappe overwinning tegen zaalkampioen Kwik.

Voorwaarts Molinos - Kwik B 15-11

Thias 1 - Renzo 3 - Henk 1 - Bjarne 2 - Joran 1 - Jonas- Liam S
Mirte 2 - Paulin 2 - Janne 1 - Sarah 2 - Claudia

Even aanpassen terug buiten korfbal rekening houden met weer en wind en geen shotklok meer.
Tijd om met een uitgekiend plannetje geduldkorfbal de zaalkampioen te bekampen.

En dat plannetje werkte en werd prima uitgevoerd.

Geduldige opbouw en alleen de goede kansen benutten.  12 Spelers kwamen hiervoor mekaar aflossen en 9 ervan kwamen op het scorebord voor een gespreid scorend vermogen.

We kwamen heel goed uit de startblokken en opende met een 3-0.  Knappe afwerking en de kloof werd de eerste helft steeds behouden over 6-3 tot een 9-5 rustscore.  20 % afwerking in deze omstandigheden is uitstekend en het sterke Kwik werd door onze prima defense sterk beperkt.

De biekes normaal naast veel gestalte ook gevaarlijk voor de korf over vele schijven maar deze keer kwamen ze er aanvankelijk niet door.

De tweede helft kwamen de bezoekers wel gedreven terug uit de kleedkamer en begonnen ze aan een offensief maar dichter dan drie verschil geraakte de gelen niet.

Henk en Renzo terug van de partij en Joran en Liam S klaar om samen met Claudia en de niet volledig fitte Jonas de starters zuurstof te geven.

De bank werd dan ook deskundig door Nils gebruikt.

Binnen drie weken komt Boekenberg op bezoek tijd voor een revanchke.

verslaggever ad interim

Peter

 

 

Met een lastminute beslissing dat van deze wedstrijd echt een verslag moet gemaakt worden, zal ik het precieze voetenwerk en passings achterwege laten (wegens niet genoteerd...;-)

Maar aan zet waren vandaag: Sue, Jolien, Mats VD, Arnout, Tom, Lee, Tuur, Wolf en Corneel. Coaches van dienst: Robbe en Ben. 

Supporters: luid en duidelijk aanwezig.

Team van de week Edegem C.

Edegem Leader grain  2 - ASKC : 22-6

Fred 4 - Nico (15 rebounds) - Kaay (13 rebounds) - Willy 1 - Jordy
Ellen 1 - Caro C 3 - Fatima 2 - Sarah 1 -Veerle (tien !)

Gave prestatie van Edegem C/2 met de dames liefst 17 maal aan het kanon.  Girlpower met een sterk spelende Caro C maar vooral een onwaarschijnlijke 10 doelpunten aan 50 % van Veerle.
Het was leuk om dit achttal nog eens aan het werk te zien.

De doeltjes :

1-0 een sterk spelende Fred
2-0 Caro uit een korte kans
3-1 Veerle met haar eerste
4-1 Caro met de tweede
5-2 Weer de beurt aan Veerle
6-2 Mooie doorloopbal Willy
7-3 Caro op doorbraak
8 en 9-3 Veerle doet het liever vanop afstand
10-3 goaltje van de week one-hander Fred pas van de Nico vanuit het andere vak
11-3 Ellen pikt ook haar doelpuntje mee
12-3 halfweg en Veerle zit aan vijf treffers

Tweede helft gaan we gewoon verder met scoren aan bijna 20 %.

13-3 Fatima aangespeeld Jordy
14-3 Fred schotje
15-4 Veerle met de linkse poot
16-4 Veerle nu op doorbraak voor de afwisseling
17-4 Sarah in twee tijden
18-4 Fred vanuit de reboundpositie
19-4 Veerle gaat nog eens naar binnen
20-4 schot Veerle en haar negende treffer van de dag
21-6 We scoren even niet en dan is er nog maar 1 minuut te spelen maar Veerle forceert een korte kans
22-6 Fatima legt de eindcijfers vast

Leuke wedstrijd scorende dames steunende heren.

Peter

 

Tweede helft zetten we orde op zaken.

Edegem/leader Grain  B- KCBJ 15-11 

Bossie 5 - Willy 2 - Jordy 2 - Liam  - Nico
Caro 2 - Maartje 1 - Cleo 1 - Amber W 1 - Amber J 1-Fie (drie assists)

We begonnen de wedstrijd sterk . Direkt naar 4-0 en bij 6-4 zaten we aan een sterke 25 % afwerking.  15 opeenvolgende missers later en het geloof in een goede afloop komt bij KCBJ steeds sterker door.  Het wordt 6 gelijk en enkel een keurig omgezette strafworp van Amber W doorbreekt de reeks van KCBJ scores die leidt naar een 7-9 rustscore.

De score na de rust van uitblinker Jasper doorbreekt een stilte van veldkorven van ongeveer een kwartier spel.  Tot 11-11 blijft KCBJ echter meegaan in de scores maar uiteindelijk kunnen we dan de definitieve kloof maken.

De doelpuntjes op een rij :

1-0 Willy steun skipper
2-0 vakwissel door Willy
3-0 Jordy steun Liam
4-0 Jordy op herhaling
5-2 Drive Ambertje afwerking Cleo
6-4 Willy weer aan het kanon na demarrage bossie
7-8 Ambertje 

8-10 bossie trekt de scoremachine terug op gang
9-10 Caro op schot
10-11 bossie aan het kanon Fie in de aangeef
11-11 vak van bossie werkt hard aan de gelijkmaker
12-11 Caro brengt ons terug voorop
13-11 Wederom een goed spelende Maartje
14-11 bossie gooit em binnen
15-11 Amber J krijgt loon naar werken

 

Peter

 

Geen succesrijke hervatting van de veldkompetitie.

Edegem Leader Grain A - KCBJ : 13-16

Xander 4 - Mauro 3 - Kobe 1 - Yenthro - Bossie
Luna 3 - Lore - Kia - Elise - Caro 2

Altijd even afwachten hoe de ploegen de overgang van de zaal naar het veld verwerken.  Het koud weertje maakte het nog wat moeilijker. 
Ons scorend vermogen hadden we blijkbaar in de zaal achtergelaten 13 % afwerking is veel te weinig om een wedstrijd te kunnen winnen.
Twee stippen werden gemist en de veldkansen gingen binnen aan amper 10 %.  Tegenpartij niet te onderschatten fysiek sterke heren goed in de rebound en ondersteuning en enkele dames die de korf wel wisten hangen.

We misten onze start van de wedstrijd, kwamen dan met een knappe 4-0 tussenspurt bij 6-5 voor het eerst voorop maar vielen dan helaas terug stil. Rust bij 7-10.

Tweede helft wel knap verdedigd en met wat wissels even wat meer schwung tot zelfs 13-12 voorop helaas konden we het niet afmaken.
Te weinig overleg en te snelle kansen nemen en aan de overzijde vinden ze hun tweede adem. Erop en erover en de punten gingen met de bezoekers mee.

Nu even weer een break met het paasverlof en dan binnen drie weken een kans op herstel tegen het sterke Blauw-wit.

de doelpuntjes :

1-3 Xander opent
2-4 Kobe neemt zijn verantwoordelijkheid
3-4 Mauro steun Kia
4-4 Xander voor de lijke stand
5-4 Luna knappe doorbraak assist Kobe
6-5 Xander voorzet Lore
7-7 Luna effent uit vrije bal
7-10 rust

8-11 Mauro zet de achtervolging in
9-11 Strafworpfout op Xander
10-11 Penalty voor Luna
11-11 Caro evennens vanop 2,5 meter
12-12 Mauro shot
13-12 Caro steun Luna

We krijgen kansen genoeg om de voorsprong uit te bouwen want de verdediging is goed bezig helaas te weinig overleg in de aanvallen.

Peter

 

Spannende finale zorgt voor verdiende back-to-back

Gedrevenheid, teamwerk, koelbloedigheid, incasseringsvermogen en volharding zijn maar een aantal van de ingrediënten die deze finale gekruid hebben tot een smakelijke wedstrijd.

Op woensdag 20 maart 2024 heeft er op ons terrein een Jeugdsportdag plaats in samenwerling met de Sportdienst van Edegem & de Edegemse Lagere Scholen.

Wie kan er komen helpen om de ingeschreven kinderen korfbalinitiatie te komen geven, maw. de begingselen van korfbal aan te leren.

De inschrijvingen voor deelname gebeuren via de Sportdienst van Edegem en is alleen bestemd voor de Edegemse Scholen.

Wie vrij is aanstaande woensdag graag een seintje naar: jose.vanheerentals@telenet.be

 

Supporters worden verwend met veel doelpunten en een spannende strijd tot op het einde

V: Janne(2) Lauren Joppe(5) Loris(5)

A: Lauri(9) Saartje Xander(2) Quinten

Wisselspelers: Senne Stef Lieke Nore 

Er staat weer hartverwarmend veel groen-en-wit in de Herentalse tribunes om de U17 te steunen in deze kruisfinale. Onze spelers hebben deze ochtend een lekker ontbijtje genoten bij Kevin en Tamara thuis, en zien nog net Spartacus onderuit gaan tegen Boeckenberg met een golden goal. Zouden wij ook als underdog van de nummer 2 in de competitie kunnen winnen vandaag? 

Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

Voorwaarts nieuws
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

Verjaardagen
14/06
MAURICE HEYMANS
14/06
JOPPE ROTTIERS
15/06
WIM VAN AUDENAEREN
16/06
MARK MAMPUY
16/06
SUE KNAEPEN
17/06
JOKE VAN MALDEGHEM
19/06
CYNTHIA WU
20/06
ROOS LAUWERS
Met dank aan onze sponsors
Agenda
  June 2024  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Respect

© 2019, website powered by Twizzit.com