Ergens na ongeveer 13 minuten pakt Temse een time-out bij een 1-6 stand in ons voordeel. Geen vuiltje aan de lucht! Knap combinatiekorfbal met kansen over 4 en gevaar langs alle kanten. Temse weet er geen raad mee. Langs onze kant: Stof, Lars, Liam, Imke, Lau en Lars. Die laatste na knap samenspel met Liam. De time-out van Temse heeft enig effect en we incasseren een 3-0. Maar via Liam, Elin en 2x Vogel een, zou je denken, meer dan geruststellende voorsprong: 4-10. Een succesvolle vrijworp van Temse, gevolgd door een gemiste stip van ons geeft Temse de kans om verder dichterbij te sluipen via, de rode draad in onze wankele 1-1 verdediging, een doorbraak: 6-10. Vogel zoekt de zijlijn op en gooit loepzuiver binnen: 6-11. Elin moet een stip toestaan maar Liam neemt wraak na een excellente recup van Joke: 7-12. Uiteindelijk doen we onszelf en zeker ons gebracht spel in die eerste helft tekort en moeten we toestaan dat de 5-puntenkloof slinkt naar een 2-puntenkloof: 12-14 met de rust.

 


Een vrijdagavond op Temse, dat speelt voor rechtstreeks behoud in de topleague, is nooit makkelijk. Dat zou nog blijken…

 

Aanvankelijk lopen we OPNIEUW uit tot 5 verschil via Joke, Vogel, Stof en Elin: 13-18. 2 strafworpen en een zoveelste inside-actie later en 16-18. Elin mist een stip en, u raadt het al, 17-18 op de zoveelste actie van Temse naar binnen. Thias is ondertussen Liam komen vervangen en geeft ons terug de broodnodige ademruimte, hetzij beperkt: 17-19. Janne komt voor Joke en even later lost Joke Imke af. Vogel en Lau schieten ons nogmaals op een, zou je denken, geruststellende voorsprong maar niets is minder waar en Temse, nog steeds niet ten volle gesteund door hun talrijk opgekomen thuispubliek, geeft niet af en 20-21. Ondertussen is Imke Lauren komen aflossen en werkt Joke een korte kans af na prima reboundwerk van Stof: 20-22. Money-time is ondertussen gearriveerd en dat heeft Temse door, wij (nog) niet: 22-22 en onze ploeg wankelt. Wankelen mag, vallen niet. Joke heeft dat door en brengt ons terug eentje voor. Liam voor Stof. Uiteraard krijgen we dan weer een inside-actie tegen (het percentage van Temse van buitenaf telt precies niet mee) maar Lars legt de eindcijfers vast: 23-24.

Tumult op het absolute einde nog wanneer de scheids de ogenschijnlijke 24-24 affluit voor verdedigd (uiteraard een doorbraak) maar zoals we onze jeugd aanleren: de scheids heeft altijd gelijk! Of het nu op film staat of niet.

A: Imke-Lau-Stof-Vogel

V: Elin-Joke-Lars-Liam

 

Koeke