Voorwaarts Korfbal Club

Op onze waarde verslagen door een titelkandidaat.


A : Luna (1) – Caro (1) – Axel (2) – Jarno (3)

V : Imke (1) – Quinte (1)– Rob (1) – Bjarne (7)

R : Pauline – Lore (38°) – Mauro

Op onze waarde verslagen door een titelkandidaat.

Via een eerste schot tegen Bjarne staan we al direct 1-0 in het krijt. Met een ver schot van Jarno gelijk en in de volgende minuut Bjarne op schot voor onze eerste voorsprong 1-2. Kwik laat niet begaan en via een korte kans onder de korf tegen Luna en twee schoten tegen Rob in een ruk naar 4-2. Imke kan op schot nog tegenscoren voor 4-3 en Kwik neemt een time out om bij te sturen.

Dit brengt voor hen geen soelaas want bij de daaropvolgende vrijworp brengt Bjarne ons op gelijke hoogte 4-4. In de volgende aanval een dieptepas op Luna en die kan van achter de korf ons op voorsprong brengen 4-5. Via een schot tegen Rob terug gelijk maar eens gewisseld is het Bjarne die ons met een ver schot terug aan de leiding schiet 5-6. Het blijft gelijk op gaan en op het kwartier kan Kwik met een schot tegen Jarno terug gelijk komen 6-6. Caro brengt ons op inloper op een verdiende 6-7 maar met een schot tegen Bjarne toch weer gelijk 7-7.

Rob, de laatste weken ons specialist ‘inside’ doet het weer en strafworp. Bjarne, vaste strafworpnemer zet deze om en 7-8. Met een inloper tegen Axel Kwik terug gelijk. Kwik wisselt al op dit moment en dat loont. Via een strafworp tegen Quinte, een ‘instapper’ tegen Rob en een inloper tegen Caro, Kwik aan de rust 11-8 in het voordeel.

Na de rust komen we met de nodige energie uit de kleedkamer. Rob, weer inside, kan op steun van Quinte de 11-9 optekenen. In onze volgende kan Jarno, na een breedtepas van Luna de aansluitingstreffer binnenschieten 11-10. Kwik op vrijworp tegen Bjarne toch weer naar de tweepuntenkloof 12-10. Je merkt dat de druk toeneemt en via een schot tegen Caro naar 13-10. We krijgen dan nog schoten tegen Axel, Rob en Bjarne na overnamesituatie vooraleer Quinte (steun Rob) ons nog eens op het bord brengt. Ondertussen is het wel al 16-11. Met een ingebeelde strafworp tegen Caro naar 17-11. Na een steun van Axel en Imke op inloper krijgen ook wij een strafworp. Jarno zet die om voor de 17-12. Via een ver schot tegen Quinte naar 18-12 maar Bjarne countert ook op schot naar 18-13. Dan tweemaal Axel. Eerst krijgt hij een strafworp tegen maar eenmaal gewisseld kan hij van achter de korf scoren voor 19-14. Op inloop krijgt Quinte nog een ingebeelde strafworp tegen en Kwik naar 20-14. Pauline komt Imke vervangen.

Met een inloper tegen Jarno wordt het 21-14 alvorens Bjarne een door Quinte uitgelokte strafworp kan omzetten 21-15. Met een inloper tegen Pauline en een korte kans onder de korf tegen Rob kan Kwik een overdreven kloof van 8 doelpunten bekomen 23-15. Quinte krijgt op inloop nog een strafworp mee welke Bjarne niet onbenut laat 23-16. Jarno maakt nog een strafworpfout maar het is Axel die op inloop, éénhandig (steun Caro) ons laatste goal van de zaalcompetitie scoort 24-17.

 

EXDIEPESPITS

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com