Voorwaarts Korfbal Club

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !


Aanval : Imke (2) – Caro (2) – Axel – Jarno (4)

Verdediging : Luna – Quinte (1) – Rob (2) – Bjarne (2)

Reserven : Lore  - Pauline – Mauro (1)

Voor aanvang stonden we mooi aan de leiding in de rangschikking door onze eigen overwinning tegen Kwik en hun verlies tegen Floriant. Eerste opdracht vandaag was de overwinning nastreven of minstens één punt pakken. Bij een eventueel verlies (wie dacht daar aan ??) was het opdracht om met maximaal drie doelpunten verschil te verliezen om bij een onderlinge confrontatie toch eerst te blijven.

Dat Kwik gedreven ging zijn om hun verliespunten tegen ons goed te maken moesten we niet onder stoelen of banken steken. Vandaag was de spreekwoordelijke strohalm waar ze zich aan konden vastklampen om na de verloren bekerfinale toch nog revanche te kunnen nemen ….

Hun start is dan ook furieus en vanuit een korte kans uit de rebound tegen Bjarne en even later met een ver schot tegen Bjarne komen ze 2-0 voor. De heer tegen Bjarne heeft duidelijk opdracht de inside niet toe te laten maar Bjarne is hem toch voorbij (steun Luna) en noodrem. Penalty omgezet door hemzelf voor de 2-1. Met een schot tegen Axel Kwik voor de 3-1.

Dat wij meer focus hebben om over iedereen trachten te scoren blijkt als eerst Imke (op steun Jarno) van ver de 3-2 kan binnenschieten en even later kan Jarno op steun van Caro inlopen en een penalty uitlokken. Hij zet die om voor de 3-3. We zitten nu beter in de match en gaan ook verstandig om met onze kansen. Eerst via een schot van Rob voor de 3-4 (steun Luna) en dan weer Rob met een kort schot wegtrekkend uit de rebound 3-5.

 

Kwik zakt nu wat terug en Jarno kan met een ver schot de 3-6 laten optekenen vooraleer Quinte een schot tegen krijgt voor 4-6. De heer tegen Rob ziet sterretjes en moet een strafworpfout op Rob maken en Bjarne zet deze weer om voor de 4-7. Even later heeft Quinte haar revanche beet want ze scoort met een ver schot de 4-8. Via een schot van Jarno naar de 4-9 en even later kan Caro met een onderdoorstapper de onverwachte 4-10 rustcijfers optekenen.

 

Tijdens de rust worden de nodige richtlijnen gegeven en we gingen ons voorbereiden op een stormloop van Kwik. Die kwam er ook……. Via schoten tegen Jarno, Axel en Quinte in een no-time naar 7-10 en zij geloven er terug in en wij beginnen te twijfelen, te bibberen én slechte keuzes te maken. Caro kan op inloper (steun Axel) ons terug bij de les brengen 7-11. Mauro komt voor de moegestreden Rob.

 

Als de heer van Axel kan doorlopen geeft de scheidsrechter een strafworp en 8-11 en even later Kwik volledig terug in de wedstrijd met een korte kans achter de korf tegen Jarno 9-11. Pauline komt Caro vervangen. Met een schot tegen Quinte Kwik zowaar met de aansluiting 10-11 maar we plooien niet. Imke kan dan van ver een ‘losse’ scoren voor de 10-12 maar toch weer de aansluiting met een schot tegen Jarno 11-12. De ingevallen Mauro  kan dan mooi inlopen op steun van Quinte en legt de deugdoende 11-13 binnen. Als Jarno dan in de volgende aanval een korte wegtrekker kan omzetten is de relance van Kwik gebroken 11-14. Rob komt nog tactisch in voor Axel. Het laatste doelpunt is nog voor Kwik met een ver schot tegen weer sterk verdedigende Luna 12-14. De eerste plaats én de finale op 03/06 zijn een feit.

 

Wat nu ? De huidige klassering geeft het beeld hieronder. In onze reeks won Putse z’n eerste wedstrijd van Floriant zodat er een hergroepering is. Niemand kan ons echter nog bedreigen. In de andere reeks hangt alles wel samen maar AKC moet nog tweemaal tegen Kwik B en zullen (bij normale omstandigheden) zeker geen punten laten liggen…..

 

1. Voorwaarts 5 4 0 1 72 61 11 9
2. Kwik A 5 2 3 0 72 60 12 4
3. Floriant A 5 2 3 0 54 58 -4 4
4. Putse A 5 1 3 1 57 76 -19 3
                   

 

1. AKC/LUMA      4 3 1 0 71 68 3 6
2. Boeckenberg A 5 3 2 0 109 72 37 6
3. Temse A 5 3 2 0 91 68 23 6
4. Kwik B 4 0 4 0 32 95 -63 0
                   

We moeten ons dus voorbereiden op een finale op 03/06 tegen AKC ! Daar kunnen we deze week op training en volgend weekend tijdens de laatste wedstrijd tegen Putse al aan werken.

 

Een DIKKE PROFICIAT aan spelers, speelsters én omkadering voor dit knappe resultaat !

 

 EXDIEPESPITS

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com