Voorwaarts Korfbal Club

Na onze overwinningen tegen Floriant en Kwik was het vandaag zaak om onze positie bovenaan het klassement te vrijwaren.


Aanval : Caro – Imke (2) – Jarno (5) – Axel (1)

Verdediging : Luna (2) – Quinte – Rob (1) – Bjarne (4)

Reserven : Pauline – Amber I – Elin L – Mauro

Op de windrijke vlakte van Putse komen we met een ver schot tegen Quinte eerst op achterstand maar pet een penalty op Axel (omgezet door Jarno) 1-1. Putse gaat dan al beter met de windsituatie om en met een vrijworp tegen Axel en even later een schot tegen Axel naar 3-1. We gaan in aanval te onbesuisd om met het windelement en zo is er meermaals balverlies. Dat maakt dat aan de andere zijde Putse meerdere kansen krijgt en zo met een schot tegen Rob naar 4-1.

Jarno houdt ons in de match met een doorloper 4-2. Putse duidelijk gewend aan dit weerfenomeen scoort met schot tegen Axel de 5-2 maar Bjarne ook met een schot voor de 5-3. Rob laat zich onder de korf verrassen door z’n wegtrekkende heer en 6-3. In een balduel onder de korf maakt Bjarne volgens de scheidsrechter een penaltyfout en Putse maakt hier handig gebruik van 7-3. We zijn van slag en Putse stoomt door met een schot tegen Jarno 8-3.

Rob lokt dan een penalty uit en Bjarne zet die om voor de 8-4. Met een schot tegen Luna legt Putse de ruststand vast op 9-4.

Tijdens de rust worden nogmaals de richtlijnen gegeven over hoe om te gaan met de windsituatie en de ruggen worden gerecht.

Bij aanvang van de tweede helft lokt Imke een vrijworp uit en Jarno zet die om 9-5. Met een schot tegen Axel Putse nog naar 10-5. We gaan nu beter met de wind om en Bjarne schiet de 10-6 binnen. In de volgende aanval doet Axel dit ook en 10-7. We denken dan dichterbij te kunnen komen maar met een schot tegen Quinte en een vrijworp tegen Axel toch weer 5 doelpunten in  het krijt 12-7. Luna dan met een korte kans onder de korf en 12-8. Mauro voor Axel, Pauline voor Caro.

Jarno stapt dan onderdoor en scoort de 12-9 maar weer kan Putse antwoorden met een korte wegtrekker tegen Rob 13-9. Axel voor Rob. Bij een inside wordt Bjarne zowat getackeld en strafworp. Hij zet die zelf om voor de 13-10. Met een schot van Luna komen we toch op twee verschil 13-11. Rob voor Axel.

Onze verdedigende omschakeling helpt en in aanval kan Imke een inloper afronden en de aansluiting is er 13-12. Onze verdediging kan Putse beperken tot verre schoten en zo kan Jarno ons aan de andere kant met een ver schot gelijk brengen 13-13. Even later dan Rob met een schot uit het achtervlak en we staan voor het eerst aan de leiding 13-14. Met een vrijworp tegen Mauro Putse terug gelijk 14-14. Even later kan Imke er met een korte kans 14-15 van maken maar het is ultiem Putse dat in de eindfase met een ver schot tegen Bjarne er 15-15 van maakt. Het ultieme schot van Bjarne scheert dan nog de mand maar de scheidsrechter fluit ver in ‘blessuretijd’ de wedstrijd af.

Na een slecht begin tegen dit aan heren gestalterijke Putse hebben we getoond dat we qua mentale weerbaarheid gesterkt zijn ondertussen. Volgende week tegen Floriant vanaf het begin met de mentaliteit van de tweede helft en dan moet die winst er weer in zitten.

Bedanking aan Amber en Elin voor de reserverol en de notities.

EXDIEPESPITS

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

Knappe overwinning tegen een sterke tegenstander!

Een verdiende overwinning voor onze U12.

Met een stevig windje, de helft van de temperatuur van vorige week en zelfs enkele druppels starten we onze match op Gentse bodem.

 

© 2017, website powered by Twizzit.com