Voorwaarts Korfbal Club

Speciaal voor Philippe: een zondag-verslag!

Zouden we het zaal-seizoen kunnen afsluiten zonder nederlaag? Meer nog, zouden we als leider naar Herentals kunnen gaan? Dan moesten we wel voorbij Vobako A: dat was ons nog nooit gelukt al hadden we ze thuis wel tot een gelijkspel kunnen dwingen. Om te winnen zouden we onszelf dus moeten overtreffen en dat lukte niet: we werkten niet genoeg af (11 korven uit 84 kansen is te weinig).

Is dat erg? Helemaal niet: wie had gedacht dat we tot op de laatste speeldag gingen meedoen voor de eerste plaats? Niemand denk ik. We eindigen derdes en gaan oververdiend naar Herentals waar we het opnemen tegen AKC. Geniet ervan spelers, jullie hebben het dik verdiend!


Verdediging: Robin - Hendrik - Amber I - Elin

Aanval: Yarik - Kobe - Amber J - Tine

Reserven: Mirte - Peter - Nico

We beginnen geconcentreerd. Vobako opent de score, we krijgen de kans om gelijk te stellen via strafworp maar we missen. Een voorteken? We doen goed mee maar ons probleem is al snel duidelijk: we creëren kansen bij de vleet, maar de afwerking is niet goed genoeg. Na 10 minuten komt Vobako 3 korven voor en houden dat redelijk makkelijk vast. Onze verdediging staat er vandaag, tot 6 minuten voor de rust: dan is er duidelijk concentratieverlies en kan Vobako uitlopen van 8-6 naar 12-6 op 5 minuten tijd. Mirte komt op het einde van de eerste helft Amber J vervangen. We hebben 42 kansen en scoren er maar 6.

Bij het begin van de tweede helft komt Amber J in voor Amber I. Er wordt fel verdedigd langs beide kanten en dat leidt tot 4 strafworpen (2 aan elke kant) en zo blijft het verschil quasi gelijk tot 15-8. Peter vervangt Hendrik. Dan zet Vobako weer een spurtje in en wij scoren maar 1 veldgoal uit 21 kansen. We missen ook een aanvallende rebound waardoor de meeste aanvallen maar uit 1 poging bestaan. Zo loopt Vobako uit tot 19-9. Nico vervangt Peter. Dan scoren we toch nog 2x keer en Vobako legt de eindstand vast op 20 -11. Tweede helft ook 42 kansen, en maar 5 korven (waarvan 2 op stip).

Volgende week wacht AKC in Herentals: laat ze maar naar de video van de match kijken. We zijn goed als underdog! Het afwerkingspercentage naar boven krijgen en AKC zal aan ons een heel lastige klant hebben.

1-0

2-0

2-1: Robin

3-1

4-1

5-1

5-2: Elin (mooie beweging)

5-3

6-3

6-4: Kobe

6-5: Elin (strafworp)

7-5 (met een reukje aan)

8-5

8-6

9-6

10-6

11-6

12-6 (op 6 minuten tijd een 4-0 rond de oren, spijtig)

RUST

13-6

14-6

14-7: Kobe (strafworp)

15-7

15-8: Elin (strafworp)

16-8

16-9: Tine

17-9

18-9

19-9

19-10: Yarik

19-11: Tine

20-11

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com