Voorwaarts Korfbal Club

Voorwaarts redt zich na formidabele terugronde!


Jef 5 - Stoffel 4+s- Brice1+2s-Vogel 2+2s - Roy 3

Julie 3 - Isha 2 - Lauren 1 - Liesje 1- Heleen

Voorwaarts heeft zich definitief veilig gespeeld na deze fel bevochten zege in een tumultrijke en bitsige wedstrijd. Het zag er vijf weken geleden, na de pijnlijke nederlaag op Floriant, met een zevende plek op drie punten van de zesde plek nog zeer slecht uit, toen dacht ik dat de zevende plaats het hoogst haalbare zou zijn maar na een 9 op 10 staan we plots vijfde in de rangschiking. Meer nog als we volgende week op Kwik met vier doelpunten verschil winnen gaan we alsnog voor de kruisfinales naar Herentals. Ook in deze wedstrijd zag het er lang niet zo goed uit, we starten wel prima en liepen aanvankelijk vlot tot 4-0 uit maar halverwege stonden we 14-15 in het krijt. In de (rebound)duels lagen we fel onder tijdens de eerste helft maar dat werd flink rechtgezet in de tweede periode. In het laatste kwartier lagen we boven op fysiek en veldoverwicht maar David Peeters hield toen zijn ploeg in de race. Op het laatste gingen we er conditioneel over.

Wedstrijdverloop:

1-0 Isha keurig shotje

2-0 Brice stip fout op Stoffel

3-0 Uitstekende Jef op pas van Vogel

4-0 Vogel steun Heleen

5-1 Brice strafworp noodrem op Isha

6-4 Lauren shotje stopt voorlopig remonte Scaldis

7-6 Stoffel pareert de eerste gelijkmaker van de oranjehemden

8-6 Stoffel steun Lauren

9-7 Jef zelf keurig onderdoor ontdoet zich van rugzak

10-7 Isha kalm binnengelegd bij opgelegde kans

Voorwaarts valt nu volledig stil, Scaldis neemt het commando en de wedstrijd in handen met zeer viriel spel, op en over het randje, maar de 10-12 is wel verdiend.

11-12 Jef stopt de 0-5 tussenscore van de bezoekers

12-13 Brice shot pas Stoffel

13-13 Stoffel effent opnieuw uit vrijworp, steun de Lau

13-15 met twijfelachtig goedgekeurde treffer loopt Scaldis opnieuw weg

14-15 Stoffel legt de rustcijfers op één achter vast, een agressiever Scaldis leidt toch terecht en dit ondanks dat David nog niet in de wedstrijd is kunnen komen maar de vele fouten die vrijworpen en strafworpen opleveren en doelpunten van de mindere scoorders van Scaldis gaven dit resultaat.

Tweede helft:

We krijgen nu een harder strijdend Voorwaarts dat onder leiding van de man van de match Stoffel (30 rebounds) veldoverwicht oplevert.

15-16 stip mee voor Julie, Vogel zet om

16-16 Julie breekt de ban voor haarzelf

17-19 Jef op het juiste moment

Bij 17-20 komt Roy binnen de lijnen en dat wordt een bepalende wissel

18-20 Roy na reboundwerk Stoffel

19-20 Jef op pas van Vogel

20-20 Vogel assist Julie

21-21 Roy steun Lauren

22-22 stip op Julie, Vogel zet om

23-23 stip op Roy, Stoffel legt binnen

24-23 Julie voor een eerste voorsprong sinds langs (de 10-9) we zijn weer beter maar we zien het nog niet op scorerbord uitgedrukt

24-26 Scaldis erop en erover, fini?

25-26 Julie op het juiste moment

26-26 binnengekomen Liesje met een zeer belangrijke en welgekomen treffer

26-27 super-sub Roy heeft ditmaal de eer om de laatste en beslissende korf binnen te leggen.

Stoffel: Ongetwijfeld de man van de wedstrijd onbaatzuchtig en klaar kijkend in functie van de ploeg.

Supporters: Bedankt voor de talrijke aanwezigheid, we hopen jullie met nog meer te begroeten voor de wedstrijd van volgende week die ons nog een kruisfinale kan opleveren! Wie had dat een maand geleden gedacht?

Tot op kwik, be there

Peter

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com