Nadat we de punten toch wel een beetje hadden laten liggen de laatste weken, werd er langs onze kant enkel voor de eer gespeeld. Coach Detlef verwachtte een reactie van het team en die kwam er voornamelijk in het slot waar de nodige grinta en beleving werd getoond. Een goed volgelopen De Nachtegaal zag een aantrekkelijke eerste helft waarbij er flink wat doelpunten te noteren vielen.

Na de opening via Elin met een stip werden we door de bezoekers op achterstand gezet. Nochtans stonden we solide te verdedigen, maar in de openingsfase vielen de ballen niet met een lage 8% afwerking tot gevolg.

Een knappe onehander van Lars, een shot van Jens en ook eentje van een goed vrijgespeelde Imke brachten ons terug op 4-4.

Joke handig onder de korf en Thias op halve afstand zorgden dat we telkens een doelpunt voor bleven, maar dan Borgerhout/GW via schutters Ruben Vergaert (7) en Glenn Pauwels (6) naar een 2 en soms 3 puntenkloof en zo gingen we de laatste 5 minuten in met een 9-12 achterstand. Christoph kwam Liam vervangen om Jarni Amorgaste wat onder druk te zetten. Met een schot van Lars en een doorbraak uit het achtervlak van Lauren kwamen we tot op 1 en wanneer Borgerhout/GW een stip miste, strafte Imke dat volgens het cliché netjes af aan de overkant. In de slotminuut kregen we er nog 2 om de oren en zo met een 12-14 stand de rust in.

Even leek het mis te gaan in het begin van de tweede helft want de bezoekers snel naar 4 verschil en die konden ze behouden tot zelfs een 14-19 stand. Aanvallend dwongen we tot dan onvoldoende kwalitatieve kansen af, maar dan kwam plots de kentering. Joke op assist van Elin initieerde een 5-0, waar ook Jens met een vrije bal en shot, Elin met een stip en Christoph vanop afstand aan bijdroegen. 19-19 en nog zo’n 10 minuten op de klok.

Het ging verder gelijk op maar toch steeds de Zebra’s met het eerste doelpunt. Wanneer Liam handig onder de korf de 22-22 scoorde gingen we de laatste 5 minuten in. Lars zwevend over de achterlijn bracht ons op voorsprong en Christoph dikte aan met een strafworp en Jens met opnieuw een vrije bal en een schot zorgde voor 4 verschil in de slotminuut en match gespeeld.

Volgende week rest nog een prestige duel tegen Kwik om te bepalen wie 5 en 6 wordt. De Biekes zijn wat ons zwarte beest, dus een zege om de zaalcompetitie af te sluiten zou welgekomen zijn.

Voorwaarts/Molinos - Borgerhout/GW 26-23

Aanval: Lars Kerstens (5) - Liam Van Hoof (1) - Joke Van Maldeghem (3) - Elin Loos (3)

Verdediging: Jens Vogels (8) - Thias Van Loock (1) - Lauren Denis (1) - Imke Loos (2)

Wisselspelers: Christoph (2)