Voorwaarts Korfbal Club

Op onze waarde verslagen door een titelkandidaat.


A : Luna (1) – Caro (1) – Axel (2) – Jarno (3)

V : Imke (1) – Quinte (1)– Rob (1) – Bjarne (7)

R : Pauline – Lore (38°) – Mauro

Op onze waarde verslagen door een titelkandidaat.

Via een eerste schot tegen Bjarne staan we al direct 1-0 in het krijt. Met een ver schot van Jarno gelijk en in de volgende minuut Bjarne op schot voor onze eerste voorsprong 1-2. Kwik laat niet begaan en via een korte kans onder de korf tegen Luna en twee schoten tegen Rob in een ruk naar 4-2. Imke kan op schot nog tegenscoren voor 4-3 en Kwik neemt een time out om bij te sturen.

Dit brengt voor hen geen soelaas want bij de daaropvolgende vrijworp brengt Bjarne ons op gelijke hoogte 4-4. In de volgende aanval een dieptepas op Luna en die kan van achter de korf ons op voorsprong brengen 4-5. Via een schot tegen Rob terug gelijk maar eens gewisseld is het Bjarne die ons met een ver schot terug aan de leiding schiet 5-6. Het blijft gelijk op gaan en op het kwartier kan Kwik met een schot tegen Jarno terug gelijk komen 6-6. Caro brengt ons op inloper op een verdiende 6-7 maar met een schot tegen Bjarne toch weer gelijk 7-7.

Rob, de laatste weken ons specialist ‘inside’ doet het weer en strafworp. Bjarne, vaste strafworpnemer zet deze om en 7-8. Met een inloper tegen Axel Kwik terug gelijk. Kwik wisselt al op dit moment en dat loont. Via een strafworp tegen Quinte, een ‘instapper’ tegen Rob en een inloper tegen Caro, Kwik aan de rust 11-8 in het voordeel.

Na de rust komen we met de nodige energie uit de kleedkamer. Rob, weer inside, kan op steun van Quinte de 11-9 optekenen. In onze volgende kan Jarno, na een breedtepas van Luna de aansluitingstreffer binnenschieten 11-10. Kwik op vrijworp tegen Bjarne toch weer naar de tweepuntenkloof 12-10. Je merkt dat de druk toeneemt en via een schot tegen Caro naar 13-10. We krijgen dan nog schoten tegen Axel, Rob en Bjarne na overnamesituatie vooraleer Quinte (steun Rob) ons nog eens op het bord brengt. Ondertussen is het wel al 16-11. Met een ingebeelde strafworp tegen Caro naar 17-11. Na een steun van Axel en Imke op inloper krijgen ook wij een strafworp. Jarno zet die om voor de 17-12. Via een ver schot tegen Quinte naar 18-12 maar Bjarne countert ook op schot naar 18-13. Dan tweemaal Axel. Eerst krijgt hij een strafworp tegen maar eenmaal gewisseld kan hij van achter de korf scoren voor 19-14. Op inloop krijgt Quinte nog een ingebeelde strafworp tegen en Kwik naar 20-14. Pauline komt Imke vervangen.

Met een inloper tegen Jarno wordt het 21-14 alvorens Bjarne een door Quinte uitgelokte strafworp kan omzetten 21-15. Met een inloper tegen Pauline en een korte kans onder de korf tegen Rob kan Kwik een overdreven kloof van 8 doelpunten bekomen 23-15. Quinte krijgt op inloop nog een strafworp mee welke Bjarne niet onbenut laat 23-16. Jarno maakt nog een strafworpfout maar het is Axel die op inloop, éénhandig (steun Caro) ons laatste goal van de zaalcompetitie scoort 24-17.

 

EXDIEPESPITS

Na onze midweekoverwinning tegen ditzelfde Kwik kon niemand op voorhand voorspellen welke kant deze wedstrijd zou uitgaan en een overwinning heeft er in gezeten….

Sportbeat was afgelopen zondag aanwezig bij de wedstrijd tegen Borgerhout/GW en sprokkelde deze eerste reacties :

https://sportbeat.be/content/voorwaarts-wint-op-borgerhout-gw-eerste-reacties-0

 

Een moeilijke, snelle wedstrijd waarbij onze U12 hun mannetje moesten staan tegen een overwichtig AKC.

Wilskrachtige C-ploeg sleep puntje uit de brandende zon.

Totale off-day kost ons de leidersplaats.

Verdiende winst en opsteker richting van 1 mei

Onze U10 trad met 2 ploegen aan op AKC voor hun wedstrijden. De bedoeling was dat elke U10 ploeg 2 wedstrijden kon spelen, maar uiteindelijk werd het 1 wedstrijd per ploeg.

De eerste wedstrijd speelden de 2de jaars tegen Catba. De aanval begon er meteen stevig aan: Quinten scoorde de openingsgoal met een inloper op pas van Lauri. Daarna was het Lauri die er 2-0 van maakte met een schotje na de bal te onderscheppen. Lauren kreeg en strafworp mee en zette die om: 3-0. Lauri kon daarna nog 2x scoren. Eerst met een inloper op pas van Quinten en dan nog met een schotje nadat de bal mooi werd onderschept. Dan was het tijd voor de functiewissel. Geen van beide ploegen kwam tot scoren, dus gingen we rusten met een 5-0 stand.

De tweede helft ging verder op hetzelfde elan. De aanval maakte mooie kansen, die niet altijd even vlot afgewerkt werden. Lauren en Quinten wisten nog te scoren met een schotje en ook Senne pikte zijn goaltje mee met een inloper. We kregen nog een aantal strafworpen mee, maar die konden we niet benutten. Het stond 8-0 toen het tijd was voor de functiewissel. Ook nu weer kwamen beide ploegen niet meer tot scoren lag de eindstand vast op 8-0.

 

De tweede wedstrijd was tussen Voorwaarts en Catba-mengploeg. Een aantal spelers van Voorwaarst speelden mee met Catba. Lander, Taco en Gio speelden hun eerste wedstrijd bij de U10. Ze zijn helemaal klaar om volgend jaar in 2 vakken te gaan spelen! Tijdens de eerste helft van de wedstrijd kwamen Anke, Quinten, Kaat en Lander tot scoren. We gingen dus rusten met 4-0.

De tweede helft werd er ook mooi gespeeld. Sam zette de 5-0 op het scorebord, waarna Taco ook tot scoren kwam: 5-1 (Taco speelde bij Catba). Loris kon vervolgens nog 3x scoren en zette zo de bordjes op 8-1 voor de functiewissel. Tijdens het laatste stukje van de wedstrijd maakte Kathe nog een inloper en lag de eindstand vast op 9-1. 

Goede wedstrijden van onze U10 en veel doelpunten gescoord! Uiteindelijk heeft Voorwaarts alle doelpunten van de 2 wedstrijden gemaakt, ook U8 spelers Lander en Taco kwamen al tot scoren in de hogere paal. Knap gedaan van de ganse ploeg, nu op naar de wedstrijden op eigen veld op 5 mei!

 

Sofie

Sterke verdediging in tweede helft brengt ons naar de bekerfinale!

Dit keer werden de U8'jes in Temse verwacht.  Wij kwamen met 2 ploegen uit tegen twee ploegen van Temse.  Het weer zat alvast helemaal mee. 

Wat deden onze U14 na een inactiviteit van zo'n 3 weken...Benieuwd, lees dan vooral verder..

Onder de eerste zonnestralen begonnen de U12 sterk aan hun terugronde veld; de tegenstander van dienst, the Vikings. Vorig seizoen speelden we hier tweemaal gelijk tegen, dit seizoen konden ze het ons niet moeilijk maken…

Voorwaarts behoudt de tweede stek en speelt volgende tegen de leider Borgerhout.

Zaalkampioen veel efficiënter in de afwerking.

De organisatie van de U8-wedstrijdjes zijn dit zaalseizoen al verschillende keren in de soep gedraaid.  Ook deze week.  

© 2017, website powered by Twizzit.com