De laatste thuiswedstrijden van zowel Voorwaarts/Molinos als Edegem/Leader Grain moesten op hetzelfde tijdstip afgewerkt worden en dat leverde afgelopen zondag maar liefst 4 groen getinte teams in het Fort 5 op want zowel Leuven als Verde kwamen op bezoek.

Ons tweede team bracht erg dynamisch korfbal op de mat en dat resulteerde in heel wat doelpunten. Vanaf de 3-2 begonnen we stelselmatig de kloof uit te diepen en bij de rust stond er zo al een aardige 16-7 op het bord. Na de pauze bleef er leuk korfbal gebracht worden onder een fijn lentezonnetje waarbij ook youngsters Leon en Joran hun speelminuten kregen en bovendien hun doelpunt mee pikten. In het slot nog 3 tegenprikken van Leuven waardoor de tweede helft in balans kwam qua doelpunten en zo werd er afgefloten bij een ruime 26-17 stand. Mirte stond scherp te schieten en was zeker vanop de vrijworp uiterst secuur en bekroonde dat met de titel van topschutter met maar liefst 8 stuks! Op het einde ook nog een applauswissel voor Tine die de kortbalschoenen aan de haak hangt wegens studies in het buitenland.

Topleague B:  Voorwaarts/Molinos - Leuven 26-17

Aanval: Liam Van Hoof - Renzo De Prins (3) - Sarah Goethals (1) - Mirte Druyts (8)

Verdediging: Hendrik Peeters (2) - Jonas Van Loock (3) - Pauline Vandevorst (3) - Tine Van Dyck (3)

Wisselspelers: Leon Geurts (1) - Joran Hertogs (1) - Claudia Verstappen (1)

Het eerste team nam een blitz-start en via tweemaal Elin, Janne, Jens en Lars kon er na een handvol minuten de 5-0 opgetekend worden. Na de tegentreffer van de bezoekers, schoten Jens, Christoph en Lars onder druk ons naar 8-1. De 9-1 was een pareltje zoals enkel Lars die kan scoren: al zwevend een onehander binnenprikken. Jens met nog 2 stuks, Elin, Janne en opnieuw Lars deden ons gaan rusten bij een 14-5 stand.

Meer scherpte bij Leuven in de tweede periode, terwijl langs onze kant goede aanvallen niet steeds afgerond konden worden. Zo was de openingsfase voor de bezoekers waarbij enkel Elin kon tegenprikken (15-7). Jens wat later handig onder de korf voor de 16-8, maar Leuven naar 16-10. Janne van achter de korf, maar opnieuw Leuven met 2 op een rij naar 17-12. Elin, Jens, Imke en Liam scoorden om en om met de bezoekers uit Leuven en dat zorgde voor een 21-16 tussenstand met nog 7 minuten te spelen. Toch even wat nervositeit wanneer met 2 tegendoelpunten binnen de minuut Leuven op 21-18 en de voorsprong toch niet meer zo ruim was. Renzo vanuit het achtervlak en Christoph die 2 tegenstrever in de luren legde onder de korf zetten ons terug op een 5 punten kloof. Aanvoerder Jens zette de eindstand op het bord.

Wat rest er nu nog? Wel een uitwedstrijd op AKC/Luma en mathematisch kunnen we nog bij de laatste 4 geraken als wij winnen op AKC en Kwik verliest van Temse. Benieuwd? Kom dan op 19/5 naar het Rivierenhof om te supporteren!

Topleague A: Voorwaarts/Molinos - Leuven 24-19

Aanval: Elin Loos (5) - Joke Van Maldeghem - Tias Van Loock - Lars Kerstens (4)

Verdediging: Janne Loos (3) - Imke Loos (1) - Jens Vogels (7) - Christoph Hellemans (2)

Wisselspelers: Lauren Denis - Liam Van Hoof (1) - Renzo De Prins (1)