Op het einde van de krokusvakantie komen we niet aan genoeg spelers om twee matchen aan te gaan. De coaches kiezen ervoor om de verplaatsing naar Floriant te schrappen en Kapellen partij te geven. We starten in aanval met Jolien, Wenke, Mats VD en Wolf. Lora, Lotje, Finn en Mats M nemen de verdediging op zich.

Ons aanvalsvak opent mooi en Jolien kan de eerste kans nemen. De volgende aanval kunnen onze vier spelers tot een schot, en er worden dus ook veel rebounds genomen. In verdediging houdt ons team goed de controle en alle vier kunnen ze op een gegeven moment de bal onderscheppen. Mats VD schiet van onder de korf, maar het is net niet binnen. De goal blijft nog even uit maar het is duidelijk, onze ploeg heeft wat in hun mars vandaag!

Tweede kwart en de vakken wisselen van functie. Mats M vindt als eerste het gaatje en schiet ons op voorsprong. We zien een mooie verre pas van Lora naar Lotje, maar dat schotje mist net, ook een kans van Finn mist doel. Dan wordt het aanvalsvak vervangen door Sue, Sep, Tom en Tuur. Met dit vak hebben we een behoorlijk lengte-overwicht en de kansen komen al snel na elkaar. Sep en Sue proberen het eerst, zonder geluk. Na een time out volgt meteen een mooie combinatie: Sep loopt in, Tuur kan vangen en speelt de vrijgespeelde Sue aan, die afwerkt voor de 0-2. Onze verdedigers houden controle en onderscheppen de bal. Tom bedankt hen voor hun werk met een mooi schotje, net mis. Tuur kan op een rebound mooi wegstappen voor de kans op één been. Hij schiet hem zuiver binnen, maar hij had een stapje te veel nodig dus het feest gaat niet door. Blijven doen in ieder geval! Het is niet gemakkelijk om aan te leren, schieten uit beweging, oefening baart kunst. Ook onze volgende aanvallen zijn zeer kansrijk, iedereen kan schieten en de supporters zitten op het puntje van hun stoel.

We gaan met vertrouwen de tweede helft in en Wolf kan als eerste een poging wagen. Wenke is bij de zaak en kan onderscheppen wanneer Kapellen de bal uitwerkt. Ze knalt de bal meteen genadeloos binnen. De aanvallen volgen elkaar snel op met doelpogingen voor iedereen, wat een spektakel. Na een laatste volledige vakwissel zet de ploeg het kansenfestival verder en Finn scoort van aan de achterlijn. In verdediging onderschept Tom tweede keer op rij. Het hele verdedigingsvak houdt de tegenstrevers goed onder controle.
We wisselen een laatste keer van functie voor het vierde kwart. Ook nu zien we vlotte kansen en Sep kan op inloop de 0-5 scoren. Dan herhaalt hij op een prachtpas van Sue die in de hoek van het veld staat en het is 0-6. Sue kan nu zelf twee keer scoren, eerst op inloop, dan op schot. Ze bedient ook Tom nog met een knappe verre pas voor een mooie poging.

Het is eens wat anders, een verdiende 0-8 overwinning voor onze U13. Het deed iedereen duidelijk deugd, er waren alleen lachende gezichten te zien tijdens en na de match. Eens kijken welke jeton er na vandaag in den Bernard belandt…