Voorwaarts Korfbal Club

Wie wordt U14 koning(in) 2020 van doorloper, strafworp, shot en 3 on 3 contest?

Onze eerstejaars U14'ers hebben de laatste weken nog het geluk gehad verder te kunnen trainen. Uiteraard hopen we dat de maatregelen snel kunnen versoepelen zodat we ook onze tweedejaars opnieuw mogen verwelkomen.

Natuurlijk missen we de competitie...vandaar als afsluit van een atypisch korfbaljaar 2020, een training met challenges en duel.

Via een contest bestaande uit doorloopbal, strafworp, shot en 3 on 3, gingen we afgelopen vrijdag op zoek naar onze U14 koning(in) van 2020.

Bij de doorloperscontest was Saartje in de voorronde soeverein en won haar 6 duels. Lauri, Senne, Loris en Quinten wonnen 4 van de 6 keer en mochten mee naar de finale. De laatste finaleplaats werd bepaald door een sudden dead, die Lauren behaalde ten koste van Yani. In de kwartfinale wonnen Saartje en Quinten, Lauri en Senne. Saartje tot dan toe ongenaakbaar, ging in de halve finale onderuit tegen Senne. De finale tussen Lauri en Senne was ongemeen spannend en eindigt 7-7. Met een nog mogelijk spannender sudden dead, mag Senne zich doorloop kampioen 2020 noemen. Proficiat!

De strafworpcontest was met een rechtstreekse uitschakeling. Deze leverde ons drie finalisten op: Quinten, Saartje en Lauri. Met 7 op 7 in de finale won Lauri het goud, kort gevolgd door 6 op 7 van Quinten en 5 op 7 van Saartje. Top!

De shotcontest waren 60 dynamische shots in de voorronde. De eerste 4 zouden zich plaatsen voor de finale. Met 30 op 60 kaapte Yani de eerste finaleplaats weg. De andere finalisten waren Saartje, Quinten en Lauri. Nore werd in hun zog knap 5e met 21 op 60. Ook Pjotr kon al aardig wat doelpunten maken, als nieuweling in ons team. Het finalespel was 16x schieten en hierin waren Saartje en Yani een beetje ongelukkig met 5 op 16. Zowel Quinten als Lauri haalden 9 op 16 waardoor er weer een sudden dead volgde. Quinten trok aan het langste eind en is onze shotkoning van 2020. Mooi zo!

De 3 on 3 contest werd onder de deskundige leiding van Dirk Van Rompaey gefloten. Hartelijk dank Dirk, om zo het echte wedstrijdgevoel te creëren bij de spelers. Quinten (1), Lauren, Stef (1) wisten de eerste spannende wedstrijd van 2x7,5 min te winnen van Lauri (1), Saartje, Roman/Yani met 2-1. Een pluim aan Roman die prima verdedigend werk deed. De tweede wedstrijd werd door Quinten, Lauren, Stef makkelijk gewonnen van Loris, Nore, Senne met 5-0. Zowat elke bal van Quinten vloog de mand in. De laatste wedstrijd was weer een spannend kijkstuk waarbij Loris, Nore, Senne ultiem aan het langste eind trokken 2-1. De 3 on 3 kampioenen 2020 zijn dus Quinten, Lauren en Stef. Top gasten!

Een leuke challenge waarbij de winnaars een diploma kregen, maar celebrations waren er voor iedereen! Ook voor de ouders een snoepje, om het uitlopen van de training en wachten in de kou te verzachten.

Maak er mooie feestdagen van! We pauzeren even, maar vliegen er in januari opnieuw in en kijken er alvast naar uit om (hopelijk snel) opnieuw wedstrijden te mogen spelen in 2021.

Kevin

Details uitslagen:

namen Doorloopcontest              
  R1 R2 R3 R4 R5 R6 Totaal Plaats
Yani   1 1   1   3  
Pjotr             0  
Roman             0  
Saartje 1 1 1 1 1 1 6 1
Nore             0  
Lauren 1     1 1   3 6
Lauri   1 1   1 1 4 2
Stef 1         1 2  
Senne     1 1 1 1 4 2
Loris 1 1   1   1 4 2
Quinten 1 1 1 1     4 2
Kwartfinale                
Saartje Lauren 8 4          
Lauri Senne 7 7          
Quinten Loris 4 3          
Halve finale                
Saartje Senne   x          
Lauri Quinten x            
Finale                
Lauri Senne 7 7          
Senne wint sudden dead              

 

namen Shotcontest        
  R1 R2 R3 Totaal Plaats
Yani 13 7 10 30 1
Pjotr 6 2 5 13  
Roman 3 2 3 8  
Saartje 9 9 8 26 2
Nore 11 3 7 21  
Lauren 7 1 6 14  
Lauri 8 7 10 25 4
Stef 3 5 7 15  
Senne 4 5 9 18  
Loris 4 7 6 17  
Quinten 5 9 12 26 2
Finale          
Yani 5        
Saartje 5        
Quinten 9        
Lauri  9        
Quinten wint sudden dead        

 

3 on 3 contest            
             
Team A vs B 1 2        
Team B vs C 0 5        
Team C vs A 2 1        
             
  A B C Totaal Doelsaldo Plaats
Team A (Lauri, Saartje, Roman/Yani)   0 0 0 -2 3
Team B (Loris, Nore, Senne) 2   0 2 -4 2
Team C (Quinten, Lauren, Stef) 2 2   4 6 1

 

A: Quinten - Roman - Kaat - Lauri

V: Stef – Senne – Anke - Lauren

Bij Sporza worden oude wedstrijden opnieuw uitgezonden als er geen wedstrijden gespeeld mogen worden.  Dit als herinnering van een bijzondere wedstrijd.  Wat u hieronder kan lezen is ook een verslag van een leuke wedstrijd, die al een tijdje geleden gespeeld werd. Zo doen echte journalisten dat.  Om maar te zeggen: het verslag van RKC U14a tegen Voorwaarts U14b was verloren gelopen in mijn mailbox .

Toch wil ik jullie de weerslag van deze wedstrijd niet weerhouden, omdat het een fijne wedstrijd was.  De U14b staat ingeschreven als K4-ploeg om 4 tegen 4 te spelen.  In deze reeks staan echter enkel ploegen die minstens 8 spelers hebben.  Tijdens de vorige wedstrijden is gebleken dat een monowedstrijd niet evident is.  Het is heel intensief, omdat de spelers non-stop moeten spelen.  Uitblazen als de bal in het andere vak is, is er dan niet bij.  Bovendien zijn onze tegenspelers met veel meer, waardoor ze voortdurend frisse spelers in het spel kunnen brengen.

Deze week konden we met 8 spelers naar het idyllische veld van RKC.  Anke en Kaat kwamen ons vanuit de U12 aanvullen.  RKC had meer jongens dan meisjes, waardoor Anke en Lauri een jongen als tegenstander kregen.  Onze dames hebben hun vrouwtje vlot gestaan.  Onder een prettig herfstzonnetje kregen we een aangename wedstrijd voorgeschoteld.

Lauri opent de score met een doorloper op steun van Quinten (0-1).  Voor de 0-2 trekt Kaat de aandacht van beide tegenstanders naar zich toe en zorgt er zo voor dat Lauri vrijkomt.  Quinten speelt haar aan en Lauri verdubbelt de score.  Uit het niets maakt RKC de aansluitingstreffer met een ver schot.  Voor de 1-3 verzorgt Lauren vinnig een rebound en kan zo zelf tot schot komen.  De vakken wisselen opnieuw van functie.  Tijdens het uitverdedigen kan Roman de bal onderscheppen.  Zijn vakgenoten maken een snelle omschakeling om terug aan te vallen.  Roman speelt met veel inzicht en een mooie pas de bal naar Quinten.  Quinten legt de 1-4 binnen.  Roman zijn goede paskeuze ligt ook aan de basis van de 1-5.  Hij speelt met een prima assist Lauri vrij en zij werkt netjes af.  Dan steekt RKC z’n neus nog even aan het venster en scoort de 2-5 met een doorloper van ver.  Op deze tegengoal wordt door het aanvalsvak meteen gereageerd.  Senne speelt Stef met een verre pas vanuit de inworp vrij. Shot... goal. 2-6. Rust.

Na de rust doet iedereen in het aanvalsvak een doelpoging.  Uiteindelijk zorgt Lauri via doorloper op steun van Quinten voor de goal (2-7).  Roman verhoogt de score verder. Lauri speelt hem met een verre pas vrij en Roman komt met een omdraaier tot scoren.  De vakwissel verloopt zo snel dat ons aanvalsvak onmiddellijk het volgende doelpunt maakt.  Senne speelt Lauren met een verre pas vrij onder de korf.  Lauren aarzelt niet en werkt de kans af.  Via een korte kans komt RKC tot scoren.  Quinten werkt een korte kans af.  Lauri verzorgt de steun (3-10).  RKC kan op penalty scoren.  Lauren legt de eindstand vast.  Ze maakt een doorloper waarvoor Stef de steun verzorgde.

We kunnen besluiten dat we vlot tot deze overwinning kwamen.  De aandacht is echter nooit verslapt en er werd mooi over 8 gespeeld.  Dit heeft ervoor gezorgd dat de supporters een aangename wedstrijd te zien kregen.

We tellen, samen met alle spelers af naar het ogenblik dat we opnieuw competitie kunnen spelen.

Hou jullie goed en tot in den draai.

Uw verslaggever ter plaatste.

Anneleen.

A: Marie(3), Kaat(2), Lander(1), Taco(2)

V: Anke(2), Kathe(1), Bent, Oskar(1)

R: Seppe, Lieke, Lou, Fran(2), Joppe

Dit was onze laatste wedstrijd om de eindstand in de reeks te bepalen.  Hoevenen stond voorlopig op een laatste plaats, maar toch moet elke wedstrijd gespeeld worden (remember het steekje dat we lieten vallen op Putse?).  Zo begon de wedstrijd met een verrassing: door een misverstand was Joppe er niet bij aanvang, dus moesten onze youngsters op de bank (Bent en Seppe, allebei U10) onverwacht hun beste beentje voorzetten in deze belangrijke wedstrijd.  Maar dat hebben ze dan ook meer dan behoorlijk gedaan, bedankt hiervoor!

Onze aanval liet er alvast geen gras over groeien vanaf het fluitsignaal.  We zien snel een actie van Kaat die een doorloopbal maakt op pasje van Taco, en even later nogmaals hetzelfde scenario: 2-0.  Bij wissel van vakken is het Anke die een dubbeltje maakt: een doorloopshotje na een onderschepping, en een pas die uit achtervlak naar voren gespeeld wordt en omgezet wordt in doelpunt. 4-0.  Hierna is het de beurt aan jarige Marie (5-0) , en Hoevenen die 1x antwoordt, vooraleer er drie wissels worden doorgevoerd: Fran komt erin voor Anke, Lou voor Kaat en Seppe voor Bent.   

Fran laat meteen van zich horen met een doorloper op pasje van Oskar. Bij 6-2 vallen we even scorend stil, hoewel de kansen blijven komen. Nog voor rust maakt Marie 7-3 met een shotje.  Het lijkt erop dat de buit binnen is, maar toch nog even focus tijdens de tweede helft.  Joppe is intussen gearriveerd, en komt er na de rust in, samen met Lieke.  Met deze bank kunnen we oneindig blijven wisselen, iedereen heeft wel zijn sterkte die we ergens kunnen inzetten, echt ongelofelijk!

We gaan er in deze tweede helft weer scorend vandoor: Kathe maakt zelfs een vrijworp op steun van Fran, Taco zet een strafworp om (fout werd gemaakt op Lieke), en hij legt hierna zelf met shot de 10-4 op het scorebord.  Ook Fran toont dat ze netjes een vrijworp kan nemen, en geeft de fakkel daarna door aan de jongens: Oskar en Lander op schot voor 12-4 en 13-4.  Hoevenen scoort nog een keer, maar Marie maakt er nog een echt verjaardagsfeestje van door het slotdoelpunt op het scorebord vast te leggen: 14-5.

Zeer leuke, productieve wedstrijd met een mooie verdeling van de doelpunten.  Het resultaat heeft ons een ticketje in de topleague bezorgd voor het vervolg van dit seizoen, proficiat allemaal (ook de invallers van U10 die veel op de bank gezeten hebben maar altijd met een glimlach en grote motivatie)!

Ilse

Straffe tweede helft

Spelers: Loris (2), Senne (Milan), Nore, Lauren (1) en Quinten, Stef, Lauri (1), Saartje (1)

Reserve: Milan

Op woensdagavond 14 oktober stond voor onze U14A een wedstrijd op Temse op het programma.

Geen ideale verplaatsing op een weekavond. Maar in corona-tijd is alles anders dan anders, en zijn we bespaard gebleven van files waardoor we allen zeer tijdig aanwezig waren.

Tijdens de opwarming beseffen we al snel dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden, wederom botsen we op veel lengte bij onze tegenstanders.

Onze U14'ers starten met veel zin en overtuiging aan de wedstrijd.

De eerste helft verloopt moeizaam en kan een sterk Temse snel een kloof maken. Passing en afwerking lukken niet zo goed bij ons, waardoor we 6-1 achterkomen. Loris verzilvert op aangeef van Nore een inloper. We kunnen de ruststand nog beperken tot 7-3 via kort shot Lauren en vrijworp Lauri.

Na de rust krijgen we een betere tweede helft te zien van onze U14'ers. Ze gaan er vol terug tegenaan en proberen hun tweede helft te winnen. Passing en druk is nu veel beter!

Door onze verdediging kan Temse veel moeilijker tot scoren komen en creëren wijzelf ook meer kansen, enkel de afwerking is er nog niet altijd.

Loris werkt penalty mooi af en Saartje kan scoren op knappe, diepe pas van Loris uit het andere vak. Met een 9-5 stand op ongeveer 5 min van einde, spelen we toch een super tweede helft. Jammer genoeg kan Temse nog 2x scoren in laatste minuten zodat eindstand 11-5 op het bord staat.

Ondanks het verlies en de moeizame eerste helft, hebben onze U14 zich knap herpakt de tweede helft en nog een sterk staaltje verdediging laten zien.

Scoreverloop:

2-1 Inloper Loris op aangeef Nore

6-2 Kort shot Lauren

7-3 Vrijworp Lauri

Rust

8-4 Penalty Loris

9-5 Shot Saartje op diepe pas (vanuit ander vak) Loris

11-5 Eindstand

Eerste verlies voor de koploper

Moeilijk en niet leuk: op een koude oktoberavond net na de teleurstelling van het verlies van het eerste nog moeten gaan spelen met het tweede. Het leek inderdaad of we er niet helemaal met de gedachten bijliepen want Edegem B haalde zijn normaal niveau niet. Een verdienstelijk Hoevenen bleef steeds bij en ging er verdiend en met meer overtuiging spelend dan ons, op het laatste met de winst vandoor.

Fred 1 - Jef 3+s - Rob - Ward 1+s - Willem 1

Ellen - Maartje - Dorien - Caro C - Lore 1

Ook onze B ploeg speelde erg slordig met tal van balverliezen als resultaat. Aanvallend zagen we ook veel te weinig initiatief naar het doelen van ons dameskwintet. Positief nieuws kwam er van Fredje die driekwart wedstrijd kon spelen en dit voor het eerst na zijn knieoperatie.

De hoogtepunten en mooiste korven van de match:

2-1 Fredje na goed uitverdedigen en recuperatie

5-4 Rob van achter de korf goed aangespeeld door Lore en na goed reboundwerk Dorien

5-5 Lore doorloopbal steun Rob

7-6 de rustcijfers vastgelegd door een trefzekere Rob in de eerste helft

8-7 Strafworpfout op Maartje, omgezet Ward

9-8 Willem na goed reboundwerk Ellen

en dan plots Hoevenen erop en erover en Edegem komt dit niet meer te boven.

10-13 en 11-13 zijn nog wel beauties aangetekend door Jef.

De laatste korf komt van Ward die wat pech had bij de afwerking.

Volgende keer starten we een nieuwe zegereeks.

Ref Jan: uitstekend consequente fluitpartij van de gelegenheidsref.

Peter

Tegenstander te sterk

Jordy 2 - Jacob 2+2s - Liam 1 - Jasper 1 - Ward 1 - Willem

Amber 3 - Luna 3 - Paulien 2 - Caro VB 1 - Ellen

Na een sterk kompetitiebegin moesten we de laatste wedstrijd tegen Aalst het onderspit delven. Hoevenen leek een gelijkwaardige tegenstander en om de aansluiting met de top niet te verliezen hielden we best de punten thuis. Onze jonge ploeg (gemiddeld circa 22 jaar) kreeg een alweer een ervaren en robuuster achttal tegenover zich.

We begonnen niet al te best en kwamen meteen 1-4 achter, meer zelfs de achterstand liep op tot 2-7. Toen kwam het betere moment uit de wedstrijd voor Edegem die met vijf doelpunten op rij de achterstand wegwerkten. Het was puzzelen voor de trainer want onze aanval sputterde: een povere afwerking, veel misverstanden, te weinig beweging en enorm veel balverliezen. Buiten Liam lagen we ook overal onder in de reboundduels. De inbreng van Jasper en later Ward en Ellen moest dat verhelpen.

Maar we kregen onze heren schutters niet warmgedraaid en onze vier heren kwamen de eerste helft maar aan één speeldoelpunt. De dameskorven hielden ons gelukkig in het spoor van Hoevenen. Na de gelijkmaker kregen we nog wat kansjes om voor het eerst op voorsprong te komen maar het waren de bezoekers die met een 7-10 voorsprong gingen rusten.

Na de pauze gingen we er met nieuwe moed tegenaan. maar het was Hoevenen die uit hun eerste vier aanvallen van de tweede helft vier keer scoorden. Tijdens het laatste kwartier verloren we het geloof in een goede afloop. De overtuiging, wilskracht en vechtlust van de vorige thuismatch was er niet. Normaal spelen we volgende week nog onze laatste thuismatch tegen RKC, even afwachten of het nog kan doorgaan.

In ieder geval zouden we dan onze eerste thuismatch kunnen boeken.

Ik ben er van overtuigd dat deze jonge ploeg, die nog steeds Mauro naast de pas geopereerde Steffi moet missen, genoeg veerkracht heeft om dit dipje te overbruggen en op termijn verder zal doorgroeien.

Peter

A: Milan, Quinten, Lauri, Saartje

V: Loris, Senne, Lauren, Nore

R: Stef, Sofia

Ondanks een fikse regenbui tijdens de opwarming, regent het enkel bij het begin van de wedstrijd.  Door het natte veld en de gladde bal, hebben we wat tijd nodig om ons aan te passen. In het eerste kwart van de wedstrijd glipt de bal regelmatig door de handen en lijden we verschillende keren balverlies.

Omdat we tijd nodig hebben om ons aan te passen aan de omstandigheden, komen we achter.  AKC maakt 2 speeldoelpunten (0-2). De beide Voorwaartsvakken kunnen verschillende mooie aanvallen opzetten, maar op het eerste doelpunt moeten we nog even wachten. Het wordt zelfs 0-3.  Omdat er tweemaal te vroeg ingekomen wordt bij het verdedigen van een vrijworp, geven we AKC een strafworp cadeau.  AKC neemt dit cadeau met twee handen aan, want de strafworp wordt netjes afgewerkt.

De 1-3 zorgt gelukkig voor een kentering.  Nore opent de score met een prachtig shotje van achter de korf.  Het andere vak komt opnieuw in aanval.  Lauri lokt een strafworp uit, wanneer haar omdraaier foutief verdedigd wordt.  Ze zet deze strafworp feilloos om en maakt de aansluitingstreffer (2-3). Dit wordt tevens de ruststand.

Na de rust komen we opnieuw twee doelpunten achter (2-4).  We zien onze aanval nochtans mooie combinaties maken en goede kansen creëren.

Lauren kan Nore achter de paal vrijspelen, door vanuit haar steun het spel naar achter de korf te verleggen.  Nore werkt opnieuw netjes af.  Zo wordt onze achterstand opnieuw beperkt tot één doelpunt.  We hopen op de gelijkmaker, als de bal voor ons op de stip gaat. Jammer genoeg komt deze gelijkmaker er (nog) niet. Het is niet eenvoudig om op zo’n spannend moment je cool te bewaren.

In plaats van de gelijkmaker te maken, krijgen we opnieuw een doelpunt tegen (3-5). AKC scoort opnieuw vanop penalty, nadat er in verdediging steeds gelijkaardige fouten gemaakt worden.  De timing om de bal te onderscheppen zit nog niet altijd goed.  Hierdoor kan AKC vanop de stip een eenvoudig doelpunt maken.  De fouten waren vooral onnodig, omdat onze verdediging heel goed was en AKC het moeilijk had om tot speeldoelpunten te komen.  Door deze fouten, maken we het onszelf onnodig moeilijk.

Toch nemen onze spelers op dat ogenblik de wedstrijd helemaal in de hand.  Vanaf dan gaat het snel en wordt het héél spannend!  Lauri scoort vanuit de steun een omdraaier. Ook Quinten was vrij op doorbraak.  Het aanvalsvak creëerde dus tegelijkertijd twee mooie kansen.  Dat was plezant om te zien en deze gevaarlijke aanval werd dus afgerond met een mooi doelpunt (4-5).

Het aanvalsvak blijft elkaar goed vinden en werkt voor elkaar.  De gelijkmaker is namelijk een doelpunt waar 3 spelers een rol in spelen: Quinten verzorgt de steun voor Saartje, die zichzelf met een flitsende beweging vrijspeelt op doorloopbal.  Wanneer de tegenstander van Lauri overneemt, kan Saartje Lauri vrijspelen.  Lauri beloont de opening die Saartje voor haar creëerde met een doelpunt (5-5).

Vervolgens komen we goed weg, wanneer een vrijworp van AKC nog net uit de mand draait.  De onzen spelen nu helemaal voor de overwinning.  Bij dominant uitverdedigen kan Lauren de bal opnieuw onderscheppen.  Loris zorgt voor een snelle omschakeling.  Hij brengt een goed getimede steun voor Lauren.  Lauren maakt er een doorloopshot van.  Of deze term bestaat dat weet ik niet.  Maar het was alleszins een fantastisch doelpunt (6-5).

Ook nadat AKC meteen terug gelijk maakt (6-6), geven we ons niet gewonnen.  Quinten kan er met een omdraaier voor zorgen dat we opnieuw op voorsprong komen (7-6).

Quinten kan deze voorsprong nog vergroten, nadat hij de penalty die hij zelf uitlokte, afwerkt.

AKC geeft zich echter niet gewonnen en maakt een doorloper volgens het boekje (8-7).

Dan wordt de wedstrijd zo spannend, dat de scheidsrechter een aantal twijfelachtige beslissingen neemt.  Had de wedstrijdleider ook last van de spanning?  AKC krijgt tot tweemaal toe een penalty, waardoor ze erop en erover komen (8-9).

We zien een weerbaar team dat zich echter niet uit balans laat brengen door de spanning en beslissingen die stof tot discussie zijn.  Saartje slaagt er in om op een cruciaal moment een omdraaier vanuit de steun koelbloedig af te werken (9-9). De spelers en supporters blijven hopen dat we de winst nog in Fort V kunnen houden, maar de spannende wedstrijd eindigt met de bordjes in evenwicht.

In het heetst van de strijd komt Stef nog tweemaal vervangen.  Zowel in aanval, als in verdediging.  Het is niet evident op zo’n beladen moment in te vallen.

Kortom, we kregen een attractieve wedstrijd te zien.  Na een aarzelende start en een spannend slot is een gelijkspel wellicht een terechte uitslag.  Dit weerbare team is er tot het laatste fluitsignaal voor blijven gaan.  Met deze mentaliteit staan ons nog mooie wedstrijden te wachten.

Ik kijk er alvast naar uit.

Uw verslaggever ter plaatse.

Anneleen.  

Topscore op het bord

Vogel 6+4s - Stoffel 6 +s- Bruggie 5 (uitstekend op de plek van de niet inzetbare Lars) - Brice 2 (31 rebounds)

Lauren 3+2s - Tinne 3 (elke weer een tikkeltje scherper in de afwerking) - Elin 1 - Imke - Sarah 1

34 korven in het mandje, in de twintig jaar dat ik de scouting van onze club doe heb ik dit zelden of nooit meegemaakt en zeker niet in een veldwedstrijd. Afwerking aan 29% over gans de wedstrijd en de tweede helft met 21 treffers zelfs aan 38% een basketafwerking! De wedstrijd zelf was zeer snel gespeeld, bij een 5-0 nam Riviera een time-out maar bij de paarsen lukte er niets en Voorwaarts kon zonder problemen verder uitlopen tot de 13-5 ruststand.

Even kijken dan bij het begin van de tweede helft of wij onze concentratie konden behouden en of Riviera nog een vuist ging maken. Voorwaarts ging echter nog een versnelling hoger spelen en bij Riviera gingen de kopjes helemaal naar beneden. Via een 10-0 tussenspurt gaan we zelfs naar een onwaarschijnlijke 23-5 score. Soms heb je zo een dag dat bij de éne ploeg alles lukt en bij de andere niets. Dat was dus nu het geval.

De volgende vraag is gaan we een dertiger halen ? Ja en zelfs vlot de teller eindigt op 34. Een waanzinnige "hollandse score". Hopelijk hebben we nu voldoende vertrouwen getankt om de lijn tegen Borgerhout en Akc door te trekken.

De markantste scores:

1-0 De eerste maar niet de laatste van Jens Vogel

5-0 Vogel assist van onze sterke aangeefster Imke

8-1 Brice sterk in de rebound en aangeef nu ook met score

9-2 Elin na knap pasje Lauren

10-2 Bruggie met een score uit de draai waarop hij een patent heeft

13-4 Tine op pasje van Imke

20-5 Vogel assist Imke

24-5 Vogel steun Imke alweer

25-7 Stoffel levert een bangelijke tweede helft met zes korven af

29-8 Sarah komt binnen en vervolgt haar scoredagje van de b

30-8 Tinne scoort de dertigste, schol!

34-14 laatste score is van stoffel

Peter

Dames aan de macht..

Bjarne 2 - Jonas s (5 assists)- Jarno s - Liam (6 steals)

Sarah 6 - Quinte 1 - Claudia 1 - Jasmien - Sofie

Res : Cleo

Een atypische wedstrijd , onze heren hadden hun afwerking thuis gelaten maar geen nood Sarah en co namen de afwerkersrol over. Door de povere afwerking (langs beide kanten trouwens), kregen we een lage score en een klein verschil op het bord. De score geeft het veldoverwicht dat Voorwaarts had zeker niet weer, maar we hadden de verdienste de juiste mensen op het juiste moment uit te spelen.

Sarah was onhoudbaar voor de Rivieradefensie en kliefde keer op keer door de mauve-witte verdediging. Riviera wisselde van schaduwer op Sarah maar dat bracht ook geen zoden aan de dijk. Het was de verdienste ook van de vakgenoten Jonas , Bjarne en Claudia om haar te blijven uitspelen.

Rust bij 9-5 en de kloof was geslagen maar de afwerking haperde na de pauze en zo kon Riviera nog dichterbij sluipen. Toch verdiende winst maar volgende week tegen Borgerhout zullen we wel nog een niveauke hoger moeten om de zebra's af te houden.

De scores:

1-0 Sarah doorbraak steun Bjarne

2-0 Sarah schotje

3-2 Claudia keurig schotje

4-2 Weer steun van Jonas op Sarah

5-3 Jasmien aangespeeld door sterk reboundende Liam

6-4 Stip na fout op Sarah, Jonas zet om

7-5 Stip op Quinte, Liam legt binnen

8-5 Sarah blijft haar tegenstander voorbij razen richting korf

9-5 Sarah met de afwerking Jonas wederom met de steun

2e helft:

10-7 combi van Jonas op Bjarne en hier dus de eerste Herenveldkorf van de match

1-7 Bjarne heeft de smaak van het scoren te pakken

12-9 Sarah wederom met een doorloopbal steun Bjarne

13-10 Quinte vanuit de rebound netjes binnen

Peter

Puike verdediging, pech in de afwerking

A: Taco (1) Lander (1) Fran Anke

V: Oskar Joppe Lieke Lou

R: Marie Kaat (1) Bent

We zagen een heel mooie wedstrijd van onze U12 tegen Putse.  Iedereen was supergemotiveerd, er werd knap verdedigd (voorverdediging, talloze onderscheppingen, straffe uitverdediging), maar helaas zette Putse de weinige kansen die ze kregen, wel efficiënt om in een doelpunt.  Aan onze aanvallen lag het ook niet: er werd mooi rondgespeeld en er kwamen meer dan kansen genoeg, maar het balletje moet natuurlijk wel door de mand willen vallen.  Kortom, knappe match met een spelbeeld tegenovergesteld aan de score.  Wie vonden wel de mand: Taco via doorloper op steun van Anke, Lander via shotje en Kaat via strafworp (fout gebeurde op Joppe).

Ilse

Thriller wordt afgesloten met winst

Voor de 3e speeldag trokken we naar de velden van Kwik korfbalclub in Merksem. Wederom merken we een lengte nadeel op zowat elke positie. Echter schieten we zeer snel uit de startblokken en weten we in onze eerste aanval al te scoren op doorloop van Lauri. De rest van de eerste helft verloopt gelijkopgaand, er wordt om en om gescoord door beide ploegen.

Na rust stokt de aanvalsmachine en kan Kwik naar een 7-5 voorsprong komen. Maar onze U14'ers blijven erin geloven en met een prachtige inloper van Saartje is alles te herdoen bij een 7-7 stand. In de laatste minuten schiet Loris ons naar de zevende hemel en blijft Kwik verweesd achter. Aankomend weekend hopelijk op zelfde elan verder en grijpen we de scalp van AKC.

Spelers: Milan, Quinten (1), Lauri (3), Saartje (1) en Loris (2), Senne (1), Lauren, Nore

Reserve: Stef, Sofia

Scoreverloop:

0-1 Inloper Lauri

1-2 Shot Senne na een zeer mooie en lange aanval met meerdere doelkansen

2-3 Kort shot Quinten

4-4 Penalty Loris

Rust

4-5 Penalty Lauri

7-6 Shot Lauri

7-7 Knappe aanval die bekroont wordt met inloper Saartje

7-8 Shot Loris en tevens eindstand wedstrijd

Onze U14 K4 ploeg mocht daarna op eigen veld aantreden tegen leider van de reeks KCOV.

Spelers: Yani, Stef (2), Sofia, Roman

 

Geen makkelijke wedstrijd voor onze K4, aangezien we maar net met 4 spelers waren en KCOV veel wisselmogelijkheden had.

1-4 Shot Stef na rebound op eigen shot

2-8 Shot Stef na rebound op shot Yani.

KCOV was een maatje te sterk voor ons maar we gaan er komende zaterdag weer volle bak tegenaan op Sparta Ranst.

Tamara

V:Oskar Joppe Kathe (1) Marie (1)

A:Taco (2) Lander Lieke Anke (1)

R: Kaat(2) Lou Fran Bent

Na de winst vorige week tegen Minerva (7-1) en deze tegen Ganda kunnen we stellen dat de U12A al hun thuiswedstrijden al gewonnen hebben (inclusief de oefenpartijen).  Het begon zaterdag wat regenachtig en de bal glipte ook geregeld tussen de handen door, maar toch was het snel duidelijk dat voorwaarts de bovenhand zou hebben.  De Ganda jongens waren best wel pittig, maar de voorwaarts meisjes verdedigden prima (zowel individueel als om de steun te verhinderen), zodat ze toch moeilijk tot kansen kwamen.  Die kansen kwamen er wel voor voorwaarts: 1-0 via vrijworp van Taco en even later een geoefend scenario waarbij Lieke een pivotpas geeft naar Anke die vervolgens met shot afwerkt. Vervolgens brengt Marie de 3-0 op het scorebord met een shotje en ze lokt even later ook een strafworp uit.  Jammer genoeg wil de strafworp er maar niet in (ook niet na herkansing).

Na de rust laten we ons even afleiden en kan Ganda 2x via doorloopbal scoren. We blijven wel gevaarlijk en de tegenpartij gaat een aantal keren in de fout zodat we nog strafworpen kunnen afdwingen (die er wél ingaan):Taco, 2x Kaat leggen zo de 6-2 vast, en Kathe maakt de eindscore af met een shotje: 7-2.  

Volgende week afspraak op Putse, hopelijk kunnen we onze winstreeks ook doortrekken naar de uitwedstrijden, veel succes alvast!

Ilse

A: Lore – Emeline – Maxime - Jerco

V: Maurine – Lize – Dario (1) – Amine/Lander

Reserve: Annelore

Onze U16 mochten vandaag nog eens aantreden op een echt grasveld op de terreinen van Hoevenen. Volgend jaar worden hier ook 2 kunstgrasvelden aangelegd en moeten we niet meer denken aan shoes en modder.

Er was veel wind, en dat hebben de onze geweten. Op een 40-tal kansen werd slechts 1 keer gescoord, en dat is te weinig om een wedstrijd te winnen. De tegenpartij slaagde er wel in om 3 verre shots binnen te slingeren. Bovendien was de arbiter (soms bijgestaan door een lijnrechter … de coach van de tegenpartij) ons niet altijd goed gezind, er werden bij ons 2 doelpunten afgekeurd wegens gedekt (te betwisten), en mocht een meisje van Hoevenen een mooie inloper, van én gesneden én gelopen, bekroond zien met een geldig doelpunt.

Desalniettemin moeten we ook in eigen boezem kijken. Er werd mooi verdedigd (en overgenomen bij inlopers van het zelfde geslacht), aanvallen werden mooi opgezet (en verschillende kansen shots en inlopers gemist) en vele ballen onderschept. Aan de andere kant waren er veel balverliezen, werden opdrachten niet altijd uitgevoerd zoals gevraagd en zagen we onvoldoende tempowisselingen. Hier en daar nog wat werkpuntjes, maar daar trainen we voor.

Al bij al een puike wedstrijd van de groenwitten, met de nodige inzet. Hoevenen is een ploeg die zeker te pakken is bij een volgende ontmoeting. De doelpuntmaker van vandaag was Dario met een shot van halve afstand, op assist van Lize.

TM ad interim

Els

Voorwaarts laat zich jammerlijk verrassen.

Vogel 3 - Lars 4 - Stoffel 3 - Brice - Liam.

Tinne 2 - Lauren 2 - Imke 1 - Elin - Sofie.

We kennen het al jaren, een verplaatsing naar de linkeroever is nooit geen pretje. Stugge, grote thuisploeg vol inzet in slechtere weersomstandigheden om daar te gaan winnen is steeds een moeilijke opgave. En Borgerhout verloor hier al op de eerste speeldag. We waren dus gewaarschuwd.

Helaas gingen we toch kopje onder, en dat is nooit leuk en zeker niet als het rendement van de kwaliteit die je kan brengen te laag is. Sikopi kon veel meer herhalen door reboundoverwicht en uiteindelijk haalden wij nog een hoger afwerkingspercentage. Ondanks dat we enkele keren toch op voorsprong kwamen konden we een hardnekkig Sikopi nooit definitief afschudden. Hun verdienste ook natuurlijk maar met onze kwaliteiten had ik toch een beter samenspel en tegenstand verwacht.

Hopelijk krijgen we volgende week tegen Riviera een beter Voorwaarts te zien dat met een knalprestatie een klinkende revanche op de mat gaat toveren en deze ontgoocheling wegspelen.

2-1 Lars werkt lange aanval met succes af

3-2 Tinne weet verdiend te scoren

4-3 Lauren uitgespeeld door Stoffel

5-4 Vogel wordt zeer dicht geschaduwd maar toch

5-5 Tinne met een knappe gelijkmaker

6-6 Stoffel vanop 2,5 meter

6-7 Lauren aangespeeld door Vogel

6-8 Vogel krijgt eindelijk stip mee

Ondertussen werd succesrijk een vakwissel gedaan. Maar tegen de rust aan laten we Sikopi toch jammerlijk weer aansluiten: acht gelijk.

8-10 Vogel trekt de kar

9-11 Stoffel afvang Elin aanvoer Lars afwerking

11-11 Alles te er doen

11-12 Lars neemt zijn verantwoordelijkheid

11-13 Imke met een mooie omdraaibal pasje van de zus

13-13 Opnieuw gelijk

13-14 Stoffel voor onze laatste voorsprong

14-14 naar 17-14 erop en erover zonder reactie, jammerlijk.

17-15 laatste korf komt te laat.

Peter

Vlotte winst zonder glans

Liam 7+2s - Jarno 2 - Jonas 2+s - Bjarne 4

Quinte 3 - Sofie 2 - Cleo 1 - Claudia

24 doelpunten scoren is goed, zeker in de weersomstandigheden die er waren, maar er 17 tegen krijgen dat getuigt toch van een nonchalance die tegen een betere tegenstander zou kunnen worden afgestraft. Oppassen daarvoor is de boodschap te beginnen met de komst volgende week van Riviera. Afwerken tegen 25 % is natuurlijk prima en ook maar 7 balverliezen is uitstekend. We moeten wel opletten voor de trage start, hier begonnen we eraan bij een 4-1 achterstand. De tegenkorven werden te gemakkelijk weggeven. Bij 5-5, score van de grote uitblinker Liam, kwamen we voor het eerst gelijk. Met korven van een ook goede Bjarne, tweemaal Sofie en Quinte na een prachtige inspanning van Jonas, stomen we door naar 6-10, een dan al beslissende vierpuntenkloof. Treffers van Liam en Jonas zorgen voor de 9-15 score op het rustsignaal.

Op weg naar een dertiger ? Nee zal de tweede helft uitwijzen want de concentratie zakt te snel weg. Liam was de grote boeman voor Sikopi met 9 korven aan 45 % afwerking! Jarno en Bjarne zorgden voor de vele assists zodat hun medematen konden blijven scoren. Quinte pikte ook regelmatig haar korfje mee onder andere de twintiger werd door haar gemaakt. Een gelukt schotje van Cleo zet de 11-18 op het bord. De maximale voorsprong komt er bij 13-21 acht verschil door Liam (wie anders). De mooiste korf hadden we nog wel te goed: 16-23 éénhandige doorloper gelukt door Bjarne steun Sofie.

Tot volgende week en dan gaan we er hopelijk zestig minuten volgas tegenaan.

Peter

B-kes blijven ongeslagen op kop.

Rob 3 - Flip 1 - Lore - Maartje

Jef 2 - Ward 2 - Caro VB 5 - Dorien - Sarah 1

Tot hiertoe twee gemakkelijke overwinningen voor Edegem B. Caro C moest werken deze dag terwijl Fred en Kaay nog herstellende zijn na kwetsuur. Daardoor werd opnieuw beroep gedaan op de routiniers uit Edegem 2 Jef en Filip. Steffi kreeg ook minder goed nieuws, zij moet onder het mes voor haar vorig seizoen zo zwaar geraakte voet te helpen herstellen. Veel moed in de revalidatie Steffi!

De match dan: de wedstrijd werd al snel in een definitieve plooi gelegd met snelle uitlopers naar een 3-0 en 4-1 voorsprong. De scores vallen dan wat stil en we gaan rusten bij 7-2. De mooiste korf komt uit de handen van Rob die een knappe actie opgezet met Filip sterk afrond voor de 6-2.

Caro had de beginscores voor haar rekening genomen en bleek verder voor Appels niet af te stoppen. Ook Ward en Maartje vielen in positieve zin op terwijl Dorien en Jef de afvang sterk verzorgden. Na de pauze gaat het overwicht van Edegem rustig maar zeker voort en uiteindelijk komen we toch nog aan 15 treffers. De ongeslagen status en leiding in het klassement blijven dus gehandhaafd.

Elke week de focus blijven houden en blijven werken dan gaan we nog veel plezier en resultaat hebben.

Peter

Edegem blijft ongeslagen.

Liam - Jordy 4 - Jakke 4 - Willem - Ward

Luna - Amber- Paulien - Ellen - Caro VB 3

Eerste thuiswedstrijd van Edegem voor veel volk op een zaterdagavond tegen een sterke tegenstander. Bij Edegem ontbraken Jasper en Mauro. Het werd een eerste helft met weinig doelpunten, het geroutineerde Appels was stug en sterk in de duels en daar stond het jeugdig enthousiasme van Edegem tegenover.

Appels was baas in de duels en had een overwicht aan kansen en in het veldspel. Bij Edegem werd er goed verdedigd maar aanvallend kwamen we er niet uit. De gelijke ruststand waren dan ook vooral voor de thuisploeg een goed resultaat. Na de pauze kwam de match meer los, Edegem deed enkele geslaagde wissels en vakwissels en de korven vielen iets gemakkelijker.

Bij 5-8 en 6-9 leek Appels een beslissende kloof te gaan slagen maar doelpunten van Jakke (steun Liam) en de ingevallen Caro VB verkleinden tot het kleinste verschil. Bij 8-11 leek opnieuw de wedstrijd in een definitieve plooi te vallen maar Voorwaarts pardon Edegem nam de laatste 10 minuten volledig voor hun rekening. De defensie sloot als een bus en de in aanval werd meer naar de dames gezocht. Het was dan ook CARO die goed uitgespeeld door Jordy en Willem die de verdiende gelijkmaker korfde.

Beide ploegen kregen nog enkele kansen op de winningkorf maar een gelijkspel was de juiste uitslag. In de loop van de kompetitie zal Edegem meer maturiteit opbouwen en vertrouwd geraken met het spelen van deze moeilijke wedstrijden.

Peter

Aanval: Maxime, Emeline, Xander, Lore (2)

Verdediging: Jerco, Lize (1), Dario, Maurine (1)

Een moeizame, soms trage wedstrijd waarin er te veel gezocht werd naar elkaar en naar de goede kansen. Naar het einde van de wedstrijd toe liep het vlotter en werden er betere kansen gecreëerd.

Vanaf het begin van de match tot in de tweede helft was het enkel Vobako dat zijn kansen kon verzilveren. Het duurde immers tot dan voor de Voorwaartskorf gevonden werd. Niet dat onze Voorwaartsers geen kansen konden afdwingen of goede acties hadden opgezet, maar de afwerking wou niet meewerken, telkens viel de bal op de korf i.p.v. door de korf.

Het duurde dus tot in de tweede helft voor de score van Voorwaarts geopend werd, een shot van Lize. Op dat moment stond Vobako 0-7 voor (4 shots en 3 inlopers).

Na deze treffer van Lize ging de score sneller omhoog, Lore zette twee stippen om, 1x nadat Vobako 2x te vroeg inkwam bij een vrijworp en 1 na het foutief afstoppen van een inloper. Tijdens deze laatste periode kon Vobako ook nog 1 scoren, ook via shot. De laatste korf van de wedstrijd was voor Voorwaarts: Maurine via shot.

Op naar een volgende wedstrijd met hopelijk meer kansen waarbij de afwerking meezit. ;-)

Elke (Pittoors)

Wout – Annelore (2) – Joran – Tia
Leon – Joppe (1) – Jade (1) – Beau
 
De tweede thuiswedstrijd van onze U16 is tegen VOBAKO. We weten dat dit altijd een match is waar we stevig in onze schoenen moeten staan. Na een stevige opwarming was iedereen er klaar voor. We komen 0-2 achter voor Joppe met een mooi shot er 1-2 van maakt. We hebben nochtans een heel aantal kansen maar ze vallen er nog niet in. We proberen aan te vallen en goed te verdedigen maar VOBAKO is sterker en na een shot van Annelore eindigen we de eerste helft op 2-9.
 
De tweede helft loopt moeilijk en VOBAKO blijft goed aan shot. Jade maakt een derde voor VW met een doorloper en brengt de stand op 3-12. Dankzij een doorloper van Annelore blaast de scheidsrechter af op 4-19.
 
We zagen deze match mooie dingen. Vooral tijdens de eerste helft. Maar er zijn ook nog werkpuntjes. Nu trainen voor de volgende wedstrijd. De supporters staan klaar om jullie naar de overwinning te roepen.
 
Elke (Andries)
 

Elise (1) - Eric - Jolan - Molly

Gio - Kiki-Roos (1) - Lina - Noor

Jarre (1)

De eerste competitiematch op de Edegemse velden. De eerste 10 minuten eindigen op 0-0 hoewel we wel heel wat kansen bijeenspelen. De bal wil er nog niet echt in. Na de 0-1 brengt Kiki ons snel op gelijke stand. We gaan rusten met 1-2.

Jarre start de tweede helft terwijl Kiki-Roos haar rust heeft verdiend. Elise dwingt een pentalty af en ze zet hem zelf om voor 2-2. Daarna schiet enkel Vobako nog een paar keer raak. Jarre legt op het einde de stand vast op 3-6. 

We hebben vooral de eerste helft veel mooie zaken gezien van onze ploeg. Nu terug trainen en groeien voor de volgende match komende zaterdag tegen Kapellen.

Niet te vergeten nog een bedankje aan onze gelegenheidsscheidsrechter Kevin om de match in goede banen te leiden.

Elke

Drinken en eten!

De kantine is gesloten!!!

COVID-19: Bezoekersregistratie
VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

KKC VOORWAARTS 100 jaar jong!!!!

Aftellen naar 08 april 2022 is gestart

© 2019, website powered by Twizzit.com