Na het puntenverlies tegen Putse was het boodschap om punten te rapen in Merelbeke om nog zicht op Herentals te behouden. Na een aangename eerste periode (12-12) volgde de ontluistering met erg matig spel en heel veel vermijdbare onzorgvuldigheden zoals balverliezen, slechte keuzes en eenvoudige tegendoelpunten in het tweede stuk.

Weg dus Herentals, dat geen absolute doelstelling was, maar als je het zelf in handen hebt en dan laat glippen dan is dat zuur en dat was ook te merken aan de reacties achteraf.

De wedstrijd startte alles behalve behouden en al snel stond er een 2-2 op het bord. Dan Floriant met een kloof van 2 die ze tegen minuut 10 konden vergroten naar 3 stuks. Een time-out langs onze kant deed blijkbaar wonderen want via scores van Janne, Lauren en topscoorder Lars aan de achterlijn kwamen we terug langszij: 8-8. De thuisploeg dan steeds eentje voor, maar de gelijkmaker volgde telkens redelijk snel. Joke legde via een vrije bal de ruststand vast met nog 13 seconden op de klok. In die tijdspanne kreeg Floriant nog de kans om via een strafworp met een voorsprong de rust in te gaan, maar die kans bleef onbenut.

Floriant kwam feller uit de kleedkamer en ging ook agressiever verdedigen, terwijl langs onze kant zoals eerder aangegeven de onzorgvuldigheden zich opstapelden, met nul-shots aanvallen tot resultaat. Gevolg per direct een 15-12 achterstand. Jens en Lars werden van vak gewisseld, maar door twee doelpunten van Nel Seys ging Floriant naar een 17-13 voorsprong. Met twee rake schoten van Lars en een strafworp van Tine kwamen we plots toch terug in het stuk voor (18-17), maar even snel stonden we weerom op 3 stuks. Enkel Lars wist nog te scoren in de laatste 5 minuten en zo Floriant een stapje dichter naar de halve finales en wij kunnen enkel nog mee beslissen over de top vier.

Topleague A: Floriant - Voorwaarts/Molinos 22-18

Aanval: Jens Vogels (2) - Thias Van Loock (1) - Janne Loos (2) - Elin Loos

Verdediging: Lars Kerstens (7) - Liam Van Hoof (1) - Joke Van Maldeghem (2) - Lauren Denis (2)

Wisselspelers: Jonas Van Loock - Imke Loos - Tine Van Dyck (1)