Voorwaarts Korfbal Club

Kaat, Yani, Sofia, Kathe, Anke, Roman, Marie, Lieke en Kiki-Roos trokken naar Putse.

De eerste match van de terugronde in de zaal. Het zag er niet naar uit dat het heel eenvoudig ging worden. We komen plotseling 0-1 achter door een goedgemikt shot van Putse. We probeerden goed op de bouwen maar de bal ging heel traag rond bij de thuisploeg. Kaat gooide een penalty er mooi in en met 1-1 gaan we wisselen.

Putse komt terug 2-1 voor. Kathe brengt ons terug gelijk met een penalty. We gaan rusten met een 2-2 stand.

Na de rust brengt Yani ons op 2-3. Tijdens het laatste kwart gooit Anke er nog 2 in en legt Kathe de eindstand vast op 2-6.

We zagen een ploeg die goed probeerde samen te spelen. We komen 2 keer op achterstand maar daar lieten de spelers zich niet door ontmoedigen. Knap gedaan!

Tot volgende week in Kontich.

Elke

Putse ligt ons niet, hoorde ik in aanloop de match van zaterdag een paar keer. Het is een tegenstander die zich niet laat wegzetten (letterlijk dan) en dat ligt ons inderdaad niet. Zoveel was zaterdag ook duidelijk en het werd dan ook een echte nagelbijter al had je nooit de indruk dat we deze match konden verliezen, zelfs niet met een scheidsrechter die daar blijkbaar zijn missie van gemaakt had. Winst met 18-21 was meer dan terecht.

Aanval : Kobe (1) -  Yarik - Janne (4) - Tine (4)

Verdediging : Mauro (5) - Liam (4) - Elin (2) - Mirte (1)

Invallers : Robin - Hendrik - Pauline

De verkenningsronde duurt 4 minuten (al half zo kort als vorig week) en het is Putse dat voorkomt. Na poging 8 kunnen we gelijkstellen met een vrijworp en dan begint het om-en-om scoren tot 4-4. Dan slagen we er in een 3 puntenkloof te maken en lopen we uit tot 4-7 maar dat kunnen we niet vasthouden vooral door het erg fysieke spel van de heren van Putse. We worden niet geholpen door de scheidsrechter die duidelijke fouten niet bestraft. Bij 7-7 is alles terug te herdoen en bij 12-11 staan we zelfs even achter. Bij Putse lukken de schoten van ver bijna allemaal. Gelukkig maakt Elin op slag van rust de 12-12. 39 kansen waarvan 12 benut is een heel fraai afwerkingspercentage maar 39 kansen is te weinig. 

Na de rust eenzelfde spelbeeld al zijn we nu beter aan het verdedigen en de verre shots van Putse kennen minder succes. Het gaat nu echt om en om en geen van beide ploegen slaagt erin een kloof te slaan. We voeren wissels door om de heren van Putse beter of te vangen maar zij wisselen mee en dus brengt ook dat niet veel zoden aan dijk. We komen diep in de match op achterstand 18-17 maar blijven gelukkig rustig. Mirte zorgt voor de aansluiting en dan bekroont Mauro een sterke match met 2 korven op rij (geslaagde vakwissel !) en staan we toch 2 korven voor. Liam en Robin zetten de kers op de taart met een heerlijk pas (Robin) en dito afwerking van Liam : 18-21 en moeilijke match gewonnen. 57 kansen in de tweede helft waarvan 11 afgewerkt. 

Volgende week komt AKC op bezoek voor de topper die zal bepalen wie aan de leiding blijft ! We kijken er al naar uit !

Scoreverloop : 

1-0

1-1 Tine (vrijworp)

2-1

2-2 Liam (strafworp)

3-2

3-3 Janne (goed bij shot zaterdag)

4-3

4-4 Mauro (nog beter bij shot zaterdag !)

4-5 Janne

4-6 Tine (inloper)

4-7 Tine

5-7/6-7/7-7

7-8 Mauro (mooie schijnbeweging)

8-8

9-8

9-9 Kobe (strafworp)

9-10 Liam (strafworp)

10-10 

10-11 Janne

11-11

12-11

12-12 Elin (mooie inloper)

RUST

12-13 Tine

13-13

13-14 Liam (strafworp)

14-14

14-15 Janne

15-15

16-15

16-16 Mauro (mooie combinatie met Liam)

16-17 Tine (vrijworp)

17-17 / 18-17

18-18 Mirte

18-19 Mauro

18-20 Mauro

18-21 Liam (korf van de match)

Tomas

V: Lore - Jade – Milan – Xander

A: Annelore – Lize – Joppe – Wesley

Wisselspelers: Lotte - Leon

Een verplaatsing naar Leuven is altijd een verrassing: moeten we zelf de kantine openhouden en de drank mee helpen versleuren, is er voldoende parkeerplaats en is er kans op verkeersboetes, of zijn er andere ‘specials’ te zien. Gisteren was er een tupperwaredemonstratie (en toonde coach Yves dat hij naast coaching ook ‘in de tupperware’ een carrière kan ambiëren).

De wedstrijd zelf. Deze keer was er wat vertraging op het wedstrijdschema (voorgaande wedstrijden waren al serieus uitgelopen) en kregen we van de arbiter welgeteld 7 minuten om op te warmen, en voor te bereiden. We begonnen als een diesel (Leuven daarentegen raasde als een trein over ons), na 10 minuten stond er 6-3 op het scorebord en nog was de Leuvense sneltrein niet tot stilstand gekomen. Ze liepen nog uit tot 12-5 voor de rust. We moeten de oorzaak vooral bij onszelf zoeken, Leuven bracht aanvallender korfbal en was heel gretig op de bal (en dat loonde). Ze gooiden shots van ver binnen, omdraaiers en inlopers. Sommige goalen waren zeker te vermijden mits meer focus bij de groenwitten en meer communicatie (zodat je weet wanneer er al dan geen steun is, of wanneer er geshot wordt). Sommige Leuvenaars speelden heel hard, maar werden door de scheidsrechter onmiddellijk berispt (Voorwaarts kreeg 6 vrijworpen en 3 strafworpen). Coach Yves jongleerde met woorden als ‘meer assertiviteit’ en ‘positivisme’ en dat loonde in de tweede helft. De verdediging werd iets secuurder, er werden mooie kansen gecreëerd, en er werd goed uitverdedigd. De tweede helft scoort Leuven maar 3 keer, wij 4 keer, dat is nog te weinig, maar als we vanaf het begin van de wedstrijd meer lef tonen was het eindverdict minder groot geweest. Er werden ook nog enkele (teveel dus) balverliezen genoteerd wat betekent dat jullie op training een tegenprestatie door de trainers mogen verwachten.

Nog wat weetjes:

  • we staan momenteel vierde in het klassement (op 8 ploegen)
  • we hebben tot nog toe de meeste doelpunten gemaakt van onze reeks, 90 (dat zijn er 10 meer dan de tweede ploeg met de meeste doelpunten), chapeau dus
  • we hebben ook de meeste doelpunten tegen van onze reeks, ook 90 (dus aan dit puntje moet er nog gewerkt worden)
  • we zijn een team (together everyone achieves more)

Het scoreverloop:

1-0

1-1: vrijworp Annelore (assist Joppe)

2-1

2-2: stafworp Jade, zelf uitgelokt (met dank aan Yves die de arbiter wakker riep)

3-2

4-2

5-2

5-3: strafworp Jade, mooi rond haar dame gedraaid en dan gehinderd door heer van Leuven

6-3

7-3

8-3

9-3

9-4: inloper Annelore, assist Joppe

10-4

11-4

12-4

12-5: shot Joppe, assist door de korf van Leon

RUST

13-5

13-6: shot Lore, assist Jade

14-6

14-7: vrijworp Annelore, assist Joppe

14-8: shot Wesley, assist Joppe

15-8

15-9: strafworp Jade, zelf uitgelokt, tegengehouden bij doorloopbal

Scouter,

Els

Meer weerstand geboden dan in de heenmatch

Rob 3 - Bjarne 2 - Axel 1 en Filip 1 (jawel de grote FVR)

Caro 2 - Sarah 1 - Ellen - Lore

In een kompetitie heb je gelukkig altijd een heen en terugronde. En dan probeer je in de terugronde een betere prestatie neer te zetten dan tijdens de eerste wedstrijd. Wel en hier lukte dat. Tijdens de eerste wedstrijd werden we nog van het terrein gepowerd maar nu boden we meer tegenstand. En dat in deze moeilijke periode, je hebt een jong C-team vol studenten die volop aan de bak moeten nu. Om die reden waren Jakke en Willem hier ook niet aanwezig. Fred en Steffi zijn dan ook nog om een andere gekende reden niet speelklaar. Dus met deze acht mensen moesten we het doen, geen kans op vervanging om even te verfrissen dus. Wel met als extra speler-de-luxe van een dubbele meter onze Flup die kwam aanvullen, het kolommeke rebounds gepakt werd nog eens flink gevuld dus.

De eerste helft scoren we nog prima mee en de rust werd bereikt bij 8-6. Na de pauze sloeg de vermoeidheid wel meer toe maar we haalden toch de dubbele cijfers op het scorebord. Vooral Rob en Caro C haalden een goed cijfer in het vak bal door de mand werpen. Ik wens de studenten nog veel moed in den blok en hopelijk zijn jullie er tegen volgend weekend alweer (een stuk) van verlost. Op zaterdagavond ontvangen we AKC, een prima ploeg, maar één die mee laat korfballen en voor de derde keer krijgen we dus de kans onze kolom met de gescoorde doelpunten flink aan te vullen.

Peter

B ploeg volgt het goede voorbeeld van het eerste.

Jarno 8 - Bruggie 1 - Jonas 3 - Nils 2 - Roy 1

Anne 4 - Sofie 1 - Luna 2 - Imke 1 - Pauline- Claudia

Het was een gek gevoel dat de B ploeg nog eens een keertje achter de A moest spelen. Net na afloop van de emoties van het eerste, niet simpel om terug het kopje er bij te houden noch voor de spelers noch voor de begeleiders.

De A ploeg bleef reserve zitten en ondersteunen want het was een lange middag en het is een zware tijd voor onze studenten (nietwaar C-tjes). Vast en zeker alweer een dikke merci voor de bijstand van de u19, Elien en Tine bij het eerste en hier Pauline en Luna die meespeelde. Luna maakt een knap debuut en legde er twee in het mandje.

Alhoewel er nooit een grote kloof ontstond, onze grootste voorsprong was vier bij 4-8,hadden we toch min of meer de controle over de wedstrijd. De troepen van Adri wilden immers ook nog wel eens met de punten gaan lopen. Ook hier kregen we een prima collectieve prestatie met Bruggie, Nils en Jonas baas in de rebound en sterk in de ondersteuning. Met Luna, Imke en Sofie korfgericht spelend. Met Roy die een belangrijke invalbeurt maakte en met Pauline en Claudia dik sterk in de aangeef.

En dat heb je nog de schutters, dat waren vandaag de trefzekere Jarno die van overal verder dan 2,5 m scoorde. Hij scoorde er immers acht maar liet de kans dubbele cijfers liggen door twee stippen te rateren. En Anne, die scoort meestal en dus ook nu, geen "gewone" korven maar pareltjes, sambakorfbal van het Kiel.

Volgende week gaan we er een lap op geven tegen AKC. Mensen, het is tegen jullie coaches van volgend seizoen hé. Geef je visitekaartje af en maak meteen je huidige coach gelukkig met een knalprestatie.

Peter

Voorwaarts zet scheve situatie helemaal recht!

Vogel 7 - Lars 5 - Brice 4 - Yannik 2 - Bruggie 1 - Roy

Lauren 2 - Imke 2 - Heleen 1 - Cleo - Sofie

Na 11 minuten stond het 9-2, Putse was gestart met een afwerking van 50% maar was ook in alle duels scherper en op alle vlakken de betere van ons. Een time-out drong zich op en nadat Arne een nog één had bijgedaan kwam er een maximale achtpuntenkloof bij 10-2 op het bord. En toen begon de inhaalrace, Voorwaarts scoorde er plots acht op rij zonder antwoord en bij 10-10 was alles te herdoen. Hoe een korfbalmatch op tien minuutjes kan keren. Plots hadden wij de controle, we verdedigden sterker, waren vinniger in de duels en scherper in de afwerking. 10-11 en Vogel, alweer onze onstuitbare topscoorder, zorgde voor Voorwaarts eerste voorsprong. Tussenscore dus 0-9!

Met haasje-over kwamen we bij 12 gelijk uit en het was belangrijk om met voorsprong de rust in te gaan. Onze andere scherpschutter, Lars, tekende voor die 12-13 score, een mentale opkikker! Net als in de heenmatch werd het dus weer een prima match tussen revelatie Putse en Voorwaarts dat moest winnen om Borgerhout terug achter zich te krijgen in het klassement. Putse daarentegen kon zich met winst zich op kruisfinale plaats hijsen. De geel-blauwe en groen-witte krijgen blijkbaar het beste in mekaar naar boven.

Na de pauze bleef Voorwaarts steeds licht in het voordeel. Het hoge tempo had zijn tol geëist en de scherpte ging er langs beide zijde wat af. Het werd een mentale strijd en Voorwaarts bleef elke opstoot van Putse pareren. Enkele malen kwam de thuisploeg nog op gelijke hoogte. Bij een 16-16 stand kregen we een uitval van de bezoekers. Enkele schitterende lange aanvallen werden bekroond en met scores van tweemaal Vogel, Lars en een belangrijke treffer van Heleen kwamen wij nu op een maximale 16-20 voorsprong. Nu toonde Putse veerkracht en verkleinde opnieuw de kloof tot één: 19-20.

Lars mikte er net op tijd weer ééntje binnen maar Putse gaf zich nog niet gewonnen: 21-21. Het werd een thriller met Lauren die kalm bleef vanop de vrijworp en Lars die koel de 21-23 binnen korfde. Nog was het niet gedaan en werd het 22-23, de ingekomen Bruggie bracht de bijdrage van de bank mee toen hij de verlossende korf binnen gooide na drive en afleg van de andere Jens. Nog eens winnen deed deugd en de manier waarop zeker, eerst zich vanuit een verloren positie helemaal terug knokken en dan de boel helemaal overnemen met deze maal ook knap aanvallend korfbal. En met het ganse team, de 11 die op het terrein verschenen en de coaches allen in een glansrol.

Hopelijk is Cleo volgende week terug ok.

De strijd in de korfbal league is dit jaar een rare boel: Boekenberg en Floriant in mindere mate steken er bovenuit maar de andere teams kunnen nog zowel naar boven als beneden kijken. Volgende week alweer een vierpuntenmatch tegen AKC en het wordt tijd na we eens een keertje thuis winnen want dat hebben we dit seizoen nog niet gedaan!

Peter

Zaterdag 11 januari speelden onze U10 hun eerste wedstrijden van het nieuwe jaar. De organiserende club was Minerva met wedstrijden tegen Minerva, Riviera en VW onderling.

VW1 - Minerva: 4-2

Spelers: Oskar, Noor, Molly, Lander, Seppe, Corneel, Lina, Fran

Leuke wedstrijd met knap spel en 4 goals van voorwaarts.

Eerste goal van Oskar met knap shot

Tweede goal van Molly via mooie pas Corneel

Derde goal van Seppe die scoort vanaf middenlijn! Wauw!

Tenslotte maakt Oskar vierde goal vanaf achterlijn.

 

VW1 - Riviera: 4-2

Spelers: Oskar, Noor, Molly, Lander, Seppe, Corneel, Lina, Fran

Zelfde uitslag maar wel een zeer bijzondere match...

Jammer genoeg moet Riviera het plots stellen met 2 spelers minder. Aangezien we reeds met 7 tegen 7 speelden, moesten we de match plots aanpassen naar een K4 wedstrijd welke een beetje chaotisch verliep.

Weinig over te vertellen dus, maar wel mooie goals gezien van Molly en Lander.

 

VW2 - Riviera: 5-6

Spelers: Taco, Elise, Bent en Lou, Lenka, Gio, Jolan

Zowel Riviera als Voorwaarts zijn maar met 7 spelers, dus we spelen met vak van 3 spelers en een vak van 4. We zien een leuke, spannende wedstrijd met veel goals.

0-1

1-1: Taco via kort shot

2-1: Taco via pas van Bent

we komen 2-4 achter maar Bent zorgt snel voor aansluiting

3-4: Shot Bent

3-5

Taco kan 2x scoren zodat we opnieuw gelijk staan bij start laatste kwart

5-5

In laatste kwart scoren we niet meer, maar kan riviera wel de winnende goal maken

5-6 eindstand van een mooie, evenwichtige wedstrijd.

 

VW2 - Minerva: 4-1

Spelers: Taco, Elise, Jolan en Lou, Lenka, Gio, Bent

we openen vlot de score en zien een match met mooi samenspel

1-0 Shot Lenka op pas van Lou

2-0 Shot Bent

3-0 Shot Taco

3-1

4-1 reboundshot van Lou

 

Als afsluiter spelen VW1 en VW2 nog een match tegen elkaar. Leuk om de onderlinge sportieve competitie tussen onze U10 spelers te zien in deze match :-)

VW1 - VW2: 2-6

Spelers VW1: Corneel, Seppe, Noor, Lou, Lander, Oskar, Lina

Spelers VW2: Taco, Gio, Molly, Fran, Jolan, Lenka, Bent

0-1: shot Taco

1-1: shot Seppe

2-1: shot Lou

2-2: shot Taco

2-3: ver shot Gio

2-4: Taco op pas van Bent

2-5: Shot Fran

2-6: Bent via kort shot

 

We zien onze U10 week na week groeien en kijken al uit naar komende week, dan gaan we wedstrijden met league spelen op Boechout.

Alvast bedankt aan Julie voor de hulp bij de verslaggeving!

Tamara

Onze eerste match van 2020. Ik moet toegeven wanneer we de dames van Floriant zagen opwarmen vroegen we ons af hoe het kon dat deze ploeg laatste stond in onze reeks. Onze spelers zouden serieus naar boven mogen kijken. Maar de groenwitten stonden te trappelen om te spelen. 

Kaat - Yani - Joppe - Kyara - Anke - Marie - Roman - Kathe - Lieke - Sofia

De match gaat heel gelijk op. We doen ons best om te schieten. Anke brengt ons op 1-0 via Roman. Kathe maakt er 2-0 van met een mooi shot.

Na 10 minuten wordt er gewisseld. Kaat maakt van de rebound 3-0. Yani zorgde voor de 4-0 ruststand. Hoewel de scheidsrechter toch eventjes in de war was over de stand. Bleef het toch de tussenstand. 

De wedstrijd was niet echt een wedstrijd meer. Floriant deed zijn best maar ze kregen de bal er niet in. Kathe brengt met een inloper via Anke de stand op 5-0. 

De laatste 10 minuten werd Floriant weggespeeld. Het verdedigde vak had niet zo veel te doen en in het aanvallende vak werd er goed samengespeeld. Zo kon Yani er 5 op een rij scoren en was de eindstand 10-0. 

Er werd door de ploeg pittig gespeeld en er zat tempo in de match. Leuk om te zien. Nu op naar Putse.

Elke

Floriant was op papier één van de makkelijkere tegenstanders van de reeks. Maar ook dan moet je er staan en vol inzet spelen. En dat is wat zondag gezien hebben : van in het begin er vol voor gaan, tot aan het eindsignaal. We kregen zo een ruime overwinning en een aangenaam kijkstuk. We blijven op koers voor Herentals!

Aanval : Kobe (1) - Yarik (2) - Janne (1) - Tine (6)

Verdediging : Liam (5) - Mauro (1) - Luna - Elin (2)

Invallers : Mirte (3) - Paulien (1) - Amber (1) - Hendrik (1) - Robin - Nico

We starten fel maar ons vizier staat niet echt scherp : 6.5 minuut zonder korf en pas bij de 12de poging wordt de nul van het bord geveegd, met dank aan Yarik die voor het eerst in de basis startte. Floriant blijft dan even langszij maar niet langer dan 2-2. Vanaf dan bouwen we de kloof uit met nog een heel serieuze dip bij 6-3. Meer dan 8 minuten blijft het scorebord op 6-3 staan. We nemen veel shots maar zonder succes. Dat kan als je op een haast perfecte verdediging kan rekenen : ik denk dat in die fase elke verdedigende rebound voor ons was (alle 4 spelers plukten elke keer voor hun tegenstander de bal uit de lucht, sterk werk). Onze aanval vindt moeilijker een oplossing omdat Floriant ons spel beter begint te lezen en de bal 3x kan onderscheppen. Het is weer Yarik die de ban breekt en na 7-3 stomen we heel knap verder naar een 14-6 ruststand. 59 kansen gecreëerd en 14 gemaakt, bijna 25% afwerking.

De tweede helft begint identiek aan de eerste: het duurt weer bijna 7 minuten en 12 pogingen voor we onze eerste korf maken, op vrijworp. Robin is intussen Yarik komen vervangen. Floriant scoort nu ook regelmatig zijn korf en we blijven dus onze 8 à 9 korven voor.  We zien enkele heel mooie aanvallen, spijtig genoeg meestal niet afgerond maar blijven doen : de supporters zien het graag! Mirte komt Janne vervangen die even later Luna in het andere vak vervangt. Hendrik valt in voor Liam. We blijven makkelijk baas en de invallers scoren ook hun korf. Paulien vervangt Tine en Amber komt in voor Janne. En hoe : eerste baltoets en korf, en ook Paulien scoort meteen. Nico krijgt ook nog een minuutje en zo spelen we rustig uit naar 24-10. We creëeren 56 kansen en scoren er 10 in de tweede helft. Dus 115 kansen op een match en 24 korven, dat is net geen 21%. Mooi.

Volgende week graag meer van dat !

Tomas

1-0 Yarik

1-1

2-1 Elin (vrijworp)

2-2

3-2 Janne (mooie inloper)

4-2 Tine

4-3

5-3 Liam

6-3 Kobe (strafworp)

7-3 Yarik

7-4

8-4 Liam (strafworp)

9-4 Tine

9-5 / 9-6

10-6 Liam (knap shot)

11-6 Tine

12-6 Tine

13-6 Liam

14-6 Elin

RUST

14-7

15-7 Tine (vrijworp)

16-7 Liam (strafworp)

16-8

17-8 Tine

18-8 Mirte

18-9

19-9 Hendrik

19-10

20-10 Mirte

21-10 Mauro

22-10 Amber

23-10 Paulien

14-10 Mirte

Startten in aanval: Wieter, Brent, Jamie, Joni
Startten in verdediging: Yorne, Vinnie, Axelle, Nina
Reserve: Nico

KCOV start zonder coach, die is nog onderweg.  Of dat een impact heeft op het spel weet ik niet, maar feit is dat langs beide zijden de eerste 10 minuten niet veel gebeurt... Behalve dan een penalty voor Voorwaarts die Joni niet kan binnenleggen.

Met nog 15 minuten op de klok wordt dan eindelijk de score geopend door Wieter die na zelf te shotten, ook zelf de rebound gaat nemen en dan ook nog eens afwerkt kort onder de korf, het staat 1-0. Knap werk!

Dan weer een langere periode zonder korven, waar we wel een paar keer goed wegkomen want de heer tegen Yorne schiet van ver maar wel elke keer op de mand...

Met nog 5 minuten op de klok vindt Jamie dat het welletjes is en schiet haar dame voorbij, ze krijgt de pas, maar net iets te laat, ziet wel dat Joni vrijstaat (want de andere dame probeert over te nemen) en steekt door.  Joni werkt af. Dank u wel Jamie zeggen we dan ;-) 2-0 op het bord.

2,5 minuut te gaan en KCOV scoort een shot tegen Joni

En dan arriveert eindelijk de coach van KCOV.
Het lijkt wel het echte startsein van de match te zijn, want plots gaat het heel snel.

1,18 min 3-1 shot Yorne op assist Vinnie
56 sec  3-2 KCOV scoort zijn 2e
37 sec  4-2 Jamie en Joni doen het nog eens over, Joni shot op assist Jamie
14 sec 4-3 KCOV shot tegen Wieter

En dat wordt de ruststand: 4-3

2e helft start nog rustig.
Met nog 19 minuten op de klok lokt Vinnie een vrijworp uit, maar de scheids(en) denken er anders over. 
"Ach ja, dan maak ik het zelf wel af" leek hij wel te denken.
Met een knap ver shot van in de hoek achter de korf zet hij bijna onmiddelijk daarna de 5-3 op het bord.

16 min 6-3 shot Joni met alweer een knappe assist van Jamie
15 min een pas de deux van Brent en Wieter eindigt helaas op de korf
14 min 7-3 het andere duo in dat vak doet het nog eens over, Joni shot op assist Jamie

wissel Yorne uit en Nico in

13.47 min 8-3 Vinnie op assist Nina
12.24 min 9-3 knappe inloper van Nico met assist van Vinnie
11     min Brent en Wieter proberen nog eens hun duo, maar het eindigt weer op de korf
9.5    min identieke situatie
7.45  min 10-3 Wieter zet steun, de heer van KCOV springt enthousiast voor en Jamie ziet de kans, geeft pas over het blok en Wieter kan binnenleggen.
5  min 11-3 Jamie shot, Joni kan de rebound nemen en zelf kort achter de korf afwerken
3.5 min 12-3 knappe aanval met inloper, doorsteekpas, rebound en ook nog eens afgewerkt door Nico, die is op dreef.
2.5 min Shot KCOV tegen Wieter
1 min 13-4 Nico ziet vanuit het andere vak dat de dame van Joni bij de vakwissel niet goed wakker is en geeft de pas, Joni staat vrij en kan afwerken. Knap gezien van Nico!
1 sec Brent probeert er nog een buzzerbeater uit te halen met een verre worp.
Die landt halvelings in de korf maar draait eruit. Hilariteit alom.

Dat was de laatste (en late) match van een druk bezet weekend.
Veel aanwezigen hadden al de kantine of de douches opgezocht, begrijpelijk, maar toch jammer. 
Want het moet gezegd, dit was een hele leuke match voor zowel de supporters als de spelers.
Veel knappe acties gezien en een speciale vermelding voor Jamie, die veel knappe onbaatzuchtige assists gaf!
Hopelijk kunnen onze C-tjes dit vasthouden voor de komende weken.

T.

V: Saartje Lauren(1) Loris Senne(1)
A: Lauri(1) Nore Quinten(1) Stef
R: Kathe Yani

Hm, wat kan ik over deze wedstrijd vertellen?  Ik wilde aanvankelijk starten met 'een wedstrijd om snel te vergeten', maar da's niet helemaal correct, het is eerder een wedstrijd om uit te leren:

- Iedere ploeg heeft wel eens een offday, en dat is geen schande, zondag was het onze beurt. Als we maar positief blijven en met vernieuwde energie de volgende match tegemoet gaan, is er niets verloren.  We blijven immers nog steeds in de top 4. 

- Boeckenberg zette een sterke drukverdediging neer, en we vonden niet meteen een antwoord hierop.  We speelden ver van de korf de bal rond en konden moeilijk diepgang brengen. Een verbeterpuntje om tijdens trainingen aan te pakken.

- De tegenpartij maakte bijna al zijn doelpunten in de korfzone, hier waren we wat onzorgvuldig in onze verdediging.

- Andere ploegen beginnen ons al wat te kennen, ook wat onze sterktes en zwaktes zijn, en kunnen hier op inspelen.  Dat maakt het aanvankelijk moeilijk, maar als team valt dit zeker op te lossen, en de coach kan hiervoor de nodige tips aanreiken.

Hop hop, op naar volgende week, en geen kopjes laten hangen he!

Ilse

 

Onze U14 wonnen met 17-7 tegen Temse B! Er werd veel gescoord door veel verschillende spelers.

Vakken:

Jade (4), Xander (1), Lore (1), Milan

Annelore (4), Leon (4), Wesley (2), Lotte

Reserven: Lize, Joppe (1)

Scoreverloop:

1-0 schot Jade

1-1

2-1 schot Leon

3-1 schot Annelore

4-1 schot Xander

4-2

5-2 Inloper Leon

6-2 Schot Wesley

6-3

6-4

7-4 schot Annelore

8-4 strafworp Annelore

8-5

9-5 Inloper Jade

9-6

10-6 schot Annelore

11-6 schot Jade

12-6 inloper Jade

12-7

13-7 schot Wesley

14-7 schot Lore

Wissel: Joppe en Lize komen erin

15-7 schot Joppe

16-7 inloper Leon

17-7 inloper Leon

Inge

Voorwaarts A - Floriant A: 18-26 (rust 5-14) tweede helft 13-12

Strijdend Voorwaarts redt het niet tegen sterk Floriant

Roy 3 - Brice 1 - Vogel 6 - Bruggie - Yannik 2 – Jonas 2 - Lars

Lauren 1 - Heleen 1 - Sofie - Imke 1 - Cleo 1 (onze beste dame vandaag)

We konden niet starten met Lars en alweer puzzelwerk voor Gert dus. Examens, kwetsuren en ziektes plagen onze groep al een tijdje. Vandaag mochten we de vloer op tegen Floriant, zeker een kandidaat voor een finaleplaats in de Korfbal league.

Floriant schoot de eerste helft met scherp en werkte af aan 25 % bovendien hielden ze onze aanval tot een zeer laag rendement en bij de rust hadden we maar vijf korfjes gescoord. Verdedigend hadden we het eerst goed onder controle maar toen liepen we toch regelmatig in de val en lieten ons betrappen op foutjes, slippertjes die onvermijdelijk werden afgestraft door dit Floriant. Aanvallend was het zoeken, Floriant had zijn zaakjes goed op orde en beperkten onze scoorders zoals Lauren.

Vooral de scores van Saar, Lennart en Lars deden onze verdediging dan wee regelmatig pijn. In de rust werd er afgesproken dat we gingen blijven gaan voor de volle 100 %, al was het maar om met een goed gevoel volgende week naar Putse te gaan. En dat lukte, we vonden de korf nu wel regelmatig en over vele schijven. De invallers Imke, Yannik en Jonas pikten hun doelpuntjes en vertrouwen mee. Maar vooral Cleo speelde een voortreffelijke wedstrijd.

De scores na de pauze:

6-15 Roy stip

7-15 Roy uit vrijworp

8-16 Ook Vogel vanuit de vrije bal

9-20 Veldkorven kan ook: Jonas op pas van Cleo

10-20 handig van Vogel

11-21 Heleen pikt haar korfje mee

12-21 Yannik steun Cleo

13-21 Yannik scoort vandaag voor twee denk ik

14-22 Imke voor het vertrouwen

15-23 Het duo Jonas en Yannik

16-23 Brice voorzet Heleen

17-24 Lauren: die rot bal valt eindelijk

18-25 straffe en geconcentreerde verdediging op Jens of niet, scoren doet die toch

Putse:

Volgende week treffen we de ploeg in form Putse, het team van Joran. Moeilijk of niet hier geloven we toch dat we punten kunnen gaan pakken. Goed trainen en iedereen paraat volgende week, ook een warme oproep aan de supporters. Groen-wit legioen volgende we(e)ken heeft de ploeg jullie steun hard nodig.

Tot op Putse dan

Peter

Voortreffelijk prestatie weer niet beloond

Jarno 6 - Yannik 4 - Jonas 3 - Nils 1 - Bjarne

Anne 3 - Imke 2 - Lies 2 - Claudia - Caro

Dames kwetsurenplaag: Jasmien, Quinte en Sainah

Deze week viel Jasmien nog uit op training zodat we echt in damesnood komen. Lies werd paraat gevonden dit acuut tekort aan te vullen vandaag. De B ploeg deed het net als vorige week en weer tegen een zeer sterke ploeg voortreffelijk. Grote inzet, mentaliteit en ploeggeest en je ziet dit team elke week groeien. Met deze spirit en dit niveau kunnen we volgende week zeker punten gaan pakken op Putse. We namen wel een valse start en werden koud gepakt door een Floriant dat over ons leek te gaan lopen. 1-5 stond en bij 2-6 nam Adri zijn time-out op.

Dit gaf geen onmiddellijk rendement maar stilletjes aan kregen we toch meer grip op onze tegenstander. Verdere scores van de eerste helft:

3-7 Een trefzekere Jarno heeft zijn dagje

4-7 Anne uit de rebound

5-8 Jarno op schot en vanop de stip na fout op hemzelf voor de 6-8

7-10 Yannik op Lies

8-10 Yannik op steun van Anne

9-10 Jonas op pas van Anne

10-12 Yannik heeft zijn schotje bij

11-12 Anne rond lange aanval af

12-12 Anne heeft maar een klein gaatje nodig

De achtervolging in de dolle laatste vijf minuten wordt bekroond met de pas van Lies op Jarno voor de eerste voorsprong op het rustsignaal: 13-12.

Tweede helft:

14-13 Jonas en Yannik vinden mekaar goed

15-13 Imke op steun van Nils

16-14 Jarno op pas van Claudia

17-17 Typische Lies korf

18-19 Jarno countert een nieuwe Floriant voorsprong

19-20 Imke laat zich gelden

Onze tank is echter leeg, Floriant heeft het laatste woord en trekt de match binnen. Daar kunnen de laatste scores van Jonas en Yannik niets meer aan veranderen.

Peter

We hadden een betere score verdiend

Jakke 4 - Bjarne 2 - Willem 1 - Rob en Axel

Sarah 1 - Ellen- Lore - Caro VB - Mirthe

Afwezig: Caro Gekwetst: Fred en Steffi.

Het aantal onbeschikbaren neemt elke week toe, Na Steffi, viel vorige week Fred uit, gevolgen zijn nog niet gekend. Tegen Floriant kon ook Caro C niet aanwezig zijn vervolgens viel vandaag ook Lore zeer vlug uit met een voetkwetsuur. Ze probeerde nog even maar werd later definitief vervangen door Mirthe. Bedankt voor het aanvullen trouwens Mirthe en ook Caro VB en voor het steeds beschikbaar zijn in nood: Ellen C.

Zoals we al gewoon zijn mochten we weer tegen een gestalterijker tegenstander opboksen. De wedstrijdopening was zeer ongelukkig voor ons, Floriant scoorde de eerste twee doelpunten na twee uitschuivers plus kwetsuur van Lore en Mirthe, gelukkig kon Mirthe wel verder. Een eerste kloof was toen al geslagen en dan bleven de aanvalskanonnen aan beide kanten stil en de verdedigingen waren baas. Bjarne haalde dan eindelijk die hatelijke nul van het bord bij 1-2 en deed dit bij 2-5 nog eens over.

De heren draaiden met zijn vijfjes door en de op de bank begonnen Jakke zat vol energie toen hij eindelijk het veld op mocht en hij kanaliseerde dit tot de score bij 3-5. Mooi om te zien trouwens hoe de energiêrs Jakke en Bjarne samenspeelden, jammer dat het rendement niet gelijk was aan de inspanning maar we gingen toch nog hoopvol de rust in met een 4-6 achterstand nadat Sarah nog een losse door de mand had gemikt.

Na de rust gingen de scores vlotter binnen helaas bij de bezoekers het vlotst. Ze liepen langzaam maar zeker verder weg. Dit werden nog onze verdere doelpunten:

5-9 Willem met de steun van Ellen

6-9 Jakke op assist van Mirthe

7-12 Jakke na een zeer lang uitgesponnen aanval

8-13 en de onvermijdelijke Jakob scoorde ook ons laatste treffer

De inspanningen en inzet en mentaliteit waren voortreffelijk, de juiste keuzes maken op het juiste moment, het loopvermogen en de afwerking kan nog beter. Volgende week tegen Putse gaan we terug op zoek naar de tien treffers. Hopelijk zijn er dan terug enkele mensen meer beschikbaar.

Peter

A Saartje(1) Lauren Senne Loris(2)
V Nore Lauri(2) Stef Quinten(1)

R Taco, Anke

Amai, de eerste wedstrijddag van het jaar mochten we om 9u 's morgens op Vobako gaan spelen, dat pikte wel even. Vobako staat op 1 in Topleague, dus de spelers waren op voorhand al wat onder de indruk. Winnen was geen must-have, maar wel een goeie test en leerschool voor toekomstige confrontaties want Vobako is de gedoodverfde zaalfinalist.  

De eerste helft spelen we echt op ons beste niveau, en kunnen we zelfs tot 3-5 voorsprong komen:

1-0 (nochtans goed verdedigd)
1-1 doorloper Saartje op steun van Loris
2-1
2-2 doorloper Lauri op steun Stef
3-2 doorloper
3-3 doorloper Loris op steun Saartje
3-4 shot Lauri
3-5 shot Quinten

Op dit moment in de wedstrijd even een korte strubbeling, en maken we wat fouten in de uitwerking.  Maar toch is het voorwaarts die een strafworp krijgt door een fout op Senne.  Jammer genoeg missen we deze, en Vobako kan even later wel een strafworp verzilveren: 4-5, en nog net voor de rust maakt Vobako gelijk: 5-5.

De tweede helft vallen we een beetje stil, en enkele balverliezen stapelen zich op.  Vobako profiteert en komt voor de eerste keer op voorsprong tot 7-5.  Loris verzacht nog met shot: 7-6, maar Vobako maakt toch nog zijn laatste goal: 8-6.


Dit is de eerste keer dit seizoen dat we 2 punten uit handen geven, maar toch hebben we hier een mooie wedstrijd gezien, met veel doelpunten in de eerste helft.  De tweede helft scoren we maar 1 doelpuntje, en dat is tegen Vobako niet voldoende.  We onthouden dat de tegenpartij ook maar 3 doelpunten maakt deze helft, dus verdedigend hebben we zeker ons beste beentje voorgezet.
Doe zeker zo verder als vandaag, en houd alvast de weekends van de eindrondes zaal maar vrij...

Ilse

Vlak na de kerst-break een belangrijke match tegen Vobako... Als dat maar goed afloopt. En het liep goed af, hoewel er niet echt goed gespeeld werd: in aanvallend opzicht hadden we het moeilijk maar een sterke verdediging hielp ons aan een terechte overwinning. We blijven dus ook in het nieuwe jaar nog even op de tweede plaats staan.

Aanval : Robin - Kobe (1) - Janne (1) - Tine (6) - Myrte (1)

Verdediging : Liam (4) - Mauro (2) - Elin (2) - Luna (1) 

We starten met een ijzersterke verdediging : Vobako komt in zijn eerste 3 aanvallen niet eens tot een schot. We draaien bij 0-2 en lopen uit tot 0-3 (60% afwerkingspercentage !). Dan stokt de aanval (niet voor de laatste keer) en Vobako komt terug tot 4-4. Tijd voor een tussenspurtje en over 4-7 naar 6-9. Hendrik komt dan Liam vervangen die met zijn schouder even moet laten rusten. We kunnen gaan rusten met 8-10 voor. We schoten maar 39 keer naar de korf maar werkten dus wel af aan meer dan 25%.

De tweede helft beginnen we niet echt sterk en we laten Vobako terugkomen tot 11-11. Liam's schouder is terug in orde en hij vervangt Hendrik terug (en scoort meteen!). Het blijft nu spannend : we lopen niet echt uit (max 2 korven voor) tot 13-15. Yarik vervangt Robin in verdediging. We slaan eindelijk een kloofje: 14-18 op 5 minuten van het einde en match gespeeld. Vobako stribbelt nog tegen en komt nog terug tot 16-18 maar we winnen verdiend. Ook in de tweede helft gooien we 39 keer naar de korf met een shotpercentage van 20%.

Een match waarin we nooit op achterstand kwamen maar toch aanvallend niet sterk genoeg voor de dag kwamen: meer kansen creëeren en het afwerkingspercentage gelijk houden en we winnen met een heel groot verschil.

0-1 Tine

0-2 Tine (omdraaier)

0-3 Mauro 

1-3

2-3

3-3

3-4 Liam (strafworp)

4-4 

4-5 Kobe (strafworp)

4-6 Tine

4-7 Liam (strafworp)

5-7

5-8 Tine 

6-8

6-9 Luna (heel snelle vakwissel !)

7-9

8-9

8-10 Tine (knappe pas Robin)

RUST

9-10

9-11 Elin

10-11

11-11

11-12

12-12

12-13 Janne

12-14 Myrte

13-14

13-15

13-16 Tine (vrijworp)

14-16

14-17 Elin

14-18 Liam

15-18

16-18

Tomas

Startten in aanval: Arne(3), Dario(1), Tia(1), Line
Startten in verdediging: Wout, Joppe, Emeline, Chloë(2)

Reserve: Lore P en Leon

De wedstrijd komt traag op gang, gedurende 10 minuten zijn er aan beide zijden kansen maar de afwerking is er niet.
met nog 14 minuten op de klok opent Boechout/Vr de score

14m 1-0 shot tegen Chloë
10m 2-0 shot tegen Chloë

Voorwaarts wisselt: Leon in en Joppe uit / Lore in en Line uit

6m 3-0 inl tegen Lore
5m 3-1 shot Chloë
4m 3-2 vrijworp Arne
2m 3-3 shot Tia op assist Dario

Ruststand 3-3

De eerste 5 minuten van de tweede helft gaat het snel:

4-3 inloper tegen Tia
4-4 shot Chloë op assist Leon
4-5 shot Arne na zelf rebound te nemen

Voorwaarts wisselt: Joppe in en Arne uit / Line in en Chloë uit

17m shot Dario op knappe doorsteekpas van Joppe (goed gezien!) 
12m 5-6 inloper tegen Lore
11m 6-6 shot tegen Dario

Time out Boechout/Vremde

De onervaren gelegenheidsscheids doet zijn best maar het moet gezegd dat gedurende de hele match vele fouten niet werden gefloten (loopfouten, bal uit handen slaan, over de middenlijn enz enz), dat gaf toch wel wat frustratie bij de spelers en omstaanders...
Maar dat mag geen excuus zijn, want opeens geven we het dan zelf uit handen... 

8,5m 7-6 shot tegen Line
5m 8-6 shot tegen Line
4m 9-6 shot tegen Dario
3m Voorwaarts wisselt: Arne in en Dario uit / Chloë in en Emeline uit
en dan nog een dubieuze beslissing van de scheids als Arne een shot blokkeert en zijn heer de bal opvallend uit zijn handen trekt, de scheids laat doorspelen en meteen volgt een ver shot van de heer tegen Arne, dat 'uiteraard' ook binnen valt... 10-6 met nog een goeie twee minuten op de klok.

1,5m Joppe geeft een knappe pas en Arne werkt af 10-7

maar er is nog te weinig tijd om terug te komen en dat zal ook de eindstand blijven: 10-7

Al bij al geen slechte match, alleen jammer van de laatste 10 minuten waar we het zelf een beetje hebben laten afweten.
Ik denk dat we echter allemaal weer veel geleerd hebben.


T.

Startten in verdediging: kaelan(3), Yenthro(1), Elise(1), Fie(1)
Startten in aanval: Joran(3), Arne(1) Line, Lore(1)
Reserve: Wout, Chloë, Tia
 
Een aantal duidelijke opdrachten voor de match: Lore: meer door de korf lopen, Arne niet van te ver schieten, Joran lopende rebound, ander vak de snelle dames aanspelen, actief veranderen en lopende rebound. Verdedigend iedereen controle voorspelen en gretigheid!
Scaldis geeft altijd veel druk, de enige oplossing daarvoor is naar binnen, dus door de korf lopen.
 
Voorwaarts opent de score na een minuutje
23.50  0-1 Arne shot uit assist Joran
maar dan komt meteen de Scaldismotor op gang en het gaat snel!
22.40  1-1 kort shot tegen kaelan uit rebound
22.10  2-1 Inloper tegen Line
21.10  3-1 ver shot tegen Lore
19.01  4-1 ver shot tegen Yenthro
18.11  5-1 ver shot tegen Kaelan
Scaldis raast als een sneltrein over ons heen, we kunnen geen antwoord geven... 
17.30 Vrijworp uitgelokt door Kaelan genomen door Elise maar niet verzilverd
17.06 Elise lokt penalty uit maar mist die
We lijden balverlies bij het uitwerken en meteen profiteert Scaldis
16.30 6-1 heel ver shot tegen Lore
Time-out Scaldis
15.16 Elise breekt door maar mist de inloper
15.01 duwfoutje van joran geeft Scaldis een vrijworp, maar die missen ze
Wij lijden alweer balverlies in de passing, en opnieuw, en opnieuw
13.01 en dan eindelijk een antwoord 6-2 shot Fie op assist Kaelan
12.26  6-3 ver shot Lore op assist Arne
Maar dan slaat alweer het noodlot toe. Lore valt en daarbij gaat haar knie uit en weer in de kom.  
Voorwaarts wisselt: Elise uit, Chloë in en Elise in voor Lore
11.00 7-3 ver shot tegen kaelan
8.34  Yenthro breekt knap door, maar kan niet afwerken
(als we nu eens onze inlopers technisch beter zouden afwerken...)
7.45  7-4 shot Kaelan
Ondertussen wordt duidelijk dat voor Lore de wedstrijd gedaan is, ze wordt naar spoed gebracht
(we wachten momenteel op het verdict hoeveel tijd ze out zal zijn, we duimen!)
6.50  8-4 Shot tegen Elise
5.20  9-4 inloper tegen Fie
4.45  Arne korft een inloper, maar was verdedigd
4.08  10-4 penalty tegen Yenthro
2.05  11-4 onder de paal tegen Line
1.05  12-4 shot tegen Elise
 
Half Time
De coach is niet blij, dit kan en moet beter. We willen meer inzet zien, gretiger op de bal, meer duel voor die rebound. En vooral er is veel te weinig loopwerk.  De score gaat op nul in ons hoofd en de tweede helft moet van ons zijn, komaan Voorwaarts wakker worden.
 
Maar we starten niet goed, meteen met balverlies en daaruit komt ook onmiddellijk een korf  
13-4 tegen Yenthro
23.34  alweer balverlies
22.48  eindelijk een mooie aanval, maar alles landt op de korf
22.18 wissel Tia in en Line uit
21.16  14-4 ver shot tegen Yenthro
21.06  Fie lokt een penalty uit, Chloë mist
20.50  Yenthro breekt opnieuw door, maar mist de inloper
19.42  15-4 shot tegen Tia
En dan worden wij wat wakkerder, en Scaldis laat wat meer los...
17.58  15-5 shot Kaelan op assist Yenthro
16.56  15-6 shot Joran assist Elise
15.24  15-7 shot Joran assist Elise
Opnieuw Time-out voor Scaldis
12.58  15-8 shot Kaelan op assist Chloe
helaas direct balverlies in de passing in aanval
12.12  goed verdedigd van Joran
11.16 mooie inloper van Fie, maar helaas op de korf
10.52  15-9 inloper Yenthro assist Kaelan
9.03  16-9 heel ver shot tegen Yenthro nadat bal buiten ging en eigenlijk voor ons was
4.54  16-10 shot Joran assist Arne
3.33 balverlies bij uitwerken maar direct terug recup
Scaldis wisselt de heer tegen Arne
1.05  17-10 kort tg Joran
0.38  18-10 inloper tegen Tia
0.15  18 -11 shot Elise
 
De 2e helft hebben we ons toch een beetje kunnen herpakken (6-7) maar heeft Scaldis ook wel minder druk gezet.
We kunnen echter veel beter dan dit.  
Een periode stilliggen (kerstvakantie) doet ons duidelijk geen deugd...
Harder werken, meer loopwerk zijn de boodschap, nog veel werk aan de winkel.
 
B en T

Kampioen Kwik lijkt klaar voor de Europacup.

Lars 5 - Jens 6 - Brice 4 - Roy 1 - Bruggie- Yannik

Sofie 1 - Cleo 1 - Lauren - Heleen en Imke

Eerste match van 2020, wij konden spreken van een geslaagde stage in Portugal en leken klaar om het Sikopi debacle te laten vergeten terwijl Kwik het verlies tegen Putse wou goedmaken en een laatste goed optreden wou maken voor de afreis naar Hongarije waar zij volgend weekend België als landkampioen vertegenwoordigen in de Europacup.

De Kwikjes gingen razend sterk van start, zeer gedreven en vlot afwerkend gingen ze er als een speer vandoor. Dit leek weer terug de kampioensploeg van vorig seizoen. Halverwege de eerste helft en na zowat 15 aanvallen had de thuisploeg al 11 keer gescoord en dit zowat over alle schijven. Gelukkig voor Voorwaarts was er een onstuitbare Jens Vogel die ons toen nog in het spoor hield.

Gaandeweg, na een time-out, een vervanging en wat bijsturing kwam Voorwaarts warempel in de match. De verdediging bracht stops, de aanval scores. Het werd eventjes stil bij de geel-zwarte toen Jens Vogel net voor de pauze de 15-14 korfde. Voorwaarts had het weer geflikt één van haar beruchte come-backs. Bij onze laatste aanval werd echter te vroeg geschoten, een ongelukkig moment dat Kwik afstrafte met een ultieme score: 16-14 bij de rust na een razend snelle en vlot scorende eerste helft.

Wat zou er gebeuren na de pauze? Ging Voorwaarts op zijn elan door of herpakte Kwik zich van de mindere laatste 10 minuten. Het antwoord kwam snel. Kwik zette nog een tandje bij in verdediging en ging er weer als een speer vandoor. Voorwaarts zakte helemaal in mekaar en scoorde er slechts vier na de rust. Onze foutenlast was enorm, de spirit, de teamgeest, de drive, de ongelooflijke inzet van de eerste vier wedstrijden was nergens te bespeuren. We speelden maar een kwart matchke mee.

We zullen terug moeten herbronnen en herpakken is de boodschap want enkel met onze overtuiging, mentaliteit en spirit van o.a. tegen AKC en Borgerhout maken we kans om tegen eerder wie te winnen. Ik verwacht een klinkende revanche volgende week tegen het sterke maar zeker niet ongenaakbare Floriant. Met één voor allen, allen voor één wordt het een" not in our house"

En Kwik die wensen we het beste in Hongarije.

De scores:

0-1 Vogel eerste aanval raak

3-2 Jens doet het efkes alleen

3-3 strafworp Jens Vogels

7-4 Brice net op tijd om eerste rush te stoppen

8-5 Sofie na aflegger Vogel

10-6 Larske met éénhandje en met jumper

11-7 Vogel gesteund door Sofie

11-8 Brice werkt rustig af

12-9 Jens dan al met zijn vijfde

14-10 Brice vanop de stip

15-11 Roy met binnenkomer

15-12 Lars momentje

15-13 Cleo klaar aangespeeld door Brice

15-14 Jens vogel met zijn laatste korf van de match

Tweede helft:

Het net rond onze aanval en meer bepaald rond Jens sluit en we kregen enkel nog deze tegenprikkels op de talrijke thuisscores:

17-15 Lars schot assist Brice

20-16 wederom Lars steun van Lauren

23-17 Lars met steun van Cleo

26-18 Laatste wapenfeit van de Voorwaartsaanval: fout op Lars, Brice zet om.

Veel te weinig dus van groenhemden.

Volgende week nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen.

Peter

Kaat, Yani, Sofia, Kathe, Anke, Roman, Marie, Lieke en Kiki-Roos trokken naar Putse.

De eerste match van de terugronde in de zaal. Het zag er niet naar uit dat het heel eenvoudig ging worden. We komen plotseling 0-1 achter door een goedgemikt shot van Putse. We probeerden goed op de bouwen maar de bal ging heel traag rond bij de thuisploeg. Kaat gooide een penalty er mooi in en met 1-1 gaan we wisselen.

Putse komt terug 2-1 voor. Kathe brengt ons terug gelijk met een penalty. We gaan rusten met een 2-2 stand.

Na de rust brengt Yani ons op 2-3. Tijdens het laatste kwart gooit Anke er nog 2 in en legt Kathe de eindstand vast op 2-6.

We zagen een ploeg die goed probeerde samen te spelen. We komen 2 keer op achterstand maar daar lieten de spelers zich niet door ontmoedigen. Knap gedaan!

Tot volgende week in Kontich.

Elke

Putse ligt ons niet, hoorde ik in aanloop de match van zaterdag een paar keer. Het is een tegenstander die zich niet laat wegzetten (letterlijk dan) en dat ligt ons inderdaad niet. Zoveel was zaterdag ook duidelijk en het werd dan ook een echte nagelbijter al had je nooit de indruk dat we deze match konden verliezen, zelfs niet met een scheidsrechter die daar blijkbaar zijn missie van gemaakt had. Winst met 18-21 was meer dan terecht.

Aanval : Kobe (1) -  Yarik - Janne (4) - Tine (4)

Verdediging : Mauro (5) - Liam (4) - Elin (2) - Mirte (1)

Invallers : Robin - Hendrik - Pauline

De verkenningsronde duurt 4 minuten (al half zo kort als vorig week) en het is Putse dat voorkomt. Na poging 8 kunnen we gelijkstellen met een vrijworp en dan begint het om-en-om scoren tot 4-4. Dan slagen we er in een 3 puntenkloof te maken en lopen we uit tot 4-7 maar dat kunnen we niet vasthouden vooral door het erg fysieke spel van de heren van Putse. We worden niet geholpen door de scheidsrechter die duidelijke fouten niet bestraft. Bij 7-7 is alles terug te herdoen en bij 12-11 staan we zelfs even achter. Bij Putse lukken de schoten van ver bijna allemaal. Gelukkig maakt Elin op slag van rust de 12-12. 39 kansen waarvan 12 benut is een heel fraai afwerkingspercentage maar 39 kansen is te weinig. 

Na de rust eenzelfde spelbeeld al zijn we nu beter aan het verdedigen en de verre shots van Putse kennen minder succes. Het gaat nu echt om en om en geen van beide ploegen slaagt erin een kloof te slaan. We voeren wissels door om de heren van Putse beter of te vangen maar zij wisselen mee en dus brengt ook dat niet veel zoden aan dijk. We komen diep in de match op achterstand 18-17 maar blijven gelukkig rustig. Mirte zorgt voor de aansluiting en dan bekroont Mauro een sterke match met 2 korven op rij (geslaagde vakwissel !) en staan we toch 2 korven voor. Liam en Robin zetten de kers op de taart met een heerlijk pas (Robin) en dito afwerking van Liam : 18-21 en moeilijke match gewonnen. 57 kansen in de tweede helft waarvan 11 afgewerkt. 

Volgende week komt AKC op bezoek voor de topper die zal bepalen wie aan de leiding blijft ! We kijken er al naar uit !

Scoreverloop : 

1-0

1-1 Tine (vrijworp)

2-1

2-2 Liam (strafworp)

3-2

3-3 Janne (goed bij shot zaterdag)

4-3

4-4 Mauro (nog beter bij shot zaterdag !)

4-5 Janne

4-6 Tine (inloper)

4-7 Tine

5-7/6-7/7-7

7-8 Mauro (mooie schijnbeweging)

8-8

9-8

9-9 Kobe (strafworp)

9-10 Liam (strafworp)

10-10 

10-11 Janne

11-11

12-11

12-12 Elin (mooie inloper)

RUST

12-13 Tine

13-13

13-14 Liam (strafworp)

14-14

14-15 Janne

15-15

16-15

16-16 Mauro (mooie combinatie met Liam)

16-17 Tine (vrijworp)

17-17 / 18-17

18-18 Mirte

18-19 Mauro

18-20 Mauro

18-21 Liam (korf van de match)

Tomas

V: Lore - Jade – Milan – Xander

A: Annelore – Lize – Joppe – Wesley

Wisselspelers: Lotte - Leon

Een verplaatsing naar Leuven is altijd een verrassing: moeten we zelf de kantine openhouden en de drank mee helpen versleuren, is er voldoende parkeerplaats en is er kans op verkeersboetes, of zijn er andere ‘specials’ te zien. Gisteren was er een tupperwaredemonstratie (en toonde coach Yves dat hij naast coaching ook ‘in de tupperware’ een carrière kan ambiëren).

De wedstrijd zelf. Deze keer was er wat vertraging op het wedstrijdschema (voorgaande wedstrijden waren al serieus uitgelopen) en kregen we van de arbiter welgeteld 7 minuten om op te warmen, en voor te bereiden. We begonnen als een diesel (Leuven daarentegen raasde als een trein over ons), na 10 minuten stond er 6-3 op het scorebord en nog was de Leuvense sneltrein niet tot stilstand gekomen. Ze liepen nog uit tot 12-5 voor de rust. We moeten de oorzaak vooral bij onszelf zoeken, Leuven bracht aanvallender korfbal en was heel gretig op de bal (en dat loonde). Ze gooiden shots van ver binnen, omdraaiers en inlopers. Sommige goalen waren zeker te vermijden mits meer focus bij de groenwitten en meer communicatie (zodat je weet wanneer er al dan geen steun is, of wanneer er geshot wordt). Sommige Leuvenaars speelden heel hard, maar werden door de scheidsrechter onmiddellijk berispt (Voorwaarts kreeg 6 vrijworpen en 3 strafworpen). Coach Yves jongleerde met woorden als ‘meer assertiviteit’ en ‘positivisme’ en dat loonde in de tweede helft. De verdediging werd iets secuurder, er werden mooie kansen gecreëerd, en er werd goed uitverdedigd. De tweede helft scoort Leuven maar 3 keer, wij 4 keer, dat is nog te weinig, maar als we vanaf het begin van de wedstrijd meer lef tonen was het eindverdict minder groot geweest. Er werden ook nog enkele (teveel dus) balverliezen genoteerd wat betekent dat jullie op training een tegenprestatie door de trainers mogen verwachten.

Nog wat weetjes:

  • we staan momenteel vierde in het klassement (op 8 ploegen)
  • we hebben tot nog toe de meeste doelpunten gemaakt van onze reeks, 90 (dat zijn er 10 meer dan de tweede ploeg met de meeste doelpunten), chapeau dus
  • we hebben ook de meeste doelpunten tegen van onze reeks, ook 90 (dus aan dit puntje moet er nog gewerkt worden)
  • we zijn een team (together everyone achieves more)

Het scoreverloop:

1-0

1-1: vrijworp Annelore (assist Joppe)

2-1

2-2: stafworp Jade, zelf uitgelokt (met dank aan Yves die de arbiter wakker riep)

3-2

4-2

5-2

5-3: strafworp Jade, mooi rond haar dame gedraaid en dan gehinderd door heer van Leuven

6-3

7-3

8-3

9-3

9-4: inloper Annelore, assist Joppe

10-4

11-4

12-4

12-5: shot Joppe, assist door de korf van Leon

RUST

13-5

13-6: shot Lore, assist Jade

14-6

14-7: vrijworp Annelore, assist Joppe

14-8: shot Wesley, assist Joppe

15-8

15-9: strafworp Jade, zelf uitgelokt, tegengehouden bij doorloopbal

Scouter,

Els

Meer weerstand geboden dan in de heenmatch

Rob 3 - Bjarne 2 - Axel 1 en Filip 1 (jawel de grote FVR)

Caro 2 - Sarah 1 - Ellen - Lore

In een kompetitie heb je gelukkig altijd een heen en terugronde. En dan probeer je in de terugronde een betere prestatie neer te zetten dan tijdens de eerste wedstrijd. Wel en hier lukte dat. Tijdens de eerste wedstrijd werden we nog van het terrein gepowerd maar nu boden we meer tegenstand. En dat in deze moeilijke periode, je hebt een jong C-team vol studenten die volop aan de bak moeten nu. Om die reden waren Jakke en Willem hier ook niet aanwezig. Fred en Steffi zijn dan ook nog om een andere gekende reden niet speelklaar. Dus met deze acht mensen moesten we het doen, geen kans op vervanging om even te verfrissen dus. Wel met als extra speler-de-luxe van een dubbele meter onze Flup die kwam aanvullen, het kolommeke rebounds gepakt werd nog eens flink gevuld dus.

De eerste helft scoren we nog prima mee en de rust werd bereikt bij 8-6. Na de pauze sloeg de vermoeidheid wel meer toe maar we haalden toch de dubbele cijfers op het scorebord. Vooral Rob en Caro C haalden een goed cijfer in het vak bal door de mand werpen. Ik wens de studenten nog veel moed in den blok en hopelijk zijn jullie er tegen volgend weekend alweer (een stuk) van verlost. Op zaterdagavond ontvangen we AKC, een prima ploeg, maar één die mee laat korfballen en voor de derde keer krijgen we dus de kans onze kolom met de gescoorde doelpunten flink aan te vullen.

Peter

B ploeg volgt het goede voorbeeld van het eerste.

Jarno 8 - Bruggie 1 - Jonas 3 - Nils 2 - Roy 1

Anne 4 - Sofie 1 - Luna 2 - Imke 1 - Pauline- Claudia

Het was een gek gevoel dat de B ploeg nog eens een keertje achter de A moest spelen. Net na afloop van de emoties van het eerste, niet simpel om terug het kopje er bij te houden noch voor de spelers noch voor de begeleiders.

De A ploeg bleef reserve zitten en ondersteunen want het was een lange middag en het is een zware tijd voor onze studenten (nietwaar C-tjes). Vast en zeker alweer een dikke merci voor de bijstand van de u19, Elien en Tine bij het eerste en hier Pauline en Luna die meespeelde. Luna maakt een knap debuut en legde er twee in het mandje.

Alhoewel er nooit een grote kloof ontstond, onze grootste voorsprong was vier bij 4-8,hadden we toch min of meer de controle over de wedstrijd. De troepen van Adri wilden immers ook nog wel eens met de punten gaan lopen. Ook hier kregen we een prima collectieve prestatie met Bruggie, Nils en Jonas baas in de rebound en sterk in de ondersteuning. Met Luna, Imke en Sofie korfgericht spelend. Met Roy die een belangrijke invalbeurt maakte en met Pauline en Claudia dik sterk in de aangeef.

En dat heb je nog de schutters, dat waren vandaag de trefzekere Jarno die van overal verder dan 2,5 m scoorde. Hij scoorde er immers acht maar liet de kans dubbele cijfers liggen door twee stippen te rateren. En Anne, die scoort meestal en dus ook nu, geen "gewone" korven maar pareltjes, sambakorfbal van het Kiel.

Volgende week gaan we er een lap op geven tegen AKC. Mensen, het is tegen jullie coaches van volgend seizoen hé. Geef je visitekaartje af en maak meteen je huidige coach gelukkig met een knalprestatie.

Peter

Voorwaarts zet scheve situatie helemaal recht!

Vogel 7 - Lars 5 - Brice 4 - Yannik 2 - Bruggie 1 - Roy

Lauren 2 - Imke 2 - Heleen 1 - Cleo - Sofie

Na 11 minuten stond het 9-2, Putse was gestart met een afwerking van 50% maar was ook in alle duels scherper en op alle vlakken de betere van ons. Een time-out drong zich op en nadat Arne een nog één had bijgedaan kwam er een maximale achtpuntenkloof bij 10-2 op het bord. En toen begon de inhaalrace, Voorwaarts scoorde er plots acht op rij zonder antwoord en bij 10-10 was alles te herdoen. Hoe een korfbalmatch op tien minuutjes kan keren. Plots hadden wij de controle, we verdedigden sterker, waren vinniger in de duels en scherper in de afwerking. 10-11 en Vogel, alweer onze onstuitbare topscoorder, zorgde voor Voorwaarts eerste voorsprong. Tussenscore dus 0-9!

Met haasje-over kwamen we bij 12 gelijk uit en het was belangrijk om met voorsprong de rust in te gaan. Onze andere scherpschutter, Lars, tekende voor die 12-13 score, een mentale opkikker! Net als in de heenmatch werd het dus weer een prima match tussen revelatie Putse en Voorwaarts dat moest winnen om Borgerhout terug achter zich te krijgen in het klassement. Putse daarentegen kon zich met winst zich op kruisfinale plaats hijsen. De geel-blauwe en groen-witte krijgen blijkbaar het beste in mekaar naar boven.

Na de pauze bleef Voorwaarts steeds licht in het voordeel. Het hoge tempo had zijn tol geëist en de scherpte ging er langs beide zijde wat af. Het werd een mentale strijd en Voorwaarts bleef elke opstoot van Putse pareren. Enkele malen kwam de thuisploeg nog op gelijke hoogte. Bij een 16-16 stand kregen we een uitval van de bezoekers. Enkele schitterende lange aanvallen werden bekroond en met scores van tweemaal Vogel, Lars en een belangrijke treffer van Heleen kwamen wij nu op een maximale 16-20 voorsprong. Nu toonde Putse veerkracht en verkleinde opnieuw de kloof tot één: 19-20.

Lars mikte er net op tijd weer ééntje binnen maar Putse gaf zich nog niet gewonnen: 21-21. Het werd een thriller met Lauren die kalm bleef vanop de vrijworp en Lars die koel de 21-23 binnen korfde. Nog was het niet gedaan en werd het 22-23, de ingekomen Bruggie bracht de bijdrage van de bank mee toen hij de verlossende korf binnen gooide na drive en afleg van de andere Jens. Nog eens winnen deed deugd en de manier waarop zeker, eerst zich vanuit een verloren positie helemaal terug knokken en dan de boel helemaal overnemen met deze maal ook knap aanvallend korfbal. En met het ganse team, de 11 die op het terrein verschenen en de coaches allen in een glansrol.

Hopelijk is Cleo volgende week terug ok.

De strijd in de korfbal league is dit jaar een rare boel: Boekenberg en Floriant in mindere mate steken er bovenuit maar de andere teams kunnen nog zowel naar boven als beneden kijken. Volgende week alweer een vierpuntenmatch tegen AKC en het wordt tijd na we eens een keertje thuis winnen want dat hebben we dit seizoen nog niet gedaan!

Peter

Zaterdag 11 januari speelden onze U10 hun eerste wedstrijden van het nieuwe jaar. De organiserende club was Minerva met wedstrijden tegen Minerva, Riviera en VW onderling.

VW1 - Minerva: 4-2

Spelers: Oskar, Noor, Molly, Lander, Seppe, Corneel, Lina, Fran

Leuke wedstrijd met knap spel en 4 goals van voorwaarts.

Eerste goal van Oskar met knap shot

Tweede goal van Molly via mooie pas Corneel

Derde goal van Seppe die scoort vanaf middenlijn! Wauw!

Tenslotte maakt Oskar vierde goal vanaf achterlijn.

 

VW1 - Riviera: 4-2

Spelers: Oskar, Noor, Molly, Lander, Seppe, Corneel, Lina, Fran

Zelfde uitslag maar wel een zeer bijzondere match...

Jammer genoeg moet Riviera het plots stellen met 2 spelers minder. Aangezien we reeds met 7 tegen 7 speelden, moesten we de match plots aanpassen naar een K4 wedstrijd welke een beetje chaotisch verliep.

Weinig over te vertellen dus, maar wel mooie goals gezien van Molly en Lander.

 

VW2 - Riviera: 5-6

Spelers: Taco, Elise, Bent en Lou, Lenka, Gio, Jolan

Zowel Riviera als Voorwaarts zijn maar met 7 spelers, dus we spelen met vak van 3 spelers en een vak van 4. We zien een leuke, spannende wedstrijd met veel goals.

0-1

1-1: Taco via kort shot

2-1: Taco via pas van Bent

we komen 2-4 achter maar Bent zorgt snel voor aansluiting

3-4: Shot Bent

3-5

Taco kan 2x scoren zodat we opnieuw gelijk staan bij start laatste kwart

5-5

In laatste kwart scoren we niet meer, maar kan riviera wel de winnende goal maken

5-6 eindstand van een mooie, evenwichtige wedstrijd.

 

VW2 - Minerva: 4-1

Spelers: Taco, Elise, Jolan en Lou, Lenka, Gio, Bent

we openen vlot de score en zien een match met mooi samenspel

1-0 Shot Lenka op pas van Lou

2-0 Shot Bent

3-0 Shot Taco

3-1

4-1 reboundshot van Lou

 

Als afsluiter spelen VW1 en VW2 nog een match tegen elkaar. Leuk om de onderlinge sportieve competitie tussen onze U10 spelers te zien in deze match :-)

VW1 - VW2: 2-6

Spelers VW1: Corneel, Seppe, Noor, Lou, Lander, Oskar, Lina

Spelers VW2: Taco, Gio, Molly, Fran, Jolan, Lenka, Bent

0-1: shot Taco

1-1: shot Seppe

2-1: shot Lou

2-2: shot Taco

2-3: ver shot Gio

2-4: Taco op pas van Bent

2-5: Shot Fran

2-6: Bent via kort shot

 

We zien onze U10 week na week groeien en kijken al uit naar komende week, dan gaan we wedstrijden met league spelen op Boechout.

Alvast bedankt aan Julie voor de hulp bij de verslaggeving!

Tamara

Onze eerste match van 2020. Ik moet toegeven wanneer we de dames van Floriant zagen opwarmen vroegen we ons af hoe het kon dat deze ploeg laatste stond in onze reeks. Onze spelers zouden serieus naar boven mogen kijken. Maar de groenwitten stonden te trappelen om te spelen. 

Kaat - Yani - Joppe - Kyara - Anke - Marie - Roman - Kathe - Lieke - Sofia

De match gaat heel gelijk op. We doen ons best om te schieten. Anke brengt ons op 1-0 via Roman. Kathe maakt er 2-0 van met een mooi shot.

Na 10 minuten wordt er gewisseld. Kaat maakt van de rebound 3-0. Yani zorgde voor de 4-0 ruststand. Hoewel de scheidsrechter toch eventjes in de war was over de stand. Bleef het toch de tussenstand. 

De wedstrijd was niet echt een wedstrijd meer. Floriant deed zijn best maar ze kregen de bal er niet in. Kathe brengt met een inloper via Anke de stand op 5-0. 

De laatste 10 minuten werd Floriant weggespeeld. Het verdedigde vak had niet zo veel te doen en in het aanvallende vak werd er goed samengespeeld. Zo kon Yani er 5 op een rij scoren en was de eindstand 10-0. 

Er werd door de ploeg pittig gespeeld en er zat tempo in de match. Leuk om te zien. Nu op naar Putse.

Elke

Floriant was op papier één van de makkelijkere tegenstanders van de reeks. Maar ook dan moet je er staan en vol inzet spelen. En dat is wat zondag gezien hebben : van in het begin er vol voor gaan, tot aan het eindsignaal. We kregen zo een ruime overwinning en een aangenaam kijkstuk. We blijven op koers voor Herentals!

Aanval : Kobe (1) - Yarik (2) - Janne (1) - Tine (6)

Verdediging : Liam (5) - Mauro (1) - Luna - Elin (2)

Invallers : Mirte (3) - Paulien (1) - Amber (1) - Hendrik (1) - Robin - Nico

We starten fel maar ons vizier staat niet echt scherp : 6.5 minuut zonder korf en pas bij de 12de poging wordt de nul van het bord geveegd, met dank aan Yarik die voor het eerst in de basis startte. Floriant blijft dan even langszij maar niet langer dan 2-2. Vanaf dan bouwen we de kloof uit met nog een heel serieuze dip bij 6-3. Meer dan 8 minuten blijft het scorebord op 6-3 staan. We nemen veel shots maar zonder succes. Dat kan als je op een haast perfecte verdediging kan rekenen : ik denk dat in die fase elke verdedigende rebound voor ons was (alle 4 spelers plukten elke keer voor hun tegenstander de bal uit de lucht, sterk werk). Onze aanval vindt moeilijker een oplossing omdat Floriant ons spel beter begint te lezen en de bal 3x kan onderscheppen. Het is weer Yarik die de ban breekt en na 7-3 stomen we heel knap verder naar een 14-6 ruststand. 59 kansen gecreëerd en 14 gemaakt, bijna 25% afwerking.

De tweede helft begint identiek aan de eerste: het duurt weer bijna 7 minuten en 12 pogingen voor we onze eerste korf maken, op vrijworp. Robin is intussen Yarik komen vervangen. Floriant scoort nu ook regelmatig zijn korf en we blijven dus onze 8 à 9 korven voor.  We zien enkele heel mooie aanvallen, spijtig genoeg meestal niet afgerond maar blijven doen : de supporters zien het graag! Mirte komt Janne vervangen die even later Luna in het andere vak vervangt. Hendrik valt in voor Liam. We blijven makkelijk baas en de invallers scoren ook hun korf. Paulien vervangt Tine en Amber komt in voor Janne. En hoe : eerste baltoets en korf, en ook Paulien scoort meteen. Nico krijgt ook nog een minuutje en zo spelen we rustig uit naar 24-10. We creëeren 56 kansen en scoren er 10 in de tweede helft. Dus 115 kansen op een match en 24 korven, dat is net geen 21%. Mooi.

Volgende week graag meer van dat !

Tomas

1-0 Yarik

1-1

2-1 Elin (vrijworp)

2-2

3-2 Janne (mooie inloper)

4-2 Tine

4-3

5-3 Liam

6-3 Kobe (strafworp)

7-3 Yarik

7-4

8-4 Liam (strafworp)

9-4 Tine

9-5 / 9-6

10-6 Liam (knap shot)

11-6 Tine

12-6 Tine

13-6 Liam

14-6 Elin

RUST

14-7

15-7 Tine (vrijworp)

16-7 Liam (strafworp)

16-8

17-8 Tine

18-8 Mirte

18-9

19-9 Hendrik

19-10

20-10 Mirte

21-10 Mauro

22-10 Amber

23-10 Paulien

14-10 Mirte

Startten in aanval: Wieter, Brent, Jamie, Joni
Startten in verdediging: Yorne, Vinnie, Axelle, Nina
Reserve: Nico

KCOV start zonder coach, die is nog onderweg.  Of dat een impact heeft op het spel weet ik niet, maar feit is dat langs beide zijden de eerste 10 minuten niet veel gebeurt... Behalve dan een penalty voor Voorwaarts die Joni niet kan binnenleggen.

Met nog 15 minuten op de klok wordt dan eindelijk de score geopend door Wieter die na zelf te shotten, ook zelf de rebound gaat nemen en dan ook nog eens afwerkt kort onder de korf, het staat 1-0. Knap werk!

Dan weer een langere periode zonder korven, waar we wel een paar keer goed wegkomen want de heer tegen Yorne schiet van ver maar wel elke keer op de mand...

Met nog 5 minuten op de klok vindt Jamie dat het welletjes is en schiet haar dame voorbij, ze krijgt de pas, maar net iets te laat, ziet wel dat Joni vrijstaat (want de andere dame probeert over te nemen) en steekt door.  Joni werkt af. Dank u wel Jamie zeggen we dan ;-) 2-0 op het bord.

2,5 minuut te gaan en KCOV scoort een shot tegen Joni

En dan arriveert eindelijk de coach van KCOV.
Het lijkt wel het echte startsein van de match te zijn, want plots gaat het heel snel.

1,18 min 3-1 shot Yorne op assist Vinnie
56 sec  3-2 KCOV scoort zijn 2e
37 sec  4-2 Jamie en Joni doen het nog eens over, Joni shot op assist Jamie
14 sec 4-3 KCOV shot tegen Wieter

En dat wordt de ruststand: 4-3

2e helft start nog rustig.
Met nog 19 minuten op de klok lokt Vinnie een vrijworp uit, maar de scheids(en) denken er anders over. 
"Ach ja, dan maak ik het zelf wel af" leek hij wel te denken.
Met een knap ver shot van in de hoek achter de korf zet hij bijna onmiddelijk daarna de 5-3 op het bord.

16 min 6-3 shot Joni met alweer een knappe assist van Jamie
15 min een pas de deux van Brent en Wieter eindigt helaas op de korf
14 min 7-3 het andere duo in dat vak doet het nog eens over, Joni shot op assist Jamie

wissel Yorne uit en Nico in

13.47 min 8-3 Vinnie op assist Nina
12.24 min 9-3 knappe inloper van Nico met assist van Vinnie
11     min Brent en Wieter proberen nog eens hun duo, maar het eindigt weer op de korf
9.5    min identieke situatie
7.45  min 10-3 Wieter zet steun, de heer van KCOV springt enthousiast voor en Jamie ziet de kans, geeft pas over het blok en Wieter kan binnenleggen.
5  min 11-3 Jamie shot, Joni kan de rebound nemen en zelf kort achter de korf afwerken
3.5 min 12-3 knappe aanval met inloper, doorsteekpas, rebound en ook nog eens afgewerkt door Nico, die is op dreef.
2.5 min Shot KCOV tegen Wieter
1 min 13-4 Nico ziet vanuit het andere vak dat de dame van Joni bij de vakwissel niet goed wakker is en geeft de pas, Joni staat vrij en kan afwerken. Knap gezien van Nico!
1 sec Brent probeert er nog een buzzerbeater uit te halen met een verre worp.
Die landt halvelings in de korf maar draait eruit. Hilariteit alom.

Dat was de laatste (en late) match van een druk bezet weekend.
Veel aanwezigen hadden al de kantine of de douches opgezocht, begrijpelijk, maar toch jammer. 
Want het moet gezegd, dit was een hele leuke match voor zowel de supporters als de spelers.
Veel knappe acties gezien en een speciale vermelding voor Jamie, die veel knappe onbaatzuchtige assists gaf!
Hopelijk kunnen onze C-tjes dit vasthouden voor de komende weken.

T.

V: Saartje Lauren(1) Loris Senne(1)
A: Lauri(1) Nore Quinten(1) Stef
R: Kathe Yani

Hm, wat kan ik over deze wedstrijd vertellen?  Ik wilde aanvankelijk starten met 'een wedstrijd om snel te vergeten', maar da's niet helemaal correct, het is eerder een wedstrijd om uit te leren:

- Iedere ploeg heeft wel eens een offday, en dat is geen schande, zondag was het onze beurt. Als we maar positief blijven en met vernieuwde energie de volgende match tegemoet gaan, is er niets verloren.  We blijven immers nog steeds in de top 4. 

- Boeckenberg zette een sterke drukverdediging neer, en we vonden niet meteen een antwoord hierop.  We speelden ver van de korf de bal rond en konden moeilijk diepgang brengen. Een verbeterpuntje om tijdens trainingen aan te pakken.

- De tegenpartij maakte bijna al zijn doelpunten in de korfzone, hier waren we wat onzorgvuldig in onze verdediging.

- Andere ploegen beginnen ons al wat te kennen, ook wat onze sterktes en zwaktes zijn, en kunnen hier op inspelen.  Dat maakt het aanvankelijk moeilijk, maar als team valt dit zeker op te lossen, en de coach kan hiervoor de nodige tips aanreiken.

Hop hop, op naar volgende week, en geen kopjes laten hangen he!

Ilse

 

Onze U14 wonnen met 17-7 tegen Temse B! Er werd veel gescoord door veel verschillende spelers.

Vakken:

Jade (4), Xander (1), Lore (1), Milan

Annelore (4), Leon (4), Wesley (2), Lotte

Reserven: Lize, Joppe (1)

Scoreverloop:

1-0 schot Jade

1-1

2-1 schot Leon

3-1 schot Annelore

4-1 schot Xander

4-2

5-2 Inloper Leon

6-2 Schot Wesley

6-3

6-4

7-4 schot Annelore

8-4 strafworp Annelore

8-5

9-5 Inloper Jade

9-6

10-6 schot Annelore

11-6 schot Jade

12-6 inloper Jade

12-7

13-7 schot Wesley

14-7 schot Lore

Wissel: Joppe en Lize komen erin

15-7 schot Joppe

16-7 inloper Leon

17-7 inloper Leon

Inge

Voorwaarts A - Floriant A: 18-26 (rust 5-14) tweede helft 13-12

Strijdend Voorwaarts redt het niet tegen sterk Floriant

Roy 3 - Brice 1 - Vogel 6 - Bruggie - Yannik 2 – Jonas 2 - Lars

Lauren 1 - Heleen 1 - Sofie - Imke 1 - Cleo 1 (onze beste dame vandaag)

We konden niet starten met Lars en alweer puzzelwerk voor Gert dus. Examens, kwetsuren en ziektes plagen onze groep al een tijdje. Vandaag mochten we de vloer op tegen Floriant, zeker een kandidaat voor een finaleplaats in de Korfbal league.

Floriant schoot de eerste helft met scherp en werkte af aan 25 % bovendien hielden ze onze aanval tot een zeer laag rendement en bij de rust hadden we maar vijf korfjes gescoord. Verdedigend hadden we het eerst goed onder controle maar toen liepen we toch regelmatig in de val en lieten ons betrappen op foutjes, slippertjes die onvermijdelijk werden afgestraft door dit Floriant. Aanvallend was het zoeken, Floriant had zijn zaakjes goed op orde en beperkten onze scoorders zoals Lauren.

Vooral de scores van Saar, Lennart en Lars deden onze verdediging dan wee regelmatig pijn. In de rust werd er afgesproken dat we gingen blijven gaan voor de volle 100 %, al was het maar om met een goed gevoel volgende week naar Putse te gaan. En dat lukte, we vonden de korf nu wel regelmatig en over vele schijven. De invallers Imke, Yannik en Jonas pikten hun doelpuntjes en vertrouwen mee. Maar vooral Cleo speelde een voortreffelijke wedstrijd.

De scores na de pauze:

6-15 Roy stip

7-15 Roy uit vrijworp

8-16 Ook Vogel vanuit de vrije bal

9-20 Veldkorven kan ook: Jonas op pas van Cleo

10-20 handig van Vogel

11-21 Heleen pikt haar korfje mee

12-21 Yannik steun Cleo

13-21 Yannik scoort vandaag voor twee denk ik

14-22 Imke voor het vertrouwen

15-23 Het duo Jonas en Yannik

16-23 Brice voorzet Heleen

17-24 Lauren: die rot bal valt eindelijk

18-25 straffe en geconcentreerde verdediging op Jens of niet, scoren doet die toch

Putse:

Volgende week treffen we de ploeg in form Putse, het team van Joran. Moeilijk of niet hier geloven we toch dat we punten kunnen gaan pakken. Goed trainen en iedereen paraat volgende week, ook een warme oproep aan de supporters. Groen-wit legioen volgende we(e)ken heeft de ploeg jullie steun hard nodig.

Tot op Putse dan

Peter

Voortreffelijk prestatie weer niet beloond

Jarno 6 - Yannik 4 - Jonas 3 - Nils 1 - Bjarne

Anne 3 - Imke 2 - Lies 2 - Claudia - Caro

Dames kwetsurenplaag: Jasmien, Quinte en Sainah

Deze week viel Jasmien nog uit op training zodat we echt in damesnood komen. Lies werd paraat gevonden dit acuut tekort aan te vullen vandaag. De B ploeg deed het net als vorige week en weer tegen een zeer sterke ploeg voortreffelijk. Grote inzet, mentaliteit en ploeggeest en je ziet dit team elke week groeien. Met deze spirit en dit niveau kunnen we volgende week zeker punten gaan pakken op Putse. We namen wel een valse start en werden koud gepakt door een Floriant dat over ons leek te gaan lopen. 1-5 stond en bij 2-6 nam Adri zijn time-out op.

Dit gaf geen onmiddellijk rendement maar stilletjes aan kregen we toch meer grip op onze tegenstander. Verdere scores van de eerste helft:

3-7 Een trefzekere Jarno heeft zijn dagje

4-7 Anne uit de rebound

5-8 Jarno op schot en vanop de stip na fout op hemzelf voor de 6-8

7-10 Yannik op Lies

8-10 Yannik op steun van Anne

9-10 Jonas op pas van Anne

10-12 Yannik heeft zijn schotje bij

11-12 Anne rond lange aanval af

12-12 Anne heeft maar een klein gaatje nodig

De achtervolging in de dolle laatste vijf minuten wordt bekroond met de pas van Lies op Jarno voor de eerste voorsprong op het rustsignaal: 13-12.

Tweede helft:

14-13 Jonas en Yannik vinden mekaar goed

15-13 Imke op steun van Nils

16-14 Jarno op pas van Claudia

17-17 Typische Lies korf

18-19 Jarno countert een nieuwe Floriant voorsprong

19-20 Imke laat zich gelden

Onze tank is echter leeg, Floriant heeft het laatste woord en trekt de match binnen. Daar kunnen de laatste scores van Jonas en Yannik niets meer aan veranderen.

Peter

We hadden een betere score verdiend

Jakke 4 - Bjarne 2 - Willem 1 - Rob en Axel

Sarah 1 - Ellen- Lore - Caro VB - Mirthe

Afwezig: Caro Gekwetst: Fred en Steffi.

Het aantal onbeschikbaren neemt elke week toe, Na Steffi, viel vorige week Fred uit, gevolgen zijn nog niet gekend. Tegen Floriant kon ook Caro C niet aanwezig zijn vervolgens viel vandaag ook Lore zeer vlug uit met een voetkwetsuur. Ze probeerde nog even maar werd later definitief vervangen door Mirthe. Bedankt voor het aanvullen trouwens Mirthe en ook Caro VB en voor het steeds beschikbaar zijn in nood: Ellen C.

Zoals we al gewoon zijn mochten we weer tegen een gestalterijker tegenstander opboksen. De wedstrijdopening was zeer ongelukkig voor ons, Floriant scoorde de eerste twee doelpunten na twee uitschuivers plus kwetsuur van Lore en Mirthe, gelukkig kon Mirthe wel verder. Een eerste kloof was toen al geslagen en dan bleven de aanvalskanonnen aan beide kanten stil en de verdedigingen waren baas. Bjarne haalde dan eindelijk die hatelijke nul van het bord bij 1-2 en deed dit bij 2-5 nog eens over.

De heren draaiden met zijn vijfjes door en de op de bank begonnen Jakke zat vol energie toen hij eindelijk het veld op mocht en hij kanaliseerde dit tot de score bij 3-5. Mooi om te zien trouwens hoe de energiêrs Jakke en Bjarne samenspeelden, jammer dat het rendement niet gelijk was aan de inspanning maar we gingen toch nog hoopvol de rust in met een 4-6 achterstand nadat Sarah nog een losse door de mand had gemikt.

Na de rust gingen de scores vlotter binnen helaas bij de bezoekers het vlotst. Ze liepen langzaam maar zeker verder weg. Dit werden nog onze verdere doelpunten:

5-9 Willem met de steun van Ellen

6-9 Jakke op assist van Mirthe

7-12 Jakke na een zeer lang uitgesponnen aanval

8-13 en de onvermijdelijke Jakob scoorde ook ons laatste treffer

De inspanningen en inzet en mentaliteit waren voortreffelijk, de juiste keuzes maken op het juiste moment, het loopvermogen en de afwerking kan nog beter. Volgende week tegen Putse gaan we terug op zoek naar de tien treffers. Hopelijk zijn er dan terug enkele mensen meer beschikbaar.

Peter

A Saartje(1) Lauren Senne Loris(2)
V Nore Lauri(2) Stef Quinten(1)

R Taco, Anke

Amai, de eerste wedstrijddag van het jaar mochten we om 9u 's morgens op Vobako gaan spelen, dat pikte wel even. Vobako staat op 1 in Topleague, dus de spelers waren op voorhand al wat onder de indruk. Winnen was geen must-have, maar wel een goeie test en leerschool voor toekomstige confrontaties want Vobako is de gedoodverfde zaalfinalist.  

De eerste helft spelen we echt op ons beste niveau, en kunnen we zelfs tot 3-5 voorsprong komen:

1-0 (nochtans goed verdedigd)
1-1 doorloper Saartje op steun van Loris
2-1
2-2 doorloper Lauri op steun Stef
3-2 doorloper
3-3 doorloper Loris op steun Saartje
3-4 shot Lauri
3-5 shot Quinten

Op dit moment in de wedstrijd even een korte strubbeling, en maken we wat fouten in de uitwerking.  Maar toch is het voorwaarts die een strafworp krijgt door een fout op Senne.  Jammer genoeg missen we deze, en Vobako kan even later wel een strafworp verzilveren: 4-5, en nog net voor de rust maakt Vobako gelijk: 5-5.

De tweede helft vallen we een beetje stil, en enkele balverliezen stapelen zich op.  Vobako profiteert en komt voor de eerste keer op voorsprong tot 7-5.  Loris verzacht nog met shot: 7-6, maar Vobako maakt toch nog zijn laatste goal: 8-6.


Dit is de eerste keer dit seizoen dat we 2 punten uit handen geven, maar toch hebben we hier een mooie wedstrijd gezien, met veel doelpunten in de eerste helft.  De tweede helft scoren we maar 1 doelpuntje, en dat is tegen Vobako niet voldoende.  We onthouden dat de tegenpartij ook maar 3 doelpunten maakt deze helft, dus verdedigend hebben we zeker ons beste beentje voorgezet.
Doe zeker zo verder als vandaag, en houd alvast de weekends van de eindrondes zaal maar vrij...

Ilse

Vlak na de kerst-break een belangrijke match tegen Vobako... Als dat maar goed afloopt. En het liep goed af, hoewel er niet echt goed gespeeld werd: in aanvallend opzicht hadden we het moeilijk maar een sterke verdediging hielp ons aan een terechte overwinning. We blijven dus ook in het nieuwe jaar nog even op de tweede plaats staan.

Aanval : Robin - Kobe (1) - Janne (1) - Tine (6) - Myrte (1)

Verdediging : Liam (4) - Mauro (2) - Elin (2) - Luna (1) 

We starten met een ijzersterke verdediging : Vobako komt in zijn eerste 3 aanvallen niet eens tot een schot. We draaien bij 0-2 en lopen uit tot 0-3 (60% afwerkingspercentage !). Dan stokt de aanval (niet voor de laatste keer) en Vobako komt terug tot 4-4. Tijd voor een tussenspurtje en over 4-7 naar 6-9. Hendrik komt dan Liam vervangen die met zijn schouder even moet laten rusten. We kunnen gaan rusten met 8-10 voor. We schoten maar 39 keer naar de korf maar werkten dus wel af aan meer dan 25%.

De tweede helft beginnen we niet echt sterk en we laten Vobako terugkomen tot 11-11. Liam's schouder is terug in orde en hij vervangt Hendrik terug (en scoort meteen!). Het blijft nu spannend : we lopen niet echt uit (max 2 korven voor) tot 13-15. Yarik vervangt Robin in verdediging. We slaan eindelijk een kloofje: 14-18 op 5 minuten van het einde en match gespeeld. Vobako stribbelt nog tegen en komt nog terug tot 16-18 maar we winnen verdiend. Ook in de tweede helft gooien we 39 keer naar de korf met een shotpercentage van 20%.

Een match waarin we nooit op achterstand kwamen maar toch aanvallend niet sterk genoeg voor de dag kwamen: meer kansen creëeren en het afwerkingspercentage gelijk houden en we winnen met een heel groot verschil.

0-1 Tine

0-2 Tine (omdraaier)

0-3 Mauro 

1-3

2-3

3-3

3-4 Liam (strafworp)

4-4 

4-5 Kobe (strafworp)

4-6 Tine

4-7 Liam (strafworp)

5-7

5-8 Tine 

6-8

6-9 Luna (heel snelle vakwissel !)

7-9

8-9

8-10 Tine (knappe pas Robin)

RUST

9-10

9-11 Elin

10-11

11-11

11-12

12-12

12-13 Janne

12-14 Myrte

13-14

13-15

13-16 Tine (vrijworp)

14-16

14-17 Elin

14-18 Liam

15-18

16-18

Tomas

Startten in aanval: Arne(3), Dario(1), Tia(1), Line
Startten in verdediging: Wout, Joppe, Emeline, Chloë(2)

Reserve: Lore P en Leon

De wedstrijd komt traag op gang, gedurende 10 minuten zijn er aan beide zijden kansen maar de afwerking is er niet.
met nog 14 minuten op de klok opent Boechout/Vr de score

14m 1-0 shot tegen Chloë
10m 2-0 shot tegen Chloë

Voorwaarts wisselt: Leon in en Joppe uit / Lore in en Line uit

6m 3-0 inl tegen Lore
5m 3-1 shot Chloë
4m 3-2 vrijworp Arne
2m 3-3 shot Tia op assist Dario

Ruststand 3-3

De eerste 5 minuten van de tweede helft gaat het snel:

4-3 inloper tegen Tia
4-4 shot Chloë op assist Leon
4-5 shot Arne na zelf rebound te nemen

Voorwaarts wisselt: Joppe in en Arne uit / Line in en Chloë uit

17m shot Dario op knappe doorsteekpas van Joppe (goed gezien!) 
12m 5-6 inloper tegen Lore
11m 6-6 shot tegen Dario

Time out Boechout/Vremde

De onervaren gelegenheidsscheids doet zijn best maar het moet gezegd dat gedurende de hele match vele fouten niet werden gefloten (loopfouten, bal uit handen slaan, over de middenlijn enz enz), dat gaf toch wel wat frustratie bij de spelers en omstaanders...
Maar dat mag geen excuus zijn, want opeens geven we het dan zelf uit handen... 

8,5m 7-6 shot tegen Line
5m 8-6 shot tegen Line
4m 9-6 shot tegen Dario
3m Voorwaarts wisselt: Arne in en Dario uit / Chloë in en Emeline uit
en dan nog een dubieuze beslissing van de scheids als Arne een shot blokkeert en zijn heer de bal opvallend uit zijn handen trekt, de scheids laat doorspelen en meteen volgt een ver shot van de heer tegen Arne, dat 'uiteraard' ook binnen valt... 10-6 met nog een goeie twee minuten op de klok.

1,5m Joppe geeft een knappe pas en Arne werkt af 10-7

maar er is nog te weinig tijd om terug te komen en dat zal ook de eindstand blijven: 10-7

Al bij al geen slechte match, alleen jammer van de laatste 10 minuten waar we het zelf een beetje hebben laten afweten.
Ik denk dat we echter allemaal weer veel geleerd hebben.


T.

Startten in verdediging: kaelan(3), Yenthro(1), Elise(1), Fie(1)
Startten in aanval: Joran(3), Arne(1) Line, Lore(1)
Reserve: Wout, Chloë, Tia
 
Een aantal duidelijke opdrachten voor de match: Lore: meer door de korf lopen, Arne niet van te ver schieten, Joran lopende rebound, ander vak de snelle dames aanspelen, actief veranderen en lopende rebound. Verdedigend iedereen controle voorspelen en gretigheid!
Scaldis geeft altijd veel druk, de enige oplossing daarvoor is naar binnen, dus door de korf lopen.
 
Voorwaarts opent de score na een minuutje
23.50  0-1 Arne shot uit assist Joran
maar dan komt meteen de Scaldismotor op gang en het gaat snel!
22.40  1-1 kort shot tegen kaelan uit rebound
22.10  2-1 Inloper tegen Line
21.10  3-1 ver shot tegen Lore
19.01  4-1 ver shot tegen Yenthro
18.11  5-1 ver shot tegen Kaelan
Scaldis raast als een sneltrein over ons heen, we kunnen geen antwoord geven... 
17.30 Vrijworp uitgelokt door Kaelan genomen door Elise maar niet verzilverd
17.06 Elise lokt penalty uit maar mist die
We lijden balverlies bij het uitwerken en meteen profiteert Scaldis
16.30 6-1 heel ver shot tegen Lore
Time-out Scaldis
15.16 Elise breekt door maar mist de inloper
15.01 duwfoutje van joran geeft Scaldis een vrijworp, maar die missen ze
Wij lijden alweer balverlies in de passing, en opnieuw, en opnieuw
13.01 en dan eindelijk een antwoord 6-2 shot Fie op assist Kaelan
12.26  6-3 ver shot Lore op assist Arne
Maar dan slaat alweer het noodlot toe. Lore valt en daarbij gaat haar knie uit en weer in de kom.  
Voorwaarts wisselt: Elise uit, Chloë in en Elise in voor Lore
11.00 7-3 ver shot tegen kaelan
8.34  Yenthro breekt knap door, maar kan niet afwerken
(als we nu eens onze inlopers technisch beter zouden afwerken...)
7.45  7-4 shot Kaelan
Ondertussen wordt duidelijk dat voor Lore de wedstrijd gedaan is, ze wordt naar spoed gebracht
(we wachten momenteel op het verdict hoeveel tijd ze out zal zijn, we duimen!)
6.50  8-4 Shot tegen Elise
5.20  9-4 inloper tegen Fie
4.45  Arne korft een inloper, maar was verdedigd
4.08  10-4 penalty tegen Yenthro
2.05  11-4 onder de paal tegen Line
1.05  12-4 shot tegen Elise
 
Half Time
De coach is niet blij, dit kan en moet beter. We willen meer inzet zien, gretiger op de bal, meer duel voor die rebound. En vooral er is veel te weinig loopwerk.  De score gaat op nul in ons hoofd en de tweede helft moet van ons zijn, komaan Voorwaarts wakker worden.
 
Maar we starten niet goed, meteen met balverlies en daaruit komt ook onmiddellijk een korf  
13-4 tegen Yenthro
23.34  alweer balverlies
22.48  eindelijk een mooie aanval, maar alles landt op de korf
22.18 wissel Tia in en Line uit
21.16  14-4 ver shot tegen Yenthro
21.06  Fie lokt een penalty uit, Chloë mist
20.50  Yenthro breekt opnieuw door, maar mist de inloper
19.42  15-4 shot tegen Tia
En dan worden wij wat wakkerder, en Scaldis laat wat meer los...
17.58  15-5 shot Kaelan op assist Yenthro
16.56  15-6 shot Joran assist Elise
15.24  15-7 shot Joran assist Elise
Opnieuw Time-out voor Scaldis
12.58  15-8 shot Kaelan op assist Chloe
helaas direct balverlies in de passing in aanval
12.12  goed verdedigd van Joran
11.16 mooie inloper van Fie, maar helaas op de korf
10.52  15-9 inloper Yenthro assist Kaelan
9.03  16-9 heel ver shot tegen Yenthro nadat bal buiten ging en eigenlijk voor ons was
4.54  16-10 shot Joran assist Arne
3.33 balverlies bij uitwerken maar direct terug recup
Scaldis wisselt de heer tegen Arne
1.05  17-10 kort tg Joran
0.38  18-10 inloper tegen Tia
0.15  18 -11 shot Elise
 
De 2e helft hebben we ons toch een beetje kunnen herpakken (6-7) maar heeft Scaldis ook wel minder druk gezet.
We kunnen echter veel beter dan dit.  
Een periode stilliggen (kerstvakantie) doet ons duidelijk geen deugd...
Harder werken, meer loopwerk zijn de boodschap, nog veel werk aan de winkel.
 
B en T

Kampioen Kwik lijkt klaar voor de Europacup.

Lars 5 - Jens 6 - Brice 4 - Roy 1 - Bruggie- Yannik

Sofie 1 - Cleo 1 - Lauren - Heleen en Imke

Eerste match van 2020, wij konden spreken van een geslaagde stage in Portugal en leken klaar om het Sikopi debacle te laten vergeten terwijl Kwik het verlies tegen Putse wou goedmaken en een laatste goed optreden wou maken voor de afreis naar Hongarije waar zij volgend weekend België als landkampioen vertegenwoordigen in de Europacup.

De Kwikjes gingen razend sterk van start, zeer gedreven en vlot afwerkend gingen ze er als een speer vandoor. Dit leek weer terug de kampioensploeg van vorig seizoen. Halverwege de eerste helft en na zowat 15 aanvallen had de thuisploeg al 11 keer gescoord en dit zowat over alle schijven. Gelukkig voor Voorwaarts was er een onstuitbare Jens Vogel die ons toen nog in het spoor hield.

Gaandeweg, na een time-out, een vervanging en wat bijsturing kwam Voorwaarts warempel in de match. De verdediging bracht stops, de aanval scores. Het werd eventjes stil bij de geel-zwarte toen Jens Vogel net voor de pauze de 15-14 korfde. Voorwaarts had het weer geflikt één van haar beruchte come-backs. Bij onze laatste aanval werd echter te vroeg geschoten, een ongelukkig moment dat Kwik afstrafte met een ultieme score: 16-14 bij de rust na een razend snelle en vlot scorende eerste helft.

Wat zou er gebeuren na de pauze? Ging Voorwaarts op zijn elan door of herpakte Kwik zich van de mindere laatste 10 minuten. Het antwoord kwam snel. Kwik zette nog een tandje bij in verdediging en ging er weer als een speer vandoor. Voorwaarts zakte helemaal in mekaar en scoorde er slechts vier na de rust. Onze foutenlast was enorm, de spirit, de teamgeest, de drive, de ongelooflijke inzet van de eerste vier wedstrijden was nergens te bespeuren. We speelden maar een kwart matchke mee.

We zullen terug moeten herbronnen en herpakken is de boodschap want enkel met onze overtuiging, mentaliteit en spirit van o.a. tegen AKC en Borgerhout maken we kans om tegen eerder wie te winnen. Ik verwacht een klinkende revanche volgende week tegen het sterke maar zeker niet ongenaakbare Floriant. Met één voor allen, allen voor één wordt het een" not in our house"

En Kwik die wensen we het beste in Hongarije.

De scores:

0-1 Vogel eerste aanval raak

3-2 Jens doet het efkes alleen

3-3 strafworp Jens Vogels

7-4 Brice net op tijd om eerste rush te stoppen

8-5 Sofie na aflegger Vogel

10-6 Larske met éénhandje en met jumper

11-7 Vogel gesteund door Sofie

11-8 Brice werkt rustig af

12-9 Jens dan al met zijn vijfde

14-10 Brice vanop de stip

15-11 Roy met binnenkomer

15-12 Lars momentje

15-13 Cleo klaar aangespeeld door Brice

15-14 Jens vogel met zijn laatste korf van de match

Tweede helft:

Het net rond onze aanval en meer bepaald rond Jens sluit en we kregen enkel nog deze tegenprikkels op de talrijke thuisscores:

17-15 Lars schot assist Brice

20-16 wederom Lars steun van Lauren

23-17 Lars met steun van Cleo

26-18 Laatste wapenfeit van de Voorwaartsaanval: fout op Lars, Brice zet om.

Veel te weinig dus van groenhemden.

Volgende week nieuwe wedstrijd, nieuwe kansen.

Peter

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com