Voor de laatste match zakken we af naar Vobako, de kans om ons seizoen afsluiten in schoonheid. De woensdagmatch tegen Borgerhout was niet bepaald onze beste, dus dat willen we toch even rechtzetten. Trekken ten strijde in aanval: Lotje, Sue, Lee en Sep. De verdedigingslinie wordt bemand (en bevrouwd) door Lora, Wenke, Bent en Corneel.

Het zijn de oranjezwarten die het snelst het doel vinden, maar ons team biedt weerwerk: ze vallen goed over vier aan, het baltempo ligt meteen hoog en er wordt hard gewerkt. Kansen komen er voor iedereen, Sue, Lee en Sep gaan voor het schot, Lotje zoekt kansen inside. Na een aantal keer aanvallen is het Sep die onze eerste maakt op pas van Lee. Ondanks goed verdedigend werk van de onzen kan ook Vobako tot mooie kansen komen en ze komen weer op voorsprong met een schot. Lotje is zeer alert en heeft haar handen vol met haar dame die erg handig is met haar aanvalsacties. Ze kan zelfs een keer het schot nog van baan doen veranderen. Sue doet niet onder tegen de dame die ons de vorige match het meest heeft doen bibberen.
In aanval worden onze meisjes aangemaand om meer te durven schieten en Wenke onderneemt meteen enkele pogingen. Lora loopt goed vrij naar de korf, de lange armen van haar dame maken het echter moeilijk om de pas te geven. Vlak voor de rust veren de supporters op bij een kans van Corneel op schitterende pas van Bent, Corneel kan nog hernemen uit de rebound maar de bal wil er niet in. We gaan rusten met 2-1.

Meteen na de rust is Vobako heel efficiënt en ze lopen uit tot 4-1. Even verschieten voor de onzen maar ze herpakken zich snel. Onze kansen lukken helaas niet, maar weer een Vobako-dame die zich laat opmerken met een omdraaier en zo gaat het tot 5-1. Finn en Mats vervangen Bent en Corneel en ze vliegen erin in aanval. Deze keer lukt de bal van Finn over de lange dame van Lora wel en we krijgen de penalty. De bal gaat er niet in, maar Wenke kan de rebound pakken en ze geeft hem weer naar Lora die nu wel scoort. Dames aan de macht want Wenke scoort de volgende na een lange aanval waarin we tot mooie kansen kwamen en tot tweemaal toe de bal konden heroveren op Vobako. Het staat nu 5-3. De vakken wisselen en Lee kan mooi inlopen maar de bal wil er tweemaal niet in. Sep schiet dan maar vanop afstand de aansluitingstreffer binnen. We voelen dat er nog wat inzit, maar een heer van de andere ploeg geeft hen meer zekerheid met een schot. Finn tekent de 6-5 op en dan gaan we naar een spannend einde van de match waarin het over en weer gaat tussen beide teams. Jammer genoeg verandert de stand niet meer.
Een verliesmatch als we de cijfers bekijken, MAAR als we naar de prestatie van ons team kijken is dat zeker niet zo. We hebben mooie combinaties gezien, teamgeest en wil om samen terug in de match te komen. De kansen die er kwamen werden jammer genoeg net niet voldoende afgewerkt om aanspraak te maken op de overwinning. Ook zeer knap verdedigd van onze ploeg. Met name de dames van Vobako lieten zien dat ze erg handig zijn in het creëren van kansen, het was zeker verdiend dat ze die mooi konden afronden. Maar moesten onze meisjes niet zo in form zijn geweest, het hadden er zeker veel meer kunnen zijn. Kortom: een mooie pot korfbal van beide ploegen en de supporters waren meer dan tevreden met deze prestatie. Tijd om erover na te kaarten is er overigens niet, want rushrush de auto in richting Schoten voor de volgende match! En misschien kan daar wél gewonnen worden… dat lees je in het verslag… niet dat we een spoiler willen, maar zeker lezen dus ;-)