Aardig volgelopen tribunes in Kwik Indoor voor deze wedstrijd voor de “doefkes”, enkel plaats 5 stond nog op het spel en de mogelijkheid voor onze groen-witten om eens te winnen van de Biekes. De wedstrijd startte met slechts 1 scheidsrechter, de tweede kwam na een achttal minuten opdraven. Reden onbekend.

Op die periode zagen we de thuisploeg het best starten en naar een 6-2 voorsprong uitlopen. Een time-out was aan de orde en Joke uit de kluts voor de 6-3. Wanneer we misten vanop 2,5 meter kregen we zoals steeds het deksel op de neus aan de overzijde en zo 7-3, met schoten van Imke en Lauren terug naar een kloof van twee stuks: 7-5. Maar telkens we poogden aan te sluiten, dan Kwik terug met enkele doelpunten. Kwik stond nochtans niet scherp te spelen want ze stapelden de pass-fouten op, maar langs onze kant acteerden enkele mensen mensen maar bleekjes en bleef de afwerking vaak uit en konden we het spel van Kwik niet afstraffen.

Onze dames (prima partij van Imke en Elin) lanceerden ons terug in de match met eerst Joke via een los schot, Elin met een stip en Imke op afstand brachten ons tot op 10-9, maar Kwik toch met een 13-11 bonus naar de kleedkamers.

Na de pauze Lars direct met de 13-12, maar Kwik zorgde telkens toch voor de kloof van 2 of 3. Op het kwartier Christoph en Imke met een setje en 18-17. Christoph hield het verschil op één en wanneer Lars na 20 minuten tweemaal raak trof van ver, dan eindelijk langszij met de 20-20. Joke op doorbraak deed voor het eerst in de wedstrijd het scorebord in ons voordeel oplichten, maar Kwik snel met de 21-21. We gingen naar een razend spannend slot. Een time out op 50 seconden van het einde moest de pionnen juist zetten om deze match succesvol af te ronden, maar een late goal op 10 seconden van het einde bracht roet in het eten.

Topleague A: Kwik - Voorwaarts/Molinos 22-21

Aanval: Lars Kerstens (4) - Christoph Hellemans (3) - Joke Van Maldeghem (4) - Elin Loos (2)

Verdediging: Jens Vogels (1) - Thias Van Loock (1) - Imke Loos (4) - Lauren Denis (1)

Wisselspelers: Liam Van Hoof (1) - Janne Loos